2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    331
Aslında kasımda doğum yapanlar olmuştu ama artık yazmıyorlar mı ne yapıyorlar 😕
Aralığın son bebeği bende 😃
Ocak bebeklerimiz de var.
Ben 29ekimde doğum yaptım 😭 ikizlere çok erken olmuştu bnden öncede bir kişi doğum yaptı başı çekiyorum maşallah ocakta bile doğuran varmış 😂

Dün kızımın saçını plastik tokalarla toplamıştım 2 tane fıskiye şeklinde. Mama sandalyesinde yanımda oturuyordu, bilgisayarda iş yaparken bu sessizleşti kafamı bir çevirdim bir tanesini sökmüş, atmış ağzına lastiği çiğniyor 🤯 hemen çıkardım ağzından ama soğuk terler döküldü birden. Ya ben bile zar zor çıkartıyorum tokayı 1 dakika içinde söküp ağzına atıvermiş.
Ay Allah korumuş. Geçmiş olsun kuzum. Hepsi öyleler malesef. Her anne bu korkuyu en az 1 defa yaşamıştır herhalde. Neyse ki hemen fark etmişsin sen de. Allah beterinden korusun

Kuzum bizimde kiracımız var 2500’e oturuyodu her yıl yüzde 25’den bir kuruş fazla zam yapmadı. Neyse bu sene yüzde 65 4100 yapıyodu 5000 istedik 4500’den fazla vermem dedi. Yasalar onu korusuğu için hiçbir şey diyemiyoruz. Ama ben kiracıyım aynı zamanda en başta ev sahibim tahliye taahhütnamesi aldı tarihsiz ne zam derse mecbur kabul ediyoruz dediğin gibi bizde tayinciyiz 2 senemiz kaldı bida ev taşımak istemediğimiz için. Tahliye taahütnamen yoksa yüzde 65 artırıp kabul etmesede her ay öyle ödeyebilirsin mahkemede bir şey yapamıyor bu durumda. Ve ben tokat gibi bir yerde 15500’e oturuyorum :) geçen sene 2 kere zam yaptı. Konuşsak da kabul etmedi piyasa değerinin altında kalıyomuş. 5000’e giridğim evde 3. Yılımda 15500’e oturuyorum.
Ama benim istanbuldaki kiracım 4500’eoturuyo ben tahliye taahhütnamesi almadığım içinde yasal sınırın üstüne çıkamıyorum zaten öyle 2500 olan kirayı 10 bin yapma derdinde de değilim sadece 5000 istemiştim ama kabul etmedi söz hakkımda yok zaten eyvallah dedim geçtim. Ama işte aradaki farkı kendim ödemiş oluyorum
5 sene dolmadıysa kira tespit davası açılıp rayiç bedeli çıkartılamıyor. Tüfe’nin 12 aylık ortalamasına göre zam yapıp devam edebilirler. Ama kuruş eksiği dahi olsa icra takibine geçebiliyorsunuz. Ya da ihtiyaç varsa ihtiyaç sebebiyle tahliye davası açılabiliyor.

5 sene dolmadıysa kira tespit davası açılıp rayiç bedeli çıkartılamıyor. Tüfe’nin 12 aylık ortalamasına göre zam yapıp devam edebilirler. Ama kuruş eksiği dahi olsa icra takibine geçebiliyorsunuz. Ya da ihtiyaç varsa ihtiyaç sebebiyle tahliye davası açılabiliyor.
5 sene dolmadı evet. Çirkinleşmek de istemiyorum devletin belirlediği max zam oranının altında da kalmıyor zaten kuş gibi kira olduğu için. Kendisi hukuk öğrencisi ailesi Almanya’da yaşıyo. Yani öyle afaki rakamlar asla istemiyorum inanın o sokakta daha kötü evler daha eski kiracılarla 7000’den aşağı değil.
İhtiyaç yok açıkcası orada gidip yaşayamam hani yaşıcam diyip tahliye ettirip 2 sene boş kalsa umurumda olmaz ama ne bilim öyle yalan dolana da bulaşmak istemiyorum çoluk çocuğumuz var bizden çıkar diye.
Sadece uslubü tavrı beni o kadar rahatsız ediyor ki her sene. Çok pahalı bir üniversitenin özelinde gokuyup okula ulaşım kolaylığı aşırı kolay olan bir mühitte oturuyor ama 15 eorunun lafını yapıyor çok çirkin bir şekilde o zoruma gidiyor. Yani özelde okuması beni ilgilendirmez tabii ki herkes kendi şartını ona göre belirliyor ama bana çıkıp ben öğrenciyim daha fazlasını vermem diyince benim cinlerim tepeme geliyor:) neticede her sene onun dediği rakam oluyor. Sürekli yasaları önüme sunup sonra halasını babasını falan arattırıyor bana. En son dedim ki rica edicem telefon numaramı bana sormadan kişisel verilerin korunması kanununa bağlı kalarak kimseyle paylaşmayın. Çok komik bana diyor ki benim numaram sizin tüm aile üyelerinizde olduğu için bende vermekte sakınca görmedim. Yahu evle ilgili en ufak sıkıntıda tüm aile üyelermizi sen aradın o yüzden numaran var biz istemedik ki:)
O ev aslında babamdan kaldı bana ama kirasını anneme veriyorum babam vefat etti annemde o kiralarla geçiniyor.
Ay çok dolmuşum yazdım da yazdım kusura bakmayın:)

Zam oranı %60 tı diyr biliyorum daha fazlasını yapmamaları gerek bence şikayette ediliyor diye biliyorum biara araştırmıştık komşunun dükkanı için ama emin değilim neden kiraları böyle artırıyorlar anlam veremiyorum bizim evimiz 160 m2 hiçbir eksiği yok eski de değil geçen sene 3 idi haziranda 4 yaptık seneyede en fazla 5 civarı düşünüyoruz bizim de çok ihtiyacımız borçlarımız var ama kiracının durumuna göre hareket etmeye çalışıyoruz onlarda insan evladı
Bizim memlekettede dört oda evler 15-18 den başlıyor çok yüksek bence bu fiyatlar
Mersine yerlesince yenisehir mezitli vs oturmak gerekecrk suriyeli dolu akdeniz 20 bin oralarda da

5 sene dolmadı evet. Çirkinleşmek de istemiyorum devletin belirlediği max zam oranının altında da kalmıyor zaten kuş gibi kira olduğu için. Kendisi hukuk öğrencisi ailesi Almanya’da yaşıyo. Yani öyle afaki rakamlar asla istemiyorum inanın o sokakta daha kötü evler daha eski kiracılarla 7000’den aşağı değil.
İhtiyaç yok açıkcası orada gidip yaşayamam hani yaşıcam diyip tahliye ettirip 2 sene boş kalsa umurumda olmaz ama ne bilim öyle yalan dolana da bulaşmak istemiyorum çoluk çocuğumuz var bizden çıkar diye.
Sadece uslubü tavrı beni o kadar rahatsız ediyor ki her sene. Çok pahalı bir üniversitenin özelinde gokuyup okula ulaşım kolaylığı aşırı kolay olan bir mühitte oturuyor ama 15 eorunun lafını yapıyor çok çirkin bir şekilde o zoruma gidiyor. Yani özelde okuması beni ilgilendirmez tabii ki herkes kendi şartını ona göre belirliyor ama bana çıkıp ben öğrenciyim daha fazlasını vermem diyince benim cinlerim tepeme geliyor:) neticede her sene onun dediği rakam oluyor. Sürekli yasaları önüme sunup sonra halasını babasını falan arattırıyor bana. En son dedim ki rica edicem telefon numaramı bana sormadan kişisel verilerin korunması kanununa bağlı kalarak kimseyle paylaşmayın. Çok komik bana diyor ki benim numaram sizin tüm aile üyelerinizde olduğu için bende vermekte sakınca görmedim. Yahu evle ilgili en ufak sıkıntıda tüm aile üyelermizi sen aradın o yüzden numaran var biz istemedik ki:)
O ev aslında babamdan kaldı bana ama kirasını anneme veriyorum babam vefat etti annemde o kiralarla geçiniyor.
Ay çok dolmuşum yazdım da yazdım kusura bakmayın:)
Çok kafanı attırırsa KVKK’dan dolayı aileden kimi ararsa o şikayet etsin ciddi rakamlar ceza olarak veriliyor 🤓. Ben hem kiracı hem kiralayan vekilliği yapıyorum iki taraf için de çok zor iki tarafın da haklı ve haksız olduğu durumlar var. Evim var diye zengin olmuyorsun zaten Türkiye’de, o evin kirasıyla başka bir ev dönüyor çok haklısın.

Çok kafanı attırırsa KVKK’dan dolayı aileden kimi ararsa o şikayet etsin ciddi rakamlar ceza olarak veriliyor 🤓. Ben hem kiracı hem kiralayan vekilliği yapıyorum iki taraf için de çok zor iki tarafın da haklı ve haksız olduğu durumlar var. Evim var diye zengin olmuyorsun zaten Türkiye’de, o evin kirasıyla başka bir ev dönüyor çok haklısın.
Geçen halası aradı numara tanımadığım için açtım neden numaramı verdi size benim muhattabım kendisi dedim. Bana dedi ki kendisi Almanya’da doğup büyüdüğü için türkçe çok iyi anlaşamıyor o yüzden. Çok güldüm kendisinin Türkiye’de hukuk okuması dışında sorun yok nasıl ezberliyor o kadar kanunu maddeyi :) sebep bu değildi tabii ama neyse diyorum elbet çıkacak o evden evlenen biri için küçük çünkü:)
Evet ev sahibi olmak da başa bela:) ben tayinci olduğum için kiralarda geziniyorum işte ama genelde ev sahibim ne derse o oluyo akıllı ev sahiplerim var tarihsiz tahliye taahhütnamesi altın değerinde bir şeymiş şu devirde:) gerçi ben almış olsamda onu yürürlüğe sokmayıda beceremezdim üzülürdüm

Ben 29ekimde doğum yaptım 😭 ikizlere çok erken olmuştu bnden öncede bir kişi doğum yaptı başı çekiyorum maşallah ocakta bile doğuran varmış 😂
Evet hatırlıyorum seni. Bizimki doğum günü kutlarken seninkiler yaşını iki ay iki gün geçmiş olacak 😀

Kızlar oğlumun hgb’si 10.9 b12’si 184 çıktı. Sizce 10.9 kansızlık var diyebilir miyiz? Doktor iyi dedi ama içime hiç sinmedi düşük gibi geldi 9. Ayında 11.8’di çünkü.
B12 için takviye verdi

Kızlar oğlumun hgb’si 10.9 b12’si 184 çıktı. Sizce 10.9 kansızlık var diyebilir miyiz? Doktor iyi dedi ama içime hiç sinmedi düşük gibi geldi 9. Ayında 11.8’di çünkü.
B12 için takviye verdi
Bence kansizlik yok kan ilaci kullanmaya devam ettin mi 9.ay sonrasi anne sutu mu aldi hep ek gida disinda

Bence kansizlik yok kan ilaci kullanmaya devam ettin mi 9.ay sonrasi anne sutu mu aldi hep ek gida disinda
Anne sütünü 4. Ayda bırakmıştı zaten. Mamayı sadece akşam yatarken ve gece veriyorum. Ama iştahsız çok az ek gıda alıyo. Bestiron kullanıyoruz kan damlası olarak en baştan beri

B12 için takviye verdi

Şimdi baktım bizde hemoglobin 11.9 çıkmış, demir bağlama 286, demir 151. Her gün 10 damla vermişti 2 günde 1e düşürdü. Çok anlamıyorum değerlerden referans aralığında mı diye bakıyorum 😢

Ben sidefer kullandim memnun kaldim. Sizinkini burda kullanip memnun kalmayan vardi eski konularda.
İlk microfer kullanıyorduk, yeni doktoru değiştirdi 7. Ayda newvit’e geçtik
Teşekkür ederim kızlar. Bu kan tahlili hasta olduğu için başka bir doktor tarafından alınmıştı oradan öğrenmiş oldum. İyileşince kendi doktoruma gidip sorucam tekrar

Kızlar demir ilacı ne kullanıyorsunuz bizim eski doktorumuz bestiron vermişti bir süre onu kullandım sonra doktor değiştim demir değerleri biraz düşüktü ferruma geçirdi yeni doktorumuz bir buçuk aydır ferrum kullanıyorum kan tahlillerinde hala yükselmis değil çok bir fark olmadı yani (yerlerde değil demiri ama sınırın biraz altında) birçok doktor da ferrum pek önermiyor osman gönülal da bugün ferrum çok önermiyorum yazmış çok beğeniyorum o doktoru da napsam sizin kullanıp memnun kaldığınız demir damlası var mı?

X