2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Inşallah canım. Ben derya bu arada :) sen de durumlar nasıl. Bulantı genel sorun sanırım . Doktor bir hap veriyormuş prilam galiba. Ona başladın mı.

kızıma hamileyken 83le hamile kalmıştım 99la girmiştim doğuma aghbsahash şimdi 70 kiloyum ama :)
Ben oğluma 72 kiloyla kaldim 87 kiloyla doguma girdim. Simdi 68 69 kiloydum kilo almistim ya ama Anlamadigim sekikde suanda 70 kiloyun yememde yok aşırı sislik mi acaba moralimde bozuluyor kilo aldim hamile kaldim ahaha ben alirim çünkü

Diyetisyenle devam et. Ben insallah kalp atışını duyalim devaminda diyetisyenle devam edeceğim. Ilk hamileliğimde 7 aydan SONRA tansiyon sorunu olmuştu bizde diyetisyenle devam edelim dedik.
Dün doktor hamilelikte diyet olmaz, sadece paketli gıdalar yok ve sağlıklı besleneceksin dedi. Diyetisyen diyet mi veriyor? Öğünleri mi azaltıyor?

Kızlar önceki hamileliğinde veya şuan hamilelik sürecinde spor yapan var mı? Ben yüzme ve fitnessa kayıtlıydım şuan emin olamadığım için bıraktım. Doktor sorun olmaz ağır olmadığı sürece yapabilirsin dedi. Henüz kalp atışını da duymadığım için cesaret edemedim spor yapmaya.

Al benden de o kadar. Çocuklar üst üste kavga ederken öyle bir bağırdım ki, sağ kasığım halen sancıyor özel hastaneler rapor veriyor mu? Ne zamana kadar çalışacaksın sen meslektaşım?
Bilmiyorum özel hastane işini araştırmak lazım da ben köyde tek öğretmenim birleştirilmiş izin alırsam milli eğitimin gözü yine üstüme çevrilecek inşallah bir sıkıntı olmazsa doğum öncesi iznime kadar çalışırım gibi arkadaşım tüp bebek tedavisine giderken izin aldım diye laf bile yedim haram ettim ama hakkımı o insanlara sanki biz öğretmenler hasta olamayız

Benim müdürüm rapor bulursan ayrıl dedi. Ama rapor bulmak sorun. Siz tek öğretmenseniz zor olmuş zaten tüp bebek süreci stresli, bir de bunlara üzülmüşsünüz İnşallah sağlıklıca idari izine kadar geçer. 24. hafta idari izin devam ediyor mu? Pandemi de 24 e indirmişlerdi.

Dün doktor hamilelikte diyet olmaz, sadece paketli gıdalar yok ve sağlıklı besleneceksin dedi. Diyetisyen diyet mi veriyor? Öğünleri mi azaltıyor?
Tabiki diyet vermiyor ama öğünleri ayarlar kendinizi kaybetmemeye yardımcı olur gerci ben emzirime döneminde doğum kiloma cikmistim 5 yil kiloydum diyetle 20 kilo verdim şimdide 4 kilo fazlam vardi vermeye çalışıyordum hamile kaldım

Ben de diyetisyenle görüşeceğim o zaman. Çok iyi yapmışsınız iyi ki kilo vermişsiniz. Çok pişmanım ya..

Şuanda yapma ilk 3 ay hep tehlikeli derler. Sonrasi yormadan yapabilirsiniz bence

notdefteri2_ hamilelikte diyetisyene mutlaka gidin. bende kilolu hamile kaldım (170 boy - 82 kilo) ama öncesinde diyetisyene zaten gidiyodum 14kilo vermiştim. İlk 3 ayda sağlıklı beslenme ile kilo vererek asıl alacağınız dönem olan sonraki aylara hazırlık yapabilirsiniz. Diyetisyen size diyet programı değil gebelik süresince sağlıklı beslenme programı hazırlıyor. Günlük almanız gereken kaloriyi hangi besin grubundan ne kadar yemeniz gerektiğini düzenliyor. Gebelikte ortaya çıkan tansiyon şeker benzeri sıkıntıların önüne geçebilirsin böylece. Bu program bebek içinde anne içinde çok faydalı. Özetle mutlaka bir diyetisyene başvurmanı ve gebelik süresince devam etmeni naçizane tavsiye ederim şahsen ben öyle yapıcam

diyetisyen demek seni aç bırakıyor demek değil, düzenli ve sağlıklı beslenmeni sağlıyor :) diyetisyen çok iyi bir yol arkadaşı olacaktır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…