2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Tüh ben 3.ayda kontrol yok sanıyordum ama herkes götürmüş. Hatta saglik ocagina menenjit ne zaman dedim doktorunuza sorun dedi 2.ayda sormustm yaptir demisti ama kacinci ay dedi unutmuştum.
Rotaraxi yaptirdim 3.ayda, bexora ve nimenrix ne aşıları?
Meningokok canım.. 3. 5. ve 12.aylarda yaptırıcaz, ılk dozu olduk..

Golden goat veriyordum ama azalttım bayağı. Bazen uyuyorum, eşim 60 veriyordu. Veya spordayken annem 90 veriyordu.
Ama çocukta öyle açmış gibi huzursuzluk yoktu. Olunca veriyordum çünkü. Bilemedim.
GÜnde bir kere, baya azaltmışsın canım. Ben de anlamadım bebek aç olsa uyumaz ağlar susmaz diyoruz değişik geldi şu an. Aç değil ama az kilo alıyor olamaz mı? Tam 3.ay bitimi mi gittiniz kontrole? Şu an kaç kiloymuş?

Meningokok canım.. 3. 5. ve 12.aylarda yaptırıcaz, ılk dozu olduk..
Benim doktorum geçen ay hiç meningokok dan bahsetmedi. Rotayı söyledi. Bu ay bitimi gidicez yeni kontrole. 3.ayı bitirmiş olacaz o zaman da. Umarım geç kalmayız, gerçi her doktor farklı zamanlarda istiyor sanırım

Tüh ben 3.ayda kontrol yok sanıyordum ama herkes götürmüş. Hatta saglik ocagina menenjit ne zaman dedim doktorunuza sorun dedi 2.ayda sormustm yaptir demisti ama kacinci ay dedi unutmuştum.
Rotaraxi yaptirdim 3.ayda, bexora ve nimenrix ne aşıları?
Menenjit meningokok aşıları. Bazı doktorlar ileri aylarda yaptırıyor. Bize seçenek sundu. Tatile gideriz, belki yurt dışına gideriz diye şimdiden yaptırmak istedim.

Bi de gece 6-7 saat uyuyor, uyandırayım mı dedim. Kilo az almış olmasına rağmen uyandırmayın, düzeni oturmuş, inşallah bozulmaz dedi.

GÜnde bir kere, baya azaltmışsın canım. Ben de anlamadım bebek aç olsa uyumaz ağlar susmaz diyoruz değişik geldi şu an. Aç değil ama az kilo alıyor olamaz mı? Tam 3.ay bitimi mi gittiniz kontrole? Şu an kaç kiloymuş?
31’inde 3 ay bitti. 5850 şu an. 3150 doğdu. Geçen ay 1300 gr almıştı.
Şimdi 10 gün sonra çağırdı bakalım ona göre bir yol çizeriz dedi.

anne baba kahve gözlü olup da bebeği renkli gözlü olan var mı? Kim benim hakkımı çaldı 😂😂😂😂😂
Ben galiba. İki tarafın sulalesinde sadece benim dedem mavi gözlü.
Kızımın gözleri mavi, saçları sarıya yakın, yazın kesin sapsarı olur.
Gözüne süt rengi derler degisebilir diye ela fln olabilir

Yarına randevu aldım işten geldikten sonr götürüyumde aşılar için geç vs olmasın. Siz çocuk doktoru için özeli mi tercih ediyorsunuz, sağlık sigortası mi yaptırdınız?

Bugün 3 ay kontrolüne gittik. Beybim bu ay az kilo almış. 350-400 gr. Sütünüz azalmış muhtemelen dedi doktor. Solgar’ın brewer’s yeast veya bestlak önerdi. Mamayı biraz arttırın, 10 gün sonra tekrar gelin dedi.
3 saatten daha önce emzirmeyi sordum. Anne sütünü her istediğinde verebilirsiniz dedi. Hatta bu ayda meme reddi, biberon reddi oluyor, siz sık sık teklif edin dedi.
Sünnet ettiremedik, fırsat bulamadık dedim. Anestezi alacağı için artık 9 ay, 1 yaş sonrasını öneriyorum dedi. Cerrah bebeğin duracağına inanıyorsa belki anestezisiz yapar, bi görüşün isterseniz dedi ama durmaz benimkisi. 1 ay önce de durmazdı bence.
Kilo alımı az olunca ek gıdaya geçmemizde sıkıntı olur mu dedim. Hayır, hatta daha önce geçebiliriz dedi. 5. Ay dedi ama bitince mi başlayınca mı onu sormadım.
Rotarix, bexero, nimenrix aşıları yapıldı. İshal, kabız, gaz olabilir, ateşi çıkabilir. Eve gidince calpol verin, yatarken de verin dedi.
Kilo olayını çok takma kafana, benim de beneğim günde 22 gram almış az filan dedi ama gayet mutlu sağlıklı olunca problem değil, her bebek farklı 🙏🏽 benim doktorum 3. Ay bitince 4. Ayin başlangıcında başlayabilirsin dedi ek gıdaya ama
Ben de 4. Ay bitsin 5. Ayin başında başlıcam Canım 🌹bu arada benim
Bebegim
De biberon reddi yapiyo çok az içiyo zorlamamakta lazım sonradan daha çok red oluyormuş..

31’inde 3 ay bitti. 5850 şu an. 3150 doğdu. Geçen ay 1300 gr almıştı.
Şimdi 10 gün sonra çağırdı bakalım ona göre bir yol çizeriz dedi.
Canım benim bebeğim erkek ve 3 ayin dolmasına 2 gün vardı 5.660 gramdı… benim oğlumda 3150 gram doğmuştu… senin kızın gayet iyi, doktorlar abartıyor bence anca moral bozsunlar 🥲

X