2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    333
Günlük neler yediriyorsunuz ara ara yazalım fikir olsun
Gün içinde çeşitli ama hergün benzer şeyler tüketiyor oğlum bunun zararı olurmu acaba
Kan tahlili yaptırıp hiçbir vitamin eksiği olmayan oldumu nasıl beslediniz bebeğinizi?

Gün içinde çeşitli ama hergün benzer şeyler tüketiyor oğlum bunun zararı olurmu acaba
Kan tahlili yaptırıp hiçbir vitamin eksiği olmayan oldumu nasıl beslediniz bebeğinizi?
Bizim son kan tahlili iyi çıktı. Ama d vit kış boyu devam dedi, bur ay daha demir kullanio onu keseceğiz (öncesinde düşüktü yeni toparladı)

Beybj bizim alerji doktoru 3 ana +2 ara öğün yesin istiyor ama tek uykuya geçti geceli asla mümkün olmadı bu. Memede de uyuduğu için sorun oluyor. Ama sonuçlar güzel gelince rahatladım. Söyle ki sabah kahvaltı ediyor. Sabaha kadar cokcokcok emdiği için kalktıktan bir buçuk iki saat sonra kahvaltı. Uyurken meme. Genelde uyanıp tekrar emiyor. Uyandıktan bir buçuk saat sonra yemek. Tabu artık gün ikindi ya da akşam oluyor. Mesela kıymalı şehriye, mercimek çorbası, köfte, balık, kıymalı sebze yemekleri. Tek çeşit tabi. Bugün köfte var mesela. Yarın kereviz yapıcam. Yatana kadar da meyve isterse yiyor ya da bizim yemeklerden tırtıklıyor.

5 Gün kırmızı, bir gün balık, bir gün hindi gidiyoruz. Her gün köfte et değil tabi ama yemeklerine kıymalı giriyorum hep.

İki ana öğün +bazen de bir ara öğün yiyor kısacası.

Bir yemeği iki gün yediriyorum bir de ben.

Bizim son kan tahlili iyi çıktı. Ama d vit kış boyu devam dedi, bur ay daha demir kullanio onu keseceğiz (öncesinde düşüktü yeni toparladı)

Beybj bizim alerji doktoru 3 ana +2 ara öğün yesin istiyor ama tek uykuya geçti geceli asla mümkün olmadı bu. Memede de uyuduğu için sorun oluyor. Ama sonuçlar güzel gelince rahatladım. Söyle ki sabah kahvaltı ediyor. Sabaha kadar cokcokcok emdiği için kalktıktan bir buçuk iki saat sonra kahvaltı. Uyurken meme. Genelde uyanıp tekrar emiyor. Uyandıktan bir buçuk saat sonra yemek. Tabu artık gün ikindi ya da akşam oluyor. Mesela kıymalı şehriye, mercimek çorbası, köfte, balık, kıymalı sebze yemekleri. Tek çeşit tabi. Bugün köfte var mesela. Yarın kereviz yapıcam. Yatana kadar da meyve isterse yiyor ya da bizim yemeklerden tırtıklıyor.

5 Gün kırmızı, bir gün balık, bir gün hindi gidiyoruz. Her gün köfte et değil tabi ama yemeklerine kıymalı giriyorum hep.

İki ana öğün +bazen de bir ara öğün yiyor kısacası.

Bir yemeği iki gün yediriyorum bir de ben.
Yiyorsa çok güzel memeyi çokmu emiyor bağımlı gibi
Bende iki gün yediriyorum kaldıysa
Çorba olunca üçte olabiliyor
Biz hala aynı düzendeyiz
Kahvaltı
Araöğün meyve süt
Kemşk sulu çorba
Akşam yemeği
Son olarak Meyve süt
Üç öğün iki ara öğün gibiymiş bizimkide
Kahvaltıda akşam yemeğide ne yersek onu yiyor kahvaltıda stabil yumurta oeynir zeytin tahin pekmez oluyor
Kan tahliline götürmedimde hiç acaba nasıl merak etmiyor değilim iğne yaptırmak istemiyorum gözlemliyorum öyle halsizliği vs varmı diye 🙂

Yiyorsa çok güzel memeyi çokmu emiyor bağımlı gibi
Bende iki gün yediriyorum kaldıysa
Çorba olunca üçte olabiliyor
Biz hala aynı düzendeyiz
Kahvaltı
Araöğün meyve süt
Kemşk sulu çorba
Akşam yemeği
Son olarak Meyve süt
Üç öğün iki ara öğün gibiymiş bizimkide
Kahvaltıda akşam yemeğide ne yersek onu yiyor kahvaltıda stabil yumurta oeynir zeytin tahin pekmez oluyor
Kan tahliline götürmedimde hiç acaba nasıl merak etmiyor değilim iğne yaptırmak istemiyorum gözlemliyorum öyle halsizliği vs varmı diye 🙂
Tek uykuya geçerken meme, gece uykusuna geçerken meme ve gece boyu uyandıktan meme. Bağımlı ya, gece uyanıp anneeeggg, emme, meme diye ağlıyor 😄

Yediği miktar cok değişiyor kuşum, bazen iki kaşık zor yiyor ac olmasına rağmen ama nadiren bir kaseye yakın yediği de oluyor. Ama ayy ac kaldı meme vereyim yapmıyorum, yemek meyve tadimlatiyorum ya da ecenin alerjjisine uygun bisküvi buldum onlardan veriyorum nadiren.

Bugün çırpılmış yumurta, labneli avokado ve yaban mersini yedi. Öğlen mercimek çorbası ve portakal, akşama da ıspanak yemeği yapıcam kıymalı. Biz 3 ana öğün gibi gidiyoruz +1 ara öğün oluyor yoğurtlu meyve gibi. Emdiği için ara öğün yerine geçiyor sanırım 2 uykuda vakit kalmıyor ara öğüne. Her gün 1 öğünü kıyma/tavuk. Balık bulamıyorum güzel balık yağı mecbur kullanıyorum bir de d vitaminine devam bizde. Ama hamur kafa benimki simide bayılıyor dişlerini de kaşıyor, pancake, sebzeli makarna vs de yapıyorum.

rdu. O sıcakta ben çocuk uyutamıyordum hep klimalı odadaydık sizdede öylemiydi
Ya sen ne diuorsun Acelya cocugu aldi bir isilik popo sirt butun vucudu. Ne etek altina bir sey giydirmesi tek zibinla duruyordu. Sonra Sinirlendim esim bizi Ankaraya goturdu. Ordan köye. Oyle zar zor iyilesti aynen sadece klimali odada hapis gibi duruyordukk. Kendi evime gecseydim hayirlisiyla

Ailecek influenza olduk. Günlerdir sürünüyoruz.parmagımı oynatacak takatim yok ama günün 24 saati memeden ayrılmayan ateşli hasta cocugum ve öksürmekten uyuyamayan diğer çocuğum var.nolur bana dua edin
Çok geçmiş olsun, tez zamanda şifa bukun inşallah

Ailecek influenza olduk. Günlerdir sürünüyoruz.parmagımı oynatacak takatim yok ama günün 24 saati memeden ayrılmayan ateşli hasta cocugum ve öksürmekten uyuyamayan diğer çocuğum var.nolur bana dua edin
Çok üzüldüm ya Allah yardımcınız olsun hem çocuklar hem kendin ne kadar zorlanıyorsundur kim bilir 🤲🏻

Ben de dünden beri üst kattakiyle uğraşıyorum. Surekli ses ses ses. Gece 3 te 2 tane cocuk ayakta. Koşturup duruyorlar evin içinde bagrış, cagrış.. defalarca uyardım. Anlamadılar. Eşiyle konuştum. Anlamadılar. Hep dedikleri tek sey. Cocuktur napalım cocuktur napalım… cocuklar her gun 2-3 te yatıyor. Öğlen 1 de kalkıyor. Biri 2.sınıf öğrencisi cocuk her gun geç kalıyor. Kalkamıyor cunku siz düşünün. Çocukları 5 te öğlen uykusuna yatırıyor. Ya 5 te öğlen uykusu mu olur Allah askına ? Aksam 7 de kalkan cocuk da gece 1-2 den asagı yatmıyor. Surekli yere vurma sesleri, top sesleri, scooter sesleri, tahterevalli almışlar eve. Biri bir yandan cat, biri bir yandan cut… konuşmaya gidince de ben suclu oluyorum. Ben sana sebep cocuğumu dövdüm haberin var mı ne yapayım artık öldüreyim mi diyorlar bana. Ya bende mi problem var arkadaşlar? 2 gundur eşim de yok evde. Cocuk diş cıkarıyor hiç durmuyor. Kendim regliyim. Ağrım var canım cıkıyor onu uyutacağım diye. Bekle bekle bekle ses kesilmez. 1 gün önce daha yeni uyardım yani yok anlamıyorlar. Gece de gene cocukların seslerine cocuk sıcrayarak uyandı mı ? Ah benim bir nevrim döndü… onu sakince uyuttum. Televizyonda son ses pışpışı actım yatırdım. Kapısını kapattım. Çıktım yukarıya… kıyameti kopardım. Hala daha yuzsuz yuzsuz çok rahatsızsan çık evden diyor bana. Bastım yaygarayı ben de. Yeter artık be dedim. Bir sen mi çocuk büyütüyorsun ? İnsanda biraz anlayış olur. Bir kere bir özür diler. Ne özür dilemeyi biliyorsun. Ne sessiz olmayı biliyorsun. Ne geceyi, ne gündüzü biliyorsun. Dünya senin etrafında dönmüyor. Kimse kimseyi gece 3 te çekmek zorunda değil. El kadar bebeyi aylardır uykusundan sıcrayarak uyandırıyorsun. Seninki cocuk da benimki ne dedim. İnsan gibi konuştukça tepeme çıktınız iyice yeter dedim. Kapattı kitledi kapıyı. İçerden bagırıyor hala sen anca konuşursun diye. Aç da gör o zaman sadece konusuyor muyum ? Verdim veriştirdim… çıt çıkmadı bir daha… sabahta eşimi aramış. Senin vahsi karın kapıyı yerinden sökmüş. Nasıl kapıya vurduysa artık. Gelince takarsın diye.. o da iyi yapmış. Cok bile sabretti size. Kaç defa uyardık anlamadınız. Mecbur bıraktınız. Onu siz bu hale getirdiniz demiş. Kapatmış sonra telefonu kadın… ay delirmelik gerçekten. Çirkefleşmek mi lazım illa anlamıyorum ki. Mesaj at yok. Ara yok. Bi de aramayayım diye numaramı engellemişti onu da unutmamak lazım. Cocuktur diyip susacakmışım. 14 aylık oldu cocuk. Ki öncesi de var. Cocuk bunlar diyip sıkıntı çıkarmıyordum. Bebek doğup, sesten uyanmaya başlayınca ben uyarmaya başladım. Ama yok yani. Normalde hiç yapabileceğim bir şey değil. Ama gerçekten delirdim. Sabrım kalmadı artık… bir de kolu komsuya, alt kat komple tadilatlı. O ev daha guzel. Her seyi yeni. Biz rahatsız olup cıksınlar, biz oturalım oraya diye yapıyoruz diyorlarmış. Bir de böyle bir detay var. Gel de delirme
Kedilerin kumunu itinayla dökeceğin kapı belli olmuş. Böylelerine hiç insan gibi davranmayacaksın. O ses çıkardı mı çocukları 3 te mi yatıyor yattıktan yarım saat sonra al eline sopayı vur tavana. Sonra açma kapıyı. Seni her delirttiklerinde daha fazla delirt. Ara ara polisi ara çok ses var evde kavga oluyor sanırım diye. Olmadı cimere şikayet et. Çocuklarını dövüyorlar diye. (Kendi söylemiş ne de olsa ) bela ise bela. (bizi salon kadın çizgimizden çıkaranlar utansın)

2 gündür kızın ateşi 38.5lardaydı calpol/dolven dönüşümlü düşürdük bugün doktora gittik. Boğazları kızarmış ama kan ve influenza testi verdik temiz çıktı🙏🏻 dr hızlı influenza testleri yanıltıcı olabilir eğer ateş dirençli olursa enfluvire başlicaz. Kamyon geçmiş gibi üzerimden hadi bakalım
Geçmiş olsun canım ☹️

Kedilerin kumunu itinayla dökeceğin kapı belli olmuş. Böylelerine hiç insan gibi davranmayacaksın. O ses çıkardı mı çocukları 3 te mi yatıyor yattıktan yarım saat sonra al eline sopayı vur tavana. Sonra açma kapıyı. Seni her delirttiklerinde daha fazla delirt. Ara ara polisi ara çok ses var evde kavga oluyor sanırım diye. Olmadı cimere şikayet et. Çocuklarını dövüyorlar diye. (Kendi söylemiş ne de olsa ) bela ise bela. (bizi salon kadın çizgimizden çıkaranlar utansın)
Valla cok haklısın. Yapacaktım neler geçti aklımdan da yukarı çıktığımdan beri geceleri ses olmuyor Allah tan. Ara ara oluyor, onda da hemen çocukları uyarıyorlar. Tekrarı olmuyor… artık mudahale etmeye başladıkları için bir şey demedim bir daha ben de

Allah yardımcın olsun insallah. Rabbim hepinizin tez zamanda şifasını versin kuzum

Kızlar 3 gündür ben ben değilim ☹️ şuan bu mesajı yazarken arka planda YouTube’da nazar duası açık bebek 372836382 kez uykudan ağlayarak uyanıp uyudu şimdi sanırım yine 5 dk uyuyup uyanacak ☹️☹️☹️
3 gün önce mecburen bi güne katıldım bebeği ilk kez gördüler o gece ateş 38,5 oldu ve geceleri ağlamayan bebek ağlamaya uyumamaya başladı. Duş aldırdım falan ateşi düştü ama sabaha dilinin ucunda kırmızı bir kabarcık vardı. Ertesi gün o kabarcığın içi beyazladı ve yine ağlamalı sürekli uyanmalı bi gece geçirdik. Beyazlığı görünce (aft gibi) karbonatlı su yaptım yaladı bi kaç kez. 3. Güne beyazlık gitmiş yine kırmızılık vardı ama dün gece de (mesajı gece yazmaya başladım şimdi saat 9.00 ☹️) ağlamalı uyanmalı gece geçirdik. Dişi mi çıkıyor (salyası vardı bir süredir, hatta salyadan ağız kenarı kızardı) yoksa başka sıkıntı mı var bilmiyorum 🤷 gündüz bir şeyi yok neşeli çocuk gece deliriyor ☹️ help plsss

Kızlar 3 gündür ben ben değilim ☹️ şuan bu mesajı yazarken arka planda YouTube’da nazar duası açık bebek 372836382 kez uykudan ağlayarak uyanıp uyudu şimdi sanırım yine 5 dk uyuyup uyanacak ☹️☹️☹️
3 gün önce mecburen bi güne katıldım bebeği ilk kez gördüler o gece ateş 38,5 oldu ve geceleri ağlamayan bebek ağlamaya uyumamaya başladı. Duş aldırdım falan ateşi düştü ama sabaha dilinin ucunda kırmızı bir kabarcık vardı. Ertesi gün o kabarcığın içi beyazladı ve yine ağlamalı sürekli uyanmalı bi gece geçirdik. Beyazlığı görünce (aft gibi) karbonatlı su yaptım yaladı bi kaç kez. 3. Güne beyazlık gitmiş yine kırmızılık vardı ama dün gece de (mesajı gece yazmaya başladım şimdi saat 9.00 ☹️) ağlamalı uyanmalı gece geçirdik. Dişi mi çıkıyor (salyası vardı bir süredir, hatta salyadan ağız kenarı kızardı) yoksa başka sıkıntı mı var bilmiyorum 🤷 gündüz bir şeyi yok neşeli çocuk gece deliriyor ☹️ help plsss
Ağız içi yarası çok ağrı yapar belki oda rahatsız etmiş olabilir ama geçirmişsin beyazlık gittiyse çabuk geçer Buara benimkide çok uyanıyor hele toplum içine çıktıysa daha fazla oluyor ama oldu bitti böyle diye bişey yapamıyorum bıktım bende biraz uyanmasından beşten sonrada düzgün bir uykusu olmuyor gene bunada şükür

Back