• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Kızlar günaydın ben rahim uzunluğu kısalıor diye korktukça bebekler inat eder gibi kasıklarıma vuruyolar 🤦‍♀️Bu tekmelerde kısalmaya sebep olu rmu 😞

Her gittiğimde farkli bir şey söylüyor. Bi dönem bebekleri cok iyi besliyorsun 34gibi aliriz bile diyordu. Heyecanla gittim. 36yi gorelim dedi. En son mukusu takip et, suyun gelirse takip et filan diye anlattı. Ben anlamam doğumun başladığını diye söyledim ama hep kötü seyler düşünüyorsun diye kizdi. 37 38i görelim der gibi oldu bir cümle arasında içim fenalaşti. Ama doğum başlarsa gel diyor. İki arkadasimin kesesi tepeden patlamış, rahim agzinda da bebek kafasi olunca sizinti yapmış sadece, bizde progesteron fitil yüzünden o renksiz akıntı hep var. Su mu akıntı mi ayirt etmem zor. Mukus da herkeste gelmiyormuş, annem iki doğumda da nişan gelmedi bende diye anlatir hep. Biri normal doğum iken hem de. O nişan geldiyse bile ben hiç görmedim diyordu. İki hafta once 3.7, sonraki hafta 2.9, bu haftaici de 1.4 ölçütuğü serviks haftaya muayeneye kadar dayanir mi akil var mantik var. Ver şu ameliyat gününü kurtulalim. Küveze gireceklerini ben kabullenmişim, prematureler için hazirligimi yapmışım sal artik bi beni de huzurla ameliyata gireyim. Panikle travmatik doğum yaptiracaklar illa. Sanki bizden çok düşünüyor gibi davraniyorlar bebekleri, içerde ne kadar tutarsak o kadar iyi biz de biliyoruz ama olmuyor artık hasta sağlığı elden gidiyor, bıktım dayanamıyorum, acı çekmek istemiyorum. Doktorlardan iyice soğudum. Karnımın içi bile aciyor. Özel hastane olsa benim de acılarımı önemserdi.
illa 37+ olmayi istiyorlar canim benim doktorum da oyleydi

Her gittiğimde farkli bir şey söylüyor. Bi dönem bebekleri cok iyi besliyorsun 34gibi aliriz bile diyordu. Heyecanla gittim. 36yi gorelim dedi. En son mukusu takip et, suyun gelirse takip et filan diye anlattı. Ben anlamam doğumun başladığını diye söyledim ama hep kötü seyler düşünüyorsun diye kizdi. 37 38i görelim der gibi oldu bir cümle arasında içim fenalaşti. Ama doğum başlarsa gel diyor. İki arkadasimin kesesi tepeden patlamış, rahim agzinda da bebek kafasi olunca sizinti yapmış sadece, bizde progesteron fitil yüzünden o renksiz akıntı hep var. Su mu akıntı mi ayirt etmem zor. Mukus da herkeste gelmiyormuş, annem iki doğumda da nişan gelmedi bende diye anlatir hep. Biri normal doğum iken hem de. O nişan geldiyse bile ben hiç görmedim diyordu. İki hafta once 3.7, sonraki hafta 2.9, bu haftaici de 1.4 ölçütuğü serviks haftaya muayeneye kadar dayanir mi akil var mantik var. Ver şu ameliyat gününü kurtulalim. Küveze gireceklerini ben kabullenmişim, prematureler için hazirligimi yapmışım sal artik bi beni de huzurla ameliyata gireyim. Panikle travmatik doğum yaptiracaklar illa. Sanki bizden çok düşünüyor gibi davraniyorlar bebekleri, içerde ne kadar tutarsak o kadar iyi biz de biliyoruz ama olmuyor artık hasta sağlığı elden gidiyor, bıktım dayanamıyorum, acı çekmek istemiyorum. Doktorlardan iyice soğudum. Karnımın içi bile aciyor. Özel hastane olsa benim de acılarımı önemserdi.
Canim benim ne kadar bunalmissin yazilarindan oyle iyi hissediliyoki duygularin. Bende uni hast. de takipliyim.asistanlarin elinde kalmisiz. Kac haftadir perisan oluyorum. Sabah git aksam çık. O kadar bekle , perisan ol kimsenin umru degil malesef.

Devlet ve üni hastanesinde aynen öyle kanama ya da suyu bekletiyorlar resmen. Onlar için her şey normal. Alip bavulumu kapilarina dayanacagim birgün. Haftam ilerliyor da dr tarih vermiyor israrla. 1.4cm serviksle bana bu haftalarimda nasil tarih vermez anlamıyorum
Bebegim benim devlette değil özel kliniğine gidiyorum doktorun. Bilmiyorum ki biz mi fazla panigiz anlamıyorum.

Canım benim duygularını, hissettiğin korku ve endişeyi o kadar iyi anlıyorum ki 🙏🏻 emin ol hepimiz benzerlerini yaşıyoruz. Bir an önce geçip gider umarım bu günler. Bu arada özelde de olsa durum değişmiyor pek ben özeldeyim ama hep aynı yanıtlarla karşılaşıyorum bir şey olmaz, o da normal bu da normal her şey çok normal doktorlara göre 😬 bana da 34 olsun dedi önce, sonra 37 dedi inşallah giderim o haftaya kadar. Ama anormal olan şeyi nasıl anlıcaz bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Eklentiler

• 20220226_100226.jpg
    20220226_100226.jpg
    32,9 KB · Görüntüleme: 56
  • 20220226_100235.jpg
    20220226_100235.jpg
    34,9 KB · Görüntüleme: 59
  • 20220226_100253.jpg
    20220226_100253.jpg
    27,3 KB · Görüntüleme: 57
Kızlar size bir konuda danışmak istiyorum. Dün kontrolümüz vardı. Doktorumuz kordon kanı ve dokusu saklama hakkında bilgilendirdi. Sabah temsilci ile görüştüm tabi iki bebek olunca fiyatlar daha da artıyor. Saklatan var mı hiç aranızda tavsiye ediyor musunuz?

Kızlar size bir konuda danışmak istiyorum. Dün kontrolümüz vardı. Doktorumuz kordon kanı ve dokusu saklama hakkında bilgilendirdi. Sabah temsilci ile görüştüm tabi iki bebek olunca fiyatlar daha da artıyor. Saklatan var mı hiç aranızda tavsiye ediyor musunuz?
Instangramda birinde gormustum benimde ilgimi cekmisti. Ama fiyatlar hakkinda hicbi bilgim yok. Ne kadar dediler, kac yil sakliyolar

Canım benim duygularını, hissettiğin korku ve endişeyi o kadar iyi anlıyorum ki 🙏🏻 emin ol hepimiz benzerlerini yaşıyoruz. Bir an önce geçip gider umarım bu günler. Bu arada özelde de olsa durum değişmiyor pek ben özeldeyim ama hep aynı yanıtlarla karşılaşıyorum bir şey olmaz, o da normal bu da normal her şey çok normal doktorlara göre 😬 bana da 34 olsun dedi önce, sonra 37 dedi inşallah giderim o haftaya kadar. Ama anormal olan şeyi nasıl anlıcaz bilmiyorum 🤷🏻‍♀️
Bende smdi çıktım doktordan al dersen alayim ama kuvez yolu beklersin 10 gün daha bekle bence haftaya aliriz diyor 6 sina gün verdi şimdi de muhtemelen normal doğum bekliycem ağlasam mı gülsem mi bilmiyorum inanın ki halim itten beter oldu kaşına kaşına

Bende smdi çıktım doktordan al dersen alayim ama kuvez yolu beklersin 10 gün daha bekle bence haftaya aliriz diyor 6 sina gün verdi şimdi de muhtemelen normal doğum bekliycem ağlasam mı gülsem mi bilmiyorum inanın ki halim itten beter oldu kaşına kaşına
Çok haklısın canım ama bak gün vermiş sonunda sana çok az kaldı 🤲🏻 sağlıkla gelsin kuzular da yüzlerini görünce bu zor günlerin hepsini unuturuz inşallah 🙏🏻

Doğum için israrla gün vermiyor. Her seferinde bir sonraki haftayı görmeyi hedefletiyor. Bu haftaki gidişimde ağlayip gün isteyecektim ama yine beni haftaya muayeneye gün al diye paketledi. Haftaya kesin ağlayacağım sezeryana gün vermesi icin. Kendileri gelsin istiyor sanırım. Mukusu takip et, suyun gelirse takip et, doğum başlarsa gel modunda. Hic tarih vermeden ben ölüyorum artık alın bebekleri diye gitmeyi düşünüyorum. Serviks 1.4e düşmüş ama mukus tikacim ordaymiş, hiç açılma da yokmuş. Depotu birak dedi ama geçen haftasonu bir vurdurmuştum. Bugün de vurdursam mi en azindan agrilarimi hafifletir birkaç gün daha dayanirim diyorum. Bir yandan da iğneye gidecek gücüm yok. Evde wc ye mutfağa zor gider oldum, bebek çok altta inanilmaz kasığımı yarıp gelecek gibi ağırlığını hisseder oldum.
Kuzum doktorlar 36 ve 37 de alma taraftarı emin ol anne karnında kalması dışarda kalmasından iyi benim 34 te sancım başladı doktor durdurdu 36 olsa çok çok iyi dedi

Canim bana da fiyat listesini özelden atar misin? Ben de dusunuyorum.

Çok haklısın canım ama bak gün vermiş sonunda sana çok az kaldı 🤲🏻 sağlıkla gelsin kuzular da yüzlerini görünce bu zor günlerin hepsini unuturuz inşallah 🙏🏻
Insallah kuzum insallah bir aksilik olmadan sağlıkla alir eve doneriz ben korkuyorum ki kanamam durmazsa falan diye kan sulandirici son güne kadar kullanacağım çünkü yani kaşıntı dursun da 40 hafta da beklerim sıkıntı yok ama şu kaşıntı ne uyku ne yemek hiç bise bırakmadı bende

Doğum için israrla gün vermiyor. Her seferinde bir sonraki haftayı görmeyi hedefletiyor. Bu haftaki gidişimde ağlayip gün isteyecektim ama yine beni haftaya muayeneye gün al diye paketledi. Haftaya kesin ağlayacağım sezeryana gün vermesi icin. Kendileri gelsin istiyor sanırım. Mukusu takip et, suyun gelirse takip et, doğum başlarsa gel modunda. Hic tarih vermeden ben ölüyorum artık alın bebekleri diye gitmeyi düşünüyorum. Serviks 1.4e düşmüş ama mukus tikacim ordaymiş, hiç açılma da yokmuş. Depotu birak dedi ama geçen haftasonu bir vurdurmuştum. Bugün de vurdursam mi en azindan agrilarimi hafifletir birkaç gün daha dayanirim diyorum. Bir yandan da iğneye gidecek gücüm yok. Evde wc ye mutfağa zor gider oldum, bebek çok altta inanilmaz kasığımı yarıp gelecek gibi ağırlığını hisseder oldum.
Kendimi okudum sanki aynen dediğin gibiyim adım atamaz haldeyim ama arti bende kaşınma da var sen de gene bu yok ne uyku ne yemek ne bise hiç tadım kalmadi kaşına kaşına haline gene şükret can bak ben ona ek olarak kaşınıyorum ne uyuyorum ne bise sürekli kaşınıyorum

Maşallah senin sütun iyi geliyor gerçekten insanın yapısı ile ilgili bu süt olayi ben kimden duyduysam çocuk emmedigi müddetçe süt kesilir diyorlar. yaşayınca göreceğiz bizde ama ben emmezlerse biberona alışırlarsa süt kesilirse diye çok korkuyorum.herkesin bildiği tercihi kendine tabiki sen daha iyisini bilirsin kendin için. İnşallah böyle devam eder bize de örnek teşkil etmiş olursun🥰
Sağmak emzirmekle aynı işlevi görüyor günde 8 10 defa sağıyorum bu yüzden sürekli bir sürkulasyon var. Emzirmek benim için zaman kaybı ve başedilecek gibi değil mama takviyesi yapılmadığı sürece. 10 dk da her ıkisinde süt sağıyorum ikisini emzirmek en az 1 saat sürer. Yani bütün çabam zamanı iyi kullanmak ve ne kadar beslendiklerinden emin olmak için canım 🥰 yaşayarak herkes kendine göre bir sistem geliştiriyor işte ikiz gerçekten çok zor :)

Maşallah canm saglikli olsunlarda anneleri ins hersey düzene girer hic bilgim olmadigi icin soruyrm sagdigimizi biberonla mi veriyorsunuz peki meme reddi olmuyormu onzaman yada sagdiklarinizi nasil muhafaza ediyor ve ne zamqn kullaniyrsunuz. Rabbim kolaylastirsin ins
Anne sütü dışarıda 3 saat durabiliyor zaten iki beslenme arası en fazla 3 saat. Beslemeden 1 saat yarım saat önce sağıyorum mesela dışarıda tutuyorum fazla varsa buzdolabına koyuyorum. Biberonla veriyorum. Gün içinde eğer sağım yapamadığım bir zaman olursa o zaman emziriyorum bir bebeğim memeyi almak istemiyor ağızına süt sıkıyorum sütün tadını alınca alıyor o zaman :) diğeri her zaman alıyor. Ama almasalar bile zaten ben sağarak devam edicem sorun değil yani emzirme ile zamanı kesinlikle yettiremem:)

Maşallah sütüne canım ne güzel emzirme işi çok zor gerçekten bebeğin me kadar içtiğini görmediğimiz için doyup duymadığını bilemiyoruz. Bende sütüm geri gelse keşke gerçi dün bir video izledim hiç süt olmasa bile geri gelmesi için iki saatte bir sağın diyordu. Bugün itibari ile hem aldığım takviyeye başlayıp hemde düzenli bir şekilde sağacağım bakalım umarım faydası olur 🙏🏻
Bence de öyle canım bir kaç hafta önce sütüm yetmiyor gelmiyor diye karamsarlığa kapılıyordum. Sürekli sağıyorum günde 10 defa sağıyorum aşağı yukarı çektikçe geliyor diyorlar ya gerçekten doğru.

Back