• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Doğum iznini daha hak etmeyen bir arkadaşımın sorusu bu. İkiz gebelik var, 30.haftasina gelmedi. Riskli gebelik diye heyet raporu çıkarttilar üni hastanesinden, 30 gündür işe gitmiyor. Şimdi o ilk 30gunu dolmuş, haftaya sgkdan param yatar mi ne kadar yatar diye meraka düştü. Bunun uzerine bir 30gun daha heyet raporu başlatıyor haftaya, hâlâ çok erken haftalarda doğum iznine hak kazanmadi. Aranızda heyet raporu ile istirahat yapan varsa maaş olayini en iyi o bilir diye düşündüm.
Heyet raporunda kesinti olmuyor kuzucum tam yatıyor

Doğum iznini daha hak etmeyen bir arkadaşımın sorusu bu. İkiz gebelik var, 30.haftasina gelmedi. Riskli gebelik diye heyet raporu çıkarttilar üni hastanesinden, 30 gündür işe gitmiyor. Şimdi o ilk 30gunu dolmuş, haftaya sgkdan param yatar mi ne kadar yatar diye meraka düştü. Bunun uzerine bir 30gun daha heyet raporu başlatıyor haftaya, hâlâ çok erken haftalarda doğum iznine hak kazanmadi. Aranızda heyet raporu ile istirahat yapan varsa maaş olayini en iyi o bilir diye düşündüm.
Anladım canım mesela normal rapor aldığım zaman bizim şirket maaş gününde normal maaşı yatırıyor SGK rapor parasını hesaba yatırınca da onu şirkete veriyordum ben. Benim de annelik izni hakkım başlamamıştı heyet raporu aldığımda ama yine aynısı olur sanırım. Arkadaşın alo 170’i bi arayıp sorsun istersen oradan detaylı bilgi veriyorlar

Ben hala zorluyorum canm tam anlamıyla alışamadılar daha almadıkları zamn sağıp biberonla veriyorum mama çok nadir veriyorum sütüm yetiyor suanlik. Birde sen hangi mamayı kullaniyorsun memnunmusun
Kuzum ben gunduz bir 60cc bide gece 60 cc veriyorum mecbur hastanede alismislar birden doymak istiyorlar yoruluyorum bende veriyorum mecbur ne yapayim sutumde yetiyormu hic bilmiyorum anlamiyorum ama galiba yetiyor 😅 hipp vermisler hastanede sevmisler bende ondan veriyorum suan yiyorlar sorun yok yani bakalim artik boyle boyle duzen oturacak ins 🤲🏻

Günaydın kizceler
Ellerim çok fena durumda sali doktora gidince de sorayim artık koluma kadar agri atıyor parmaklarim uyusuk durumda bazen elimdekileri bi anda atıyorum kiriyorum hissizligim fazla olmaya basladi. Sizlerde olan varmi var ise neler yaptınız? Yemek yerken bile kaşığı uzun sure tutamiyrm. Int e baktm bol su tuketin diyo ben zaten 3 yada 4litre en az iciyrm daha ne yapmak lazim bilmiyrm

Kuzum ben gunduz bir 60cc bide gece 60 cc veriyorum mecbur hastanede alismislar birden doymak istiyorlar yoruluyorum bende veriyorum mecbur ne yapayim sutumde yetiyormu hic bilmiyorum anlamiyorum ama galiba yetiyor 😅 hipp vermisler hastanede sevmisler bende ondan veriyorum suan yiyorlar sorun yok yani bakalim artik boyle boyle duzen oturacak ins 🤲🏻
Emzirince bnde anlamiyorum doyup doymadiklarini mama mecbur veriyorum ozmn. Bizede aptamil verdiler bnde aptamil almıştım ama şimdi hip almak istiyorum umarım beğenirler tadını😊

Kizlar 22. Haftadayim. Inanilmaz bir reflu oluyor. Sizlerde oldu mu? Nasil bas ettiniz? Nolur bi akil verin.
18.haftama kadar kustum. Sonra kusmalara kesildi ve reflu basladi hala devam ediyor. Beni en cok yoran sey midem oldu. Gaviscon surup kesinlikle cok ise yariyor ama kisa sureli. Gunde 4 kere icebilirsin. Çok şiddetlendiği zaman nexium/lansor dönüşümlü kullanabilirsin. Onun haricinde doğal çözüm buzdolabından çıkarılmış sütü yudum yudum bir çay bardağı içince rahatlatiyor 1 saat falan. Soguk yogurtta ayni sekilde. 2 nohut buyuklugunde zencefil cayi az da olsa geciriyor. Gece iki yastikla yatiyorum mutlaka kafam yukarida oluyor. Bir de su icerken birden yuklenme midene yudum yudum atiyorum bir bardagi 5 dakikada ic. Ve de yemek sirasinda ve hemen sonrasinda su icme. Buldugum cozumler bunlar 🤗 tamamen gecirmiyor ama biraz daha yasanilabilir kılıyor😂
Günaydın kizceler
Ellerim çok fena durumda sali doktora gidince de sorayim artık koluma kadar agri atıyor parmaklarim uyusuk durumda bazen elimdekileri bi anda atıyorum kiriyorum hissizligim fazla olmaya basladi. Sizlerde olan varmi var ise neler yaptınız? Yemek yerken bile kaşığı uzun sure tutamiyrm. Int e baktm bol su tuketin diyo ben zaten 3 yada 4litre en az iciyrm daha ne yapmak lazim bilmiyrm
Sen magnezyum kullanıyordun galiba ona rağmen rahatlamadıysan karpal tünel sendromu olabilir. Benimde olmuştu ama şiddetlenmedi. Buradan bir arkadaşın olmuştu atel vermişti bunun için fizik tedavi doktoru kimdi acaba hatirlayamadim🙄

ya evet bende esas rahatlama ciger gelistirici igneden sonra oldu sanirim 33. hafta 34e de yakin ya 7 gun daha dayanirim dedim 34u de devirince oh. bir de vajinal progestani bıraktım proluton igneyi biraktim sanki asagilarda biraz rahatladı veya yumusadi mi acaba tam anlayamıyorum. kasilmam da oldukca az. 33. haftada oyle bir kasiliyordum ki 5-6 dkda bir doguma gidecektim nerdeyse. yine Rabbim bilir bebekler büyük olsa da biseyler cikip kuvoze girebilir nasip bunlar. sonu saglikli olsun da dogdugu hafta vrya cekilen dertler hep unutulur. kalici bisey olmasin yeter ki.
suanda artık dogum olsa kurtulsam diye bakmaya basladim bir yandan vicdan yapıyorum insan hic boyle düşünür mu daha cok küçükler diye. ama o kadar eziyet icerisindeyim ki...
senin kacinci haftan 9 aya girceksin belki de hala daha takvim yapmamışsin
Takvimimi yaptim artık 🐒

Emzirince bnde anlamiyorum doyup doymadiklarini mama mecbur veriyorum ozmn. Bizede aptamil verdiler bnde aptamil almıştım ama şimdi hip almak istiyorum umarım beğenirler tadını😊
Beyaz_lale_ Beyaz_lale_ bu aptamil,hipp prematurelere özel prematil olarak mi verildi doğumdan sonra, yoksa bebek sütü 0+ diye satilanlar ile mi başlanıldı. Bir şey alip kenara koyayim diyorum ama çok tecrübesizim. Sma nin prematuresini bulamadim. Aptamil 100tl lerdeydi, simdi baktim 400tl yaziyor prematil için. 0+ ile prematil arasında ne fark olabilir ki hiç anlamıyorum bu işlerden...

18.haftama kadar kustum. Sonra kusmalara kesildi ve reflu basladi hala devam ediyor. Beni en cok yoran sey midem oldu. Gaviscon surup kesinlikle cok ise yariyor ama kisa sureli. Gunde 4 kere icebilirsin. Çok şiddetlendiği zaman nexium/lansor dönüşümlü kullanabilirsin. Onun haricinde doğal çözüm buzdolabından çıkarılmış sütü yudum yudum bir çay bardağı içince rahatlatiyor 1 saat falan. Soguk yogurtta ayni sekilde. 2 nohut buyuklugunde zencefil cayi az da olsa geciriyor. Gece iki yastikla yatiyorum mutlaka kafam yukarida oluyor. Bir de su icerken birden yuklenme midene yudum yudum atiyorum bir bardagi 5 dakikada ic. Ve de yemek sirasinda ve hemen sonrasinda su icme. Buldugum cozumler bunlar 🤗 tamamen gecirmiyor ama biraz daha yasanilabilir kılıyor😂

Sen magnezyum kullanıyordun galiba ona rağmen rahatlamadıysan karpal tünel sendromu olabilir. Benimde olmuştu ama şiddetlenmedi. Buradan bir arkadaşın olmuştu atel vermişti bunun için fizik tedavi doktoru kimdi acaba hatirlayamadim🙄
Evet canm magnezyum alıyorum ama yok hafiflemedj magnezyum daha cok kramplara iyi geliyormuş sanirim ondan bi fayda etmedi

Kizlar mama konuslarini arastirdiniz mi peki? Benim ilk doğumum olacak.nasipse daha once mama kullanan arkadaşlarım bazi bebek.mamalarinda seker orani fazla imis o yüzden anne sütünü erken bırakıyorlarmış diye duydum bebelac gold onerdi binarkadas keçi sütlü evet benim daha zaman var ins vaktinde gelirlerde sizler arastirdiniz mi ben daha hiç bakmadm fikrim yok

Ha evet hatırladım canım... senin doktorun da sana pruluton progestan falan devam ettirdi mi
Progestan 3 ay kullanmıştım uğur hoca bıraktırmıştı onu. Aydın hoca haftada bir proluton yaptırıyordu. Ama yinede rahim ağzı kısaldı sancı şiddeti ve sıklığı arttı doğum olmak zorunda kaldı. Olacağı varsa oluyor sanki bilmiyorum hep kullandım iğneyi falan

Sanirim yapa yapa anlayacagiz bazi seyleri ama ikiz bebek bakmak cok zormus ben zorlaniyorum baya sen nasil uyku durumun falan ? Severler bence aptamilde veriyorlarmis hastaneden en cok bunu sevmisler bende veriyorum bakalim sonrasi ne olur 😁

Beyaz_lale_ Beyaz_lale_ bu aptamil,hipp prematurelere özel prematil olarak mi verildi doğumdan sonra, yoksa bebek sütü 0+ diye satilanlar ile mi başlanıldı. Bir şey alip kenara koyayim diyorum ama çok tecrübesizim. Sma nin prematuresini bulamadim. Aptamil 100tl lerdeydi, simdi baktim 400tl yaziyor prematil için. 0+ ile prematil arasında ne fark olabilir ki hiç anlamıyorum bu işlerden...
Kuzum benimde pek bilgim yok sadece hep her bebek damal tadi farkli olur derler ben hipp 1 olani aldim organic yazandan oda hastanede bu mamayi vermisler sevmisler bizde evde devam ediyoruz hani belki sanada hastaneden dr bir mama onerir oyle gidersin hayirlisiyla yani mama isi bile cok karisik canim benim ☺🤗

2021 annelerinden görüp prematil almaya niyetlendim ben. ama her eczanede yok merkezde bir yerde varmış oraya gidicem. 3,5 kg olana kadar kullanilabiliyormus. öbür mamalar daha ağır sanirim ilk cocugumda aşırı gaz yaşadığım icin ödüm kopuyor yine olur diye. baska premature mamasi var mi bilmiyorum

Back