2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Kizlar benim kizima adiyla sesleniyorum defalarca bakmiyor,sizin bebekler de öyle mi? Sürekli baska seylerle ilgileniyor hic bakmiyor,esim böyle yaptigi zaman korkuyorum bir sorun mu var diye diyor

Bence internette psikopat gibi sürekli bunları anlatan videolar çekenler yüzünden böyle olduk. Çocuk bişeye odaklanmışken seslenince bakmaması normal değil mi? Ben de bileye odaklanmışken sürekli biri adımı çağırsa bakmam duymam bile. Millet takipçi kazanacak diye biz mağdur oluyoruz. Bikaç şey bir araya gelir şüphe duyarsın tamam ama onun dışında bana normal geliyor.
Çok doğru söyledin D ddia internetten hastalık teşhis eden nenelere döndük. Bebelerin günü gününü tutmuyorki. Bizimki de cam kenarına koy izlesin aşağıdaki arabaları eşim de bundan korkuyor neden sürekli bakıyor bişeyi mi var diye.
sheilata sheilata belki bebeğinin odaklanması güçlüdür ddia’nın dediği gibi odaklandığında seslendiğini fark etmiyordur

Acelya A Acelya A sen gece emmeyi nasıl kesmiştin. Ağladığında ne yapıyordun
Ben gündüz emzirirken gece emmesinden kesemedim tam olarak genede istiyordu oldu bittide sabah kadar emerek uyumaya alışmıştı maalesef mecbur birgün kesme kararı aldık üç gece tüm mahalleyi inletti komşulara kadar malamat olduk hiçbirşey kesmedi valla sabaha kadar ağladı sabaha karşı yemek yediriyorduk ben çok görünmüyodum tabi üç dört beş derken unuttu sanırım ama genede kalkıyır ara ara biberon veriyorum onla oyalanıyor

Bebem şu aralar atma modunda eline ne geçerse atıyor. Park yataktan, oyun alanından her şeyi dışarı atıyor. Hayır diyorum, nooo diyorum, nein diyorum gözümün içine bakıp atıyor. Atıp sonra da çığlık atıyor 😂 takriben bu süreç ne kadar sürüyor
Biz de ayni durumdayiz,yapma diyorum ama anlamiyor tabi,hosuna gidiyor,atip arkasindan bakiyor.

Benim aklıma birşey takılmaya başladı
Biz emmeyi bıraktık ya birkaç ay önce
Şuan mama içmiyor yemek ile ilerliyoruz ama acaba beslenmesi büyümesi için hastalanmaması (bu çok önemli çünkü yakında hastane yok ha diyince gidilmiyor kışın zaten yollar kapalı hava aşırı soğuk iyileştirmek çok zor oluyor ) için bu beslenme yeterli mi değilmi emin olamıyorum ne kadar yemesi gerektiği konusundada tabiki
Osman gönğlal birkaç kaşık yese yeter zorlamayın abartmayın çok yedirmeyin diyor bir yandan ilerde red olmaması için ama oğlum bir kase dolusu yiyor her öğün ben biraz bahsedeyim günlük beslenmeden bunla ilgilenen biri varsa bizide aydınlatsın lütfen
( süt yoğurt yumurta ekmek yağ hepsi ev yapımı doğal komşularımdan alıyorum)
Hergün yoğurt yumurta kesin yiyor kahvaltı gibi biberona pekmez koyuyorum uyuyor uyanınca çorba birkaç ekmek parçası koyarsam koyuyorum kakasına göre
İkindin uuyuyor pekmez yada süt veriyorum az ama 150 ml gibi
Uyanınca akiam öğnü bizim ev yemeklerimizin tadına bakıyor genelde
Yatmaya yakın bir öğün daha yoğurtlu dövme bulgur yada aynı çorbadan veriyorum zeytinyağı bir yemek kaşığı hergün yine yiyor
Şimdide meyve ekledim son öğüne daha az yedirip mandalina portakal muz ne varsa evde yiyor son yatışta süt ben çok özenli şeyler hazırlıyamıyorum markette yakınlarda yok malzeme bitse alamıyoruz misafirimde oluyor ara ara köyden
Hergün zaten bir temizlik rutinim var soba pisliğinden dolayı tüm evi evi elimle siliyorum balkonları temizliyorum heryer toz toprak oluyor
Çok yoruluyorum hamilelikten dolayı gücümde kalmıyor ancak kendi öğünlerimizi yetiştirebiliyorum
Nadiren değişiyor bu öğünler genelde aynı oluyor

Son düzenleme:
Bebem şu aralar atma modunda eline ne geçerse atıyor. Park yataktan, oyun alanından her şeyi dışarı atıyor. Hayır diyorum, nooo diyorum, nein diyorum gözümün içine bakıp atıyor. Atıp sonra da çığlık atıyor 😂 takriben bu süreç ne kadar sürüyor
Bulgarcasını söyle bi de. Yunancası ohi, arapçası le (diyor bizimkiler)

Kizlar benim kizima adiyla sesleniyorum defalarca bakmiyor,sizin bebekler de öyle mi? Sürekli baska seylerle ilgileniyor hic bakmiyor,esim böyle yaptigi zaman korkuyorum bir sorun mu var diye diyor
Genel
Olarak ismiyle hitap edince bakıyorsa bir şey yoktur, oyun oynarken ya da başka bir şeye konsantre olduysa benim oğlumda bakmıyor 😅 4-5 defa sesleniyorum en sonunda sesimi yükseltince bakıyor…

Benim aklıma birşey takılmaya başladı
Biz emmeyi bıraktık ya birkaç ay önce
Şuan mama içmiyor yemek ile ilerliyoruz ama acaba beslenmesi büyümesi için hastalanmaması (bu çok önemli çünkü yakında hastane yok ha diyince gidilmiyor kışın zaten yollar kapalı hava aşırı soğuk iyileştirmek çok zor oluyor ) için bu beslenme yeterli mi değilmi emin olamıyorum ne kadar yemesi gerektiği konusundada tabiki
Osman gönğlal birkaç kaşık yese yeter zorlamayın abartmayın çok yedirmeyin diyor bir yandan ilerde red olmaması için ama oğlum bir kase dolusu yiyor her öğün ben biraz bahsedeyim günlük beslenmeden bunla ilgilenen biri varsa bizide aydınlatsın lütfen
( süt yoğurt yumurta ekmek yağ hepsi ev yapımı doğal komşularımdan alıyorum)
Hergün yoğurt yumurta kesin yiyor kahvaltı gibi biberona pekmez koyuyorum uyuyor uyanınca çorba birkaç ekmek parçası koyarsam koyuyorum kakasına göre
İkindin uuyuyor pekmez yada süt veriyorum az ama 150 ml gibi
Uyanınca akiam öğnü bizim ev yemeklerimizin tadına bakıyor genelde
Yatmaya yakın bir öğün daha yoğurtlu dövme bulgur yada aynı çorbadan veriyorum zeytinyağı bir yemek kaşığı hergün yine yiyor
Şimdide meyve ekledim son öğüne daha az yedirip mandalina portakal muz ne varsa evde yiyor son yatışta süt ben çok özenli şeyler hazırlıyamıyorum markette yakınlarda yok malzeme bitse alamıyoruz misafirimde oluyor ara ara köyden
Hergün zaten bir temizlik rutinim var soba pisliğinden dolayı tüm evi evi elimle siliyorum balkonları temizliyorum heryer toz toprak oluyor
Çok yoruluyorum hamilelikten dolayı gücümde kalmıyor ancak kendi öğünlerimizi yetiştirebiliyorum
Nadiren değişiyor bu öğünler genelde aynı oluyor
Canım çok güzel daha ne olacak. Ceviz badem ezip meyvesine katabilirsin

Kahvaltıda ilk defa dil peyniri yedirdim suratı acayip kızardı kabardı incia’nın hero stickinden sürdüm 😥 ama 1 saat geçince üzerinden yatıştı çok şükür.
Bende tulum yedirdim öyle oldu ağız çevresi kabardı anında peyniri vermemle yemeleri arasında bir dakikada kızardı ikisininde hemen doktorumuza resim attım elini yüzünü soğuk suyla yıka geçmezse konuşalım dedi Allah’tan geçtii acaba tuzlumu diye niye oldu ikiside anlamadım demek dil peyniride alerjik

Burdaki çocuklar iki üç yaşında bebekler yaşamları okadar farklı ki karlı havada çorapları yok güzel kıyafetleri yok asla özel yemek hazırlama yok sofraya konanı o küçük bebeker ağlayarak kapışarak yiyip kalkıyor bir daha yemek veren yok
Meyve köyde ne çıktıysa o elma oluyor genelde başka şey olmuyor hava şartlarından dolayı
Tabi bu çocuklar 7-8 yaşındaysa her işi görüyorlar hayvan otlatıp odun taşıyorlar
Her evdebirsürü çocuk temizlik yok özel oda yok iki odalı evler bir odada en az 6-7 kişi yatıyor tabi bunlar burda normal bilerek yapılan bişey dedeğil her evde bir yığın iş var hayvanlar bahçe soba odun işi her hafta ekmek kaynana kayınbaba derdi onlara bakınca çok şükrediyorum şu halime sonra memlekete gidince tekrar acıyorum kendime

Annem on günlüğüne gidiyor kara kara düşünceler aldı beni yanlız bakan anneler nasıl bakıyo ikizleri bizimkiler aşırı hareketli birde gecesi var bunun bi üç yaşında olsalar diyorum üç yaşından sonra kolay olucak diyorlar inanmak istiyorum

Annem on günlüğüne gidiyor kara kara düşünceler aldı beni yanlız bakan anneler nasıl bakıyo ikizleri bizimkiler aşırı hareketli birde gecesi var bunun bi üç yaşında olsalar diyorum üç yaşından sonra kolay olucak diyorlar inanmak istiyorum
Yine youtube de bir kadın var ikizleri olan mutlaka görmüşsündür ikisine tek bakıyor heralde kimse olmuyor videolrda evinde yediriyor içiriyor evi temizliyor hazırlanıyor dışarı çıkartıyor çoğu zaman misafir alıyor misafirliğe gidiyor helal olsun diyorum içimden tek bebekle evden çıkmam bile bir saat sürüyor benim bu hayatlar gerçekmi değilmi anlamadım

Yine youtube de bir kadın var ikizleri olan mutlaka görmüşsündür ikisine tek bakıyor heralde kimse olmuyor videolrda evinde yediriyor içiriyor evi temizliyor hazırlanıyor dışarı çıkartıyor çoğu zaman misafir alıyor misafirliğe gidiyor helal olsun diyorum içimden tek bebekle evden çıkmam bile bir saat sürüyor benim bu hayatlar gerçekmi değilmi anlamadım
sartlara bagli ya ben medyadakilerin yardimsiz baktigini dusunmuyorum veyahut evini hic temizlemiyordur birini aliyordur bu buyuk kolaylik ya da yemek konusunda esnektir vs

Bizde de var izliyorum oyle yerden 10 kre alip geri eline vermek disinda

Tarzi odur diye dusunuyorum . Evet bazen bakmiyor huu diyorum kiziim diyorum cok uykuluysa ya da bir seylere dalmissa oyuncaklarla vs bakmadigi oluyor Allah korusun yavrucaklari.

X