• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Ayyy ıssızda girmiş ya bugün doğuma. Maşallah gruba 2 bebiş daha ekleniyor 😍

Benim doktor sancı olmadn alttan muayene etmiyor. Benimde arkadaşlarım hep çatı muayenesi olduktan birkaç gün sonra doğum yaptılar. 2 gündür başım ağrıyordu. Bugün tansiyonumu ölçtüm. Yükselmiş, yarın hemen gel dedi doktorum. Bakalım belki çatı muayenesi yaparda sancım başlar
Bende etkili olmadi umarim sende ise yarar bu cati muaynesi

Benim doktor sancı olmadn alttan muayene etmiyor. Benimde arkadaşlarım hep çatı muayenesi olduktan birkaç gün sonra doğum yaptılar. 2 gündür başım ağrıyordu. Bugün tansiyonumu ölçtüm. Yükselmiş, yarın hemen gel dedi doktorum. Bakalım belki çatı muayenesi yaparda sancım başlar
Benim bir suredir tansiyonumu takip etmemi istedi doktor. Yuksek cikarsa hemen acilden gel deid. Sabah aksam olcuyorum yuksek cikmadi cok şükür

Yiyorum hurma yani artik hurma yemekten biktim diyebilirim
Surekli yiyorum ama tik yok bide her gittigimde cati miaynesi yapiyorlar acilma warmi diye diyorum bu sefer nisan gelir heralde cok aci cektim en sonkinde ama yok hicc akinti disinda
İyice agir hissediyorum kendimi
Rabbim hepimizn yardimcisi olsun
Vaktini bekliyor minnoş 🥰 Rabbim en hayırlı zamanı yazmıştır doğumunu gelir inşallah anneciğini çok üzmeden 🌸

Çok net açıklamak doğru mu bilmiyorum, her kişi özel her doğum ayrıdır çünkü. Ben de normal doğum istiyordum nasip olmadı. Allah sağlıkla kucagınıza almayı nasip eder inşallah. Doktorum epudrali kesinlikle önermedi. Bebeğe geçiyor dedi. Doğum sonrası amniyon suyumun fazlalığı nedeniyle rahim toplanamama riski, süt az gelir durumlrı yüzünde az agrı kesici verildi ve mahvoldum diyebilirim. Spinalin uygulanması dehşet kolay, doğum anı agrısız keyifli ve inanılmaz bir mucize. Gel görki bana agrıkesici pek yapılmadığı için ben zorlandım. Bir de benim gazım bitmiyor o da sancı yapıyor. Yani ne anlatsam boşuna korkutmak istemem. Bu benim vucudumun verdiği tepki 😔suan evdeyim hala kalkamıyorum eşimin beni çekmesini istiyorum. Beneği eğilip kucagıma almak büyük zorluk.
İnşallah çok çabuk toparlanırsınz çok şükür bebeğinizi sağ salim kavusmussunuz benim doktorumda sezeyan olursa spinal dedi doğum sırasında hiç bişey hissedilmiyor mu gerçekten ben hissetmekten korkuyorum benimde bebeğimin suyu 2 milim fazla 25.Haftadan beri sınır diyordu doktorum inşallah bende dogum anını ve sonrasını güzel atlarım sağ salim kavusurum yavruma

Merhaba neden sezeryanla alacak. Suni sancı vs denemeyecek mi acaba.
38. Hafta alttan muayene edeğini soyledi açılma varmı bakacağım dedi kendini kasiyormusun vs dedi ama suni sancı vs hiç söylemedi bide bebişin kilosuda 36+1 3500 dedi kilosuda daha fazla olur diede o şekilde düşündü galiba

Yiyorum hurma yani artik hurma yemekten biktim diyebilirim
Surekli yiyorum ama tik yok bide her gittigimde cati miaynesi yapiyorlar acilma warmi diye diyorum bu sefer nisan gelir heralde cok aci cektim en sonkinde ama yok hicc akinti disinda
İyice agir hissediyorum kendimi
Rabbim hepimizn yardimcisi olsun
Çatı muayenesi zormu oluyor

Bende daha 1 kere girdim nstye Perşembe tekrar girerim muhtemelen öyle girecek kadar da bi sancı ağrı vs olmadı şimdiye kadar. Valla Avrupanın sağlık konusunda bu kadar da vurdum duymaz olmasına çok şaşırıyorum
Ben de gercekten cok yavaslar bir teshis konmasi ve tedavi normalde cok uzun surebiliyor ve bence bir cok kisi ihmallerden dolayi kayiplar yasiyor.
En basitinden dis gebelik ihtimali mesela turkiyede her zaman takip ediliyor kan testi ve ultrason ile vs . Ama burada kan testi ile beta hcg isteyemezsin hastaneden, bakmazlar ve ilk ultrason randevusu 12. Haftada yapilir neyse ki suan artik ozel ultrason merkezleri varda oraya gidebiliyoruz eskiden bunlarda yokmus 😤.

Ultrason merkezlerinde de ultrasonu kadin dogum uzmani yapmiyor burda, hastanede de ayni sekilde bunu sadece sonography uzmanlari yapiyor oda baya farkli geliyor bana🤷🏼‍♀️

Çatı muayenesi zormu oluyor
Ben kararlastirdigimiz cati muayenesinden 3 ghn once agir kasık agrimvar diye baska doktora gitigimde aciklik muayenesi yapti, catina da bakayim istersen dedi ama elini soktugu cikardigi bir oldu ve cok kolaydi 🤣 sonra çatı muayenesi gunumde kendi doktorum cati muayenesi yapti. Aman allahim noldu oylr ya, elini soktu ,iceriyi heer yonden yokladi, zorladi. 2-3 gun hafif kanamam oldu , sancim oldu. Ama dogumu tetiklemedi

Ben kararlastirdigimiz cati muayenesinden 3 ghn once agir kasık agrimvar diye baska doktora gitigimde aciklik muayenesi yapti, catina da bakayim istersen dedi ama elini soktugu cikardigi bir oldu ve cok kolaydi 🤣 sonra çatı muayenesi gunumde kendi doktorum cati muayenesi yapti. Aman allahim noldu oylr ya, elini soktu ,iceriyi heer yonden yokladi, zorladi. 2-3 gun hafif kanamam oldu , sancim oldu. Ama dogumu tetiklemedi
doktordan doktora değişiyor demekki 🙈😊 kimin eli hafifse galila bende haftaya 38 olunca çatı muayenesi olcam doktorum gebelik öncesi Altan muayenede bile çok narin davranıyordu hep özür dilerim canını yakmadim dimi vs die inşallah çatı muayneside öyle hafif geçer 🙈🙈😃

Ben de gercekten cok yavaslar bir teshis konmasi ve tedavi normalde cok uzun surebiliyor ve bence bir cok kisi ihmallerden dolayi kayiplar yasiyor.
En basitinden dis gebelik ihtimali mesela turkiyede her zaman takip ediliyor kan testi ve ultrason ile vs . Ama burada kan testi ile beta hcg isteyemezsin hastaneden, bakmazlar ve ilk ultrason randevusu 12. Haftada yapilir neyse ki suan artik ozel ultrason merkezleri varda oraya gidebiliyoruz eskiden bunlarda yokmus 😤.

Ultrason merkezlerinde de ultrasonu kadin dogum uzmani yapmiyor burda, hastanede de ayni sekilde bunu sadece sonography uzmanlari yapiyor oda baya farkli geliyor bana🤷🏼‍♀️
Cidden çok korkunç ve acayip ya. Tamam burda da bu ultrason acil girişi kan verme meselesinin cıvkını çıkaranlar oluyorda en azından bir problem varsada çok şükür erken teşhisle kurtulanlar oluyor. Ama pandemiden sonra burasıda bozuldu devlet hastanesinde muayene olmak çok zor artık randevulu sistem talebe göre açılır oldu herkes özele yöneliyor doktorlar sık sık grevde ne olacak böyle bilmem

İnşallah çok çabuk toparlanırsınz çok şükür bebeğinizi sağ salim kavusmussunuz benim doktorumda sezeyan olursa spinal dedi doğum sırasında hiç bişey hissedilmiyor mu gerçekten ben hissetmekten korkuyorum benimde bebeğimin suyu 2 milim fazla 25.Haftadan beri sınır diyordu doktorum inşallah bende dogum anını ve sonrasını güzel atlarım sağ salim kavusurum yavruma
Ben hiçbir şey hissetmedim canım, belden iğne vurduklarında bir iki dakikaya ayaklara bir sıcaklık geliyor zaten kendini un çuvalı gibi hissediyorsun 😁ardından sonda taktılar onu da hissetmedim , başlamadan once soguk bir cisim ile deneme yapıyorlar ben görmedim ama deneme yaptıklarını söylediler, doktorum başlıyoruz vs de demedi Bi anda bebeği gösterdiler şok oldum 😁sonrasında da dikiş atmışlar hiçbir şey hissetmedim yine un çuvalı gibi yerime götürdüler 🤣odaya gelince karnın üstüne kum torbası koyuyorlar 4 5 saat sonra parmaklarım oynadı yavas yavas his basladı, idrar çıkışı olduktan sonra da yürüttüler. Zaten sonra hep ayaktaydım, Allaha sükür aşırı kolay geçirdim suan bile evde bi dk durmuyorum .Allah rast getirsin sizinkini de kolaylaştırsın insallah 💓

Malesef ben avrupanin gobeginde Nst giremiyorum uygulamalari boyle deli ediyorlar insani 🤦🏼‍♀️
Ama ozel bir turk hastane buldum yasadigim yere 3 saat uzakta mayisin ilk haftasi oraya gidecegim ilk deffa bende nst girecegim cok merak ediyorum 😅😅
Ya ne kadar farklı gerçekten 🤦🏻‍♀️ Nst 40. Haftada bakıyoruz dedi ben şok hiç bakmasalar da olur yani o saatten sonra 😅

Ben hiçbir şey hissetmedim canım, belden iğne vurduklarında bir iki dakikaya ayaklara bir sıcaklık geliyor zaten kendini un çuvalı gibi hissediyorsun 😁ardından sonda taktılar onu da hissetmedim , başlamadan once soguk bir cisim ile deneme yapıyorlar ben görmedim ama deneme yaptıklarını söylediler, doktorum başlıyoruz vs de demedi Bi anda bebeği gösterdiler şok oldum 😁sonrasında da dikiş atmışlar hiçbir şey hissetmedim yine un çuvalı gibi yerime götürdüler 🤣odaya gelince karnın üstüne kum torbası koyuyorlar 4 5 saat sonra parmaklarım oynadı yavas yavas his basladı, idrar çıkışı olduktan sonra da yürüttüler. Zaten sonra hep ayaktaydım, Allaha sükür aşırı kolay geçirdim suan bile evde bi dk durmuyorum .Allah rast getirsin sizinkini de kolaylaştırsın insallah 💓
Yaaa böyle güzel doğum hikayeleri yazilincada çok rahatlıyorum Allah razı olsun sizden hikayenizi yazdınız çok iyi geldi gerçekten rabbim banada herksede boyle güzel doğum nasip etsin inşallah 🤲🤲😍♥️

Cidden çok korkunç ve acayip ya. Tamam burda da bu ultrason acil girişi kan verme meselesinin cıvkını çıkaranlar oluyorda en azından bir problem varsada çok şükür erken teşhisle kurtulanlar oluyor. Ama pandemiden sonra burasıda bozuldu devlet hastanesinde muayene olmak çok zor artık randevulu sistem talebe göre açılır oldu herkes özele yöneliyor doktorlar sık sık grevde ne olacak böyle bilmem
Insallah hic bir zaman burasi gibi olmaz Turkiyeye her geldigimizde 1 hafta hastaneye ayiriyoruz her seye baktiriyoruz harika bir sistemleri var hele ki e nabız sistemi müthiş bişey burada her şey eve mektup ile geliyor

Kızlar ya bişey sorucam, kasılmam ya da ağrım hiç yok ama bebeğim doğum pozisyonunda , kafasını bastırıyor sanırım 2 gecedir 30 saniye falan sürüyo sanki ayaklarıylada geriniyor gibi yapıyor o sırada vajinada inanılmaz ağrı hissetmeye başladım ve idrar torbasında sanırım bunu yaşayan var mı ? Normal mi doğum ile ilhili mi acaba ?

Back