2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Keseyi gördük çok şükür bide bebeği görsek çok rahatlıcam

Kızlar benim bulantı 6+9da bir başladı kusmayla birlikte nasıl kötüyüm anlatamam. Asla mutfağa giremiyorum. Girdiğim an çıkarıyorum. Adam akıllı yemek yiyemiyorum açım ama yok. En son ağladım hatta yemek istiyorum ama yiyemiyorum diye. Çok zor gerçekten. Bugün 8 haftalık olduk. Kalp atışını duyduk çok şükür. Ama çok zorlanıyorum 3 kilo verdim. Doktor rapor yazalım sana ddi kilo kaybını da görünce. İnşallah bir an önce geçer bu zamanlar. Normal insanlar gibi koku almaya yemek yemeye hasret kaldım resmen.

Herkese merhaba
Ben MTHFR genimde mutasyon olduğu için folik asidin folat (yani doğal) formunu kullanabiliyorum. Sentetik yani folik asit formunu kullanamıyor vücudum. Doktorum dedi ki bu genetik mutasyon çok sık görülüyor. Test yapmadan da anlaşılmıyor bu nedenle artık herkese folat (metilfolat) formunu veriyoruz dedi. Yani sanki meyve sebzeden almışız gibi vücudumuz daha kolay kullanıyormuş. Ben Osende 2M kullanıyorum. İçinde B12 de var Belki birlerine faydam dokunur.

Son adet tarihim 22 temmuzdu. Cuma günü beta değerim 144 dü. Bugun hafif kahverengi lekelenme başladı kızlar normal mi bunu yaşayan var mı aranizda

Ben de öyle ya sürekli araştır oku kafam şişti mafoldum
Herkes de olmuyormuş ama ne bilim internette falan yazıyor ilk belirti göğüsmüş bilemedim ben de
Yok kızlar dert etmeyin benim ilkinde de ikinci de hiç bir şey yoktu olmazsa olmaz. Benim yengemde adet bile kesilmemiş karın ağrısıyla hastaneye gidiyor ki 6 aylık hamile maşallah kızı şimdi doktor oldu.

Bende de MTHFR C677T Homozigot çıktı. Bugün aldım sonucumu. 1 yıl önceki gebeliğim 10 haftalıkken kalbi durmuştu. Şu anda yine hamileyim. Sat 8 Temmuz. Yarın kese ve kalp atışı için doktora gideceğim. Biraz internette araştırma yaptım çok tedirginim ve korkuyorum. Aynı süreci tekrar yaşamak istemiyorum. Ve bu testi bana hiçbir doktor söylemedi. Kendi araştırmalarım sonucu öğrendim ve yaptırdım. Bakalım yarın neler olacak bu gece uyku yok bana.

benim de aynı gen de homozigot cnm.
Ve ayrıca pai geni de heterozigot.
Bana aktif form folik asit ve kan sulandırıcı iğne başladı dr tedbir amaçlı.
İlk boş gebelik yaşadıktan sonra ben de kendi araştırmalarım sonucu bulup yaptırmıştım pıhtılaşma testini.

İçini ferah tut. Ben 8 haftalık kaybetmiştim. Üzerinden 5 ay geçti. Hem de yıllar sonra tüp bebekle olmuştu. O süreçte kan sulandırıcı kullanıyordum. Yoğun kanamalı oldu düşüğüm. Hem genetik uzmanı hem de kendi doktorlarım dedi ki; bu gen çoğu insanda mutasyonludur, sadece test yapılmadığı için bilmiyoruz ve gebelikle bu genin bağlantısı yok. Bazı kan değerlerine bakıldı aşağıda paylaştım onlar temiz çıktığı için bu sefer kan sulandırıcı kullanmıyorum. Hala her tuvalette kan göreceğim korkusu olsa da şunu öğrendim düşecek bebeği karında tutamadığımız gibi yaşayacak bebeği de düşürmek kolay değil. Yarın ben de kalp atışı duymaya gideceğim. İnşallah ikimiz de mutlu haberlerle döneriz

Eklentiler

• F720550C-1227-4CA7-A092-EED4FF9D9F26.jpeg
    159,2 KB · Görüntüleme: 46
Benim de sadece pai genim heterezigot çıktı,kan sulandirici degil de B12 ve folik asit kullanmam gerekiyormus gebeliklerimde bu vitaminleri kullanamiyor vucut yani.Benim de 30 haftalik kaybim,1 bos gebeligim 2 dusugum var.Bir tane oglum var cok sükür,insAllah bu sefer hepimiz icin hersey yolunda gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…