2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Kızlar tek uykuya Geçen bebislerden nasıl sinyal aldınız da tek uykuya geçirdiniz..
Kızım bir haftadır gece uyumak istemiyor ve dalamıyor.. acaba tek uyku zamanı mı geldi neden böyle oldu anlamıyorum..
Bu saat oldu hala saat başı uyanıp ağlıyor dalamıyor sayıklıyor gel mama vs diyor..gülüyor tuhaf tuhaf yarı uykuda..
Uyumuyor direniyor. Sabah 6 bucukta kalkti mesela.Hala uyumadi 🤦‍♀️ ben gunduzleri emzirerek uyutuyorum. Gidiyoruz 2 3 cekip inmek istiyor kucagimdan . Diyelim ilk uykuyu uyudu, bu sefer 2.yi uyumak istemiyor. Derken tek uykuyla kaliyor yani

4 ayda yarım kilo almış bizim oğlan 8 aylıkken 9800 dü şimdi 10300 olmuş boyu yanlış hatırlamıyorsam hiç uzamamış 74 cm olabilir kilosu var çünkü normal dedi kafası da 46 cm geldi sağlıklı olması herşeyden önemli

4 ayda yarım kilo almış bizim oğlan 8 aylıkken 9800 dü şimdi 10300 olmuş boyu yanlış hatırlamıyorsam hiç uzamamış 74 cm olabilir kilosu var çünkü normal dedi kafası da 46 cm geldi sağlıklı olması herşeyden önemli
Yasindan sonra zaten ayda 200 250 gram civari aliyorlarmis ortalama senede 2.5 3 kilo alarak gidecekler bu saatten sonra boyu uzamistir mutlaka da ebe yanlis olcmustur ben hic guvenmiyorum onlara hep kendim takipnediyorum boy kilo bas cevresi duzgun ve özenerek yapmiyorlar geneli .. saglikli olsunlarda yeter aryada cok haraketlendi artik acikiyor ama sağlam yiyor ayda 450 gram falan aliyor suan fazla gidiyor insallah bu gazla devam etmez yurudugunde ..

Yasindan sonra zaten ayda 200 250 gram civari aliyorlarmis ortalama senede 2.5 3 kilo alarak gidecekler bu saatten sonra boyu uzamistir mutlaka da ebe yanlis olcmustur ben hic guvenmiyorum onlara hep kendim takipnediyorum boy kilo bas cevresi duzgun ve özenerek yapmiyorlar geneli .. saglikli olsunlarda yeter aryada cok haraketlendi artik acikiyor ama sağlam yiyor ayda 450 gram falan aliyor suan fazla gidiyor insallah bu gazla devam etmez yurudugunde ..
Bilmiyorum canım dediğim gibi hatırlamıyorum 8 aylık ölçümünü şuan bizimkinin yemesi bayağı azaldı sadece emmek istiyor o yüzden de kilo alımı düştü biraz bu ara hareketlendi de yürümüyor ama tüm evi turluyor durmuyor yerinde gelişimi normal olsun canı sağlam olsun da bişey istemiyoruz

Canım benimkide 1 yasında o kilolardaydi. Bu ay da 200 gr almis. Benimki yurumeye basladiktan sonra baya azaldi kilo alımı ama normal sınırlar icinde olduktan sonra skinti yok. Boy konusuna takilma , bebek bazen kendini geriyor daha uzun oluyor bazen boynu daha kısık duruyor az cikiyor. Sizin yemeklerden yedirebilirsin artik daha lezzetli yaglı ,salcalı sevebiliyorlar 😁 bende evde oldugum icin bizimki de daha sık emiyor surekli bir meme istegi. Ben sabah kahvaltisi ve ogleni guzel yediriyorum.Aksam cok ustune dusmuyorum biz ne yiyorsak aynisindan veriyorum 1 er kasık , doymalik degil lezzetlere alissin damak tadi olussun diye. Bi de gunde 1 meyve. Gerisi hep emzirme. Emiyorken emsin birak , en guzell zamanlar. Kızımı 27 aylik krese basladi, o zamana kadar emzirdim. Masallah kışın basladigi halde hic hasta olmadan gecirmistik o seneyi. O yuzden bunda da bol bol emsin istiyorum. Anne sutu belki cok kilo aldirmiyor ama sagladigi fayda muhtesem

Kızlar siz bebeklere nohut kuru fasülye gibi bakliyatlari bütün olarak veriyor musunuz? Ben biraz eziyorum boğazına kaçar diye. Herşeyi yiyo aslında bugün poğaça yedi ilk kez (kilosu fazla olduğu için karbonhidrat vermiyordum) bayıldı tadına. Tabi yürüdüğü için zayıfladı baya. Artık yediği herşeyi vericem ama bakliyattan korkuyorum biraz.
Ben tüm fındık fistik haric her seyi veriyorum artik. Taneli bakliyatlari tane tane yemeyi seviyor zaten. Hatta kaju diger çerezlere gore yumusak, kajuyu tüm de yiyor.
Bizde bu aralar fenalık geçiriyoruz bi bakayım grup nasıl diye geldim..
Sebepsiz ağlamalar yemek reddi..
Ataklardayız yine yani..
Bizim beslenme şeklimiz de şöyle..
Gece bir kez emziriyorum..
Sabah kahvaltı yapıyor eskiden bir yumurta yerdi hergün çeşitli omlet şimdi yemiyor onun yerine salatalık kırmızı biber domates peynir tahin pekmez ve yarım dilin ekmek yer..
(Sabah emzirirsem kahvaltı yapmıyor bizim hanımefendi)
Öğlen uyku saatinde emziriyorum
Uyandıktan sonra yarım kase çorba yarim dilim ekmek.. (çorba da hep aynısını yiyor 3 çeşit ve başka çorba kesinlikle yemiyor)
2. Uykusunda yine emziriyorum..
Aksam bizimle birlikte ne varsa menü de ondan az az yiyor..
Gece uykusuna yatmadan yine emziriyorum..
Ve bunlar yeterli gelmedi kızım 9 kg olduğu için doktorumuz kutu süt yani devam sütüne başlattı..
Sabah 120 ml
Aksam 120 ml süt içiyor..
Poposu yer görmüyor sürekli aktif ve aşırı derecede yorgunum ölüyorum peşine koşmaktan.. ALLAH yardımcımız olsun inşallah..

kızlar size bişey soracaktım..
Benim kızım asla oyuncaklarla oynamıyor hep biryerleri kurcalama çekme derdinde asla oturmuyor.. yemek yiyeceği zamam mama sandalyesine zorla oturtuyorum ağlaya ağlaya..
Sizde de durumlar aynı mı 😢
Benimki de ayni. Oyuncaklara bakmiyor bile. Surekli ortaligi dagitma derdinde. Bir seyi elinden aldigimda veya kendisini tutup bir yerden uzaklastirdigimda cok inatlasip cok delice agliyor artik. Genel olarak aksi bi bebek. Neyse ki gectigimiz haftalarda bozulan uyku duzeni biraz yerine geldi gibi. Ama üst dörtlünun yanindaki disler geliyor gibi köpek dişi deniyor sanirim, onlar. Biraz sancili oluyormus bunlar galiba. Bi suredir cok huysuzdu. Iki gundur duzeldi o sebepsiz huysuzlugu ama dis de yok henuz , kabarmis bekliyoruz bakalim. Birkac haftadir ede duramadik bi duzen tutamadik, cocugun da dengesi bozuldu ordan oraya ordan oraya

Hiç emzik vermedim desem biberonu da yeni yeni su için veriyorum dışarda içebilsin diye biraz daha büyüsün bıraktırırsın canım şuan bıraktırman zor gibi şuan memeye çok düşkünler gibi çünkü
Ben de emzik vermedim basta. 1 aylikken krizlerdeyken vermek istedim tutmadı. Biberon tutmadi. 🤷‍♀️ şimdi artik kocaman oldu biberonla su vs veriyorum icemiyor. Bilmiyor biberon emmeyi 😄
Hala benim gibi adet olmayan var mı kızlar cuma günü doğum günü var bende tık yok 1 kez lekelenme oldu onun üzerinden de 3 ay geçti nerdeyse
Ben de gec oldum da 9. Ay bittiginde olmustum. Simdi 4. Adetimi oldum duzene girdi tam 30 gunde bir oluyor Ben 6 ayliken kontrole gittigimde doktor 1. Yilda olmazsna yine gel demisti. Git bence sen bi

Canım benimkide 1 yasında o kilolardaydi. Bu ay da 200 gr almis. Benimki yurumeye basladiktan sonra baya azaldi kilo alımı ama normal sınırlar icinde olduktan sonra skinti yok. Boy konusuna takilma , bebek bazen kendini geriyor daha uzun oluyor bazen boynu daha kısık duruyor az cikiyor. Sizin yemeklerden yedirebilirsin artik daha lezzetli yaglı ,salcalı sevebiliyorlar 😁 bende evde oldugum icin bizimki de daha sık emiyor surekli bir meme istegi. Ben sabah kahvaltisi ve ogleni guzel yediriyorum.Aksam cok ustune dusmuyorum biz ne yiyorsak aynisindan veriyorum 1 er kasık , doymalik degil lezzetlere alissin damak tadi olussun diye. Bi de gunde 1 meyve. Gerisi hep emzirme. Emiyorken emsin birak , en guzell zamanlar. Kızımı 27 aylik krese basladi, o zamana kadar emzirdim. Masallah kışın basladigi halde hic hasta olmadan gecirmistik o seneyi. O yuzden bunda da bol bol emsin istiyorum. Anne sutu belki cok kilo aldirmiyor ama sagladigi fayda muhtesem
Ben başından beri zaten yemek konusunu o kadar önemsemedim bizim yediklerimizi çoğu zaman veriyorum da babasına çekmiş galiba salçalı yemekleri fazla yemiyor ya da acı geliyor canı isterse iştahlı yiyor yoksa diri olan herşeyi ağzından atıyor buna da çok sinir oluyorum artık çiğneyip eritmesi lazım inadına yapıyor gibi geliyor sürünmeye başlayınca çok zayıfladı yerinde durmuyor çünkü

Ben de emzik vermedim basta. 1 aylikken krizlerdeyken vermek istedim tutmadı. Biberon tutmadi. 🤷‍♀️ şimdi artik kocaman oldu biberonla su vs veriyorum icemiyor. Bilmiyor biberon emmeyi 😄

Ben de gec oldum da 9. Ay bittiginde olmustum. Simdi 4. Adetimi oldum duzene girdi tam 30 gunde bir oluyor Ben 6 ayliken kontrole gittigimde doktor 1. Yilda olmazsna yine gel demisti. Git bence sen bi
Bi randevu bulursam giderim canım çocuk istemiyoruz ama şuanlık benim koca bir kaç seferdir dikkat etmiyor sürpriz bebiş olurda fark etmem diye de korkmaya başladım bir yandan muayene olmadan anlamazsam diye o da yoksa zaten hormonlarım bozuktur. Bizimki biberona iyi alıştı emzik versem bu saatten sonra onu da emer utanmadan 🤭

Bi randevu bulursam giderim canım çocuk istemiyoruz ama şuanlık benim koca bir kaç seferdir dikkat etmiyor sürpriz bebiş olurda fark etmem diye de korkmaya başladım bir yandan muayene olmadan anlamazsam diye o da yoksa zaten hormonlarım bozuktur. Bizimki biberona iyi alıştı emzik versem bu saatten sonra onu da emer utanmadan 🤭
Benim ki takkesini mikroskopta inceleyip takacak utanmasa öyle bir dikkat öyle bir kusursuzluk 2. Çocuktan sonra 😂😂😂

Hanımlar ben gece emzirmeyi artık kesmek istiyorum. Çok yıprandım. Gece 100 kere kalkıp emiyo. Sabah dayak yemiş gibi kalkiyorum. Belim inanilmaz ağrıyor. Gerçekten çok yoruldum hayat kalitem 0a indi resmen. Gündüz bir yere cikamiyorum gece uyuyamadigim için. O da çok uykusuz kaliyo ve aksam 9.30da yatmasina ragmen 11de falan kalkiyo çünkü gece uyuyamiyo hiç. Ama diğer yandan vicdan azabı duyuyorum çok karmaşığım ya. Önerilerinize açığım. Ahtım var 2.bebegimi hiç emzirmicem sagarak vericem sadece.

Hanımlar ben gece emzirmeyi artık kesmek istiyorum. Çok yıprandım. Gece 100 kere kalkıp emiyo. Sabah dayak yemiş gibi kalkiyorum. Belim inanilmaz ağrıyor. Gerçekten çok yoruldum hayat kalitem 0a indi resmen. Gündüz bir yere cikamiyorum gece uyuyamadigim için. O da çok uykusuz kaliyo ve aksam 9.30da yatmasina ragmen 11de falan kalkiyo çünkü gece uyuyamiyo hiç. Ama diğer yandan vicdan azabı duyuyorum çok karmaşığım ya. Önerilerinize açığım. Ahtım var 2.bebegimi hiç emzirmicem sagarak vericem sadece.
Benimki de dogdugundan berii cok sık uyanan bir bebek. Yanii soyle 2 3 saat uyudugunu bilmezdim hic.10 dkda bir 15 dkda bir uyaniyordu. Ben 9 ay itibariyle soyle yaptim. Aksam uykusuna yatirirken emzirdim iyice , sonra kucagimda pıspısladım biraz besigine koydum pıspısladım tabii agladi kalkti hemen kucagima aldim aglatmadim. Sakinleyince yine koydum. Yanindan hic ayrilmadim. Benim bebegim asla o sekilde uyumaz diyeceksin 😁 bende oyle diyordum zaten bir gunde olacak bisey degil yani ben anca 3 ayda daha iyi bir seviyeye getirdim. Bu sekilde uyutma calismalari yaparken de gece uykusuna yatirdiktan sonra 2 3 saat icinde uyanirsa emzirmedim. Emzirmeden uykuya dondurmeye calistim. Tek seferede kesmedim azalta azalta , suan gece 1 yada 2 kez emziriyorum. Bir kac aya kadar gece emzirmesini komple kesicem. Tavsiyem kademeli azaltin gece beslenmesini. Dis donemlerinde yine cok sık uyaniyor ama onun haricind3 kismen cözüldü gibi. Ama dedigim gibi yani tek seferde olan bisey degil zamana yayiliyor bu sekilde. Her uyandiginda emzirme 10 kere uyaniyorsa 5 inde emzir 5 inde emzirmeden uykuya dondurmeyi deneyebilirsin. Sonra zaten azalicak yavas yavas uyanmalari

1. Si hic ahetmeyin onunda hakkı emmek bu öyle yapiyor diye oda yapacak hali yok sagarak beslemek hic kolay bisey degil sutunuz bile bukdr bol olmayabilir sagarsaniz surekli.. neyse onu görünce zaten içiniz elvermez o konuyu geçelim 🫢 inanin 2 cocugum birbirinden cok farkli takılmayın o kısma .. siz bi sekilde gece emzirmesini bırakın her kalktiginda emzirmeyin yavas yavas azaltin gündüz iyi besleniyor mu gerekli enerjiyi aliyormu ona dikkat edin acliktan da verimli uyuyamiyor olmadigina eminseniz ( bu yastaki bebek acliktan uyanmaz evet ama gun icinde eksik besleniyorsa gayet uyanır acliktan ) yavas yavas azaltarak kesin gece emzirmeyi 1 e 2 ye dusurun yavas yavas sonra birakirsiniz

Bu nimenrix neymiş böyle ya oğlumda hatırlamıyorm böyle olduğunu dün vurulduk çocuk sinir hastası oldu resmen 😂 ne uyku var ne bişey dünden beri çok huzursuzluk yaptı bizde

1. Si hic ahetmeyin onunda hakkı emmek bu öyle yapiyor diye oda yapacak hali yok sagarak beslemek hic kolay bisey degil sutunuz bile bukdr bol olmayabilir sagarsaniz surekli.. neyse onu görünce zaten içiniz elvermez o konuyu geçelim 🫢 inanin 2 cocugum birbirinden cok farkli takılmayın o kısma .. siz bi sekilde gece emzirmesini bırakın her kalktiginda emzirmeyin yavas yavas azaltin gündüz iyi besleniyor mu gerekli enerjiyi aliyormu ona dikkat edin acliktan da verimli uyuyamiyor olmadigina eminseniz ( bu yastaki bebek acliktan uyanmaz evet ama gun icinde eksik besleniyorsa gayet uyanır acliktan ) yavas yavas azaltarak kesin gece emzirmeyi 1 e 2 ye dusurun yavas yavas sonra birakirsiniz
Yok ah etmiyorum tabi ama gerçekten hiç uyumuyorum. Ben zaten ilk 5 ay çoğunlukla aagarak besliyodum çünkü ememiyodu. İştahı çok açık masallah yemek çok güzel yiyo. Gündüz zaten sadece 2 kere falan emiyo o da uykuya dalmak için. Açlıktan olduğunu düşünmuyorum zaten. Keşke sagarak vermeye devam etseydimde hiç zorlamasaydim illa emsin diye. İlk 5 ayda her ay 1300 gr aliyodu hatta dr.lar azalttirmisti günlük süt miktarını. Biberonu bıraktığım ay kilo alimi azaldı. Hala kilosu var tabi ama sağarak gerçekten süt çoğalıyor. Benim dr.um bana emzirme ne güzel sagiyosun demişti ama ben dinlemedim 😞😞 Araştırdım bende azaltarak biraktirmak gerekiyomus bakalım denicem. Gün içinde daha fazla emziricem

Gece beslenmesini kesme meselesinde gorev sana degil babasina dusuyor bence. Bizimki az uyaniyordu zaten ama tamamen uyanmalar bitsin istiyordum. Geceleri uyaninca babasi uyuttu kucaginda. O sayede emmeyi birakti geceleri. Tabi bizim kiz zaten 1 kere falan emiyordu, sıkıntısı varsa gaz vs o zaman daha sık oluyordu. Ama babayla uyumaya alisti. Hatta aksam uykuya gecerken de emziriyorum ama babasi gelip uyutmazsa uyumuyor.

Hanimla benim sütüm kesiliyor sanki. Bugune kadar şelale gibi olan sütüm elimle sıkınca pek gelmiyor. Kizim emiyor ama ilk baslarda biraz yuttugunu farkediyorum, sonrasinda sanki bos emzik gibi emiyor gibime geliyor. Bi stres faktoru vs de yok, beslenme duzenim de ayni ama sütüm bitiyor. Dogal bir surec midir, bebis buyuyor diye mi bilmiyorum. Doktora gitmeli miyim

X