Merhabalar benim hiç böyle olmadı nisan ayında doğum yaptım o aydan itibaren parça oarca yattı en son ki kısımda 5 temmuzda ödendi yani ben hepsini aldımBana da sadece bir kere yatti o da dogum iznim basladigi gunden dogum yaptim gune kadar olan kismi. Diger kisim rapor bitince yatacakmis. Mesela ben 1 nisanda dogum iznine ayrildim. 19 nisanda dogum yaptim, 1 nisan-18 nisan arasinin parasi yatirildi. 22 temmuz ise donme tarihim, 22sinden sonra is yerim raporu onaylayinca sgk yatiracakmis. Cok sacma ama prosedur boyleymis. En cok ihtiyac duyulan donemde parasiz kaldim.
Perşembe günü menenjit ilk doz + rota oldu benimki. Menenjit biraz ateş ve halsizlik yaptı. Aşı yapılan bacağını bir süre oynatamadı yeri kızardı. Rota da biraz ishal yaptı 1 gün sonra normale döndüRota aşısı yaptırdınız mi kizlar
Bayramınız mübarek olsunBayramınız mübarek olsun yoldaşlargazsız, mızırtısız, atakların yumuşak yaşandığı, ağrısız, sancısız nice bayramlar
Benimki uykusunda sesli gülüyor çok da tatlıBebeği sesli gülmeye başlayan var mı aramızda?doktor bu ay başlar dedi ama bizimki sadece normal gülüyor hala ses yok ya da ben anlamıyorum
Benimki 2.5 aylikken uykuda güldü 1 2 kere. Simdi 3 ay 10 gun oldu cok guzel sesli güluyor. Bir de 1 hafta önce cok huzursuzdu gaz oldugunu ben de dusunmuyorum. Ter huzursuzluk uyku duzeninde bozulma emememe 2 3 gun gecti boyle. Sanırım büyüme atagıydı. Su an gecti. O ataktan sonra gülmeye basladi. Yani atağa hazır olun ama mutlu sonla bitiyorBebeği sesli gülmeye başlayan var mı aramızda?doktor bu ay başlar dedi ama bizimki sadece normal gülüyor hala ses yok ya da ben anlamıyorum
Bayadir Kahkaha atmaya başladı ayni zamanda gidiklaniyor da, kahkaha atiyorBebeği sesli gülmeye başlayan var mı aramızda?doktor bu ay başlar dedi ama bizimki sadece normal gülüyor hala ses yok ya da ben anlamıyorum
Merhaba. Bebeklerde laktoz intoleransi olabiliyor. Sutteki veya mamadaki laktozu sindirmekte zorluk cekebiliyorlar bu da gaz,siskinlik,karin agrisi,ishal vs. gibi sindirim sorunlarina neden oluyor. RelactaZ damla kullanmayi deneyebilirsiniz benim bebegim bu damladan sonra cok rahatladi. Hem masum bir damla kimyasal icerigi yok, denemeye deger bence.Ya benim bebe memede mamada çok rahatsız oluyor. Çocuk daha ağzına gireni yutmadan mideden cur diye ses geliyor. Haliyle beslenmek istemiyor. Gaz evet ama yedikten sonra çıkmıyor meydana daha midesine inmeden başlıyorPsikolojim bozuldu artık. Böyle olan var mı aranızda? Çözüm bulabildiniz mi?
İshali yok, mama ya da meme emmediği zamanlarda gayet huzurlu. Agular gülümsemeler havada uçuyor. Bizim sindirme aşamasına daha gelmeden sıkıntı başlıyor. Yani çekip yuttuğu anda sesler gelmeye başlıyor midesinden. O ses ve hava içerde döndükçe rahatsız oluyor. Karnını doyurduktan sonra başlasa olabilir dicem ama alakası olabilir mi bilemiyorum. Bir araştırayım teşekkür ederimMerhaba. Bebeklerde laktoz intoleransi olabiliyor. Sutteki veya mamadaki laktozu sindirmekte zorluk cekebiliyorlar bu da gaz,siskinlik,karin agrisi,ishal vs. gibi sindirim sorunlarina neden oluyor. RelactaZ damla kullanmayi deneyebilirsiniz benim bebegim bu damladan sonra cok rahatladi. Hem masum bir damla kimyasal icerigi yok, denemeye deger bence.
Bizim reflumuz var anlattigin gibi genellikle yasiyoruz bu durumu. Bir hırıltı agzindan cikacakmis gibi hatta bazen kusuyorda. Boyle durumlarda dik durmasi gerekiyor. Bi 20 dk filan dik tutuyorum kucagimda sonra rahatliyor. Uykusu varsa kucagimda memesinj verip dik sekilde uyutuyorum hatta. Bazen cok sıkıntılı oluyor. 1 yasina kadar olabilirmis. Kilo alimi iyi oldugu surece bir sey yapilmiyor dedi doktor.İshali yok, mama ya da meme emmediği zamanlarda gayet huzurlu. Agular gülümsemeler havada uçuyor. Bizim sindirme aşamasına daha gelmeden sıkıntı başlıyor. Yani çekip yuttuğu anda sesler gelmeye başlıyor midesinden. O ses ve hava içerde döndükçe rahatsız oluyor. Karnını doyurduktan sonra başlasa olabilir dicem ama alakası olabilir mi bilemiyorum. Bir araştırayım teşekkür ederim
Kusma bizim de oluyor ama sürekli değil. Bazen gün içinde birkaç kez oluyor. Dikkat ediyoruz hırpalamamaya çalışıyoruz alıp kaldırırken ama yine de oluyor arada. Ben mamadan önce emziriyorum sonra mama veriyorum belki fazla geliyor onu çıkarıyor onu da bilmiyorumBizim reflumuz var anlattigin gibi genellikle yasiyoruz bu durumu. Bir hırıltı agzindan cikacakmis gibi hatta bazen kusuyorda. Boyle durumlarda dik durmasi gerekiyor. Bi 20 dk filan dik tutuyorum kucagimda sonra rahatliyor. Uykusu varsa kucagimda memesinj verip dik sekilde uyutuyorum hatta. Bazen cok sıkıntılı oluyor. 1 yasina kadar olabilirmis. Kilo alimi iyi oldugu surece bir sey yapilmiyor dedi doktor.
Daha önce böyle oluyır muydu? Probiyotik kullanıyor musun ?Ya benim bebe memede mamada çok rahatsız oluyor. Çocuk daha ağzına gireni yutmadan mideden cur diye ses geliyor. Haliyle beslenmek istemiyor. Gaz evet ama yedikten sonra çıkmıyor meydana daha midesine inmeden başlıyorPsikolojim bozuldu artık. Böyle olan var mı aranızda? Çözüm bulabildiniz mi?
Başta oldu evet sonra biberonu değiştirdik, bir süredir yoktu. Probiyotik 1 tane bitirdik sadece başka kullanmadım bir tane daha alayım diyorum ama bebekle çarşıya gitmesi zor. Eşim erken gelirse gidip alsın bari her türlü faydası olur. Evet kesik gibi kusuyor genelde bazen de direkt içtiğini çıkarıyor. Bugün iyi şükür daha kolay besledim, hem emdi hem mamasını içtiDaha önce böyle oluyır muydu? Probiyotik kullanıyor musun ?
Bizimki de kesik kesik kusuyor bu aralar , doktora sordum 2 gün önce normal dedi , sindirilmiş sütü kusuyormuş mide kapakçığı gelişiyor dedi ..
kilo aldı mı , doydu mu biz de travma oldu canım bir de deneyimsizlik var her şeyi araştırıyoruz ay bu bebekler bi büyüse
Bende 3 gün önce kesik kusmasına takmıştım .. halası bayrama geldi ona sordum normal dedi , benimki beni emzik gibi de kullanıyor fazla emiyormuş ondan kusuyor dedi ama bence reflü dw olabilir..Başta oldu evet sonra biberonu değiştirdik, bir süredir yoktu. Probiyotik 1 tane bitirdik sadece başka kullanmadım bir tane daha alayım diyorum ama bebekle çarşıya gitmesi zor. Eşim erken gelirse gidip alsın bari her türlü faydası olur. Evet kesik gibi kusuyor genelde bazen de direkt içtiğini çıkarıyor. Bugün iyi şükür daha kolay besledim, hem emdi hem mamasını içtisorma ya bazen mamasını arka arkaya 2 kez içmediğinde ağlama tutuyor beni
Süt kesiği gibiyse yarıyor yediği diyorlar bizim buradaBende 3 gün önce kesik kusmasına takmıştım .. halası bayrama geldi ona sordum normal dedi , benimki beni emzik gibi de kullanıyor fazla emiyormuş ondan kusuyor dedi ama bence reflü dw olabilir..
Bio gaia yı gittiğim dr 3. Aydan sonra vwrmeyin desi 14 ünde randevümüz var soracağım bende ..
Kızlar merhabalar ben normalde mayıs annesiydim ama nisan annesi oluverdik:)Bana da sadece bir kere yatti o da dogum iznim basladigi gunden dogum yaptim gune kadar olan kismi. Diger kisim rapor bitince yatacakmis. Mesela ben 1 nisanda dogum iznine ayrildim. 19 nisanda dogum yaptim, 1 nisan-18 nisan arasinin parasi yatirildi. 22 temmuz ise donme tarihim, 22sinden sonra is yerim raporu onaylayinca sgk yatiracakmis. Cok sacma ama prosedur boyleymis. En cok ihtiyac duyulan donemde parasiz kaldim.