• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

tam anlayamadim. emzirme mi diyor sana? bu tür durumlarda emzir sonra mama takviyesi yap derler emzirme sağ da ver diyeni ilk kez duydum
Aynen oyle kuzum benim bana guya 15 gun emzirme 5 dk tut dediler hastane cikisi bende hep coviden dolayi sandim tedayli anlatan olmadi bende tuttular verdim acikcasi mama gunde en az iki kere 60cc verdim bazende 40cc 45 cc gunde 4 kez mama verdim ama olmamis dedi dr meme verme 3 4 kez 5 dk tut geri kalan sag ver geri kalam mama dedi pazartesi bakacagim dedi bende ne yapacagim bilemedim uzulmek disinda 😔

Sağol canım 🥰 yumurtayı omlet seklinde yapar kapatmadan önce pekmezi döker içine pekmez balon balon oldu mu hemen kapatır afiyetle yer pekmez az olmasın bildiğin içinde bandırarak yiyeceksiniz, ben uygulamayı nerdeyse akrabalarımızın hepsi yapar 🤭 inşallah sizinde düzelir yavrulara şifa olur
Anladim kuzum valla guzel bilgi icin sagol canim 🥰 bi denerim bende rabbim sifa versin bebislerime ins hepimizin bol bol sutu olsun bebislerimiz saglikli olsun ins 💚🤲🏻

Kuzum hic mi kilo almamislar az mi almislar ona gore yorum yapicam once onu sorayim bi
Cok az almislar kuzum aslinda gecen carsamba saglik ocagi 200 biri 250 almis dedi o alinan nereye gitti saglik ocagi bu kadar mi yanlis olctu bilmiyorum bu hafta da dr bakildik 130 biri digeri 100 almis dedi ve bu cok az dedi dr

Selam kizlar nasilsiniz benim moralim cok bozuk dun dr randevum vardi gittik cocuklarin kilosuna bakti kilo almamis hic dedi dr su 11 gun icinde cok az dedi ne yapiyorsun dedi bana meme mama takviyesi dedim kizdi sana demedilermi kucukler meme emmeleri efor sarfeder aldigi sutun faydasi olmaz diye sagip verecektin doyurmak icin degil diyelim 20 cc aldilar memeden agizdan mideye gitmek icin efor sarfetti daha vucuda fayda saglamadan kaybetti dediler ben tabi cok uzuldum dunden beri agliyorum sutumde simdi sagdikca azalmaya basladi uzuntuden kactimi ne yapti bilmiyorum mama veriyorum agliyorlar mememe alistilar ben oyle gordukce daha da uzuluyorum yani yeterki saglikli olsunlar tabi baska sey istemem allahtan ama ne bileyim corona belasindan bana duzgun hemsireler boyle anlatmadi uzak tut kendinen 15 gun dediler memede bes dakka cok durmazlar da hem dediler ben covitten dolayi sandim bana kucukler efor sarfederlerse sutunun vucutlarina girmeden gider deseydiler ya ben niye eziyet edeyim cocuklarima simdi dr pazartesi tekrar bakacak 2800 olursa meme durumu degisebilir dedi bu sefer meme emmek isteyecekler mi yada sadece sagmayla sizce tekrar artitabilirmiyim bilmiyorum kafam cok karisik ve cok doluyum ben 😔 Masalim01 Masalim01 PembeAnkaKusu PembeAnkaKusu
Kuzuuum seni neden bu kadar üzmüşler ya kıyamam sanki kötü bir şey yaptın emiyorlarsa emzirirsin tabi nereden bileceksin 🙁 O kadar mama da verdin yani. Bence memeyi bıraktırma bak göğüslerim sert diyorsun içerde süt var çıkaramadın demekki allah korusun mastite çevirir çok berbat bir şey link atıcam o videoyu izle oradaki gibi masaj yap. Bu tarz başka videolar da var. Sıcak uygulama yapıp masaj yaptıktan sonra sert yerlere bastıra bastıra masaj yapıp sağ biraz acıcak ama bastırmaya devam etmen lazım boşalt göğsünü hem sütün de artar sağdıkça. Merak etme sütün azalmaz azalacak olsa benim azalırdı 1 aydır sadece sağım yapıyorum bebeklerimi göremedim bile. Esas stresten azalır sakin olman lazım. Keşke bebekleri emzirme diyeceğine mamayı arttır falan deseymiş. Bizim bebekler ufak diye hala emmeye çağırmadılar vermiyorlar da ama daha yeni 2 kilo oldular. Senin emziremicek kadar küçük olduklarını sanmıyorum sonuçta vermişler bebişleri. Her şey güzel olacak merak etme güzel anne 🤲🏻🥰

Valla kuzum dun cok agladim oyle boyle degil sut sagayim dedim azalma oldu goguslerim sert ama gelmiyor anlamadim ins uzuntuden birsey olmaz
Ne bileyim ya baya kizdi ancak bes dakka tutacakmis simdi zorla cikariyorum memeyi yani hastaneyede kiziyorum madem 2800 olmak lazim azcik ona yaklasitirip vereydiniz bana rabbim evlatlarimizla sinamasin hic birimizi ins cok zormus 😔

Malesef aynı yerde canım sadece birincisi farklı yerde son ikisi arasında zaten artış az olduğu için bilemiyorum 😿 ben afetten 6 gün önce 37 yi gördüm adetten 3 gün önce 188 adet olmam gereken gün bugün ve 245 sağlıkla ilerler mi ilk iki test arasında 5 kattan fazla var ama diğer son iki test üç günde yüzde 66 artış bile yok 😒
Valla bilemiyorum ki canım doktor ne zaman gel dedi? İki gün sonra aynı saatte aynı yerde verip tekrar baktırman lazım

Cok az almislar kuzum aslinda gecen carsamba saglik ocagi 200 biri 250 almis dedi o alinan nereye gitti saglik ocagi bu kadar mi yanlis olctu bilmiyorum bu hafta da dr bakildik 130 biri digeri 100 almis dedi ve bu cok az dedi dr
Dogali 20 gun olmus ve bu bebekler premature once kilo verdiler ortalama 10 gunden sonra kilo alimi baslar ve gunde en az 20 gr almasi beklenir 10 x 20 200 zaten doktor degisme imkanim varsa kuzum bir de ona danis derim ben emzirme bebekler yoruluyor olayini ilk kez duydum kuzum ya oyle sey mi olur yorulunca durur zaten emmez, emmezse biberona alisip meme reddi yapabilir isin uzmani o ama doktorun yaklasimi bana tuhaf geldi

Kuzuuum seni neden bu kadar üzmüşler ya kıyamam sanki kötü bir şey yaptın emiyorlarsa emzirirsin tabi nereden bileceksin 🙁 O kadar mama da verdin yani. Bence memeyi bıraktırma bak göğüslerim sert diyorsun içerde süt var çıkaramadın demekki allah korusun mastite çevirir çok berbat bir şey link atıcam o videoyu izle oradaki gibi masaj yap. Bu tarz başka videolar da var. Sıcak uygulama yapıp masaj yaptıktan sonra sert yerlere bastıra bastıra masaj yapıp sağ biraz acıcak ama bastırmaya devam etmen lazım boşalt göğsünü hem sütün de artar sağdıkça. Merak etme sütün azalmaz azalacak olsa benim azalırdı 1 aydır sadece sağım yapıyorum bebeklerimi göremedim bile. Esas stresten azalır sakin olman lazım. Keşke bebekleri emzirme diyeceğine mamayı arttır falan deseymiş. Bizim bebekler ufak diye hala emmeye çağırmadılar vermiyorlar da ama daha yeni 2 kilo oldular. Senin emziremicek kadar küçük olduklarını sanmıyorum sonuçta vermişler bebişleri. Her şey güzel olacak merak etme güzel anne 🤲🏻🥰

Balim ne guzel moral verdin boyle sagolasin tesekkur ederim 🥰 2100 2200 olunca verdiler bebekleri ama suan vicdanim sorgulaniyor dr yuzunden kuzularimi keske vermeseydiler diye simdi hep mama verdim meme istediler korkudan veremedik 5 dk fazla isterlerse ne yaparim o kadae vicdan yaptirdikil dr anlatamam
Bu arada video icin sagol canim demicegim oglen sagdim 25cc ancak cikti ve gogus hala tas masajimi yapacagim ins duzelir gelir yavrularim hic degil sutumu alir o kadar gelsin ugras tutsun ugras ne bileyim acaba gogus ucu kullandim daha cok ondan mi ? Bu arada gunluk yedigin ictign yaptigin baska birsry varmi sagarkrn bende yapayim onu kuzum 🤗

Gözün aydın, ☺️ bende zaman zaman idrarımı yaparken karnım ağrıyor af edersiniz sanki idrar yollarım kapanmış gibi 👀 bebişler kaç gr çıktı sağlıkla gelsinler inşallah 🌷
Tsk ederim canım
Evet benimde öyle icerde idrar var ama yapamıyorum gibi
Bebeklerin biri 1300gr biri 1400gr🧿
Benim de normal demişti kuzum ama ilk kez öyle az alınca endişelendim sağlıklı olsunlar da kiloyu alırlar inş 3 4 hafta daha idare etsem şükredeceğim.. Rahim ağzı uzunluğu sordum doktor artık önemli değil dedi anlamadım.. ayy ben yaş pasta yedim geçen 150 çıktı en yüksek o normal heralde artık pek ölçmüyorum senin nasıl
Benim en yüksek geçenlerde nefsime yenik düşüp hamurişi yediğimde 180 çıkmıştı
Diyetime uygun besleniyorum en fazla 134 cikiyor
Dikkat ediyorum 2ay daha dişimi sıkıcagim

Balim ne guzel moral verdin boyle sagolasin tesekkur ederim 🥰 2100 2200 olunca verdiler bebekleri ama suan vicdanim sorgulaniyor dr yuzunden kuzularimi keske vermeseydiler diye simdi hep mama verdim meme istediler korkudan veremedik 5 dk fazla isterlerse ne yaparim o kadae vicdan yaptirdikil dr anlatamam
Bu arada video icin sagol canim demicegim oglen sagdim 25cc ancak cikti ve gogus hala tas masajimi yapacagim ins duzelir gelir yavrularim hic degil sutumu alir o kadar gelsin ugras tutsun ugras ne bileyim acaba gogus ucu kullandim daha cok ondan mi ? Bu arada gunluk yedigin ictign yaptigin baska birsry varmi sagarkrn bende yapayim onu kuzum 🤗
Masalim01 Masalim01 in dediği çok doğru yorulurlarsa bırakırlar ben de hiç anlamadım kuzum ilk defa duydum. Neden verdiler o zaman bebişleri o da ayrı bir soru. Bu arada bizim daha yeni yeni kilo almaya başladılar önce verdiler zaten 1 ay oldu anca alıyorlar gerçekten anlam veremedim bu kadar telaş yaptıracak ne vardı 🤦🏼‍♀️ Bestlak damla kullanıyorum günde 1 kere 20 damla olarak üstünde 3 kere kullanabilirsin yazıyor ama çok abartmak istemedim. Bir de günde bir kere emziren anne çayı içiyorum. Onun dışında hiçbir şey yapmıyorum sürekli su içiyorum ve yemek yiyorum normal allah ne verdiyse 😂 önemli olan stres yapmamak geleceğine inanmak sık sık sağmak (gündüz 3 saatte 1 gece 4 saatte 1) ve senin bebişlerin yanında bu çok güzel bir şey onlara sarıl sev kokla oh miss 🤗💙 sıcak uygulama ve masaja eşin de yardım edebilir özellikle hem pompayı tut hem masaj yap zor oluyor ben çok korkmuştum mastit olucam diye herkesin başına geliyormuş o sertlik ama bu şekilde açılıyor hatta tıkanıklığı bir açtık o kadar çok süt çıktı ki içerde birikmiş hepsi bir anda çıktı 😂

Beyaz_lale_ Beyaz_lale_ doktorunu ben de sevmedim ne vardı seni bu kadar üzecek. emzirme demek hic dogru degil bence. sonra o bebekler memeyi unutup biberons alisiyor. her öğün emzirip bebek yorulup biraktiginda yine her öğün mama ver. ustune de gogsunu sagmaya calis belki sut çıkar. bize böyle öğrettiler hep.

Tsk ederim canım

Benim en yüksek geçenlerde nefsime yenik düşüp hamurişi yediğimde 180 çıkmıştı
Diyetime uygun besleniyorum en fazla 134 cikiyor
Dikkat ediyorum 2ay daha dişimi sıkıcagim
İnşallah hamilelikten sonra kalmaz canım şeker çok kötü yaaa dediğin gibi sen 2 ben 1 ay dişimizi sıkacağız ne yapalımmm bebişler için değerrr

Tsk ederim canım
.
Doktor idrar skınıtısını normal mi gördü peki? 🤷‍♀️

Maşallah bebişler kg alırsa böyle iyi gider

Benim geçen hafta biri 365gr diğeri 351gr dı ne kadar iyi Bilmiyorum 😀

Ben henüz şeker kontrol yapmıyorum doktor mu başlatacak bana da acaba? 🤷‍♀️

Doktor idrar skınıtısını normal mi gördü peki? 🤷‍♀️

Maşallah bebişler kg alırsa böyle iyi gider

Benim geçen hafta biri 365gr diğeri 351gr dı ne kadar iyi Bilmiyorum 😀

Ben henüz şeker kontrol yapmıyorum doktor mu başlatacak bana da acaba? 🤷‍♀️
Enfeksiyon çıktı tahlil sonucunda monural sase kullan gece yatarken dedi eşim yarın alacak
Şeker yükleme testi zamanı gelince Dr size söyler

Nasıl oldun canım? Hastanede misin evde misin? Gelişmeler neler 🙂
Bugun eve yolladılar canim. Hala ama risk devam ediyor. Cunku rahim ağzı uzunluğu 3mm iken acil serklaj yapildi. Bildigin dogum yapacakmisim. Hic ama hic farketmedim ben. Rutin detayli kontrol esnasinda farkedildi. Umarim 30 lu haftalari görebilirim.

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim canım kontrolün bugündü sanırım ne yaptın konuştun mu doktorunla ?
evet pazartesiye aldi ameliyati illa 37 olsun istiyor. buna da şükür. epey de kasilma cikti ama henüz dogum başlatcak seviyede degil galiba. 2 tane 100 vardi bir sürü 20-30 vardi bir ara hep 50de durdu cekim hatasi mi bilmiyorum.

Canim serklaj islemi yapildi 3mm lik alan tutuyormuş bebekleri. Islemi yapan doktor prof. Dr. Suleyman Engin Akhan . Bir cok ameliyati vardi o an içinde islem yapilmasi gerektiğinden doktorun onceki ameliyatlari yaptığı hastanede yapildi.

Dogum icin de doktorla konustuk, dogumu da o gerçekleştirecek. Hastane olarak da Bahçelievler memorial de olacak. Umarim o günleri görürüm de dogum olur. Henuz daha 22.
Haftadayim.
İnşallah göreceksin o haftaları canım Allah'ın izni ile🙏🙏🙏 dikkatli ol hicbisey yapma kalkma yerinden Allah yardımcın olsun 🙏🙏🙏🙏

evet pazartesiye aldi ameliyati illa 37 olsun istiyor. buna da şükür. epey de kasilma cikti ama henüz dogum başlatcak seviyede degil galiba. 2 tane 100 vardi bir sürü 20-30 vardi bir ara hep 50de durdu cekim hatasi mi bilmiyorum.
Ayyy hadi hayırlısı 14 Şubat bebesi olacaklar 😍 belki aynı gün doğum yaparız 😬 sen biraz daha iyi misin bari

Bugun eve yolladılar canim. Hala ama risk devam ediyor. Cunku rahim ağzı uzunluğu 3mm iken acil serklaj yapildi. Bildigin dogum yapacakmisim. Hic ama hic farketmedim ben. Rutin detayli kontrol esnasinda farkedildi. Umarim 30 lu haftalari görebilirim.
Allah korumuş resmen çok şükür ki fark edildi :dua:sen dinlenmene bak dinlenirken de fetih süresi oku kurtarıcın olsun 🌷 inşallah herşey güzel olacak allahın izniyle :anneadayı:

Ayy ne heyecanlı 🤩 pazartesi bebişler geliyor sizde rahata girersiniz artık 🌷 darısı bizim başımıza en güzel vakitte inşallah 🤲

Back