• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Kızlar bişey sormak istiyorum size annem bebeğe az yediriyorsun diyor günde 3 defa 1 bebek kavanozu kadar yiyor yarım kase gibi her öğün az mı acaba sizinkiler nekadar yiyor merak ettim

Günde 2 çay bardağını geçmemesi lazımmış
Ufak eski tip çay bardağı
O kadar doyarsa anne sütüne yeri kalmaz ne kadar mideleri var ki
Ben her öğünde yarım bebek kavanozu kadar veriyorum 2 öğün genelde 3. Öğün her zaman olmuyor bazen duruma göre.
Zaten beğenmezse o kadarını bile yemiyor. Sevdiği bişeyde de anca o kavanoz kadar yer işte seninki gibi.

Ay bugün bize dolma yapıyodum biber dolması
Ona da minik patatese doldurdum tuzsuz salçasız kendi kıymasından.
Bi sevdi bi yedi şaşırdım tarhana dışında bişeye o kadar iştahlanmamıştı şimdiye kadar. Bide kurufasulye nohut sevdi. Resmen bizim yemekleri seviyor kendi sebze çorbalarlna öggh yapıyo😒

Günde 2 çay bardağını geçmemesi lazımmış
Ufak eski tip çay bardağı
O kadar doyarsa anne sütüne yeri kalmaz ne kadar mideleri var ki
Ben her öğünde yarım bebek kavanozu kadar veriyorum 2 öğün genelde 3. Öğün her zaman olmuyor bazen duruma göre.
Zaten beğenmezse o kadarını bile yemiyor. Sevdiği bişeyde de anca o kavanoz kadar yer işte seninki gibi.
Bende ölçtüm yarım kavanoz civarı yiyor bazen 1 e cikiyordur o begenince götürüyor çünkü .. biz hala 2.5 saatte bir emiyoruz ama cok bol bol bi sutum yok diye dusubuyorum zaman zaman artip zaman zaman azaliyor .. 4 saat falan beklerse güzel doluyor doktorumuz 7 aylikken her ogun icin bir ufak cay bardagi 2 defa demisti mesaj attim bugun cevap yazmis 3 ufak cay bardagi yer artik gunde dedi yuzde 50 anne sütü yüzde 50 ek gıdaya geceksin 9 ay dolunca dedi kızım asiri secici malesef birseyler bulmak baya zorlasti işine gelen katı şeyi yiyo işine gelmeyeni yemiyo börekleri lök lök götürdü ama agzina arpa sehriye vs gelsin bitti 😂

Ay bugün bize dolma yapıyodum biber dolması
Ona da minik patatese doldurdum tuzsuz salçasız kendi kıymasından.
Bi sevdi bi yedi şaşırdım tarhana dışında bişeye o kadar iştahlanmamıştı şimdiye kadar. Bide kurufasulye nohut sevdi. Resmen bizim yemekleri seviyor kendi sebze çorbalarlna öggh yapıyo😒
Ay ben de geçen kabak dolması yaptım pirinç yerine bulgur koydum bizim hanımefendiden de geçer not aldı 😂 nohut bizde de sevildi ama yeşil mercimek 👎🏼👎🏼

Bende ölçtüm yarım kavanoz civarı yiyor bazen 1 e cikiyordur o begenince götürüyor çünkü .. biz hala 2.5 saatte bir emiyoruz ama cok bol bol bi sutum yok diye dusubuyorum zaman zaman artip zaman zaman azaliyor .. 4 saat falan beklerse güzel doluyor doktorumuz 7 aylikken her ogun icin bir ufak cay bardagi 2 defa demisti mesaj attim bugun cevap yazmis 3 ufak cay bardagi yer artik gunde dedi yuzde 50 anne sütü yüzde 50 ek gıdaya geceksin 9 ay dolunca dedi kızım asiri secici malesef birseyler bulmak baya zorlasti işine gelen katı şeyi yiyo işine gelmeyeni yemiyo börekleri lök lök götürdü ama agzina arpa sehriye vs gelsin bitti 😂

Hımm doktora sormak tabi en iyisi
Bak o bizde de öyle
Kaşıkla verdigim sıvı bişeyi pütürlüyse falan öğürüyo o yzden daha şehriye bile cesaret edemedim
Ama elimle tane tane ağzına verdiğim katı şeyi yiyo bende anlamadım ne iş🤣

Bak o bizde de öyle
Kaşıkla verdigim sıvı bişeyi pütürlüyse falan öğürüyo o yzden daha şehriye bile cesaret edemedim
Öğürme bizdede meşhur katı gıdaya zor geçeceğiz omleti falan elimle yediryorum bende.

Bak o bizde de öyle
Gerçekten kötü durum şöyle lök lök katı şeyleri götüren bebemiz olmadı 🙈 sağlık olsun oglymda böyleydi şimdi yiyor herşeyi yesinde artık nasıl yiyorlarsa yesinler ben pureye devam çünkü omlet vs hazırlasam asla doyuracak kadar yiyemez bizim soframızdan veriyorum alişsın diye bende ondan bundan

Yumurtasarısıyla omlet yapıyorum mesela onu ancak yarısını yiyor aynen doyacak kadar olmuyor

Kızlar nasıl yani katı gida derken ben hep öyle veriyorum.yani çorba,pankek ,omlet.Yanlış mı yapıyorum

Nohut yeşil mercimek nasıl veriyorsunuz?
Geceden suya koyup sabah suyu döküyorum sonra haşlıyorum. İçine biraz soğan,sarımsak rendeliyorum, et suyu koyuyorum. Nohutu çok az çatalla ezdim ama mercimeği direk verdim. Domates daha yeni denedik eğer alerji yapmayacağına kesin emin olsaydım domates de koyardım.

Kızlar kızımın burnu öyle bir tıkandı ki hastalıktan size anlatamam abiden bulaşmıştı idare ettim izotonik serum sıkıp çekerek ama dün hersey imkansız hale geldi aradım doktorumuzu rhinfant sık dedi sıktık hiçbi işe yaramadı ememedi doğru düzgün hiç kaç gündür emmedikçe sütüm azaldı eski haline gelirmi gerçekten çok endişeliyim ve üzgünüm bugün otrivin pediyatrik vereceksin dedi onu sıktık 2 saat rahatladı en azından bide gece verecekmişim 5 günü geçmesin dedi bu ne lanet bi tıkanıklık gerçekten anlamadım ne yapsak açılmadı kaç gündür ayağimda kucağımda uyutuyorum sabaha kadar uyumuyorum son 45 saattir hiç uyumadım mahvoldum anneme inanılmaz kırgınım eşim gece vardiyasında evi burnumun dibinde gelip kalabilirdi benimle büyük oğlum ayrı uyumuyor vs ikisiyle cebelleşiyorum ikiside hasta yazıp rahatlamak istedim hastalıklara mı yanayım sütüme mi üzüleyim bilemedim

Kızlar kızımın burnu öyle bir tıkandı ki hastalıktan size anlatamam abiden bulaşmıştı idare ettim izotonik serum sıkıp çekerek ama dün hersey imkansız hale geldi aradım doktorumuzu rhinfant sık dedi sıktık hiçbi işe yaramadı ememedi doğru düzgün hiç kaç gündür emmedikçe sütüm azaldı eski haline gelirmi gerçekten çok endişeliyim ve üzgünüm bugün otrivin pediyatrik vereceksin dedi onu sıktık 2 saat rahatladı en azından bide gece verecekmişim 5 günü geçmesin dedi bu ne lanet bi tıkanıklık gerçekten anlamadım ne yapsak açılmadı kaç gündür ayağimda kucağımda uyutuyorum sabaha kadar uyumuyorum son 45 saattir hiç uyumadım mahvoldum anneme inanılmaz kırgınım eşim gece vardiyasında evi burnumun dibinde gelip kalabilirdi benimle büyük oğlum ayrı uyumuyor vs ikisiyle cebelleşiyorum ikiside hasta yazıp rahatlamak istedim hastalıklara mı yanayım sütüme mi üzüleyim bilemedim
Canım benim çok geçmiş olsun. Yakın zamanda benim de kızım hastalık geçirdi çok stresli zamanlar gerçekten. Serum fizyolojik sıkıp aspiratörle çekmek işe yaramadı mı? Bize çok çok zorda kalırsanız 3 gün kullanın demişti rhinfantı o yüzden biz son raddeye gelene kadar kullanmadık hep serum fizyolojikle açtık gece bile. Hiç kullanmadık yani.
Annenden başka kalacak kimse yok mu kardeşin falan? Bir destekçi arıyor insan en azından bi çay çorba yapabilecek 5 dk tuttuğunda dinlenebilecek. Çağırdın da gelmedi mi 😞

Canım benim çok geçmiş olsun. Yakın zamanda benim de kızım hastalık geçirdi çok stresli zamanlar gerçekten. Serum fizyolojik sıkıp aspiratörle çekmek işe yaramadı mı? Bize çok çok zorda kalırsanız 3 gün kullanın demişti rhinfantı o yüzden biz son raddeye gelene kadar kullanmadık hep serum fizyolojikle açtık gece bile. Hiç kullanmadık yani.
Annenden başka kalacak kimse yok mu kardeşin falan? Bir destekçi arıyor insan en azından bi çay çorba yapabilecek 5 dk tuttuğunda dinlenebilecek. Çağırdın da gelmedi mi 😞
Hayir asla ise yaramiyor cok feci bir tikaniklik ne yapsak acilmiyor 5 aylikken hasta oldugunda ise yaramisti fizyolojikler baby vac falan da var bende onla bile cekiyoruz yok buhar calistiriyorum sicak banyoda dus hicbisey yaramadi gece yatarkende vericem otrivin ememiyor dogru duzgun doktor kar zarar mecbursun dedi cocugu gorunce oda sasirdi ne virusu bu anlamadim hayir cagirmadim cunku goruyor durumu istese gelirdi emekli ama her firsatta baktigini dile getirir ben su kadar yil calistim beni ev hanimlariyla bir tutma hayatina dahil etme falan der esimin ailesi de var ama bakicak kapasitede degiller kp ile gorusmuyorum zaten ben. Alkolik bir insan esine siddet uyguluyor surekli kufur ediyor o eve cocuk falan gonderemem kardesim erkek izmirde ben seferihisardayim almanyaya gidecek yogun tempo sinava hazirlaniyor kisa bir zamani kaldi bakicak insan konusunda sanssizim maalesef esimle birlikte buyutuyoruz ailesinin ne oldugunu bilseydim korkup evlenmeyebilirdim ama esim gercekten cok iyi bir es ve ilgili bir baba hakkini yiyemem o sebeple saglik olsun ne yapalm ne diyelm

Canım geçmiş olsun inşallah hemen iyileşir kuzucuk😔

Kızlar biz çok kötü bir gece geçirdik.. bütün gece dişini tutup hıçkıra hıçkıra ağladı.. zor uyuttuk 2 saat aralıksız ağladı.. artık çıksa şu diş de kurtulsak...

Ben gün de 3 öğün veriyorum..
Birinci kahvaltı omlet labne peyniri vs..
Ikinci irmikli meyveli muhallebi..
Üçüncü öğün aksam yemeği sebze ve et..

Hayir asla ise yaramiyor cok feci bir tikaniklik ne yapsak acilmiyor 5 aylikken hasta oldugunda ise yaramisti fizyolojikler baby vac falan da var bende onla bile cekiyoruz yok buhar calistiriyorum sicak banyoda dus hicbisey yaramadi gece yatarkende vericem otrivin ememiyor dogru duzgun doktor kar zarar mecbursun dedi cocugu gorunce oda sasirdi ne virusu bu anlamadim hayir cagirmadim cunku goruyor durumu istese gelirdi emekli ama her firsatta baktigini dile getirir ben su kadar yil calistim beni ev hanimlariyla bir tutma hayatina dahil etme falan der esimin ailesi de var ama bakicak kapasitede degiller kp ile gorusmuyorum zaten ben. Alkolik bir insan esine siddet uyguluyor surekli kufur ediyor o eve cocuk falan gonderemem kardesim erkek izmirde ben seferihisardayim almanyaya gidecek yogun tempo sinava hazirlaniyor kisa bir zamani kaldi bakicak insan konusunda sanssizim maalesef esimle birlikte buyutuyoruz ailesinin ne oldugunu bilseydim korkup evlenmeyebilirdim ama esim gercekten cok iyi bir es ve ilgili bir baba hakkini yiyemem o sebeple saglik olsun ne yapalm ne diyelm

geçmiş olsun canım Rabbim tez zamanda şifa versin Inşallah..
Kızım hasta olduğunda onunda tıkandı ve nefes alamıyordu..
Biz esimle birlikte şöyle yaptık..
Fizyolojik suyu bir burnundan verip diger burnundan çıkardık açıldı.. belki videosunu görmüşsündür iki burnuna da uygulayınca açılıyor.. bebeği yan yatır sen tut babası suyu versin burnuna korkmayın diger delikten çıkıyor su geri ve çok güzel açılıyor..

Valla bizim bir öğün sayısı yok ,ne uyku düzeni var ne yemek düzeni var benim kızın. Her sey kafasına göre, simdi ikinci dönem ucretsiz izin alacağım o zaman bakalım, belki o zaman bir duzen olur.Istahi yerinde olmasına rağmen asla uyumuyor gece artik sayamıyorum kalkma sayımı. Sütüm olmasına rağmen bir büyük kutu mama da bitirdik, geceleri yatmadan eşim verdi 120 cc kadar,sonra sallayarak uyuttu ,belki biraz uyur diye,ben bitiktim.Ama yok hic kâr etmedi .Uyumuyor gece hep emmek istiyor. Anlamadığım nokta zayif degil ama asla kilolu bir bebekte değil. Artık mama alma dedim esime ,uyumuyor gene uyumuyor boşa mama icmesin.Ucretsiz izin beni çok geriyor ,ben evde oturabilecek biri değilim, artik sabahlar olmasin🙈🙈🙈 sadece belki gündüz o uyurken ben de uyurum ,tek.artisi o olur.

Back