- 29 Kasım 2020
- 896
- 1.642
Mamayi senin sütünün yetmediği düşüncesiyle mi veriyorsun yoksa doktorum söyledi.bebegin doydugu cisli bez ve kakadan anlaşılıyormus. günde 4 bez ve kaka yapıyorsa doyuyormus.emzirdikden sonra ağlıyor mu? huzursuz oluyor mu ? Eğer olmuyorsa mama verme bakalım o zamanda kusacak mi?bende meme+mama gidiyordum 2. Ay çok kilo aldı mamayi kademeli kestim huzursuz olduğunda vermeye başladım .8 6 4 3 2 öğün derken şuan 4 aylık olacaz 3 gün sonra 1 e indirdim oda benim için rahatlasın diye yani gazını çıkarırken ağzından geliyor fazlası.anliyorumki doyuyor.yok eğer reflü yada başka sıkıntısı yoksa tabi.yastiga gelirsek ben iki kızımda da yastık kullanmıştım yan yatınca sorun olmadı en azından bende.simdi kullanmıyorum uzmanlar önermiyormus..mamayi birden kesme çünkü onu yerken senin sütun azaliyior az emdiginden kademeli kes ki seni emdikçe o miktarın yerine senin sütun artacak.arttikcada öğün sayısı azalıyor ben geceleri uyuttukdan sonra iki saat sagiyorum sütümü gündüz mama yerine onu veriyorum böylece önerilerim bu kadar.Herkese merhaba .Oğlum bugün tam 3 aylık oldu .Çok çok çok fazla kusuyor neredeyse her beslenme sonrası kusuyor .hatta şimdi yine kustu ve artık elbise değiştirmekten helak oldum .Aşağıdaki görselinde de elbisesi kusmukAnne sütüne ek mama kullanıyoruz sütüm neredeyse yok denecek kadar azaldı .Son deprem mevzusundan o kadar çok etkilendim ki doğru dürüst yemek bile yiyemiyorum .Neyse asıl sormak istediğim şu ,çok kustugu için yastık kullanmak zorundayım .çok yüksek değil ancak içim rahat etmiyor .omurga eğriliği yapar mı ,düz zeminde direkt kusuyor ya da reflü yatağında .cok kustugu için bogazında sürekli hırıltı var ,arada öksürüyor .Aklım çıkıyor yine bronşit oldu diye .Benim durumda olan var mı nasıl bir yol izliyorsunuz ?
Çok Detaylı anlatmışsın teşekkür ederim ,mamaya doktor tavsiyesiyle başladım .Anne sütü aldığında da kusuyor mama aldığında da .doktor kilo aldığı için kusmaların sıkıntı olmadığını söylüyor ancak mümkün değil bu kadar kusma normal olamaz.saat aralığını azaltıp azar azar beslemeye çalıştım yine aynıMamayi senin sütünün yetmediği düşüncesiyle mi veriyorsun yoksa doktorum söyledi.bebegin doydugu cisli bez ve kakadan anlaşılıyormus. günde 4 bez ve kaka yapıyorsa doyuyormus.emzirdikden sonra ağlıyor mu? huzursuz oluyor mu ? Eğer olmuyorsa mama verme bakalım o zamanda kusacak mi?bende meme+mama gidiyordum 2. Ay çok kilo aldı mamayi kademeli kestim huzursuz olduğunda vermeye başladım .8 6 4 3 2 öğün derken şuan 4 aylık olacaz 3 gün sonra 1 e indirdim oda benim için rahatlasın diye yani gazını çıkarırken ağzından geliyor fazlası.anliyorumki doyuyor.yok eğer reflü yada başka sıkıntısı yoksa tabi.yastiga gelirsek ben iki kızımda da yastık kullanmıştım yan yatınca sorun olmadı en azından bende.simdi kullanmıyorum uzmanlar önermiyormus..mamayi birden kesme çünkü onu yerken senin sütun azaliyior az emdiginden kademeli kes ki seni emdikçe o miktarın yerine senin sütun artacak.arttikcada öğün sayısı azalıyor ben geceleri uyuttukdan sonra iki saat sagiyorum sütümü gündüz mama yerine onu veriyorum böylece önerilerim bu kadar.
Mamayi değiştir bide öyle dene . belki sevmediÇok Detaylı anlatmışsın teşekkür ederim ,mamaya doktor tavsiyesiyle başladım .Anne sütü aldığında da kusuyor mama aldığında da .doktor kilo aldığı için kusmaların sıkıntı olmadığını söylüyor ancak mümkün değil bu kadar kusma normal olamaz.saat aralığını azaltıp azar azar beslemeye çalıştım yine aynı
Bunu nasıl farkettimiz. Yüz üstü yatırın cami. Benim oğlumu yüz üstü yatırın da sola doğru boynu gidiyo.Kızlar bebeğimde tortikolis var boyun eğriliği. Bebeklerinizi iyi gözlemleyin. Benim bebeğim sürekli boynunu sola doğru yatırıp sağa doğru bakıyordu. Sol boyun kası sağ boyun kasına göre 3.6 cm daha kalın olduğu ultrason çekimi sonucu ortaya çıktı sürekli ve ciddi şekilde boyun eğzersizi yaptırmam lazım. Şansım şu ki kimseyi dinlemeyip çocuğumu erkenden fizik tedavi bölümünü götürmek oldu. Bebeğiniz konusunda kimsenin sözlerine aldırış etmeyin bebeğinizin en iyi gözlemcisi ve doktoru anneleri olarak bizleriz.
Neden su gibi kusuyır öğrendiniz miMerhabalar öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Bebeğimde kusma şikayeti var reflü mü alerjik bir durum mu diye araştırıyoruz. Bana reflüymüş gibi geliyor çünkü emdikten 2 saat sonra falan su gibi kusuyor midesi yanıyor boğazı hırıldıyor bir de son ay az kilo almış bu durumu yaşayan var mı arkadaşlar
Başını hep sağa doğur çevirmesinden yatarken soluna yatırıyorum kafasını geri sağa çeviriyordu. Aslında çevirmiyormuş başın arka kısmı sola yatıp çeneyi sağa doğru itiyormuş. Hergün egzersizlerimiz onları yapcaz. 1 ayda belli olurmuş doktorumuz öyle söylediBunu nasıl farkettimiz. Yüz üstü yatırın cami. Benim oğlumu yüz üstü yatırın da sola doğru boynu gidiyo.
Himm benimki yüzüstü yatırımcı hafifsola doğru egiyor. Normalde hiç dikkat etmedim.biraz takip edecem bende bu durumuBaşını hep sağa doğur çevirmesinden yatarken soluna yatırıyorum kafasını geri sağa çeviriyordu. Aslında çevirmiyormuş başın arka kısmı sola yatıp çeneyi sağa doğru itiyormuş. Hergün egzersizlerimiz onları yapcaz. 1 ayda belli olurmuş doktorumuz öyle söyledi
Ben yüz üstü yatırınca ağlamaya başlıyordu. 2 gündür biraz daha iyi çarşafı yalama huyunu da bırakırsa bayağı güzel olacakHimm benimki yüzüstü yatırımcı hafifsola doğru egiyor. Normalde hiç dikkat etmedim.biraz takip edecem bende bu durumu
iyiki bu tarz gözlemlerinizi burda paylaşıyorsunuz. Bu bir rahatsızlık olacağını düşünmemiştim. Benim bebeğimde hep kafasını sola yatırıp yatıyor hatta tek kulağı kepçe oldu. ben elimle sağa çevirsem bile kafasını o tekrar sola çeviriyor. kafası da yamuk hala eskiye nazaran düzelse de bence özellikle ön sol tarafı biraz çökük gibi. Doktora gidince bende bi sorayım bu durumuKızlar bebeğimde tortikolis var boyun eğriliği. Bebeklerinizi iyi gözlemleyin. Benim bebeğim sürekli boynunu sola doğru yatırıp sağa doğru bakıyordu. Sol boyun kası sağ boyun kasına göre 3.6 cm daha kalın olduğu ultrason çekimi sonucu ortaya çıktı sürekli ve ciddi şekilde boyun eğzersizi yaptırmam lazım. Şansım şu ki kimseyi dinlemeyip çocuğumu erkenden fizik tedavi bölümünü götürmek oldu. Bebeğiniz konusunda kimsenin sözlerine aldırış etmeyin bebeğinizin en iyi gözlemcisi ve doktoru anneleri olarak bizleriz.
Bende mesala hep sağa yatıyor bu çocuk diyordum meğersem solundaymış sıkıntı. Tabi ki gösterin. Ama şu an bebeklerimiz çocuk küçük henüz ve egzersizle halledilebilir. Bizim doktorumuz 1 aylık zaman verdi egzersizi yaptıramazsam ya da işr yaramazsa fizyoterapist tarafından yapılacakiyiki bu tarz gözlemlerinizi burda paylaşıyorsunuz. Bu bir rahatsızlık olacağını düşünmemiştim. Benim bebeğimde hep kafasını sola yatırıp yatıyor hatta tek kulağı kepçe oldu. ben elimle sağa çevirsem bile kafasını o tekrar sola çeviriyor. kafası da yamuk hala eskiye nazaran düzelse de bence özellikle ön sol tarafı biraz çökük gibi. Doktora gidince bende bi sorayım bu durumu
Ben yüz üstü yatırınca ağlamaya başlıyordu. 2 gündür biraz daha iyi çarşafı yalama huyunu da bırakırsa bayağı güzel olacak
kuzu ben endişe ediyorum ciddi birşey yoktur inşallah, pazartesi kontrole götüreceğim . size ne gibi hareketler önerdi, ayrıntı verebilir misinBende mesala hep sağa yatıyor bu çocuk diyordum meğersem solundaymış sıkıntı. Tabi ki gösterin. Ama şu an bebeklerimiz çocuk küçük henüz ve egzersizle halledilebilir. Bizim doktorumuz 1 aylık zaman verdi egzersizi yaptıramazsam ya da işr yaramazsa fizyoterapist tarafından yapılacak
Canim selam önce yıllık iznini kullanman gerekiyor sonrasında süt izni ve sonrasında ücretsiz izin şeklinde oluyor.Arkadaşlar selam, ücretisiz izin ve toplu süt izni kullanma hesabı için bana yardımcı olacak kimse var mı? Biraz kafam karışıkta ne zaman baslayacağım işe bir türlü emin olamadım, tecrübeli arkadaşlarımdan yardım isteyeceğim müsait olan bana mesaj atabilir mi?
Sut izinini toplu kullanma memurlardada oluyomuCanim selam önce yıllık iznini kullanman gerekiyor sonrasında süt izni ve sonrasında ücretsiz izin şeklinde oluyor.
Süt iznini günlük 1.5 saat olacak şekilde hesaplaman gerekiyor o da yaklaşık 20 küsür gün gibi bir şey oluyor diye hatırlıyorum.
O saatleri birleştirip gün olarak kullanabiliyor muyuz? ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay 1, 5 saat erken çıkma hakkımız var ama bu saatler toplanarak tüm gün işe gitmeme hakkımız olduğını bilmiyordum?Canim selam önce yıllık iznini kullanman gerekiyor sonrasında süt izni ve sonrasında ücretsiz izin şeklinde oluyor.
Süt iznini günlük 1.5 saat olacak şekilde hesaplaman gerekiyor o da yaklaşık 20 küsür gün gibi bir şey oluyor diye hatırlıyorum.
Mevzuat bu saatlik izinleri birleştirmeyi ön görmüyor aslında. Amaç bebeğin hergun düzenli anne sütü alabilmesi. Ama idareciler bu konuda insiyatif kullanabiliyorlar birleştirme konusundaO saatleri birleştirip gün olarak kullanabiliyor muyuz? ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay 1, 5 saat erken çıkma hakkımız var ama bu saatler toplanarak tüm gün işe gitmeme hakkımız olduğını bilmiyordum?