2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    330
1 yas asisi ile ne duydun canan hocaya gore hicbiri yapilmamali. Ama risk var iste ya bagisikligi o virusle bas edemeyecek kadar guclu degilse bebegin. Ben onu dinleyip seker yuklemesi yaptirmadim tetenozlari vurunmadim hsmilelikte. Hepatit b istedi doktor onu da olmadim ama bebekte ozel asilar dahil yaptiriyorum saglik ocagi 1 yas asisini yapti. Istemiyorsan imza at dedi. Bol bol sadaka iyilik asidan sonra benim iki turlu de icim rahat degil.

Benim kendi kardeşimde aşı yaptırmıyor altıncı ay aşısından sonra çoçuğunun epilepsi nöbeti geçirdiğini iddia ediyor ve sonraki hiç bir aşıyı yaptırmadı ama benim bebeklerin doktoru karı koca çoçuk doktoru ve prof.lar adamların bi bildikleri var biz şimdi sağlık bakanlığı programında olan kızımız zamanında olmayan aşıları bile özel yaptırdık demişti bende onları mentör seçtim çünkü izlediğim videolar konusunda teknik bi bilgim olmadığından doğruluğunu teyit edemediğim konuda daha çok bilgisi olana inanmak durumunda kalıyoruz

Geçmiş olsun canım.

ben hergün et vermiyorum o kadar dikkat etmelimiyiz? Haftada mutlaka balık, tavuk, et gibi yiyor bir kaç gün arayla.
Bence de her gün yemese de olur. Kuş kadar yiyor zaten.
Ben bütün aşılarını yaptırıyorum. Tıp eğitimi olmayan bizlerin araştırıp yaptırmamayı seçmesini uygun bulmuyorum. Doktorunuz yaptırmayın dediyse o ayrı.
Benim kadın doğum doktorumun dediği gibi, kendi alanınızda araştırma yapın

1. Ben yaptırıyorum aşı. Şöyle düşünüyorum çocuk felci vs gibi hastalıklar aşılar sayesinde yok oldu. Suriyeliler geldiğinde onların aşı takviminde olmayan aşıların hastalıkları ülkemizde görülmeye başladı. Bu da aşının koruyuculuğu anlatıyor bence.
2. Halen emziriyorum halen kanamam az az geliyor. Bende de öyle başladı. Oldum mu olmadım mı emin olamamıştım. Ama günlük ped kullandıracak kadar. Hala da aynı. Arkadaşım 2 sene emzirmiş emzirmesi bitince oldu. Ondan kaynaklı olabilir.
3.
4. Yatağı aynı yerden aldık sanırım bizimkinde de diken var orada uykuya geçmiyor. Ana kucağında uyutup öyle alıyoruz yatağına ama gece emmek için bizim yatağa gelip kalıyor.
5. ben de seviyorum sizi. Burası çok iyi geliyor akıl sağlığıma

Aşı bende yaptırmak istemezdim ama bu seferde vicdan yaparım diye korktum ilerde
Bir yaş aşısını biz yaptıramadık yaptıramayacağız gibide görünüyor istemeden oldu bu durum yollarımız kapandı
Hasta diye yanımızda yatıyor yine oğlum üç kişi yatıyoruz ortamıza aldık daha da bir kişilik yermiz var ha benim karnımda baya büyüdü dört kişi yatıyoruz aslında
Isırma nadir dişi için yapıyor oğlum yoksa garip bir hareketi yok şimdilik usluca oynar dolaşır kendi kendine normalde
Gece çok kalkıyor bizimkide alıştık artık bu duruma biberonu veriyoruz uyuyor buara biz uyandırıp buhar verdik ilaç vs verdik ama yatırınca hemen uyuyor bu huyunu sevdim bana çekmemiş
Teşekkür ederiz bu arada iyileşip toparlamasını bekliyoruz

Aşılar konusunda hemen hemen hemfikiriz ben de yaptırma taraftarıyım ne kadar bilgim var diyordum sanki ama etrafımda yaptırmayan doktor çocukları olunca bi de şu dsö güvenilirliği biontechten sonra inandırıcı olmadı. İçimde kurt var ama yaptırırım ben de Acelya A dediği gibi sonra pişman olmam istemem. Hakkımızda hayırlısı.
Azıcık uykumla kutsal toprakları ziyarete gidiyoruz (kaynanamlar ). İçimde kalmasın sabah sabah yazayım buraya dedikodumu.
-kız benim kaynana kayınpeder çocuğun doğum gününü kutlamadı ya. Yani ben kutlama yapmadım ama bi mesaj atar, belki arar ne bilim. Bugün bi sürpriz yapmazlarsa odalardan birine çaktırmadan tüküreceğim

1-Ben ozel dahil tüm aşılarını yaptırıyorum.Takip ettigim tüm doktorlar yapılması gerektigini,kendi çocuklarina yaptirdiklarini söylüyorlar.Ortalikta her aşı konusunda olumsuz şeyler dolasiyor. Birine güvenmek zorundayiz ben doktorlara güvenmeyi seciyorum,sonucta bu konuda benden daha bilgililer.
2- Ben adetimi hemen olmaya baslamistim,sanirim emzirmedigim icin.
3-Bir ara bir kac kez ısırdı omzumu ama bir daha ısırma durumu olmadi,onu da sevgiden yaptigini düsünüyorum,sarılarak.bence bebeklerin yaptigi her sey normal,takinti yapabiliyoruz normal mi neden böyle diye ( ben de yapiyorum ) mantikli dusününce gelisimsel sürecleri diyorum.
4-Benim bebegim cok uzun zamandir bizimle uyuyor,maalesef yatagina koydugumuz an uyaniyor normalde de uyku sorunu olan bir bebek o yüzden ne uyusa kardır diyorum yanimizda yatiriyorum.
5-Ben de sizi seviyorum

Yaaa sesli güldüm odalardan birine tükürme fikrine

Ben sadece eski aşıları yaptırıyorum benim için uzun bir süreci olması gerekiyor yenilere itimadım yok kovidden örneğini gördük. Ticari sebeplerden üretiliyor daha çok bunlar sonuç olarak. Yaptırdığıma da çok güvenemiyorum ama Allaha sığınıp yaptırıyorum

Sabah yürüyüşü olsun, kahvaltılık alayım diye çıktım. Eşim kız evde gezerken tv sehpasındaki eşyaları karıştırıyor, modem vs var diye gitmemesi için dansçı betboo’yu önüne koymuş kapıkulu gibi. Bizimki deli gibi korkuyor betboo’dan. Tv sehpasından ayrılmayan beben götüm götüm babasına doğru koşmuş, kenardan çaktırmadan bakıyormuş hala orda mı diye eve bi geldim bizimki ağlayarak bana doğru emekliyor.

Eklentiler

• IMG_2983.jpeg
    62 KB · Görüntüleme: 25
Ay hic gülecegim yoktu

Benim kızımda bebekken çok korkardı 6 yaşında hala nefret eder odasına bile koymuyo ama bunun dans edeni değilde sadece seslisi vardı küçük peluş kıyafetli onu çok severdi hep onunla oynardı.

Kizlar nerdesiniz?? Mavi molfix kullanan var mi? Bez bulamiyorum goon 4 almistim kucuk hic memnun kalmadim.molfix pure soft 5 numara bulamiyorum napcam bilmiyorum bezimiz bitiyor
Bugune kadar bir kez bile pisik olmayan evladim molfixin mavi paketiyle deliler gibi pisik oldu ya, primadan şaşmam bu saatten sonra. Dolap uygulamasindan uygun fiyata buldum ve stok yaptim

Bu uyku sorununu nasil cozucem.ben bilmiyorum.23.30 dedi mi uyaniyor,simdi çitte oynuyor.1 haftadir böyleyiz.gece gündüz mü karisti anlamiyorum artik.tek benim kizım mı böyle acaba?
Benim oglan saat basi kalkiyo hala. Sabah 4bucuk 5 arasinda oyun oynamak icin kalkiyo, 7bucuklarda tekrar uyuyo ve 1 saat sonra kalkiyo. Sonrasinda gunduz 11bucuk gibi 1 saat ve 17.30 gibi de 1 saat uyuyo

Bugune kadar bir kez bile pisik olmayan evladim molfixin mavi paketiyle deliler gibi pisik oldu ya, primadan şaşmam bu saatten sonra. Dolap uygulamasindan uygun fiyata buldum ve stok yaptim
Yazin mavi paket kizimda da pisik yapti hem de ileri boyut. Pro soft iyiydi bulamsmistik ondan

Aldim molfix artik yolda geliyor.bir de ben deneyeyim bakalim,pişigi bezin yapmasi durumuna pek inanmiyorum ben ama deneyip göreyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…