• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Ahh ya çok geçmişler olsun💕🌸🙏. Doktorum esasında sen normal doğurabilirsin de diyor ama dikişin de kesin olur diyor. Sanırım açıkça fikir beyan ettirmiyorlar. Çok fikir belli etmedi. Benimde ilk doğumum olacak bi tecrübem de yok sancım gelmeden de doğurmak bebeğin rızasına engel olmak sayılıyor mu. Ama sanırım sırf vajina dikişi korkusuna bile kalsa sezeryan olacağım. Çocuğumun da hayatını riske atmamalıyım sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra 💕💕💕
Benim 2.oğlumda 4.160kg doğmuştu bende ona güveniyordum onu doğurdum bunuda doğururum diyordum. Ama nerden bileyim 4.660kg olduğunu 🥺 İyi ki doktorumun ısrarıyla doğumu başlatmışız. Bebek biraz daha içerde kalsa nolurdu bilmiyorum. 40 haftayı geçtiyseniz ve normal doğum düşünüyorsanız suniden korkmayın. Diğer riskler daha fazla çünkü. Kakasını yapabilir, kordon dolanabilir benim ki gibi iri bebekse rahimde sıkışmış olabilir. Yani 40 bana göre milad doğum için. Beklemek anlamsız. Hele ki çatınız müsait değilse asla denemeyin direkt sezeryan. Beni doğurtan doktorum bile asla normal doğurmam dedi bana🤭ilerde doğurursam sezeryan yaparım ben dedi.

Kızlar selam bende bügün kontrolden çıktım benim bebiş 37+3 de 3900 olmuş daha kanala girmemiş 🥴 haftaya 14nde istersen sezeryanla alırım dedi. Daha hiç açılmam da yok nst de sancı da yok bebek de iri 🤷‍♀️ normal diye diretirsen rahat 40. Haftayı geçersin bebek de 5kiloya yaklaşır diyor. Sizce ben hiç riske girmeden haftaya sezeryan a mı gireyim. Hiç karar veremiyorum 🤷‍♀️
Bakmadan önce jel sürmesini isteyin ozaman hiç ağrı acı hissetmiyorsun yani ben devlette bile rica ettim (tabi insaflı bir ebeye denk gelmiş olmanında şansı var) hiç acı agri hissetmedim
Tamam teşekkür ederim tavsiye için canım mutlaka söyleyeceğim 🌸

Kızlar WC ye gittim çıkıp yatağa geçtim aniden çamaşırının ıslandığını hissettim. İç çamaşırım komple ıslaktı eşofmanla biraz ıslanmış. Uyku sersemi çiş mi yaptım su mu geldi anlamadım. Su ise tekrar gelir demi gün içinde ? Ağrım vs yok

Yok canım şeker şükür çıkmadı iki defa baktırdık. Beslenmeme dikkat ettim bende babasına iriyiz genetiktir belkide. Gelişimi sorunsuz da zayıf olması daha iyi sanki.
İyiymiş canım geçen doktor 1 hafta önden gidiyor daha dedi bana bizde minyon anne babayız ondan sanırım

Bebiş hareket etmiyor. Suni sancı verecekler ama önce bebişi hareketlendirmek lazım dediler. Zaten baştan beri öyle hareketsizdi dedim. Serum veririler, yemek istediler eşimden. Onu yiyicem inşallah hareketlenir. Suyum sürekli geliyor. Açılmam da yok sıfır cm şu an

Bebiş hareket etmiyor. Suni sancı verecekler ama önce bebişi hareketlendirmek lazım dediler. Zaten baştan beri öyle hareketsizdi dedim. Serum veririler, yemek istediler eşimden. Onu yiyicem inşallah hareketlenir. Suyum sürekli geliyor. Açılmam da yok sıfır cm şu an
Sağ salim gelsin bebiş inşallah..zaten niyeti yok cocugun gelmeye 41 haftalik olmus 🙈😂

İnşâAllâh kolay geçer canım bol bol dua et bizde ediyoruz 🤲

Canım sağ salim rabbim kurtarsın inşallah.
Summe sebile yesserrah” söyle sürekli işinizi kolaylaştırsın rabbim🤲🏻

Hadi ikinizde sağlıcakla kavuşun inşallah canım 🙏

Canım aç kalmamasına dikkat et aclik sarilik yapar sarılık uyku yapar ve acıkınca kendi uyanmaz sen zorla uyandır yada ikinci bir sebebi mama veriyorsan mama 4 saate kadar tokluk sağlar ondan uyanmaz
Evet ikinci gün çözdük bu işi ama bebiş sarılık oldu, bir gece kaldı hastanede. Sebebi ama açlık değil, bebekle aramızda kan uyuşmazlığı riski arttiriyormus. Bu arada benim göğüsler taş kesti, bu sarılık sebebiyle sut sag getir dediler üç saatte bir, hastanede yaptık profesyonel makine ile. Çok şükür göğsüm mastit olmaktan kurtarıldı, ben hiç anlamamistim göğüsler böyle sert olur sanıyordum 🙈 gerçekten bizim bebiş ne aileye düştü 🤭 annelerimizde de iş yok, iki ailenin ilk torunu herkes bilgisiz veya unutmuş.

Mayıs anneleri olarak çok az kişi kaldık sanırım 😅

Evet ikinci gün çözdük bu işi ama bebiş sarılık oldu, bir gece kaldı hastanede. Sebebi ama açlık değil, bebekle aramızda kan uyuşmazlığı riski arttiriyormus. Bu arada benim göğüsler taş kesti, bu sarılık sebebiyle sut sag getir dediler üç saatte bir, hastanede yaptık profesyonel makine ile. Çok şükür göğsüm mastit olmaktan kurtarıldı, ben hiç anlamamistim göğüsler böyle sert olur sanıyordum 🙈 gerçekten bizim bebiş ne aileye düştü 🤭 annelerimizde de iş yok, iki ailenin ilk torunu herkes bilgisiz veya unutmuş.
Ayy öyle oluyordur canım tabi yıllar geçmiş tecrübede etmedilerse bilemiyorlar oyuzden deli gibi her şeyi araştırdım kendimi ebe gibi hissediyorum 😂

Bugun kontrolüm vardı kızlar, 38+0 3.380 olmuşuz her şey yolunda çok şükür .
Doğum pozisyonunda ama kanala girmemiş henüz o aşağı baskı yapıyor çok acıtıyor diyordum ya yaşayan varsa eğer başka; bebek doğum kanalıma yerleşmeye çalışıyormuş girince rahatlayacaksın dedi doktor.
Normal doğuma engel bir durumun yok dedi rabbim yardımcımız olsun🤲🏻🤲🏻
Bebislerimizin kilosu da ayni. Bende 38+1 de 3300du. Su anda da asagiyi tirtikliyor. Ne yapsam da isini kolaylastirsam bilemiyorum. Kasıyorum kendimi istemsizce acidan

Back