• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim canım bebeklerinin kabızlık durumu ne oldu bugün bizim yine kilo kontrolümüz vardı mama işini konuştuk eğer kabızlık problemi varsa conformil öneriyoruz dedi seninde aklında olsun. Birde İstanbul’da mısın bilmiyorum ama bizim hastanenin oradaki eczanede bulduk pretamil biz.

Canım dün bir video izledim emzirebildiğiniz kadar emzirin memeniz boş olsa bile bebek emsin süt kanalları açılıyor diyordu. Nerede okusam nerede izlesem hep aynı şey ama benimkiler hala çok kuvvetli değiller ve çok süt olmadığı için emmiyorlar. Eğer emmiyorlarsa mutlaka iki saatte bir sağın diyordu. Çok var öyle sütü gelen ben birde takviye bir ürün aldım bakalım bugün başlayacağım. Sende sağ ama önce boş olsada en az 15 dk emsinler sonra sağdığını veya mamayı verirsin biraz yorucu olur ama en azından hazır emerken memeyi unutmasınlar.
Ya kuzum basta iyiydi bizimkiler cok da iyiydier kilo almadi dedi dr verdirmedi haliyle suan biberon akisi istiyorlar o yuzden bende zorlaniyorum artik boyle boyle azaliyor sutum farkindayim artik bende emme isi bittikten bir saat sonra sagip ve bunu duzeni 3 saatte bir yaparsam gelir herhalde tekrar demi ne bileyim emdiklerinde bitiyor ya sagsam gelirmi tekrar dusunuyorum ama sanirim sagdikca gelen birsey bu damla damla da olsa deneyecegiz hic degil 3 ay bi anne sutu mama yaninda alsalar bile raziyim ben
Bu arada ek olarak humana cay bestlak aliyorum bide malt alacagim bakalim ne olacak sen ne kullanacaksin

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim canim emzirme danismani demissin nasil oluyor o yani nasil emzireceginmi soyluyor suan bibereno alistiklarindan meme olayimiz azaliyor bizim ne yapayim diye dusunuyorum nasil bir yol izleniyor belki bende dusunurum olmadi ?

Ayyy benim de ay olarak soruyorlar 8.5 ay olmuş oluyor tabii 8.5 ay 34 hafta oluyor aaa iyi diyolar 2 haftaya ayına giriyorsun falan... halbuki 36 olmuş oluyor normal gebelik olsa 1.5 ayı var.. hafta olarak kimse bilmiyor 😅😅 eskiler işte
Sırf eskiler olsa iyi yeniler de aynı doğum yaptıktan sonra unutuyor insanlar bu durumları 😂😂

Bence dogurunca rahat ederiz kuzum kaşıntı durur mide yanması durur sezeryan ağrısını bile suan inan eskisi kadar takmıyorum o dereceye geldim perşembeyi iple çekiyorum sezeryan için
Aaa kuzum perşembe sezeryan mı? Ne kadarlık olacak bebişlerr? Benim de 2 gündür mide yanmam var canım herkes çok zor işte bebekler karna girsin isteyeceksin diyor ama neler çektim hamileliğimde ilk aylar başımı yataktan kaldıramadım nasıl özleyeyim ki?

• Dogum sonrasi nabzim duzeldi, nefes alisim rahatladi.
  • Gebelikte 4300gr almistim, bu sabah 5.gun itibariyle 7800gr vermis durumdayim. Karnim 3-4 aylik gibi, gun gun kuculuyor. Daha korse vb. takacak gibi hissetmiyorum.
  • Dependden hic memnun kalmadim, ped emiciliginde olmadigi icin hoslanmadim. Hic almasam olurmus. 2 tane kullandim, paket oylece duruyor. Hastanede hasta bezi icinde gazlibez ped vardi, oldukca rahatti. Eve ciktigim gunden beri normal siradan orkid ve kilot kullaniyorum, daha mutluyum.
  • Sut icin MaMilac damla kullandim bir de humana rezene cayi (still tea degil). Ikisinden de memnun kaldim 24 saatte hem sutu indirdiler hem de sezeryan sonrasi gaz cikarmada da yardimci oldular. Malt icecekleri gaz yapabiliyor bi deneyip kontrollu kullanmak lazim. Bugun e-bebekten hurma özü (pekmez gibi) ve sut artiran atistirmalik sekersiz kurabiyelerden aldim. Etkisi hakkinda yarina bilgi verebilirim.
  • Hastane cantamda kullanmadigim sey ne yazik ki bebek giysileri oldu, hepsi acilmadan geri gittiler 😢. Yanima almadigim sey bebe yagi idi, yogun bakimdan istediler, hemen marketten Nivea alip teslim ettik.
  • Kuvozdeki bebekler icin en lazim olan sey sapka corap ve muslin. Muslin icinde sinirlandirilarak yatiriliyorlar, anne karnini taklit etmek icin. 1 gunlukken e-bebekten birsuru ilave muslin aldik, yikandi vb. Her gun en az 1 kalin ortu 1 muslin kullaniyorlar x2 bebek. Gunluk yikayip degistiriyoruz. Kuvozdekilere sirkulasyonu saglamak icin en az 4 kalin 4 muslin muhakkak bulunmali.
  • Pompam evdeydi, hastaneninkini 1 gun kullandim ama elim kendiminkine aliskindi. Evden getirttim.
  • 2 takim gecelik-sabahlik, 1 takim pijama sabahlik vardi. Pijamayi giymeden geri getirdim evde giyiyorum.
  • Gogsum buyumedi gibi geliyor gebelik boyunca hep kendi sutyenimi kullandim disari cikarken gene oyle yapiyorum. Emzirme atleti almamistim ihtiyac duymuyorum. Emzirme sutyeni ise baby&me marka alivermistim sıktı sanki, butceye gore baska bir marka; penti, suwen, lcw daha iyi olur

Son düzenleme:
B
  • Dogum sonrasi nabzim duzeldi, nefes alisim rahatladi.
  • Gebelikte 4300gr almistim, bu sabah 5.gun itibariyle 7800gr vermis durumdayim. Karnim 3-4 aylik gibi, gun gun kuculuyor. Daha korse vb. takacak gibi hissetmiyorum.
  • Dependden hic memnun kalmadim, ped emiciliginde olmadigi icin hoslanmadim. Hic almasam olurmus. 2 tane kullandim, paket oylece duruyor. Hastanede hasta bezi icinde gazlibez ped vardi, oldukca rahatti. Eve ciktigim gunden beri normal siradan orkid ve kilot kullaniyorum, daha mutluyum.
  • Sut icin MaMilac damla kullandim bir de humana rezene cayi (still tea degil). Ikisinden de memnun kaldim 24 saatte hem sutu indirdiler hem de sezeryan sonrasi gaz cikarmada da yardimci oldular. Malt icecekleri gaz yapabiliyor bi deneyip kontrollu kullanmak lazim. Bugun e-bebekten hurma özü (pekmez gibi) ve sut artiran atistirmalik sekersiz kurabiyelerden aldim. Etkisi hakkinda yarina bilgi verebilirim.
  • Hastane cantamda kullanmadigim sey ne yazik ki bebek giysileri oldu, hepsi acilmadan geri gittiler 😢. Yanima almadigim sey bebe yagi idi, yogun bakimdan istediler, hemen marketten Nivea alip teslim ettik.
  • Kuvozdeki bebekler icin en lazim olan sey sapka corap ve muslin. Muslin icinde sinirlandirilarak yatiriliyorlar, anne karnini taklit etmek icin. 1 gunlukken e-bebekten birsuru ilave muslin aldik, yikandi vb. Her gun en az 1 kalin ortu 1 muslin kullaniyorlar x2 bebek. Gunluk yikayip degistiriyoruz. Kuvozdekilere sirkulasyonu saglamak icin en az 4 kalin 4 muslin muhakkak bulunmali.
  • Pompam evdeydi, hastaneninkini 1 gun kullandim ama elim kendiminkine aliskindi. Evden getirttim.
  • 2 takim gecelik-sabahlik, 1 takim pijama sabahlik vardi. Pijamayi giymeden geri getirdim evde giyiyorum.
  • Gogsum buyumedi gibi geliyor gebelik boyunca hep kendi sutyenimi kullandim disari cikarken gene oyle yapiyorum. Emzirme atleti almamistim ihtiyac duymuyorum. Emzirme sutyeni ise baby&me marka alivermistim sıktı sanki, butceye gore baska bir marka; penti, suwen, lcw daha iyi olur
Bebişlerin durumu nasıl toparnamaya başladılar mı? 🌷

Aaa kuzum perşembe sezeryan mı? Ne kadarlık olacak bebişlerr? Benim de 2 gündür mide yanmam var canım herkes çok zor işte bebekler karna girsin isteyeceksin diyor ama neler çektim hamileliğimde ilk aylar başımı yataktan kaldıramadım nasıl özleyeyim ki?
Salonun ortasi dahil çıkardığım yerler oldu canm evden çıkmadım 3 ay evde tek kaldım esim suriyedeydi düşün 2 kere kovit oldum ama beni bu kaşıntı yıktı geçti yani o derece diyim oyle anla hiç kulak verme oyle diyenlere de bare iyi olduklarını görürüz doğunca perşembe 36+2 olucam insallah kuzum o zamana kadar dogurmazsam

Ahh ya bizim doktorumuz aynı mı acaba?? Ben de ne sorsam normal diyor. Pek birşey soran biri de değilim aslında ama benim bacaklarda çok şişme var. Özellikle sol bacağımda artık diz kapağı belli bile olmuyor. Normal diyor 😬 ama diğeri niye şişmedi ki o kadar diye sorunca yine normal diyor 🤣
Ahahahahah izmirdeysen olabilir bence kuzum 😂 valla benimkide öyle kolum koptu desem olur kopar der😂 perinatolog benim doktorum ağırlıklı olarak sıkıntılı durumlar gördüğü için ben alışmış diye degerlendiriyorum, kendimi öyle avutuyorum 😂 gerçi bir yönden iyi panikletmiyor beni

Canım işte ondan tereddüt ediyorum uygulayabilir miyim ? Neler talep ettiğinede bağlı gerçi. Sağım yapabiliyorum ben sağolsun annem ve kayınvalidem benimle bebeklerimde hala sürekli uyuduğu için şimdilik vaktim oluyor. Sen tek başına mı bakıyorsun 😕
bebekleri emzirip sütün azsa ardından enjektörle mama takviyesi yapman lazim. ya da direkt eds ile emzirmen lazim ardından da iki göğsünü de sagman lazim. bana cok zor geldi cunku bebekler memeyi tutmuyor kavga dövüş. eds ile de bir turlu başarılı olamadim akışı saglayamadim. bugun memeye hic gelmedi kizlar geri attikar kendilerini. yanimda bir kisi oluyor kuzum bir de oglum var 3 yasinda

bebekleri emzirip sütün azsa ardından enjektörle mama takviyesi yapman lazim. ya da direkt eds ile emzirmen lazim ardından da iki göğsünü de sagman lazim. bana cok zor geldi cunku bebekler memeyi tutmuyor kavga dövüş. eds ile de bir turlu başarılı olamadim akışı saglayamadim. bugun memeye hic gelmedi kizlar geri attikar kendilerini. yanimda bir kisi oluyor kuzum bir de oglum var 3 yasinda
Enjektor, EDS,... Kucagima almak, Emzirmek kismet olacak mi? Nasil ogrenecegim bunlari... Allah cumlemizin yardimcisi olsun

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim canım bebeklerinin kabızlık durumu ne oldu bugün bizim yine kilo kontrolümüz vardı mama işini konuştuk eğer kabızlık problemi varsa conformil öneriyoruz dedi seninde aklında olsun. Birde İstanbul’da mısın bilmiyorum ama bizim hastanenin oradaki eczanede bulduk pretamil biz.
conformil onerdi bizim doktor da. aldık bir kutu bitti ama bebeklerin birine fayda etmedi kabiz ve gazli. komşu ilden prematil buldum 4 kutu simdi onlara basladim çok şükür bugun daha az gaz oldu kakasini da gece yaptı devami gelir insallah. elimdekiler 2 haftaya biter sma comfort denemeyi düşünüyorum. 2haftaya 3 bucuk kilo olurlar mi acaba olmazlarsa prematili seviyorum ya onla devam etmek isterim bulursam

Enjektor, EDS,... Kucagima almak, Emzirmek kismet olacak mi? Nasil ogrenecegim bunlari... Allah cumlemizin yardimcisi olsun
olacak insallah canim kilolari da iyi haftalari da cok zor duygular yasiyorsun ama gececek bitecek sadece ani kalacak bunlar. tombik onlar annesi 🥰 sadece hafta dolduracaklar insallah

Back