• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Kızlar çok acil burun aspiratoru önerisine ihtiyacım var. Burnu tıkandı çocuğum çok zorlanıyor 😔 evde otri bebe vardi ama ucu asiri kalin burnuna girmiyor dışarıda kalınca da güzel açmıyor. Sizler neler kullanıyorsunuz?

Kızlar çok acil burun aspiratoru önerisine ihtiyacım var. Burnu tıkandı çocuğum çok zorlanıyor 😔 evde otri bebe vardi ama ucu asiri kalin burnuna girmiyor dışarıda kalınca da güzel açmıyor. Sizler neler kullanıyorsunuz?
Serum fizyolojik daha iyi canım eşim enjektörle yapıyor bebişler ağlamıyor bile onu yapabilirsen daha iyi

Kızlar hayırlı geceler akşam 6 da doğumdan çıktım durumum pek iyi değil 2. Ameliyata alabilirler dualarınızı bekliyorum lütfen 🙏🏻
( 33+3 bebekler entübe suanda )
Dualarımız hem seninle hem de bebişlerinle. İyi olacaksınız inşallah. Rabbim yardımcınız olsun 🤲🏻

yan yatirip burnuna enjektorle serum sıkıyoruz sonra otribebe ile cekiyoruz. burnuna azıcık bile girmiyor mu?

Burunlar minicik, ic deriler incecik 💚 pek iceri girmiyorum.
Burun ucunda daha solid birseyler ise bebek cimbizi, normalde 3er damla ama ileride nefesini daraltan bir tikaniklik var ise biraz daha fazlaca serum fizyolojik sıkip, burun ucundan aspire ediyorum.
Otri bebe iyidir ucu genis geliyor ise pompa gibi olanlar var eski tip, onlarin ucu daha dardir (resimde bir ornek var) ama muhtesem bir cekis bekleme.
Bence de SF ile ic yikama en iyisi

Eklentiler

• Screenshot_20220422-071601_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220422-071601_Samsung Internet.jpg
    42,1 KB · Görüntüleme: 38
bizimkiler de ayni odada yatiyor baska oda kalmadi zaten besikleri paralel karsi karşıya. ben de o odada yerde yatiyorum. birbirlerinin sesine genel olarak uyanmiyorlar. uzun süre yuksek sesle aglatirsak veya öbürünün de zaten uyanacagi varsa anca uyaniyorlar. uyku egitimi alicam zaten az kaldı 120 gunleri dolsun cesaretimi topluyorum

Biz once kizimdan kalan tek park yatak ile basladik, biri kipir kipir olunca, bir de reflu sonrasinda birer birer benim yatagima transfer oldular. Bas altinda yukseltici yastik, bacak etraflarinda dönmemeleri icin emzirme yastigi oluyor. Yatagin çogu onlarin birazi benim ;))
Odalari ve buyuyen besikleri var, refluyu kontrol ettiklerini gorup hazir hissettigimde transfer ederim odalarina, bana ilk asamada telsiz yeterli. Odalarinda bir sure tek yatakta beraber yatabilirler, dun denedim koca yetakta minicik bezelyeler 😍
Uyku egitimi bizde de ikizin birine şart, adam uyumayi bilmiyor, 2 beslenmede bir uyuyor neredeyse, benim hic dinlenme imkanim yok.

Dun anneannem bir ev kazasi gecirdi, kalcasi 15 yil once platin takilan yerden kirildi bugun ya da yarin ameliyati var, cok korkuyorum, duanizi bekleriz. Annem refakate gitti. Tek basimayim 3 cocukla, gece Allahim ne olur sakin olsunlar diye dua ettim çok. 1 kez oldukca zorlandim, odada su bitmis, termosta ilik su kalmamis, biberonlar kirli kalmis (birisi 5 saat uyumayip hep kucak isteyince kaldi tabi).
Yorgunluk ve Moral bozuklugu sut performansini yipratiyor tabi, bakalim nasip... şimdi kendime telkin zamani 🙌

Kızlar ikiz gebelerde bu doğumdan sonra2 .ameliyatlarına bi kaç kere denkgeldim acaba neden yapılıyor 🙄olanlara çok geçmiş olsun..

Kızlar hayırlı geceler akşam 6 da doğumdan çıktım durumum pek iyi değil 2. Ameliyata alabilirler dualarınızı bekliyorum lütfen 🙏🏻
( 33+3 bebekler entübe suanda )
Çok geçmiş olsun canım Allahım yardımcınız olsun 🙏şimdi nasılsın bebekler nasıl

Kızlar instagramda emzirme danışmanları biberonun yüzde yüz meme reddi yapacağını söylüyor cidden öyle mi :( ben meme artı biberon gidiyorum kaşıkla falan denedim ama aşırı zaman kaybı oluyor iki bebekle benim için mümkün olmadı

Kızlar instagramda emzirme danışmanları biberonun yüzde yüz meme reddi yapacağını söylüyor cidden öyle mi :KK43: ben meme artı biberon gidiyorum kaşıkla falan denedim ama aşırı zaman kaybı oluyor iki bebekle benim için mümkün olmadı
Kesin yapar diye bir şey yok canım ikisini birden alan bebekler var ben ilk kızımdan ilk dönem sarılıktan dolayı enjektörle vermiştim akıllı bıdıklar biberondan hızlı akışa alışıp memeyi emmeyi zor görebiliyor ama illa olacak diye bişey yok ikizlerde pek mümkün değil biberonsuz ben söyle yapıyordum ilk başlarda çene kasları kuvvetli değildi memeyi tam boşaltmıyordu sarılık olmasın diye hem süt sağdım hem biraz mamayı emzirirken yandan yavaş yavaş verdim

Kızlar instagramda emzirme danışmanları biberonun yüzde yüz meme reddi yapacağını söylüyor cidden öyle mi :KK43: ben meme artı biberon gidiyorum kaşıkla falan denedim ama aşırı zaman kaybı oluyor iki bebekle benim için mümkün olmadı
Kaşık çok zor kaşık biberonda var ama enjektör daha pratik ama baktın ikisini de alıyor hiç takma bırakır diye önce emzir sonra ver biberonla

Kızlar instagramda emzirme danışmanları biberonun yüzde yüz meme reddi yapacağını söylüyor cidden öyle mi :( ben meme artı biberon gidiyorum kaşıkla falan denedim ama aşırı zaman kaybı oluyor iki bebekle benim için mümkün olmadı
Yok canım çocuk kendi isterse emiyor her ikisinide. Benimkiler hem meme emiyor hem biberon

canım geçmiş olsun eklem yerlerine soğuk uygulama yapabilirsin üzerini açabilirsin ateş dğşürücüler de bir seçenek kucakta değil de yatarak emzirebilirsen senin sıcaklığınla daha da yükselmez atletle bırakıp üzerine müslin örtüyordum ben genelde

canım geçmiş olsun eklem yerlerine soğuk uygulama yapabilirsin üzerini açabilirsin ateş dğşürücüler de bir seçenek kucakta değil de yatarak emzirebilirsen senin sıcaklığınla daha da yükselmez atletle bırakıp üzerine müslin örtüyordum ben genelde
M mussmutluu

Back