2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
cogu yerde 14 aylıkken bebeklerin tek uykuya dustugu yazıyor. Tabii bu bebekten bebege degisir. Sabah uyanma saati aksam yatma saati vs. Siz tek uykuyla daha rahat oldugunu gozlemlediyseniz artik tek uykuya gecebilirsiniz bence. Bizimki sabah uyandiktan 3 3.5 saat sonra ilk uykusunu uyuyor. Uyandiktan 3 saat sonrada 2. Uykusunu uyuyor. 2.uykundan uyandiktan 4- 4.5 saat sonrada gece uykusu

Kızlar bizim bebeler bir yaşına yaklaştı..
Ve bir yaş sonrası gece beslenmesi kesilmesi lazım diye biliyorum.. bu konuda doktora danışan arkadaşlar var mı?

Emziren arkadaşlar oruç tutmayı düşünüyor musunuz doktora danıştınız mı..
Ben geçen yıl tutamadım hamilelikte bu yıl tutmak istiyorum..
Umarım süt de azalma olmaz..

Ve bir yaş sonrası gece beslenmesi kesilmesi lazım diye biliyorum.. bu konuda doktora danışan arkadaşlar var mı?
Oğlum neredeyse mama yiyerek buyuduğu icin ve cok kilolu bir cocuktu doktor 8 aylikken gece beslenmesini kesti bizde ki hergece 1 gibi uyanip 7 8 e kadar uyumazdı ayagimda sallardim ona ragmen gece hic mama vermedim sabah olunca artik uyumazsa veriyordum ama kizim emiyor emen cocuk icin uygulayabilmek mümkün olurmu bilmiyorum ben suan gece 1 2 defa emziriyorum emmese devam etmez uyumaya henüz ama 8 aydan sonra gece beslenme ihtiyacı bitiyormuş zaten

Bence bu riski almayin tutan da var illaki ama eger sutunuz etkilenirse cok uzulursunuz sahsi fikrim.. borc ödersiniz yada seneye tutarsiniz rahat rahat bnce tutmayin benim agzim dilim kuruyor her emzirme sonrasi su vs eksik iceyim yorulayim sutum etkileniyor kisiden kisiye degisedebilir bende durumlar boyle

60 gün oruç nasıl tutarım çok zor geçen seneki borcum da duruyor..
Bu yıl denemek istiyorum.. inşallah etkilenmez sütüm.. ALLAH büyük..

1 yastan sonra kesilmesi gerekiyor diye biliyorum. Oglum suan cok sık uyandigi icin her uyandiginda emzirmiyorum, bir onceki emzirmemin ustunden cok zaman gecmediyse kucagima alip gezdirerek pıspısla uykuya dondurup yatiriyorum. Kademli azaltmayi deneyebilirsiniz.

Brn kendi irademle nasil keserim bilmiyordum. Cunku emmeden kesinlikle uyumuyor. Ama zaten kizim bir sıkıntısı rahatsizligi yoksa geceleri uyanmiyor artik. Aksam 9 sabah 6-7 seklinde uyuyor. Ara sira uyandigi vakitler uyuyor onda da emziriyorum geri uyutabilmek icin. Onu kesebilecegimi sanmiyorum
Artik ek gidanin ağırlığı beslenmelerinde artti zaten. Anne sütüyle beslenmiyprlar sadece. O yuzden oruct tutulabilir diye dusunuyorum ben. Ben tutucam. Büsbütün sütüm kesilir ben hic acliga dayanamam diyen tabi ki tutmasin ama ben oyle bir durum olacagini dusunmuyorum kendi adima. Bakalim baslayinca gorucez. Ben haftaya falan baslicam gibi duruyor

Benim kızım su gibi içiyor sütü yani derler ya bir fırt çekip gidiyor.. gece 3 kez içer gündüz de 3 kez ama öyle ben vermesem illede süt istemez.. ek gida 3 kez yiyor günde.. artık büyüdüler bende bu yüzden tutmayı düşünüyorum.. ek gıda olmasa sadece süt ile beslense o zaman zor olabilir tabiki.. ama Geçen yıl hamileliğin son zamanlarında zaten tutamadım bide bu yıl tutmazsam bitmez o borç 60 gün..
ALLAH yardımcımız olsun inşallah..

Tutacağım İnş ya ama şuan bile emzirirken başım dönüyor yarın bayılırım herhalde çünkü ek gıda yerine emmeye daha meraklı

60 gün oruç nasıl tutarım çok zor geçen seneki borcum da duruyor..
Bu yıl denemek istiyorum.. inşallah etkilenmez sütüm.. ALLAH büyük..
ben geçen yılki borçlarımı tuttum 3 aylarda. bir fark olmadı. ama ben çok emzirmiyorum kızımı. sabah 6 da emiyor. akşam 5 te ve gece 1 kez emiyor.

ben geçen yılki borçlarımı tuttum 3 aylarda. bir fark olmadı. ama ben çok emzirmiyorum kızımı. sabah 6 da emiyor. akşam 5 te ve gece 1 kez emiyor.
ben de bu konuyu sormaya gelmiştim. Benim kızım hala çok emiyor yani gece uykusu emmesi hariç sabah itibariyle 5 kez emiyor 3 öğün yiyor. Acıkmasa bile canı sıkılsa meme diye geliyor sütüm azalır mı acaba diye korkuyorum çok kararsız kaldım ya.

Bir de bazen çok acıkıyorum sanırım çok emdiği için sizde de oluyor mu

Kızlar deneyip göreceğiz ALLAH yardımcımız olsun inşallah..
Yarın mesajlarınızı bekliyorum..
RABBİM hayırlısı ile güzel sağlıklı huzurlu ramazanlar nasip etsin cümlemize..
Rabbim kabul etsin ibadetlerimizi.. biz niyet edelim oruca rabbim de yardım edecektir

Kızlar benim bir arkadaşım gece beslenmeyi kesmek için gece uyanınca su veriyormus yani bebisler yarı uykuda zaten denemeyi düşünüyorum ben umarım işe yarar bu fikir.. çünkü gece çok zor oluyor bana.. sürekli uyanıyor..

Gece beslenmesni 15. Ayda kesmeyi düşünüyorm şu an erken oldğnu düşünüyorum. Birazda bebeğe bağlı bu işler. Ezbere olmuyor.

Bende deneyeceğim. Ben ilk kızımdan da 2 sene tutmadım. Bunda da geçen sene tutmadım. Toplam 3 ramazan hiç tutmadım yani. O yüzden bunda denemek istiyorum. Yarın bi tutacağım bakalım duruma göre karar vereceğim. Rabbim izin vermiş hamilelere, emzirenlere, hastalara. Tutamazsak çokta zorlamaya gerek yok. Bakalım inşallah tutabilirim de borcum olmaz

Bende borc olmasın istiyorum 60 gün çok fazla ben o borcu tutmaya zorlanırım.. geçen yıl da hamileydim ya tutamadım
Inşallah hepimiz rahatlıkla tutarız ALLAH yardımcımız olsun inşallah

Oruçlu anneler nasıl gidiyor ben şimdilik etkilenmedim daha sahurdan sonra 4 kere emzirdim zaten son dakikalar nasıl olur bilmiyorum

Bende borc olmasın istiyorum 60 gün çok fazla ben o borcu tutmaya zorlanırım.. geçen yıl da hamileydim ya tutamadım
Inşallah hepimiz rahatlıkla tutarız ALLAH yardımcımız olsun inşallah
Canim bu 60 gunden emin misiniz ? Bizim dinledigimiz Prof ilahiyatci boyle olmadigini soyluyor. Simdi diyanettende de baktim 60 gun tutulmasi gerektigi soylenmiyor. Saniyorum o niyetliyken bozdugunda tutulmasi gerekendi diye hatirliyorum yanlis mi biliyorum ? Zaten hasta gebe emzirenler tutmayabilir borcunu tutma niyetinde olmali ve tutabilecegi vakitte de kazasini yapmali Tutamadiginiz gun kadar tutmaniz gerekir diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…