2022 ikiz annesi olacaklar

Sünnet olanları merak ediyorum. Bir çeşit ameliyat sonuçta. Çocuk acı çekiyor mu sonrasinda işerken o bezin içinde hep merak ediyorum. Bir de kaka yapinca popo yikama olayimiz var kaç gün suya girmiyorlar?

Sünnet olanları merak ediyorum. Bir çeşit ameliyat sonuçta. Çocuk acı çekiyor mu sonrasinda işerken o bezin içinde hep merak ediyorum. Bir de kaka yapinca popo yikama olayimiz var kaç gün suya girmiyorlar?
Biz klipsli sünnet olmuştuk doktor ilk gün bile duş alabilir demişti. Çişini yaparken hiç ağlamadı. Zaten doktorun söylediği kremleri sürüyorduk sürekli

Ne yaptınız son durum nedir? Benim de oğlum memeyi az içip mamayi da az içip ikisini de reddetmeye başladı. Reflüsü de yok. Tatildeyken bir anda böyle bir şey başladı birkaç gündür var sadece... Burdaki ilçede tek hastane de çok kalabalık oluyor. Çocuğu kontrole de götürmeye korkuyorum virüs yayıldı diye....
Doktor normal bir geçiş süreci olabilir 3 saatte bir beslemeye devam et eğer daha uzun sürerse haftaya getir o zaman bi bakalım dedi.
Ben dün mamayı değiştirdim ucuz adi biberon aldım son çare belki biberonu artık sevmiyor diye, mamayı eski biberonda 20’dakikada 90 cc içti sevindim, diğer biberonun yüzüne bakmadı. Sonra ki beslemede zorla ama baya bi zorla 50 cc anca içti. Bugün eski mamaya geri döndüm mesela.
Şu an size diyebileceğim tek şey beklemeniz internette enfeksiyon sebep olabilir vs diyor ben panik yapmıştım sizde bi gözlemleyin en azından kendi doktoruna götürebileceğiniz zamana kadar. Bir de sanırım zorlamamız gerekiyor çünkü benimki acıkınca da ağlamıyor vermesem saatlerce yemez şu an.

Kızlardan birinde nötropeni olduğu için sürekli kan tahlili veriyoruz. Diğeri de ateşli idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğinden o da düzenli kontrol altında. Çok çok şükür enfeksiyon yok. Bizimkilerin huyu böyle herhalde, valla anlamadım, kaç aydır denemediğim şey kalmadı. İnşallah sizinki çabuk geçer.
Bizim kızlardan birisi de ateşli idrar yolu enfeksiyonu geçirdi ama düzenli kontrolden bahsetmediler. Size ne tür kontroller yapılıyor?

Ikiz annesi olmak cok zormus :KK43: gecen yolda bi teyze bizi durdurup cocuklari sevdi, benimde ikizlerim vardi ve onlardan sonra bi daha cocuk dogurmaya tovbe ettim dedi :)

Bizim bir tanıdıkta ikiz erkek var ve 7 yaşlarına geldiler, anneleri korkuyorum bir daha ikiz olursa diye çocuk yapamıyor. 😂
Ayy ikiz annesi olup sonra çocuk düşünen var mıdır gerçekten ya😅 ben rahmimi falan aldırmayı düşünüyorum komple kaza bela olmasın diye 😂😂😂

Diyarbakırdayım canım ama buralı değilim iş icabı buradayız. O yüzden bu şehirde kimsemiz yok. Onlardan nasıl ayrılacağımı bilmiyorum çok zor olacak
Doğum izni biten çalışan her anne nasıl ayrılıyorsa sende öyle ayrılacaksın yavrum. Kendi içinde dramatize etme. Sen kimin için çalışıyorsun yine onların geleceği için. Ruh sağlığımızı kaybetsek onlar çok mu mutlu çocuklar olurlar sence ? Bir sürü çalışan anne var hepsinin çocuğu travma mi yaşadı. Bazen sadece öyle olması gerekiyordur ve olur. Benim eşimin durumu olmasa eylül de bende başlayacaktım. Şimdi mecbur olunca 1 sene ücretsiz izine çıkacağım.

Ayy ikiz annesi olup sonra çocuk düşünen var mıdır gerçekten ya😅 ben rahmimi falan aldırmayı düşünüyorum komple kaza bela olmasın diye 😂😂😂
Bir tanidik ilk tup bebekte ikizi buldu, ikinci kez cocuk istediler, embriyolar donuktu zaten. Kadin rahim hazirlama ilaclarini kullandi kullandi, ya gene ikiz olursa korkusundan transferden vazgecti cikti...
Yasimiz biraz daha kucuk olsa daha cocuk isterdik biz 🙈🙈 ama hem gec basladik, hem de cok ara verdik, bizden gecti...

Bizim hiç sıkıntı olmadı canım. Lokal ve dikişli oldu. Eşim araştırmış klipslilerde sıkıştırarak yapıldığı için ilerde hissizlik falan olabiliyormuş dikişli olsun dedi tamam dedim benim bildiğim bir konu değil. Hiç ağlamadı. Calpol verdik 2-3 gün. Karton bardağı kesip kesip 1 hafta kadar her bez değişiminde değiştirerek koyduk. Doktor demişti. Böylece hem bez teması olmadı hem kaka bulaşmadı o kısma. Merhem ve kantaron yağı sürdük sürekli. Şişti kabuk oldu kendi attı. 1 haftada baya düzeldi. Oğlum dönmeye başlamıştı sürekli dönmek istiyordu engel olmamız gerekti en çok o zorladı bizi. Hareketlenmeden yaptırmak lazım.

daha dogurmadan hamilelikte tovbe ettim tuplerimi bağlattim :KK70: halbuki bugune kadar hic tedavisiz hamile kalamadim ama oyle korktum düşün ya olursa diye

Bizim kızlardan birisi de ateşli idrar yolu enfeksiyonu geçirdi ama düzenli kontrolden bahsetmediler. Size ne tür kontroller yapılıyor?
Her ay idrar tahlili veriyoruz. Yatarak tedavimizi yapan doktordan başka bir doktora gittik, direkt ateşli mi diye sordu. İdrar yolu enfeksiyonuyla birlikte ateş de varsa ilkinden itibaren, ateş yoksa üçüncü tekrardan itibaren düzenli kontrole alıyoruz dedi. Her ay kültür bakıyorlar işte o zamandan beri.

Siz ne zaman geçirdiniz? Yatarak mı tedavi gördü? Doktor bize sürekli “muhtemelen tekrarlar” diyip durduğu için her an tetikteyim.

Burda bir sürü şey paylaştık, hepimiz gerek hamilelikte gerek doğumdan sonra çok zorluklar çektik, hala da çekiyoruz. Ben arayan tüm arkadaşlarıma diyorum yapabileceğiniz en büyük çılgınlık çocuk yapmak, hele de ikiz diyorum 😁 Amaaaa… Hamileyken aklıma gelmezdi bunu söyleyeceğim ama hamileliğimi özlüyorum ben sanki 🙈 Hani karnımda oluşlarını, o yakınlığı özlüyormuş insan. Yeni bebek değil de zamanı geri almak istemek gibi ☺️

Bana ameliyattan önce ilk doğumunuz ama tüplerinizi bağlatmak istiyor musunuz? Diye sormuşlardı yok artık demiştim cesarete bakar mısınız 😂😂 resmen cehalet = mutluluk ve göz karalığı 😂😂

Kızlar ben bebekleri kreş ve gündüz bakımevine başlatacağım. Ailelerden fayda yok. Bakıcı bulamadım bakıcı fiyatlarına güç yetiremem. Bebek başı 1800 istediler bunlar. Sahibini tanıyorum biraz. Vicdanlı bir kadın. Kuzularımdan ayrılmak çok zor olacak ama işe başlamam gerekiyor. Psikolojik olarak hiç iyi değilim ben iyi olmazsam onlarda iyi olmayacak. Sadece beni unuturlar diye korkuyorum 😭 öğretmene falan alışırlar diye korkuyorum. Hiç iyi bir anne değilim biliyorum ama evde tek başıma olmak benim ciddi psikolojimi bozdu alışık değilim hep çalışmışım. Yanlış mı yapıyorum
Canım ikiz bebek bakmak ,sadece ikiz annelerinin anlayabileceği birşey...o nedenle seni anlıyoruz...
Hamileyken okuldan bi ikiz annesi öğretmen arkadaşım ,ücretsiz izne ayrılmadığını işe başladığını ve bunun kendisine çok iyi geldiğini söylemişti...okulda nefes alıyordum dedi. O zamanlar ne dediğini tam olarak anlamamıştım. Şimdi çok iyi anlıyorum. Bizler ruhen iyi olalım ki ,bebeklerimize verimli olabilelim. Bende çalışmayı düşünmüyordum ,ama 15 gündür çalışmaya karar verdim yarım gün. Evden biraz uzaklaşmazsam kafayı yiyeceğim...sürekli ağlama sesi beynimde,uyurken bile kucağımda hep bebek varmış gibi geliyor . Uyanırken dikkatli kalkıyorum uyanmasın diye 🤦. Geçecek bunlar da canım.... Kuvöz günlerini düşünüp bugünümüze çok şükrediyorum.

Kizlar biz ailecek korona olduk. Bugun bebeklerden birinin atesi 38 e cikti. 2 saat önce parol surup 1 cay kaşığı verdim. Su an 37 kusur. Ne yapacağımı şaşırdım. Ilik suyla duş mu aldirayim? Havale geçirmesine korkuyorum. Henuz duzeltilmis 1 bucuk ayliklar.

Her ay idrar tahlili veriyoruz. Yatarak tedavimizi yapan doktordan başka bir doktora gittik, direkt ateşli mi diye sordu. İdrar yolu enfeksiyonuyla birlikte ateş de varsa ilkinden itibaren, ateş yoksa üçüncü tekrardan itibaren düzenli kontrole alıyoruz dedi. Her ay kültür bakıyorlar işte o zamandan beri.

Siz ne zaman geçirdiniz? Yatarak mı tedavi gördü? Doktor bize sürekli “muhtemelen tekrarlar” diyip durduğu için her an tetikteyim.
Çok geçmiş olsun umarım tekrarlamaz 🙏🏻 2.5-3 aylıkken ateş 37.5-38*C olmuştu (kulakran ölçüm) biz de annemlerin yazlıktaydık başka ilde. Kendi doktorumuzla haberleştik, sinsi bir hastalık olabilir dedi. Hemen bulunduğumuz ildeki Acıbadem’e gittik. İlk idrar tahlili alınırken hafif bir akıntı vardı, onu temizlemeden aldılar ve düşük seviyede de olsa lökosit göründü. CRP filan yükselmediği için kendi doktorumuz, o bölgenin sterilize edildikten sonra testi tekrarlatmamızı istedi. Biz de tekrarlattık (zaten biliyorsunuz o idrarı kız çocuğunda alabilmek çok zor). Sonucu sorduğumuzda aynı dediler, biz de tamam o zaman dedik hastaneye yatışı ve tedaviyi başlattık (sonradan öğrendik ki test tekrar edilmemiş, alınan idrar ile idrar kültürü çalışılmış sadece). 4 gün hastanede kaldık, idrar kültürü temiz çıkınca taburcu olduk (taburcu olmadan idrar testini yine yaptırdık, lökosit filan yoktu). Böbrek ultrasonunda da birşey çıkmadı. Ama kafamızda büyük soru işareti kaldı acaba gerçekten enfeksiyon var mıydı yoksa o akıntı yüzünden mi antibiyotik tedavisi gördük diye. Oradan ayrılırken o hastanedeki doktor düzenli kontrolden bahsetmedi. Hâlâ daha şehir dışında olduğumuz için kendi doktorumuza 4.ayda gideceğiz bakalım o birşey diyecek mi?

Çok geçmiş olsun umarım tekrarlamaz 🙏🏻 2.5-3 aylıkken ateş 37.5-38*C olmuştu (kulakran ölçüm) biz de annemlerin yazlıktaydık başka ilde. Kendi doktorumuzla haberleştik, sinsi bir hastalık olabilir dedi. Hemen bulunduğumuz ildeki Acıbadem’e gittik. İlk idrar tahlili alınırken hafif bir akıntı vardı, onu temizlemeden aldılar ve düşük seviyede de olsa lökosit göründü. CRP filan yükselmediği için kendi doktorumuz, o bölgenin sterilize edildikten sonra testi tekrarlatmamızı istedi. Biz de tekrarlattık (zaten biliyorsunuz o idrarı kız çocuğunda alabilmek çok zor). Sonucu sorduğumuzda aynı dediler, biz de tamam o zaman dedik hastaneye yatışı ve tedaviyi başlattık (sonradan öğrendik ki test tekrar edilmemiş, alınan idrar ile idrar kültürü çalışılmış sadece). 4 gün hastanede kaldık, idrar kültürü temiz çıkınca taburcu olduk (taburcu olmadan idrar testini yine yaptırdık, lökosit filan yoktu). Böbrek ultrasonunda da birşey çıkmadı. Ama kafamızda büyük soru işareti kaldı acaba gerçekten enfeksiyon var mıydı yoksa o akıntı yüzünden mi antibiyotik tedavisi gördük diye. Oradan ayrılırken o hastanedeki doktor düzenli kontrolden bahsetmedi. Hâlâ daha şehir dışında olduğumuz için kendi doktorumuza 4.ayda gideceğiz bakalım o birşey diyecek mi?
Size de çok geçmiş olsun. Kültürde bakteri çıkıyor ama sizde çıkmadı mı? Mesela bizde idrar kültürü sonucu Entorobacter spp yazıyordu. İdrarda bu bakteri üremiş. Koloni sayısı 100.000 yazıyordu. Bu bilgiler olmadan mı idrar yolu enfeksiyonu dediler? Kültürden sonra antibiyotik duyarlılık testi yapıldı. Sonrasında da yanlış hatırlamıyorsam 5 gün yatarak damardan, kalan günlerde enjeksiyon şeklinde 10 gün antibiyotik tedavisi gördü. Bilmiyorum belki durumlarımız farklıdır, doktorunuz daha iyi bilir tabii ki.

Bir tanidik ilk tup bebekte ikizi buldu, ikinci kez cocuk istediler, embriyolar donuktu zaten. Kadin rahim hazirlama ilaclarini kullandi kullandi, ya gene ikiz olursa korkusundan transferden vazgecti cikti...
Yasimiz biraz daha kucuk olsa daha cocuk isterdik biz 🙈🙈 ama hem gec basladik, hem de cok ara verdik, bizden gecti...
Ay gerçekten mi maşallah size, şu an enerjinize hayran oldum 🥰 bana iki erkeğin yanına bir kız yakışır falan diye takılıyorlar o zaman bile mideme kranplar giriyor 😂

daha dogurmadan hamilelikte tovbe ettim tuplerimi bağlattim :KK70: halbuki bugune kadar hic tedavisiz hamile kalamadim ama oyle korktum düşün ya olursa diye
Ay sizin bir de evde oglus var ama ikizlere ek yine iyi gidiyorsunuz maşallah 🧿
Ben doktoruma söylemiştim sonra vazgeçirdi beni simdi uc bes yontem ile korunmayi dusunuyorum ya da en garantisi esime yaklasmamayi😂😂
Burda bir sürü şey paylaştık, hepimiz gerek hamilelikte gerek doğumdan sonra çok zorluklar çektik, hala da çekiyoruz. Ben arayan tüm arkadaşlarıma diyorum yapabileceğiniz en büyük çılgınlık çocuk yapmak, hele de ikiz diyorum 😁 Amaaaa… Hamileyken aklıma gelmezdi bunu söyleyeceğim ama hamileliğimi özlüyorum ben sanki 🙈 Hani karnımda oluşlarını, o yakınlığı özlüyormuş insan. Yeni bebek değil de zamanı geri almak istemek gibi ☺️
Bende tedavi goren bir iki arkadasim var o patayla gezin tozun diyorum 😂😂
Ay valla bende şu halimdense hamileliği tercih ederim. Benim bir de cok zor gecmedi belki o yüzdendir. Ama bir daha hamile kalmak mi cocuk mu tövbeler olsun 😂

Bana ameliyattan önce ilk doğumunuz ama tüplerinizi bağlatmak istiyor musunuz? Diye sormuşlardı yok artık demiştim cesarete bakar mısınız 😂😂 resmen cehalet = mutluluk ve göz karalığı 😂😂
Ya ben istedim doktorum vazgeçirdi kendisinin 2 oğlu vardı 40 yaşından sonra kizi oldu. Bak sonra bi kız istersin falan dedi. Sonradan kastı 100 yıl sonra falan olabilir belki zira daha öncesinde şu yaşadıklarımı unutamam😂😂

X