- Konu Sahibi sunshine__
- #80.141
Sohrab ben hala tuz vermiyorum. Acı verebiliyor muyuz bu dönem. ( ekşili dolmayı duyunca sorayım istedim )
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Biz de de kitaplar konusu ayni ben inatla sebeklikler yaparak okuyorum saskin saskin napiyor bu gadın diye baktigi oluyor . Taklit de hapsuu diyorum vs yapmiyor tarzi degisik misal elimle dudagima goturup bii buu bi buu yapiyorum parmagimi tutmus dudagima goturup ben de uyguluyor parmagimi tutup poppitleri yaptiriyor kendi de basmaya calisiyor ya adiri dikkatim daginik dogru diyorsun butun dikkat bebekte onun icindir eşim de bu konuda yok bu normal degil dikkat eksikligi var bi doktora gitt bıdı bıdı..Bizimki göstermiyor ben ısrarla gösteriyorum ama bakalım. Ben şu küp yerleştirme oyuncaklarından aldım onları gösteriyorum, yky bi kaç kitap aldım onları gösterip okuyorum ama hala ısırma, yırtma evresinden ileri gidemedik
Evet aynisii 4-5kasik yiyince iyi ya yedi diyorum asla bi ek gidayi yiyim de soyle 3-4saat acikmayim demiyor . Ben bir de onune koyuyorum eliyle kasikla Allah ne verdiyse yemeye calisiyor ben de agzina veriyorum ara ara.Kızlar ben çok çok az veriyorum ek gıda benim bebeye. Linç yemeyim ama şu şekil bizim.
Sabah 7.30 kalkış ve ara ara emerek 9.00 a kadar oyun. Emmeler 15-10-5 Dk gibi düşüyor. Memeyi verince emmiyor indiriyorum oyun oynuyor falan. Sonra uyuyor ya da eşim oynatıyor.
11.00 gibi kahvaltı (yumurta, az avakado, 3 top peynir) (hepsi kesinlikle bitmiyor)
Sonra az oyalayıp emziriyorum.
2-4 arası yoğurt, muz sabahtan kalan pankek varsa onu veriyorum. (Ne hazırlarsam asla bitmiyor)
Arada yine ara ara emiyor.
Akşam yemekte biz ne yiyorsak o. (Et, sebze, balık)
Sonra duş
Sonra emiyor ve yatış. Bu son emme uzun sürüyor. Ve gece 2-4 saat arası uyanıp emiyor sonra uyuyor.
Sizce az mı bu? Yani versem yemez gibi çünkü diğer öğünlerde bitirmiyor verdiklerimi.
Bence normal ya. Ben de sabah bazen emziriyorum sadece eger krese gec birakacaks cunku kreste baya yiyor botiroyor onu biliyorum. Aksam da biz me yersek o. Blw yaptigim icin gunde on kere yer silip cocugu banyoda yikayamam acikcasi. Bana 4 ogun falan diyen doktorlar hic mantikli gelmiyor. 1 yasa geldigimizde %50 sut %50 kati gida olmali.Kızlar ben çok çok az veriyorum ek gıda benim bebeye. Linç yemeyim ama şu şekil bizim.
Sabah 7.30 kalkış ve ara ara emerek 9.00 a kadar oyun. Emmeler 15-10-5 Dk gibi düşüyor. Memeyi verince emmiyor indiriyorum oyun oynuyor falan. Sonra uyuyor ya da eşim oynatıyor.
11.00 gibi kahvaltı (yumurta, az avakado, 3 top peynir) (hepsi kesinlikle bitmiyor)
Sonra az oyalayıp emziriyorum.
2-4 arası yoğurt, muz sabahtan kalan pankek varsa onu veriyorum. (Ne hazırlarsam asla bitmiyor)
Arada yine ara ara emiyor.
Akşam yemekte biz ne yiyorsak o. (Et, sebze, balık)
Sonra duş
Sonra emiyor ve yatış. Bu son emme uzun sürüyor. Ve gece 2-4 saat arası uyanıp emiyor sonra uyuyor.
Sizce az mı bu? Yani versem yemez gibi çünkü diğer öğünlerde bitirmiyor verdiklerimi.
Ben arastirmistim cayir cayir olmadikca veriliyormus. Her baharati katabilornisiz bebek yemeklerine ben de kattim hep cidden hoc sikinti yasamadik.Sohrab ben hala tuz vermiyorum. Acı verebiliyor muyuz bu dönem. ( ekşili dolmayı duyunca sorayım istedim )
Ebebekten.Bunu nerden aldın ?
Bende yapmıyor, anlamıyor sanıyordum ama halka geçirme oyuncağını almış geçirmeye çalışıyor. Bir halkayı geçiriyor hatta. Sonrakileri de gecirmeye çalışıyor ama beceremiyor. Öğrenmiş onun ne olduğunuBiz de de kitaplar konusu ayni ben inatla sebeklikler yaparak okuyorum saskin saskin napiyor bu gadın diye baktigi oluyor . Taklit de hapsuu diyorum vs yapmiyor tarzi degisik misal elimle dudagima goturup bii buu bi buu yapiyorum parmagimi tutmus dudagima goturup ben de uyguluyor parmagimi tutup poppitleri yaptiriyor kendi de basmaya calisiyor ya adiri dikkatim daginik dogru diyorsun butun dikkat bebekte onun icindir eşim de bu konuda yok bu normal degil dikkat eksikligi var bi doktora gitt bıdı bıdı..
Bunu doktor mu diyor sizce mi böyle anlayamadım?1 yasa geldigimizde %50 sut %50 kati gida olmali.
Dunya Saglik Orgutu (WHO) diyorBunu doktor mu diyor sizce mi böyle anlayamadım?
Ben cok kilo aldi diye endiseleniyorum.göbüs yapti benim kız.Kızlar ben bı de badem sütü konsantresı kullanıyorum meyvelerine karıstırıyorum, kılo alımını cok guzel destekledi, kemik sagligina gelısımıne faydası varmıs, Wefood dan aldım bir kavanozumuz bıttı bile..
Ben hic yazilanlara dikkat etmedim desem,doktor bebegimi gözlemlememi soylemisti artırıp artırmama konusunda.bir kac kez 180 verdim ya kustu ya icmedi bir daha teklif etmedim hep fix 150 gidiyoruz bizMesela 10 aylık bebek günde 3-5 kez 250-270 ml arası mama içer gibi öneri yazıyor ya, bu doğru değil, firmalar bu şekilde bebeğe daha çok mama vermeni sağlıyor ve sen daha çok mama alıyorsun..
10 aylık bebek artık neredeyse sadece katı gıdayla besleniyor, çok az bebek var hala süt isteyen… Benim bebeğim hiç 210 ml üzerinde içmedi, o yazılanlara göre bir kaç kez 240 hazırladığım oldu ama maksimum 210 genelde 180 içti…
Su anda cok uzüldüm ne benim.ne babasinin carpik niye böyle oldu kiBizim alttaki bir dişimiz eğri çıktı bildiğin çapraz şekilde yani ortodontiste sordum yapılabilecek birsey yok suan dökülücek zaten bu dişler ama bu bize ilerde dişlerinde çarpışıklık olma ihtimali olduğunu gösteriyor dedi
Normal pirinc mi veriyorsun canim basmati mi?Yaa benim kız acılı eksili dolma ıcı yıyor, bayılıyor pirince
Hastalık çok hırpaladı bizi, çok uzadı. Kızım zaten mızmız hastalık daha da kötü yaptı. Ben de hastaydım, hem beden yorgunluğu hem zihinsel hem de ruhsal yorgunluk eklenince gerçekten kendimi bitmiş hissediyorum. Üstüne ülkede olan bitenler.. Ne yaparsam yapayım kayıtsız kalamiyorum. Biraz tükendiğim bir evrede gibiyim. Giriyorum, okuyorum, takip ediyorum ama yazacak tâkatim kendimde pek bulamıyorum. Biraz daha dinleneyim toparlarım inşallah. Ece iyileşti çok şükür, dün kontrolü vardı. Bağışıklığa dair bir değeri çok düşüktü hastalıkta, onu baktı tekrar doktor. Yükselmeye başlamış çok şükür. Ferritin için ilaç değişikliğine gitti ama.marmeladova nasılsınız Ece ve sen bizi habersiz bırakma
Iyilestigine sevindim canim umarim sen de toparlarsin bir an önceHastalık çok hırpaladı bizi, çok uzadı. Kızım zaten mızmız hastalık daha da kötü yaptı. Ben de hastaydım, hem beden yorgunluğu hem zihinsel hem de ruhsal yorgunluk eklenince gerçekten kendimi bitmiş hissediyorum. Üstüne ülkede olan bitenler.. Ne yaparsam yapayım kayıtsız kalamiyorum. Biraz tükendiğim bir evrede gibiyim. Giriyorum, okuyorum, takip ediyorum ama yazacak tâkatim kendimde pek bulamıyorum. Biraz daha dinleneyim toparlarım inşallah. Ece iyileşti çok şükür, dün kontrolü vardı. Bağışıklığa dair bir değeri çok düşüktü hastalıkta, onu baktı tekrar doktor. Yükselmeye başlamış çok şükür. Ferritin için ilaç değişikliğine gitti ama.
Normal canım kendimize ne yapıyorsak, zaten tuzlu dıye az vermeye calısıyorum, az tuzlu yapıyorum yemekleri o da tadar dıyeNormal pirinc mi veriyorsun canim basmati mi?
Yasak canım ama ıstıyor tatlı yiyecekleri sevmiyor, bakıcı bıle dedı, meyve cok sekerlı olunca da yemiyor dıyo, cennet meyvesini tükürmüşSohrab ben hala tuz vermiyorum. Acı verebiliyor muyuz bu dönem. ( ekşili dolmayı duyunca sorayım istedim )