2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Aşının içinde yumurta proteini olduğu için bekliyoruz biz, kızımın yumurta alerjisi var o yüzden. Şimdilik bir şey olmadı bakalım.
Doktora grip aşısı için sormuştuk yumurta alerjisini çok noktada önemsemiyoruz dedi. Biz de kızamık kabakulak 3K olan aşıdan yaptırdık geçen hafta ateş çıkmadı. Suriyeli nüfusunun yoğun olduğu bölgelerde dokuzuncu ayda öneriyorlarmış 3K aşısını bizim sitede de oturanlar olduğu için ne olur ne olmaz diye yaptırdık. Bu hafta da grip aşısını yaptıracağız.

Doktora grip aşısı için sormuştuk yumurta alerjisini çok noktada önemsemiyoruz dedi. Biz de kızamık kabakulak 3K olan aşıdan yaptırdık geçen hafta ateş çıkmadı. Suriyeli nüfusunun yoğun olduğu bölgelerde dokuzuncu ayda öneriyorlarmış 3K aşısını bizim sitede de oturanlar olduğu için ne olur ne olmaz diye yaptırdık. Bu hafta da grip aşısını yaptıracağız.
Alerji doktorumuz çocuk doktoru eşliğinde yapılsın dedi ki zaten aile hekimliği yumurta alerjisi durumunda aşıyı yapmıyormus. Aşıyı bize veriyor, aynı gün içinde yaptırmak koşuluyla. Burada böyle, her yerde böyle mi bilmiyorum tabi.
Kızımın anafilaksi riski düşük ama yine de var, ben korkuyorum vallahi. Devletteki doktor yapmadı mesela, risk almak istemedi. Özeldeki doktorumuza yaptırdık.

Burada çok yok Suriyeli ama aşılarını tam yaptırmaya çalışıyorum ben de her ihtimale karşı. Grip aşısında da yumurta var mı? Kaç aydan sonra yapılıyor? Hiç aklıma gelmedi benim grip aşısı ya, üç hafta sonra nimenrix olacak. Ebe bugün 12. ay aşısı da ağır bir aşı, siz onu da doktorda yaptıracaksınız bugün bir şey olmazsa dedi.

Hiçbir sey yemiyor su an kızım, normalde iştahı güzeldi birkaç haftadır. Su an lokma atmıyor ağzına, aşı hemen bu kadar rahatsızlık verir mi😢

Kızlar bebeğimin iğne yutup yutmadığını nasıl anlayacağım. Annemin elinde iğne varmış düştü herhalde dedi bayadır arıyoruz yok.
Bebek yutmuş olsa anlardık değil mi. Neleri gözlemlemeliyim
Yutsa anlardiniz bence Allah esirgesin.
Bir doktor klipsli toka yutan 15 aylıktı galiba bir bebeği paylaşmıştı. Aşırı salya, öksürme, huzursuzluk şikayetleri ile başvurmuşlar doktora.

Kızlar bebeğime idral tahlili vereceğim ama bir türlü poşete yaptıramadım birde sanki çok az idralini yapıyor öyle dolu dolu çıkmıyor

Alerji doktorumuz çocuk doktoru eşliğinde yapılsın dedi ki zaten aile hekimliği yumurta alerjisi durumunda aşıyı yapmıyormus. Aşıyı bize veriyor, aynı gün içinde yaptırmak koşuluyla. Burada böyle, her yerde böyle mi bilmiyorum tabi.
Kızımın anafilaksi riski düşük ama yine de var, ben korkuyorum vallahi. Devletteki doktor yapmadı mesela, risk almak istemedi. Özeldeki doktorumuza yaptırdık.

Burada çok yok Suriyeli ama aşılarını tam yaptırmaya çalışıyorum ben de her ihtimale karşı. Grip aşısında da yumurta var mı? Kaç aydan sonra yapılıyor? Hiç aklıma gelmedi benim grip aşısı ya, üç hafta sonra nimenrix olacak. Ebe bugün 12. ay aşısı da ağır bir aşı, siz onu da doktorda yaptıracaksınız bugün bir şey olmazsa dedi.

Hiçbir sey yemiyor su an kızım, normalde iştahı güzeldi birkaç haftadır. Su an lokma atmıyor ağzına, aşı hemen bu kadar rahatsızlık verir mi😢
Beni eczacı arkadaşım uyardı grip aşısı için. Yumurtanın beyazına alerjisi olanlara yapmıyoruz dedi. Bence yaptıracaksan yine doktor kontrolünde yaptır risk almaya gerek yok. Benim ortağımın ilkokula giden çocuğu var kızım genelde benle ofiste o yüzden risk almak istemiyorum. Kendime de yaptıracağım ama yok dahiliyeye git o yazsın falan uğraşamadım bu hafta. Ne kadar bilmiyorum fazla değilse alıp kendim yaptırırım acilde ya da aile hekimi yazarsa ona giderim hem de tahlil yaptırırım.

Beni eczacı arkadaşım uyardı grip aşısı için. Yumurtanın beyazına alerjisi olanlara yapmıyoruz dedi. Bence yaptıracaksan yine doktor kontrolünde yaptır risk almaya gerek yok. Benim ortağımın ilkokula giden çocuğu var kızım genelde benle ofiste o yüzden risk almak istemiyorum. Kendime de yaptıracağım ama yok dahiliyeye git o yazsın falan uğraşamadım bu hafta. Ne kadar bilmiyorum fazla değilse alıp kendim yaptırırım acilde ya da aile hekimi yazarsa ona giderim hem de tahlil yaptırırım.
Ben de bir sorarım doktoruma, teşekkür ederim. Hiç aklıma gelmedi grip aşısı benim.

Kızlar eczaneye uğradım sordum 500 küsürmüş ama türleri varmış. Dahiliyeye gitsen de yine parayla alırsın dedi çünkü kronik rahatsızlık, 65 yaş üstü gibi sebepler gerekiyormuş. Keyfe keder vurdurcam demek 500-tl yani. Bir de grip aşının türleri varmış, sütten geçme ihtimali varmış sorucam yarın doktora.

Bu arada kız erkek fark etmez 11-12 yaşlarına geldiğinde bebelerimiz nolur HPV aşısı yaptıralım. Kadınlarda rahim ağızı kanserine kadar yolu var. Ve UMARIM bizim bebeler büyüyene kadar ücretsiz olur bu aşı 🙏🏻🙏🏻

Oğlum 4 yaşındayken çatlak oldu ve kakasını tutmaya başladı yalvar yakar yapmıyor kabız oluyor kısır bi döngüye girmiştik doktor anestol ve madacasol vermişti ama düzelmedi artık psikolojik olarakta tükenmiştik tuvaletini tuttuğu için psikoloğa bile gittik tutmaması için sonra biri sarı kantaron yağı sürsene dedi pamuğa boca edip poposuna iyice sürüyordum günde 4 5 defa onunla geçti rabbim bidaha yaşatmasın büyükken çatlak daha zorlu şimdi kolay iyileşir dene istersen sarı kantaron yağı
Merhaba sarı kantarondan sonra kaç gunde geçti çatlak benim bebeğimde de var hamazinc yazdılar krem😔

Kızlar bebeklerinizin en çok oyalandığı oyuncak ne? Biraz bul-tak tarzında öğretmek istiyorum kızıma ama hiç yapmıyor ya sizinkiler öğreniyor mu bi şeyler yapmayı? Daha erken mi yoksa boşuna mı uğraşıyorum bilemedim

Kızlar bebeklerinizin en çok oyalandığı oyuncak ne? Biraz bul-tak tarzında öğretmek istiyorum kızıma ama hiç yapmıyor ya sizinkiler öğreniyor mu bi şeyler yapmayı? Daha erken mi yoksa boşuna mı uğraşıyorum bilemedim
Oyuncak olmayan seyler,burun aspiratörü,yırtmak icin kitap,pecete,pamuk,bez.poset,.. nerde oyuncagindan farkli bir sey var onlar,bardaklar da cok ilgisini cekiyor

Onların üstünde yazan yaşta yapmıyorlar mesela. Sonra bir gün tak tak hepsini takıyorlar. Her şeyi ağzına sokmak işte- tek oyun. Tehlikeli şeyler özellikle.

Neden şizofren olduğunu düşünüyorsun?
Kiza banyo yaptirdim tam banyodan ciktik kaka yapti ben de ortaliga yapmasin diye hemen banyoya geri döndüm kakayi da attim müslinle banyonun icine.ama yok öyle.bir sey,kafayi yemek üzereyim 1 saattir,agladim bir de.hic normal.degil gördüm ama yok

Kiza banyo yaptirdim tam banyodan ciktik kaka yapti ben de ortaliga yapmasin diye hemen banyoya geri döndüm kakayi da attim müslinle banyonun icine.ama yok öyle.bir sey,kafayi yemek üzereyim 1 saattir,agladim bir de.hic normal.degil gördüm ama yok
Çok kaka yapmadıysa suda dağılmıştır bayağı katı değilse. Ha sen kakayı müslinle attın diye düşünmüşsündür katı ise banyoda bir yere düşmüştür o hengamede görmemişsindir.

Sakin bir nefes al, bebişi ver eşine kendine çay, kahve yap bir otur sakinle 🙏🏻 tek bir olayla şizofren olmazsın

X