• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Ben tup bebek transferinden 1 hafta once basladim 2 genimde cikti pıhtılaşma ama 5 yil önce yaptirdim testi hic hatırlamıyorum su an 😩 ama ikisi de heterozigottu
Benim de iki gen heterozigot o sanki önemli değil doktor homozigot önemli dedi yanlış mı hatırlıyorum emin değilim ama bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim... ben bunun için hiçbir iğne kullanmıyorum

ben aldım canım Çilek'den ama mağazadan aldım 07 ocak da gelecek. Bu arada yatağını da ordan aldım ben uygun bulamayabilirim aramayayim diye büyüyen beşiklerden benimkiler 80*180 olacak büyüyünce ilk halleri 70*130. Bu arada bana yataş daki müşteri temsilcisi belli bir yaşa kadar yataklar üzerinde alez önermediklerini söyledi bilgin olsun araştır istersen.
neden acaba? arastirayim ama taşan kaka ve cisler yataga gecsin istemem. gerçi oglumda oyle yataga geçecek kadar taşmiyordu. tuvalet aliskanligindan sonra cok lazim oldu

Benim de iki gen heterozigot o sanki önemli değil doktor homozigot önemli dedi yanlış mı hatırlıyorum emin değilim ama bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim... ben bunun için hiçbir iğne kullanmıyorum
Eğer iki heterozogot varsa bu homozigot olarak değerlendirilir demişti bana doktorum. Bende kullanmıyorum da kalp atışı ile baslicaz dedi doktor oyuzden soruyorum herkes erken baslamis

neden acaba? arastirayim ama taşan kaka ve cisler yataga gecsin istemem. gerçi oglumda oyle yataga geçecek kadar taşmiyordu. tuvalet aliskanligindan sonra cok lazim oldu
evet bende senin gibi düşündüm ya gece birşey geçerse yatağa diye tuvalet alışkanlığından sonra daha çok oluyor o zaman kullanırsınız dedi sanırım yatagın hava alması gerekiyormuş alez hava almasına engel oluyormuş ben dedim kullanırsam haftada bir açar havalandırırım ne olacak :)

Canım benim leiden ve faktör v miydi onlar normaldi doktor iki tane önemsiz heterozigot dedi 25 haftalığım şu an inşallah bi şey olmazzz valla hiçbir şey kullanmadım :KK43:
Ya biri onemsiz diyor biri riske atamam diyor, her doktorun görüşü farkli oluyor bircok konuda. Evham yapma

Canım kızlar size bir sorum olacak. Benim 2 doz biontech aşım var gebelikten önce vurulmuştum. En son dozun uzerinden 5,5 ay gecti. Simdi 3.doz tanimlandi. Doktorum bence olmalisin dedi. Ama şu an evde olduğum için acab 3.doz çok elzem mi karar veremiyorum. Asi karşıtı kesinlikle değilim. Ilk ikisinde ateşim olmuştu sanırım biraz endişeleniyorum. Sizler ne yapacaksınız olacak mısınız doktorlarınız ne diyor, fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim 💜

Canım benim leiden ve faktör v miydi onlar normaldi doktor iki tane önemsiz heterozigot dedi 25 haftalığım şu an inşallah bi şey olmazzz valla hiçbir şey kullanmadım :KK43:
Canım benim de düşüğüm olduğu için 6 gene bakılmıştı o iki gen mthfr a1298 ve pai ise bende de heterozigot ve genetik doktoru da kadın doğum doktorum da perinatolog da gerek yok dedi homozigot olmazsa bunlar problem yaratmıyormuş. Diğer genler heterozigot çıksa daha sıkıntılıymış. Çok içine sinmiyorsa en düşük doz ecopirin veririz demişti ama benim sol rahim damarlarımda direnç çıktığı için sadece ecopirin kullanıyorum normalde ona bile gerek yok dediler. Doktordan doktora değişiyor bazı şeyler kafana takma doktoruna güven. Ayrıca senin bebişlerin gayet iyi besleniyordu pıhtılaşmayla ilgili problem olsa bu kadar iyi olmaz bence. ☺️

Canım kızlar size bir sorum olacak. Benim 2 doz biontech aşım var gebelikten önce vurulmuştum. En son dozun uzerinden 5,5 ay gecti. Simdi 3.doz tanimlandi. Doktorum bence olmalisin dedi. Ama şu an evde olduğum için acab 3.doz çok elzem mi karar veremiyorum. Asi karşıtı kesinlikle değilim. Ilk ikisinde ateşim olmuştu sanırım biraz endişeleniyorum. Sizler ne yapacaksınız olacak mısınız doktorlarınız ne diyor, fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim 💜
ben de kararsizim 3 ay geçti ustunden ama doguma az kaldigi icin olmayacagim galiba. bulunduğum çevrede cok artarsa belki düşünürüm tekrar

C Cerenace canım ben gittim yeşim hocaya çok ayrıntılı konuştuk hem karından bebekleri uzun uzun inceledi hem alttan rahim ağzına baktı. 20,7 mm şuan kısalma uzama yok. Kendi doktorumla aynı şeyleri söyledi. Bu haftada artık pessar falan gerek yok dedi. Baskı hissediyor musun altta diye sordu ben öyle her an doğuracak gibi bir baskı hissetmiyorum. 20.haftada olsa bu rahim ağzı kısa der müdahale ederiz ama 29 hafta olmuş normal yapılabilecek en iyi şey vajinal progesteron onu da doktorun vermiş zaten dedi. Bir de kasılmaları azaltan nidicard diye ilaç varmış onu verdi tansiyon ilacıymış ama bu amaçla kullanıyorlarmış. Magnezyum da içiyorum zaten. Ben öyle 2 haftada doğuracağını düşünmüyorum dedi evde dinlen yürüyüş yapma evin içinde hareket edebilirsin sürekli yat da demiyorum o da zararlı dedi. Zaten şuan bile doğsalar yaşama ihtimalleri çok yüksek biraz daha dururlarsa çok daha yüksek olucak yenidoğan yoğun bakımlar çok iyi tecrübeli artık en fazla kuvöze girerler biraz ayrı kalırsınız ama kalıcı bi sağlık problemleri olmaz dedi. Ben de izmirdeki iyi yenidoğan yoğun bakımları sordum ilk medical parkı söyledi zaten 3.seviyeymiş birkaç hastane daha söyledi de unuttum şimdi. Medipol ve özel sağlık mıydı neydi. Bir kaç tane saydı. Ciğer geliştiriciye gerek yokmuş bir iki gün içinde doğuracaksan faydası var ama 2.günde etkisi pik yapıyor ama 6.günde bitiyor her hafta yenilememiz gerekir öyle eskiden yapıyorduk ama artık önerilmiyor rahim ağzı 10’a falan düşerse yapılabilir dedi. Benim çift rahimden dolayı da erken doğum riskim hep var zaten onu söyledi.

Bebişler iyi çok şükür 1 haftada 250 şer gram almışlar bile iyi besledik heralde 😂 oğlan 1151 olmuş kız 1239 olmuş aradaki farkı azaltmayı başarmışım 😅 kan akışlarına da baktı öyle çok büyük bir direnç yok oğlanın bi tık daha az ama gayet iyi beslenmişler çok şükür büyük bir direnç olsa beslenemezdi hatta oğlan normal kız biraz iri dedi yapısal dedi oğlan bana kız babasına benziyor sanırım 🙈 oğlan çok hareketli 2 saniye durmuyor bu kadar hareketli bir bebeğin sağlıksız olma ihtimali yok dedi çok şükür 🙏🏻 Tüm organlara baktı. Valla daha tonla şey dedi heryerlerine baktı da çok uzatmayayım kuzum böyle işte içim rahatladı kendi doktoruma güvenmem gerektiğini bir kez daha anladım 🤗💙

Back