2023 AĞUSTOS / EYLÜL AYI GEBELİK PLANLAYANLAR

Kızlar gebelik öncesi herhangi özel bir şey yapıyor musunuz, doktorum bana folik asit vermişti onu kullan dedi, bugünden itibaren içeceğim, sizler ekstra bir takviye alıyor musunuz?
Valla bu konuda artık uzun zamandır deneyip hamile kalmayanlar sanırım duyduğu her şeyi içiyor. Ancak doktorum yumurta gelişimi için D vitamini, omega 3, b12 almamı söyledi bana mutlaka. Bunlar yanında da inositol verdi, baya iyi geliyormuş yumurta gelişimi için. Benimkiler böyle.
 
Ben de bu topiğe kayıt olmak istemiştim SAT 30 mayıs BAT 29-30 haziran diye eklemediniz, ama Haziran tarihliler de var şu an gördüğüm kadarıyla..
Kuzummm, biz seninle konuştuk, ben de senin Haziran ayına gidip kaydolduğunu düşündüğüm için eklemedim. Aşağıda da ekran görüntüsünü paylaşıyorum bak. Son mesajımı bepenmişsin. Gittin sandım Hemen ekliyorum bebek. Hayırlı olsun inşallah.

 
Son düzenleme:

Her şeyi içmek konusunda sanırım biraz pimpirikliyim, doktor tavsiyesi dışında bir şey kullanmadım hiç bu zamana kadar, bol bol yeşillik yiyorum, meyve yiyorum. Dikkat etmeye özen gösteriyorum, özellikle paketli gıdadan uzak durmaya çalışıyorum
 
Merhaba kızlar çatlatma iğnesinin 12 günü bugün test yaptım adet tarihin cumartesi günü silik çıktı ama sevineyim mi bilemedim böyle olup gebelik olan varmı aranızda
Ben hiç yaşamadım ancak her bünyede iğne etkisi değişiklik gösterebiliyormuş. Şayet bebiş varsa yarın sabah ilk idrarda daha koyu çıkması lazım. Oradan anlaşılabilir sanırım.
 
Muhteşem, bizler de ekstra olarak kendimize bakmaya çalışıyoruz. sigara içenler bırakıyor. Egzersiz yapmayanlar spora başlıyor. Artık daha sağlıklı besleniyoruz. İnşallah sen de faydasını görürsün kısa zaman. Bu dediklerimi ve buradan okuyacağın takviyeleri sen yine kendi doktoruna sorup kullan tabi.
 
Evet evet konuştuk ama bu ay beklentim olmadığı için haziran grubuna kaydolmadım. Siz de öyle diyince tekrar bakmamıştım şimdi görünce şaşırdım sadece. :)
 

Kesinlikle canım, hepimizin gönlünden geçen neyse en güzeli olsun
 
Merhaba kızlar çatlatma iğnesinin 12 günü bugün test yaptım adet tarihin cumartesi günü silik çıktı ama sevineyim mi bilemedim böyle olup gebelik olan varmı aranızda

İğne olayını hiç bilmiyorum ama regl gününe daha var sanırım, birazcık daha bekleyebilirsiniz ya da erken gebelik testleri de doğru sonuç verebiliyor, inşallah hamilesindir
 
Kizlar süt buharını duydunuz mu hiç
Belki yine yaparım. ilerleyen süreçte. O buharı yapmakla ilgili çok söylntiler var. Kimi reglin bittikten sonra hemen yap diyor 3 gün. Kimisi yumurtalamadan önceki 3 gün yap diyor. Kimisi ilişki olmayacak hemen diyor, kimisi buharı yaptıktan sonra hemen ilişki omlalı diyor.
 
Yaaa malesef esas doğru olani nedir acaba :)
 
Evet canim bnde yapmayi planliyorum yani regl bittikten sonra başlaniyo sanirim üç gün yapmal gerekmiş herkes farklı bi söylemde nasıl yapiliyo acaba
Biraz vaktini alır ancak forumlarda dolanıp süt maydonoz buharı yaptım hamile kaldım başlıklarınu okumanı tavsiye ederim. Hamile kanlar naısl yaptıysa genelde doğru odur sanırım.

Sütün market sütü değil organik süt olmasına özemn göster, 1 demet maydonozu atıp kaynatıyorsun içine. Ancak o kaynar buhara oturmuyorsun hemen azıcık ılınıyor, yokza aman diyim yakarsın oranı buranı
Bir de beline çarşaf dola hava çıkmasın dışarı. 15 dk bekleyin diyorlar.
 
Merhaba beni de listeye ekler misiniz? Korunmayı bu ay bıraktım özellikle gün takibi yapmam, strese girmeyim diyordum ama girdim bile.
Ve dilerim ki tüm isteyenler sağlıkla hamile kalır bu ay.

SAT: 4 Haziran
BAT: 1 Temmuz

A Afratafrac
 
Yirim "ama girdim bile" ahahah

İster istemez stres olunuyor. İlk sayfadaki öneriler yazımı oku mutlaka. Öncelikle her şeyin hayırlısı. Vakti zamanı olmadan olmuyor hiç bir şey bazen. Umarım bu topikte güzel haberi alırsın kuzum. Kaç aydır buradayım ben ve çok gördüm ilk korunmayı bıraktığı ay gebe kalanı ya da 2. ayında. Hiç belli olmuyor bu işler.
 
Ay inş keşke
Okudum ilk sayfayı da. Tek yaptığım Folik asite başlamak. Diyet ve spor . Ben biraz fazla kiloluyum. Zayıflayıp hamile kalırım dedikçe öteledim. Zayıflamadım da. Artık ya nasip zayıflarken kalırsam ne ala. Bu bahaneyle de diyeti bozmam dedim.
 
Ay inanmıyorum ben de öyle olmuştum ertelemiştim. Hep zayıflarım öyle hamile kalırım dedikçe öteledim ve kilo da vermemiştim. Çok şükür şimdi 5 kilo gitti. Nasipse daha vermeye devam ediyorum. HAmile kalırsam da zaten hamileyim vay efendim iki canlıyım diye önüme geleni yemezsem, abur cubur yemeyip bebeği besleyecek sağlıklı gıdaları kararında tüketir ve her gün yürüyüş yaparsam ( belki hamile pilatesine başlarım) bence kilo almam diye düşünüyorum ve doğumdan sonra daha hızlı eski halime dönerim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…