• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Geldik teyzeleri..
1230 gr 🥲🥲 37 cm olmuş güzel kızım🧿
Herşey yolunda rahim ağzı kapalı serviks uzunlugu 43 dedi. Yüzünü plasentaya dayamış yine sağolsun pek net resim alamadık😅
Artık 2 haftada bir görüşeceğiz dedi :halay:

Mecbur kalmadıkça nst sokmuyorum sürekli gerek görmüyorum dedi usg de bi risk görürsem gireriz hiç girmeden doğurttugu hastası varmış.
Lari yavrum senin doktor ne kdr pimpirikse benimkide maaşallah öyle bi geniş🤣🤣🤣
Neyse işin şakası güveniyorum ona💪

Eklentiler

• 6523E21A-ECC3-4C78-9F34-4318980196EE.jpeg
    6523E21A-ECC3-4C78-9F34-4318980196EE.jpeg
    71,6 KB · Görüntüleme: 72
Geldik teyzeleri..
Herşey yolunda rahim ağzı kapalı serviks uzunlugu 43 dedi. Yüzünü plasentaya dayamış yine sağolsun pek net resim alamadık😅

Mecbur kalmadıkça nst sokmuyorum sürekli gerek görmüyorum dedi usg de bi risk görürsem gireriz hiç girmeden doğurttugu hastası varmış.
Masallah güzel kuzuya kaç haftadasınız tam.bizimde yarın kontrol var 31+3 olacagiz insallah bakalım nasıl geçecek

Bu arada bende 1 ayda 2 kg almışım🤣
bence iyi yaaaa dr da beğendi, dünyaları yememe ramen😵‍💫😵‍💫

Geldik teyzeleri..

Ohhhh aniden gelişen randevuları severim 😂😂
Çok iyi yaptın biz inanmasak da kar yağıcağına okullar falan tatil edilmiş 😂
Boyuna kilosuna da maşallahh🧿🧿 oyyy güzel kız ya şu duduşlara bakkk yesin onu teyzesiii 😍😍
benimki tam pimpirik ve garanticiii. Annemi ameliyata almadan önce de yine muayene edip öyle ameliyathaneye girmişlerdi. Az sonra görcen zaten doktorrr ahshshshs neyse seviyorum ben de garanticiliğini alıştım 😂

Geldik teyzeleri..

Oy maşaaaalllaaaah be🧿
Anasınada kızınada..
randevusu iki hafta da bire düşen adaylarımızı kutluyorum bir ay olanlar beklemede:işsiz:

Kızlar biz en son ultrason resmimizi paylaşmamışız Laçin hanımın buyrun bu da bizim sıpa ☺️

Eklentiler

• 47EC0935-0CDC-4858-B41B-A096C0C1915E.jpeg
    47EC0935-0CDC-4858-B41B-A096C0C1915E.jpeg
    51,7 KB · Görüntüleme: 64
Geldik teyzeleri..

Oyy tontirikk🤩🤩 maşallah o dudişleree🤤🤤

Ay bu kadar rahatlığa neyse ki 2 haftada 1e düşmüş en azından ya ayda 1e devam etseydi😅

Evetttt ben de onlara uyarım dedi resmen 😂
Kuzu parlaklık konusunda inan benim de içim çok rahattı, öyle de oldu çok şükür 🙏🏼

Çok sağol canım beniim 😍😍

Eveeet bazen de uslu olası geliyo kızımın 😂

Gerçekten ben de bunu sorguluyorum vurulmasam vicdan yaparım onu da biliyorum 😅
36 ya kadar 5 kez daha delincek bu popo 🥺

Ahahahahahagsgsgsgs o kadae güldümkiii herkesten bi çalışma olsa ne hoş olur 😂😂 sahip çıkalım lariye

Kuzu bende de gerek yokmuş, bi kere o 1 damla leke için başladık. Onda da kanama alanı falan yoktu ya kan uyuşmazlığından oldu ya da kese büyümesinden falan. neden bırakalım zararı yok diyo 🤦🏻‍♀️ Neyse şafak 36. Hafta 😂
Canım bende alışmışım heralde taa hamileliğin başından beri kullanınca progestan sanki benim gardım gibi hissetmişim şimdi vurulmayınca korkuyorum ya rahim boyu kısalırsa falan diye zaten olumluyu düşünse şu zihnim şaşarım ama ben de Allah’a dua edip ona havale etcem kendim rahat olmaya çalışcam bir evhamlarımdan kurtulmaya niyet ediyorum 😄🍀

Selamm🤗🥰 bugün randvum vardı 32+2 , 42 cm minnoş 1850 civarı kilosu, 2 hafta öncede 1500 dü , bundan sonra haftada 200 gibi koy üstne öyle kaba bi hesapla 3-3200 civarı doğar dedi. Hala kafası yukarda ayaklar aşağıda. Benim sezryan olcak doğumum o zaten hamile kalmadan önce bile belliydi , çatı darlğı var. Amaa epidurale çok soğuk bakyodum, beni bugün biraz doktor ve hemşire ikna eder gibi oldular, en son şimdilik düşünmiyim zaman yaklaşnca karar veririm dedim tamam öyle yapalım dediler.eğer epidural sezryan olan yada ettafında olan varsa güzel şeyler söyliyecek olanları duymaya ihtiyacım var arkadaşlar, ama olumsuz tecrübeleri lütfen söylemeyin🙈 olumsuzları görmemek için internetten araştrma yapmyorum ,yapmıycam, sizden gaz verici şeyler duyarım belki diye size söylüyorum🥰🥰 bir aksilik olmadığı sürece 39. Haftada planladı amlyatı doktorum. Bi sonraki randvda nst ye gircekmiyim dedim, şimdilik gerek yok dedi ,duruma göre sokucak herlde zaman vermedi 🤗 N Neess L Larissa 2 küsürlü kiloları 2 hafta sonra görücek benim minnoş inşallah😄🙏🏻🙏🏻

Selamm🤗🥰 bugün randvum vardı 32+2 , 42 cm minnoş 1850 civarı kilosu, 2 hafta öncede 1500 dü , bundan sonra haftada 200 gibi koy üstne öyle kaba bi hesapla 3-3200 civarı doğar dedi. Hala kafası yukarda ayaklar aşağıda. Benim sezryan olcak doğumum o zaten hamile kalmadan önce bile belliydi , çatı darlğı var. Amaa epidurale çok soğuk bakyodum, beni bugün biraz doktor ve hemşire ikna eder gibi oldular, en son şimdilik düşünmiyim zaman yaklaşnca karar veririm dedim tamam öyle yapalım dediler.eğer epidural sezryan olan yada ettafında olan varsa güzel şeyler söyliyecek olanları duymaya ihtiyacım var arkadaşlar, ama olumsuz tecrübeleri lütfen söylemeyin🙈 olumsuzları görmemek için internetten araştrma yapmyorum ,yapmıycam, sizden gaz verici şeyler duyarım belki diye size söylüyorum🥰🥰 bir aksilik olmadığı sürece 39. Haftada planladı amlyatı doktorum. Bi sonraki randvda nst ye gircekmiyim dedim, şimdilik gerek yok dedi ,duruma göre sokucak herlde zaman vermedi 🤗 N Neess L Larissa 2 küsürlü kiloları 2 hafta sonra görücek benim minnoş inşallah😄🙏🏻🙏🏻
Ohh maşallah😍😍 çok şükür her şey yolundaymış canım🙏🏻
3 kilo üzeri gayet normal kabul ediliyor. Ama doktorlar aşağı yukarı tahminde bulunuyor bazen tahminlerinde yanılabiliyorlar. Son haftalarında birden kilo alan bebiş hikayelerine de denk geldim🥰 dünyaya gelen bir şekilde büyüyor kilo pekte önemli değil😌

Benim ilk doğumum olcak Allah kısmet ederse epidural hakkında yaşadığım tecrübem yok ama etrafımda epiduralle doğum yapanlar olmuştu.
Görümcem ve eşimin yeğeni epiduralle farklı hastanelerde doğum yaptılar. 2sinin de çok rahat geçti. Sürekli bahsedilen doğumdan sonra devam eden bel ve baş ağrısı hiç yaşamadılar. Çok çabuk ayaklandılar.
Epidural birazda şans işiymiş canım. Yapan anestezi doktoru ve yapılan kişinin bünyesiyle alakalıymış.
Genel anestezidense epidural bebek ve anne için daha iyi bence.
Benim bebeğimde henüz dönmedi. 37.haftada çatı muayenesi olacağım doktorumla doğum şekline o zaman karar vereceğiz. Sezaryen olmak zorunda kalırsam ben de epidural tercih edeceğim. En azından bebeğime hemen kavuşurum🥰

Ohh maşallah😍😍 çok şükür her şey yolundaymış canım🙏🏻
3 kilo üzeri gayet normal kabul ediliyor. Ama doktorlar aşağı yukarı tahminde bulunuyor bazen tahminlerinde yanılabiliyorlar. Son haftalarında birden kilo alan bebiş hikayelerine de denk geldim🥰 dünyaya gelen bir şekilde büyüyor kilo pekte önemli değil😌

Benim ilk doğumum olcak Allah kısmet ederse epidural hakkında yaşadığım tecrübem yok ama etrafımda epiduralle doğum yapanlar olmuştu.
Görümcem ve eşimin yeğeni epiduralle farklı hastanelerde doğum yaptılar. 2sinin de çok rahat geçti. Sürekli bahsedilen doğumdan sonra devam eden bel ve baş ağrısı hiç yaşamadılar. Çok çabuk ayaklandılar.
Epidural birazda şans işiymiş canım. Yapan anestezi doktoru ve yapılan kişinin bünyesiyle alakalıymış.
Genel anestezidense epidural bebek ve anne için daha iyi bence.
Benim bebeğimde henüz dönmedi. 37.haftada çatı muayenesi olacağım doktorumla doğum şekline o zaman karar vereceğiz. Sezaryen olmak zorunda kalırsam ben de epidural tercih edeceğim. En azından bebeğime hemen kavuşurum🥰
Evet canım çok şükür🙏🏻🙏🏻🥰 evet yeğenlerimden de gördüğüm gerçekten önemli olan doğduktan sonra güzelce beslenebilmeleri, inşallah güzelce emerler, sütümüz de bol bol olurr 🙏🏻🙏🏻🥰
Öyle mi sen de szryan olursa epidurali tercih ediceksin yani, inşallah istediğin gibi normal doğum nasip olur hayırlısıyla tabiki öncelikle🙏🏻🙏🏻 Ya evet doktor da , eşinizle beraber bebeği çıktığı gibi görceksiniz, bu çok güzel bişey dedi, bide genel anesteziye göre çok daha çabuk toparlıcaksın sen de dedi, bir sürü şey söylediler de söylediler işte 🙈🙈ben bir dolgu bile yaptırrken fena olan insanım, cesaretim çok yok ama çocuğuma kavuşcam ucunda mutluluk var diye cesaret gelir mi o an acaba , cesaretli olamazsam çok kötü olursam peki bayltrmısınız beni o an amlyat sırasında dedim, evet sakinleştrici veririz uyuturuz dedi bu rahatlattı en azndan beni,hayrlısı olsun artık inşallah🙏🏻Hepimiz için 🤗🤗🤗

Cnm benm hayırlı olsun güzel haberler😊
Bnm arkdşmın 35 te 2700 olan bebeği 37 de 3400 olmuş bu işlere hiç belli olmuyor😊🤭
Sezeryan olmak durumunda kalırsam ben genel istiyorm. Ama sende öğrendiklerini bildiklerni aktarırsan plansız sezeryan olacaklara en azndan bilgi sahibi olur şimdiden😊😊

Merhabalaar ben sezeryan oldum epiduralle. Hiic korkulacak bir sey yok gercekten. Takilma kisminda hissetmiyorsun bile. Ameliyathanede takiyorlar ve yatiyosun orda uyusmasini bekliyosun yani uyustugunu bile anlamiyosun oyle karincalanma vs olmuyor. Ondan sonra sohbet ede ede basliyor dogumun 😅 drlar hemsireler herkes seni rahatlatmak icin sohbet ediyor o sirada zaten sen neler oluyor anlamiyosun bile. Sonra bebis cikinca o sesini duyuyosun hemen ve mutlu sooon getiriyorlar yanina ve o pamuk kokusunu aliyorsun, o sicakligini yanaginda hissediyorsun bebeginin o kadar pamuk ve yumusak ki 🥰 yani genel olup bu ani kacirmak istemem gercekten. Sonrasinda yan tarafta bebisini giydiriyorlar dikis vs devam ediyo o sirada ama sen gormuyosun hissetmiyosun hic bir sey. Bebisi alip goturuyolar odana. Sen bi an once odana gitmek istiyosun 😊
Sonra da epidural hastaneden cikana kadar kaldi bende. Bu cok iyi oldu. Cunku hiiic agri hissetmedim epidural sayesinde. Genel anestezi olanlar anestezinin etkisi gecince cok agrisi oluyormus. Benim hic olmadi epidural takili oldugu icin. Hastanede 1 gece kaldim sadece. Epiduralden dolayi da herhangi bir bas agrisi kusma mide bulantisi vs hic bi sey yasamadim. Cikarirlarkende hic hissetmedim. Yani oyle guzel bir sey sezeryande 😅😅 kesinlikle epidurali cok cok tavsiye ederim. Epidural candir 😅🥰🥰

Arkadaşlar ben oğlumda genel anestezi ile sezeryan oldum ,korktum uyutun dedim.Ancak müthiş bir ağrı ile uyandım, oğlum aklima bile gelmedi ,mesela kakasını yeme süphesi vardi gözetime aldılar.Normalde kendimde olsam bebeğim diye tuttururdum, aklima bile gelmedi.Toprlanmam zor oldu.Ağrı kesici etki edene kadar canımdan can gitti.Ancak bir cok arkadaşım spinal anestezi oldular ,onlardaki durum şu idi ,zaten belden uyuşmanin etkisi uzun sürüyor, o gecene kadarda ağrı kesici yapıyorlar. Bebeğinizin doğumunu görüyorsunuz, doğum yaptığınızın farkında oluyorsunuz.Buda süt gelmesi ve emzirebilmek icin önemli. Ha bana derseniz simdi ikinci doğumda ne yapacaksın ben panik atak ve anksiyete hastasıyım, ameliyathanede korkabilirim.Ama doktorum bütün arkadaşlarımı doğumunu yaptırdı ve çok mecbur kalmadıkça genel anestezi istemiyor.Toprlanmak için spinali öneriyor.Henuz ben konuşmadım ama benim panik ataktan dolayı bakalim ne yorum yapacak.Ama hani deneyelim olmazsa uyuturuz derse onuda kabul edeceğim. Ama ister genel olsun ister spinal olsun her acı geçer, geçiyorda.Agri kesici etkisini gösterene kadar oluyor bir şekilde.Spinalin yan etkileri tamamen anestezi uzmanına bağlı, eğer isinin ehli ve deneyimli bir uzman ise artık o yan etkiler eskisi gibi yaşanmıyor. Biz hayırlısını bilmiyoruz ,Allah hayırlısını nasip etsin hakkımızda. Ama panik atağıma rağmen başarabilirsem spinal olmasını arzu ediyorum.Allah hepimize yardım etsin.

Cnm benm hayırlı olsun güzel haberler😊
Bnm arkdşmın 35 te 2700 olan bebeği 37 de 3400 olmuş bu işlere hiç belli olmuyor😊🤭
Sezeryan olmak durumunda kalırsam ben genel istiyorm. Ama sende öğrendiklerini bildiklerni aktarırsan plansız sezeryan olacaklara en azndan bilgi sahibi olur şimdiden😊😊
Çok teşekkür ederim canıım🥰🥰hepimiz hep güzel haberler alalım inşalllah doktorlarımızdan🙏🏻 Evet son haftalar da baya güzel kilo alabiliyomuş bebekler, doktor da çok kabaca hesaplarsak bu civarlarda olur dedi, normal sınrlarda ne zayıf ne kilolu doğar yüksek ihtimalle dedi.
Ya sen de benim gibi demek canım direkt genel istiyorum dşyorsun🙈 ben o kadar nettim ki nasıl ,acabaa? Durumuna geldim şaşırıyorum. Az önce bir arkadaşımla konuştum o da kesnlkle epidural olmam diyormuş, doktoru ikna etmiş, inan diyo ameliyathaneye girdikten 10 dakika sonra bebek çıkmış oluyor, öpüp kokluyorsun , kuş gibi hafifliyosun, mutluluktan orda dikiyolarmı napıyolar düşünmüyosun bile dedi. Hemşire de bebeği size gösterirz koynunuza koyarız kokunuzu alır, sonra dikiş sırasında sizr saknleştrici veririz uyursunuz mışıl mışıl 10 dakika kadar dedi ,bunkar beni biraz rahatlattı . Bir de eşimin girebilcek olması ve kendimi kötü hissettiğim an uyutulabilcej olmam biraz ikna edici oldu sanırım🙏🏻🙈

Arkadaşlar ben oğlumda genel anestezi ile sezeryan oldum ,korktum uyutun dedim.Ancak müthiş bir ağrı ile uyandım, oğlum aklima bile gelmedi ,mesela kakasını yeme süphesi vardi gözetime aldılar.Normalde kendimde olsam bebeğim diye tuttururdum, aklima bile gelmedi.Toprlanmam zor oldu.Ağrı kesici etki edene kadar canımdan can gitti.Ancak bir cok arkadaşım spinal anestezi oldular ,onlardaki durum şu idi ,zaten belden uyuşmanin etkisi uzun sürüyor, o gecene kadarda ağrı kesici yapıyorlar. Bebeğinizin doğumunu görüyorsunuz, doğum yaptığınızın farkında oluyorsunuz.Buda süt gelmesi ve emzirebilmek icin önemli. Ha bana derseniz simdi ikinci doğumda ne yapacaksın ben panik atak ve anksiyete hastasıyım, ameliyathanede korkabilirim.Ama doktorum bütün arkadaşlarımı doğumunu yaptırdı ve çok mecbur kalmadıkça genel anestezi istemiyor.Toprlanmak için spinali öneriyor.Henuz ben konuşmadım ama benim panik ataktan dolayı bakalim ne yorum yapacak.Ama hani deneyelim olmazsa uyuturuz derse onuda kabul edeceğim. Ama ister genel olsun ister spinal olsun her acı geçer, geçiyorda.Agri kesici etkisini gösterene kadar oluyor bir şekilde.Spinalin yan etkileri tamamen anestezi uzmanına bağlı, eğer isinin ehli ve deneyimli bir uzman ise artık o yan etkiler eskisi gibi yaşanmıyor. Biz hayırlısını bilmiyoruz ,Allah hayırlısını nasip etsin hakkımızda. Ama panik atağıma rağmen başarabilirsem spinal olmasını arzu ediyorum.Allah hepimize yardım etsin.
Ya bende de cok titreme oldu. Panik atagim yok ama odadan cikip ameliyathaneye giderken titremeye basladim epidural takilirkende titriyordum. orda bi azar yedim kizim duzgun dur cok onemli bu diye ama duramiyordum ki 😅😅 cok garipti yani. Istemsiz durduramadim kendimi yok oyle bi titreme. Ama epidurali yiyince rahatladim 😅😅

Back