2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
Arkadaşlar selam, ücretisiz izin ve toplu süt izni kullanma hesabı için bana yardımcı olacak kimse var mı? Biraz kafam karışıkta ne zaman baslayacağım işe bir türlü emin olamadım, tecrübeli arkadaşlarımdan yardım isteyeceğim müsait olan bana mesaj atabilir mi?

Mamayi senin sütünün yetmediği düşüncesiyle mi veriyorsun yoksa doktorum söyledi.bebegin doydugu cisli bez ve kakadan anlaşılıyormus. günde 4 bez ve kaka yapıyorsa doyuyormus.emzirdikden sonra ağlıyor mu? huzursuz oluyor mu ? Eğer olmuyorsa mama verme bakalım o zamanda kusacak mi?bende meme+mama gidiyordum 2. Ay çok kilo aldı mamayi kademeli kestim huzursuz olduğunda vermeye başladım .8 6 4 3 2 öğün derken şuan 4 aylık olacaz 3 gün sonra 1 e indirdim oda benim için rahatlasın diye yani gazını çıkarırken ağzından geliyor fazlası.anliyorumki doyuyor.yok eğer reflü yada başka sıkıntısı yoksa tabi.yastiga gelirsek ben iki kızımda da yastık kullanmıştım yan yatınca sorun olmadı en azından bende.simdi kullanmıyorum uzmanlar önermiyormus..mamayi birden kesme çünkü onu yerken senin sütun azaliyior az emdiginden kademeli kes ki seni emdikçe o miktarın yerine senin sütun artacak.arttikcada öğün sayısı azalıyor ben geceleri uyuttukdan sonra iki saat sagiyorum sütümü gündüz mama yerine onu veriyorum böylece önerilerim bu kadar.

Son düzenleme:
İse başlayanlar nasıl yapıyorsunuz ya ?
Sanki ben basladigimdan beri cocuk huzursuz gibi ya da bana mı öyle geliyor bilmiyorum

Çok Detaylı anlatmışsın teşekkür ederim ,mamaya doktor tavsiyesiyle başladım .Anne sütü aldığında da kusuyor mama aldığında da .doktor kilo aldığı için kusmaların sıkıntı olmadığını söylüyor ancak mümkün değil bu kadar kusma normal olamaz.saat aralığını azaltıp azar azar beslemeye çalıştım yine aynı

Mamayi değiştir bide öyle dene . belki sevmedi

Kızlar bebeğimde tortikolis var boyun eğriliği. Bebeklerinizi iyi gözlemleyin. Benim bebeğim sürekli boynunu sola doğru yatırıp sağa doğru bakıyordu. Sol boyun kası sağ boyun kasına göre 3.6 cm daha kalın olduğu ultrason çekimi sonucu ortaya çıktı sürekli ve ciddi şekilde boyun eğzersizi yaptırmam lazım. Şansım şu ki kimseyi dinlemeyip çocuğumu erkenden fizik tedavi bölümünü götürmek oldu. Bebeğiniz konusunda kimsenin sözlerine aldırış etmeyin bebeğinizin en iyi gözlemcisi ve doktoru anneleri olarak bizleriz.

Bunu nasıl farkettimiz. Yüz üstü yatırın cami. Benim oğlumu yüz üstü yatırın da sola doğru boynu gidiyo.

Neden su gibi kusuyır öğrendiniz mi

Bunu nasıl farkettimiz. Yüz üstü yatırın cami. Benim oğlumu yüz üstü yatırın da sola doğru boynu gidiyo.
Başını hep sağa doğur çevirmesinden yatarken soluna yatırıyorum kafasını geri sağa çeviriyordu. Aslında çevirmiyormuş başın arka kısmı sola yatıp çeneyi sağa doğru itiyormuş. Hergün egzersizlerimiz onları yapcaz. 1 ayda belli olurmuş doktorumuz öyle söyledi

Himm benimki yüzüstü yatırımcı hafifsola doğru egiyor. Normalde hiç dikkat etmedim.biraz takip edecem bende bu durumu

iyiki bu tarz gözlemlerinizi burda paylaşıyorsunuz. Bu bir rahatsızlık olacağını düşünmemiştim. Benim bebeğimde hep kafasını sola yatırıp yatıyor hatta tek kulağı kepçe oldu. ben elimle sağa çevirsem bile kafasını o tekrar sola çeviriyor. kafası da yamuk hala eskiye nazaran düzelse de bence özellikle ön sol tarafı biraz çökük gibi. Doktora gidince bende bi sorayım bu durumu

Bende mesala hep sağa yatıyor bu çocuk diyordum meğersem solundaymış sıkıntı. Tabi ki gösterin. Ama şu an bebeklerimiz çocuk küçük henüz ve egzersizle halledilebilir. Bizim doktorumuz 1 aylık zaman verdi egzersizi yaptıramazsam ya da işr yaramazsa fizyoterapist tarafından yapılacak

Bizde 4. Ay asilarimizi olduk bugün ateş genelde yapmaz ama takip edin yinede dediler.bir de kızımın kafa derisinde pullanma kepek gibi birşeyler vardı .banyodan sonra saçını yikiyordum .ama geçmiyordu .saç tellerine yapisiyordu o şeyler.bugun sordum konak mis bu .büyük kızımda rastlamamistım böyle birşeye kabak doğmuştu o .bu kızım çok saçlı doğdu saclilarda daha sık olurmuş.her banyodan 40 dakika önce zeytinyağı yada bebe yağı sur beklet yikadiktan sonrada ince bebek tarağı ile tara dedi aile hekimi .bir kaç kez yapmak gerekiyormuş böyle geçene kadar

kuzu ben endişe ediyorum ciddi birşey yoktur inşallah, pazartesi kontrole götüreceğim . size ne gibi hareketler önerdi, ayrıntı verebilir misin

Canim selam önce yıllık iznini kullanman gerekiyor sonrasında süt izni ve sonrasında ücretsiz izin şeklinde oluyor.
Süt iznini günlük 1.5 saat olacak şekilde hesaplaman gerekiyor o da yaklaşık 20 küsür gün gibi bir şey oluyor diye hatırlıyorum.

Sut izinini toplu kullanma memurlardada oluyomu

O saatleri birleştirip gün olarak kullanabiliyor muyuz? ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay 1, 5 saat erken çıkma hakkımız var ama bu saatler toplanarak tüm gün işe gitmeme hakkımız olduğını bilmiyordum?

O saatleri birleştirip gün olarak kullanabiliyor muyuz? ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay 1, 5 saat erken çıkma hakkımız var ama bu saatler toplanarak tüm gün işe gitmeme hakkımız olduğını bilmiyordum?
Mevzuat bu saatlik izinleri birleştirmeyi ön görmüyor aslında. Amaç bebeğin hergun düzenli anne sütü alabilmesi. Ama idareciler bu konuda insiyatif kullanabiliyorlar birleştirme konusunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…