-
- Konu Sahibi kahvetutkunu1
- #4.561
Evet canım sat a göre söylediler. benim de 28 haziran
Üçümüz aynıyızayy ne güzel hepimizn aynı günlerde hepimiz pozitifi gördük bende 6+3 üm
Canım ben 7.haftamin içindeyim hala arada kahverengi lekelenmem oluyor doktoruma bilgi veriyorum arada normal olabilir diyor rengi pembe yada kırmızıya dönerse haber ver aspirin keselim dedi sende korkma ama yinede doktorunu bilgilendir ucin rahat ederGünaydın arkadaşlar transferimin 8. Günü bugün idrar testi yaptım pozitif çıktı ama 7. Gün akşam ve bu sabah kahverengi lekelenmem oldu devam ediyor çok korkuyorum sizdede lekelenme oldu mu
Hemşireye yazdım hemen normal demiş ilaçlara devam et kan testi verme ayın 15. İnde ver yazmışCanım ben 7.haftamin içindeyim hala arada kahverengi lekelenmem oluyor doktoruma bilgi veriyorum arada normal olabilir diyor rengi pembe yada kırmızıya dönerse haber ver aspirin keselim dedi sende korkma ama yinede doktorunu bilgilendir ucin rahat eder
Bebeğin hayırlı olsun allahim saglikla kucağına almak nasip etsin
Canim merhaba arada benimde siskinligim oluyor ama asla bu kadar olmadi bir doktoruna sor istersen belkide kullandigin ilaclardan biri sana iyi gelmiyor olabilir ve ilacini degistirirArkadaşlar lütfen aynı şeyleri yaşayan varsa yazabilir mi bugün transferimin 15. Günü 4 gün önce pozitif haberi almıştık çok şükür. Ama ben inanın yıllardır beklediğim bu haberin mutluluğunu yaşayamıyorum. Karnımdaki şişkinlik gaz beni boğuyor. Sonucu öğrendiğimizin ertesi gecesi sabaha kadar yatamadım gaz sıkışması nefesimi kesiyordu oturarak uyumaya çalıştım o bile olmuyor. Gaz sancısı hafifledi gibi ama karnım hala aşırı şiş gergin taş gibi ve bu 2 gündür de nefesim yetmiyor gibi derin derin almak istiyorum ama yarım kalıyor sanki. Uykum gelemedigi halde esnemek istiyorum sürekli sanırım nefes alma isteğinden dolayı. Dün başka bişey için sağlık ocağına gittim hemşire beni gördüğü gibi hamile misin dedi göbeğimin şişliğinden sanırım normalde olsa sevine sevine evet derdim ama henüz bu kadar kısa zamanda hamile şişliği olmadığını bildiğim için o bile mutlu etmedi.
Çok uzattım ama bu belirtiler geçiyor mu lütfen cevap
Kullandığım ilaçlar
günde 2 defa progestan iğne
Günde 2 defa progestan fitil
1 defa oksapar kan sulandırıcı
1 defa multivitamin ve devit
Canim simdi bir daha dusundumde sen taze transfer mi oldun acaba ohss mi oldun doktorunla gorustun mu kac yumurtan toplanmistiArkadaşlar lütfen aynı şeyleri yaşayan varsa yazabilir mi bugün transferimin 15. Günü 4 gün önce pozitif haberi almıştık çok şükür. Ama ben inanın yıllardır beklediğim bu haberin mutluluğunu yaşayamıyorum. Karnımdaki şişkinlik gaz beni boğuyor. Sonucu öğrendiğimizin ertesi gecesi sabaha kadar yatamadım gaz sıkışması nefesimi kesiyordu oturarak uyumaya çalıştım o bile olmuyor. Gaz sancısı hafifledi gibi ama karnım hala aşırı şiş gergin taş gibi ve bu 2 gündür de nefesim yetmiyor gibi derin derin almak istiyorum ama yarım kalıyor sanki. Uykum gelemedigi halde esnemek istiyorum sürekli sanırım nefes alma isteğinden dolayı. Dün başka bişey için sağlık ocağına gittim hemşire beni gördüğü gibi hamile misin dedi göbeğimin şişliğinden sanırım normalde olsa sevine sevine evet derdim ama henüz bu kadar kısa zamanda hamile şişliği olmadığını bildiğim için o bile mutlu etmedi.
Çok uzattım ama bu belirtiler geçiyor mu lütfen cevap
Kullandığım ilaçlar
günde 2 defa progestan iğne
Günde 2 defa progestan fitil
1 defa oksapar kan sulandırıcı
1 defa multivitamin ve devit
Doktorla konuştum ama ilaçlardan dolayı normal dedi. Bekeldigimiz yan etkiler vsvs dedim ama bana asla normal gelmiyor o yüzden aynı şeyleri yaşayıp geçti azaldı diyen birilerine ihtiyacım varCanim merhaba arada benimde siskinligim oluyor ama asla bu kadar olmadi bir doktoruna sor istersen belkide kullandigin ilaclardan biri sana iyi gelmiyor olabilir ve ilacini degistirir
Ayni ilaclari bende kullaniyorum hatta fitil 3 tane kullaniyorum ayrica estrofem coraspirin ve folitada kullaniyorum
Canim bence doktorunla tekrar gorus ve ohssden suphelendigini soyle onu dikkate alabilir riskli bir sey diye biliyorum goz ardi etme lutfen kendi sagligin icinDoktorla konuştum ama ilaçlardan dolayı normal dedi. Bekeldigimiz yan etkiler vsvs dedim ama bana asla normal gelmiyor o yüzden aynı şeyleri yaşayıp geçti azaldı diyen birilerine ihtiyacım var
Evet taze transfer oldum 3. Gün embriyosu. Muayenelerde hep 11 yumurta oluştu diyordu ama toplama günü 9 yumurta toplanmıştı.Canim simdi bir daha dusundumde sen taze transfer mi oldun acaba ohss mi oldun doktorunla gorustun mu kac yumurtan toplanmisti
Arada oluyor sanirim 8 agustosta falan basladi transferden sonra 7.gundu ama siskinligim cok az normal bir gaz oluyor geciyor geri geliyorEvet taze transfer oldum 3. Gün embriyosu. Muayenelerde hep 11 yumurta oluştu diyordu ama toplama günü 9 yumurta toplanmıştı.
Ohss belirtilerini okuyorum ama aşırı sayıda yumurtam yoktu zaten o yüzden ona ihtimal vermedim. Senin şişkinlik ne zaman başlayıp azaldı acaba
Transfer öncesindeki günlerde kan aldılar e2 için ama sonuc için bilgi vermediler. Sonrada transfere çağırdılar.Arada oluyor sanirim 8 agustosta falan basladi transferden sonra 7.gundu ama siskinligim cok az normal bir gaz oluyor geciyor geri geliyor
Senin e2 degerin en son kacti
Gecmis olsun canimm insallah azalir ve gecer. Rica ederim ne demekTransfer öncesindeki günlerde kan aldılar e2 için ama sonuc için bilgi vermediler. Sonrada transfere çağırdılar.
Bu sabah yavaş yavaş sanki daha iyi oldum ya bilmiyorum buraya yazınca rahatladım mı anlamadım psikolojik mi çözemedim. Gerçi henüz kahvaltı yapmadım ondan rahatım galiba aslında yemekten sonra nefes darlığı çok oluyordu ama her zaman ki kadar yememe rağmen işte şişkinlik olunca en ufak yemek ağır geliyor ondan ciğerlerime baskı yapıyor sanırım ay bilmiyorum inşallah geçer akşama doğru artarsa yine ararım doktoru. Cevap verildiğin için çok teşekkür ederim canım
Benımde sorunum amh dusuklugu canımİyi akşamlar arkadaşlar bende bu ay tüp Bebek tedavisi başladim bugün âdetin 2. Günü ve alttan muayene etti 2 tane 10 mm yumurta gördü diğerleri küçük dedi. Gonalf başladık 4 gün boyunca kullanacağım sizler Arasında bunu kullanip fazla yumurtasu gelisen var mı endiselerim varvar mı benim gibi olanlar azıcık dertleselim
aynen yaa .ne güzelÜçümüz aynıyız
hiç korkma bence. benim de olmuştu lekelenme 6.günden sonra daha pozitifi bile görmemiştim.10 gün kadar devam etti .kırmızı olmadığı sürece sıkıntı yok dedi doktorum.sen de endişelenme canımGünaydın arkadaşlar transferimin 8. Günü bugün idrar testi yaptım pozitif çıktı ama 7. Gün akşam ve bu sabah kahverengi lekelenmem oldu devam ediyor çok korkuyorum sizdede lekelenme oldu mu
Bayağı yorucu bir süreç buBenımde sorunum amh dusuklugu canım
4 kez toplama yapıldı. 1 SENEDIR TEDAVIM DEVAM EDIYOR ..
ilkinde 3 yumurta gorundu 2. si toplandı 1 döllendi 3.gün embrıyosuydu taze transfer sonuc NEGATIF.
İkinci toplama yine 3 yumurta 3 ü toplandı 2 tanesi döllendi havuza atıldı...
üçüncüde 4 adet yumurta görüldü 4 ü topladı 4 üde döllenmedi işlem iptal...
döndüncüde 3 yumurta görüldü 3 ü toplandı 2 si döllendi havuza atıldı...
bu işlemler yaklasık 7 ay sürdü.
o arada hıstereskopi oldum.
hocam hep senın amh cok dusuk baska sıkıntı yok embrıyolarında orta kalıte oluyor tek sanssızlıgın az yumurta ve kalıstezı olusması dedı. yanı embrıyoların aa kalıte olsaydı hıc sorunun yok dırek hamıle kalırdın dıyor hepp.... ve defalarca denememi illaki bir ay o ALTIN yumurtaya denk gelecez dedıı..
neyse devam edeyım:) :) :)
benımde toplamda 4 yumurtam havuzdaydı.
13 temmuzda ıkı tane koyduk 25 temmuz kımyasal oldu.
hemen peşi sıra sımdı son kalan 2 ADET koymak ıcın hazırladık. yarın kontrolum var muhtemelen transfer gunu netlesır haber verırım ):
demek o kii o ay ne kadar yumurta gorunuyorsa o ay baslangıcta en fazla o kadar toplanıyor sonradan gelısen olursada kii cok nadır bır durumdur o o sondan gelen yumurta verımsız oluyor..
mide bulantınız başladı mı sizdeÜçümüz aynıyız
Ay seni görünce dayanamadım yazıcam. Benden 8 yumurta toplandı ve ohss oldum. Az yumurta toplanınca olmaz diyor doktorlar ama ben oldum. Anlattığın tüm belirtiler bende vardı, karnım sisip akcigerlerime baskı yapıyordu, ne yazık ki gebelik ohss daha da siddetlendiriyor. Doktorun az yumurta topladığı için umursamamis olabilir ama bence sen ohss olmuşsun, doktorunla konuş. Hatta hemen başka bir doktora da görün istersin, çünkü ohss nin ilerleyen sahalarında karından su toplaması yapılabiliyor. Benim sürecimde bol bol su içtim, yürüyüş yaptım ve protein ağırlıklı beslendim. 5-6. Hafta gibi azaldı ama geçmedi. Hatta hemen doktor bir sürü tahlil yaptı durumu kontrol etti. 7. Hafta kürtaj olmak zorunda kaldım ve hala ohss vardı. Cok gecmış olsun, süreç çok zor, Allah şifa versinTransfer öncesindeki günlerde kan aldılar e2 için ama sonuc için bilgi vermediler. Sonrada transfere çağırdılar.
Bu sabah yavaş yavaş sanki daha iyi oldum ya bilmiyorum buraya yazınca rahatladım mı anlamadım psikolojik mi çözemedim. Gerçi henüz kahvaltı yapmadım ondan rahatım galiba aslında yemekten sonra nefes darlığı çok oluyordu ama her zaman ki kadar yememe rağmen işte şişkinlik olunca en ufak yemek ağır geliyor ondan ciğerlerime baskı yapıyor sanırım ay bilmiyorum inşallah geçer akşama doğru artarsa yine ararım doktoru. Cevap verildiğin için çok teşekkür ederim canım