- 1 Nisan 2014
- 3.455
- 5.037
- 358
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #83.121
Yani 2 yaş öncesi gelişimi bizim elimizdemi oluyor ben beslenmesine dikkat etmeye çalıştım kilosu değişmiyordu çok kaka yaptığı için kilo almıyor sandık meğersem çocuk 2 ayda 7 cm uzamışYA sevindim canim osman hocaya soru sormuslar persentil 90 da diye o da 2 yasindan once hicbir onemi yok uzar uzar iyi beslenir uzar kilo alir ama 2 yas sinrasi genetik ne derse o olur diye cevap verdi. Ben beslenmenin uzamaya etkisi oldugunu dusunuyorum
Bol bol yürüyüş yapıp dinlenmeye çalışıyorum oğlumdan fırsat buldukçaKızlar neredesiniz anam, bana buranın bildirimini düşmemis ki hic, en son ne zaman girdim kim bilir. Ben de kimse konuşmuyor zannediyorum,Kirmizimartenicka haber etmese bir daha bulamazdım sizi
İyi misiniz analar
Bahsettigim soru cevabi gonderdimYani 2 yaş öncesi gelişimi bizim elimizdemi oluyor ben beslenmesine dikkat etmeye çalıştım kilosu değişmiyordu çok kaka yaptığı için kilo almıyor sandık meğersem çocuk 2 ayda 7 cm uzamış
Teşekkür ederim, şaşırdım okuyunca bilgilenmiş de olduk demekki ergenlikte genetiğinde ne yazılıysa büyük oranda o gerçekleşecek, yinede biz dışardan beslenme ile spor ile de destekleyebiliriz diye düşünüyorum çevresel faktörde etkili yaBahsettigim soru cevabi gonderdim
Desteğiniz için çok teşekkür ederim, inşallah kısa sürede alerjiyi atlatabilirsiniz.Ben Mersin'deyim burda farklı doktorlar denedim bir tek üniversiteye gitmedim. Onu deneyeceğim galiba. Süreç çok zorlu, bende günlük tutuyorum katı diyet yapıyorum dün yinee kan görünce bi hüsrana uğradım. Eklediğim tek şey nar ekşisiydi bi miktar.Merhaba, teşekkürler öncelikle. Uzun zamandır iyiyiz. İnşallah siz com daha kisa surede atlatirsiniz ve bugünleriniz hemen geride kalir.
Biz süt açma basamagindayiz. Yazdıklarımı okuyunca tekrar bir ağladım, kızımın o hallerini unutmam mümkün değil. Çok zor zamanlardı ama geride kaldı. Alerjisi yüzde yüz geçmedi. Şu an ben süt/yogurt/yumurta sarısı tüketiyorum. Kızıma henüz başlamadık. O da beni emiyor. Bu süreçte bir şey olmazsa o da tüketmeye başlayacak.
Ben de katı diyet yaptim. Çünkü her şey kanlı kafaya neden oluyordu, yediğim içtiğim her seyi not ediyordum. Sonra alerji testi yaptırdık ve orada süt, kazein, yumurta sarısı ve beyazı direkt çıktı.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki hiç moralinizi bozmayın. Boyle demek kolay diyebilirsiniz ama doğru doktorla kısa sürede her şey yoluna giriyor. Tavsiyem bir doktorla yola devam edin.
Alintiladiginiz mesajdan beri biz bir alerji profuyla götürüyoruz tüm süreci. Arkadaşımızın tavsiyesi ile bulduk kendisini. Hem kızımın tüm ek gıda sürecini hem de benim diyet sürecimi yönetiyor. İstanbul'da iseniz çok iyi doktorlar var. Kendi doktorumu da gözüm kapalı öneririm. Biz özelde takipliyiz artık İstanbul'da yaşamadığımız için de online devam ediyoruz.
Ben de beslenme sporun etkiledigini dusunuyorum guney korenin kuzey koreden daha uzun olmasi gercegi iki ayni millet sonucta. Saracoglu bi tonbalik satiyor boy uzatan ama 5 yasindan once kullanilamaz diye cevap verdiler. Allah hepsine din iman saglik versin hayirli evlat olarak buyutmeyinasip etsin amin ins.Teşekkür ederim, şaşırdım okuyunca bilgilenmiş de olduk demekki ergenlikte genetiğinde ne yazılıysa büyük oranda o gerçekleşecek, yinede biz dışardan beslenme ile spor ile de destekleyebiliriz diye düşünüyorum çevresel faktörde etkili ya
Bizim doktor da anne baba boyuna göre bir hesap yaptı kızım 1.58-1.65 arası olacak sanırım. Boyda 10 persentilde gidiyoruz hep 37+5te 48 cm doğmuştu. Yaşıtlarını en geç ergenlikte yakalar merak etmeyin demiştiTeşekkür ederim, şaşırdım okuyunca bilgilenmiş de olduk demekki ergenlikte genetiğinde ne yazılıysa büyük oranda o gerçekleşecek, yinede biz dışardan beslenme ile spor ile de destekleyebiliriz diye düşünüyorum çevresel faktörde etkili ya
Suan boyu kac canim bize 77 dedi yani bebek durmuyor ki zar zor olctu bi 79 dedi yok o ladar degil.hocam diyince bir daha olctuBizim doktor da anne baba boyuna göre bir hesap yaptı kızım 1.58-1.65 arası olacak sanırım. Boyda 10 persentilde gidiyoruz hep 37+5te 48 cm doğmuştu. Yaşıtlarını en geç ergenlikte yakalar merak etmeyin demişti
Dedigin aşı hatirlatma aşısı mi acaba yapar bwlki bilemedimBiz 12. ay menenjit aşısını hastalıktan yaptıramamıştık. Şimdi 14 aylık olduk, 15. ay yine menenjitin farklı aşısı yapılacak bakalım 10 günlük kontrol süresinde de diğerini yaptırabilir miyim bakacağım. Allahtan bu sene her ay kontrol yok bezdum
12. ayda 73 cm'di şimdi kaç bilmiyorum ama uzadı biraz kıyafetlerden anlıyorumSuan boyu kac canim bize 77 dedi yani bebek durmuyor ki zar zor olctu bi 79 dedi yok o ladar degil.hocam diyince bir daha olctu
Aynen hatırlatma dozları kaldıDedigin aşı hatirlatma aşısı mi acaba yapar bwlki bilemedim
Nasıl hesaplanıyormuş öyleBizim doktor da anne baba boyuna göre bir hesap yaptı kızım 1.58-1.65 arası olacak sanırım. Boyda 10 persentilde gidiyoruz hep 37+5te 48 cm doğmuştu. Yaşıtlarını en geç ergenlikte yakalar merak etmeyin demişti
Anne boyuyla baba boyunu topla, erkek çocuk için 13 ekle, ikiye böl.Nasıl hesaplanıyormuş öyle
Eşim çok uzun ben çok kısayım
Teyzemde çok kısa eşi çok uzundu oğlu maalesef çok kısa kaldı standartlara göre spora da gittiği halde
Bence bu doğru olmayabilir her çocuğun boyu farklı oluyor ailede bileAnne boyuyla baba boyunu topla, erkek çocuk için 13 ekle, ikiye böl.
Kızlar 13 eklemiyor, çıkarıyor.
Oyy maşallah kız, okurken yoruldum.Iy
Iyiz sukur suan teli alma firsatim oldu bugun sabahtan kizimi alip 2 ogrencimle bildiri sunmaya gittik.ordan goz ameliyati olan arkadasimi aldim eve geldik. Ardindan kizimla markete gittik
Ardindan mutfaktan cikamadim ardindan kizi yıkadim banyo yaptirdim soylemini hic sevmiyorum bu arada. Ardindan burdayim
Ben nasıl okunduğunu bile unuttum boş ver bacım, Allah bir gün yüzümüze guler inşallahİyi diyelim iyyigkdjdksbsl olalımnasıl yazıldığını bile unutmuşum düşün artık
Oyy kuşum, Allah her işini kolaylaştırın inşallah. Sağlıkla gelsin minnoş, ne kadar kaldı?Bol bol yürüyüş yapıp dinlenmeye çalışıyorum oğlumdan fırsat buldukçaherşeyimizi annem yapıyor sağolsun şuan ben bir tek oğlumun bakımını yapıp yürüyorum çünkü perişan haldeyim
Son iki üç hafta kaldı her anda gelebilir oğlum bu hafta içinde doğmuştu bakalımOyy kuşum, Allah her işini kolaylaştırın inşallah. Sağlıkla gelsin minnoş, ne kadar kaldı?
Dojtorum beş gün önce yenilen şey bile kanlı kaka yaptırır demişti. Bir de örneğin içeriğinde süt olan bir keki kestiğin bıçağı dahi kullanma kendin için demişti.Desteğiniz için çok teşekkür ederim, inşallah kısa sürede alerjiyi atlatabilirsiniz.Ben Mersin'deyim burda farklı doktorlar denedim bir tek üniversiteye gitmedim. Onu deneyeceğim galiba. Süreç çok zorlu, bende günlük tutuyorum katı diyet yapıyorum dün yinee kan görünce bi hüsrana uğradım. Eklediğim tek şey nar ekşisiydi bi miktar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?