• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Canım benim de düşüğüm olduğu için 6 gene bakılmıştı o iki gen mthfr a1298 ve pai ise bende de heterozigot ve genetik doktoru da kadın doğum doktorum da perinatolog da gerek yok dedi homozigot olmazsa bunlar problem yaratmıyormuş. Diğer genler heterozigot çıksa daha sıkıntılıymış. Çok içine sinmiyorsa en düşük doz ecopirin veririz demişti ama benim sol rahim damarlarımda direnç çıktığı için sadece ecopirin kullanıyorum normalde ona bile gerek yok dediler. Doktordan doktora değişiyor bazı şeyler kafana takma doktoruna güven. Ayrıca senin bebişlerin gayet iyi besleniyordu pıhtılaşmayla ilgili problem olsa bu kadar iyi olmaz bence. ☺️
Aynen benim doktorum da öyle demişti kuzum.. evet bu ara meyve peynir muz kestim hatta 🙊 şeker tahlilinde bi şey çıkmazsa tam gaz devamm

Ah o internet gerçekten hepimizin sorunu 🙈 bende yapıyorum o hatayı. Benim doktorumda her seferinde bizi dinle sen diyor 😂 aynen ikizler için bu fark gerçekten az aynı doğan hiç duymadım ki ben zaten 😊
Eşim normalde evdeydi herşey çok güzeldi bende rahattım baya yardım da ediyordu sag olsun ama artık gitmeye başladı ofise 😑
Annem içinde çok teşekkür ederim geçecek inşallah güzel gidiyor tedavisi 🙏🏻
Ateşim aşıdan sonra 38,5lari gördü benim. Kol ağrım çok sürmedi ama eklem ağrım oldu. Şimdi biraz okuyorum da gebelikte vurulursa bebeklerde antikoru doğuyormuş. Aslında onlar açısından da iyi olabilir. Iyice kafam karıştı 🙈
Canım ben 3. doz biontech aşımı oldum:) Bünyeden bünyeye etkisi belki değişiyordur ama bende sadece çok hafif kol ağrısı oldu. Bilime inanmak zorundayız diye düşünüyorum. Üstelik omicron varyantı riski gerçekten çok yüksek korkutmak istemem ama Avrupa'dan gelen haberleri takip edebilirsin bu konuda. Ülkeler bu zamana kadarki en yüksek vaka sayılarını açıklıyor. Kar zarar dengesi gözetildiğinde kuşkusuz aşı olmak hastalığı kapmaktan çok daha mantıklı geldi bana.

C Cerenace canım ben gittim yeşim hocaya çok ayrıntılı konuştuk hem karından bebekleri uzun uzun inceledi hem alttan rahim ağzına baktı. 20,7 mm şuan kısalma uzama yok. Kendi doktorumla aynı şeyleri söyledi. Bu haftada artık pessar falan gerek yok dedi. Baskı hissediyor musun altta diye sordu ben öyle her an doğuracak gibi bir baskı hissetmiyorum. 20.haftada olsa bu rahim ağzı kısa der müdahale ederiz ama 29 hafta olmuş normal yapılabilecek en iyi şey vajinal progesteron onu da doktorun vermiş zaten dedi. Bir de kasılmaları azaltan nidicard diye ilaç varmış onu verdi tansiyon ilacıymış ama bu amaçla kullanıyorlarmış. Magnezyum da içiyorum zaten. Ben öyle 2 haftada doğuracağını düşünmüyorum dedi evde dinlen yürüyüş yapma evin içinde hareket edebilirsin sürekli yat da demiyorum o da zararlı dedi. Zaten şuan bile doğsalar yaşama ihtimalleri çok yüksek biraz daha dururlarsa çok daha yüksek olucak yenidoğan yoğun bakımlar çok iyi tecrübeli artık en fazla kuvöze girerler biraz ayrı kalırsınız ama kalıcı bi sağlık problemleri olmaz dedi. Ben de izmirdeki iyi yenidoğan yoğun bakımları sordum ilk medical parkı söyledi zaten 3.seviyeymiş birkaç hastane daha söyledi de unuttum şimdi. Medipol ve özel sağlık mıydı neydi. Bir kaç tane saydı. Ciğer geliştiriciye gerek yokmuş bir iki gün içinde doğuracaksan faydası var ama 2.günde etkisi pik yapıyor ama 6.günde bitiyor her hafta yenilememiz gerekir öyle eskiden yapıyorduk ama artık önerilmiyor rahim ağzı 10’a falan düşerse yapılabilir dedi. Benim çift rahimden dolayı da erken doğum riskim hep var zaten onu söyledi.

Bebişler iyi çok şükür 1 haftada 250 şer gram almışlar bile iyi besledik heralde 😂 oğlan 1151 olmuş kız 1239 olmuş aradaki farkı azaltmayı başarmışım 😅 kan akışlarına da baktı öyle çok büyük bir direnç yok oğlanın bi tık daha az ama gayet iyi beslenmişler çok şükür büyük bir direnç olsa beslenemezdi hatta oğlan normal kız biraz iri dedi yapısal dedi oğlan bana kız babasına benziyor sanırım 🙈 oğlan çok hareketli 2 saniye durmuyor bu kadar hareketli bir bebeğin sağlıksız olma ihtimali yok dedi çok şükür 🙏🏻 Tüm organlara baktı. Valla daha tonla şey dedi heryerlerine baktı da çok uzatmayayım kuzum böyle işte içim rahatladı kendi doktoruma güvenmem gerektiğini bir kez daha anladım 🤗💙
Canım bebeklerin ve senin iyi olmanıza çok sevindim, inşallah sağlıkla zamanında gelecek bebişler.

Aynen yaa kendimi tutamıyorum bakıyorum dedim bakma dedi direkt 😅 benim de eşim eskiden 2 gün evden 2 gün işten çalışıyordu çok iyiydi bayadır full ofiste 😬 evde olsalar ne güzel olur hele bebişler doğunca. Benim bi arkadaşıma öyle denk geldi çok güzeldi bebiş analı büyüdü tam manasıyla 😂 evet ateş yapmış sende canım valla bilemedim ben de parol içebilirsin ama benim de kafam karıştı şimdi 🙃 bak biz de internetteyiz sen doktorunu dinle en iyisi 🙈🙈🙈

Bende covid geçirdim diğer ay biontek oldum 2. Aşı yeni çıktı ama hamileyim. Neye karar verdiniz aşı da

Ayni durumdayiz canim. Benimde 5.5 ay gecti. Ben aşimi olacagim , Allah korusun nereden gelecegi belli olmayan bir virus

Bence yaptır ihmal etme bu hastalık giderek güçleniyor omicron falan da çıktı şimdi, doktoruna katılıyorum. Aşı olduğun gün grip gibi bol meyve ye bol su iç ve yat mis gibi oluyorsun, ben öyle yapmıştım iğneden sonraki iki gün sonra zaten düzeliyor. Eğer ateşin düşündüğünden çok çıkarsa da al bi parol geçer gider. Covide yakalansan Allah korusun daha tedirgin olursun

Ben hamileyken 2 doz biontech oldum. Kol ağrısı,halsizlik,hafif ateş gibi belirti yaşadım. Doktorum çok ısrarcıydı olmam konusunda. Tek şartı 20.haftayı beklememdi. Herkesin kendi kararı tabiki ama bilmenizi istedim herhagi bir problemim olmadı çok şükür.

Canım ben 3. doz biontech aşımı oldum:) Bünyeden bünyeye etkisi belki değişiyordur ama bende sadece çok hafif kol ağrısı oldu. Bilime inanmak zorundayız diye düşünüyorum. Üstelik omicron varyantı riski gerçekten çok yüksek korkutmak istemem ama Avrupa'dan gelen haberleri takip edebilirsin bu konuda. Ülkeler bu zamana kadarki en yüksek vaka sayılarını açıklıyor. Kar zarar dengesi gözetildiğinde kuşkusuz aşı olmak hastalığı kapmaktan çok daha mantıklı geldi bana.
Öncelikle herkese çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi düşününce çok haklısınız. Ateşim çıkarsa en fazla ilaç alırım geçer. Ama covid olursam neyle karsilasacagimi bilmiyorum. Yarın akşama randevumu aldım, aşımı olacağım 🙏🏻

Aynen canim benim bende kullandim en son gunde 6 kere kullandim daha sonra dr kesincr sanci durumlarim ilacla ayni cikinca alma dedi bu hafta kullanmauacagim bakalim ne olacak sende icince canim tansiyon sorunun varsa ara ara olc durumunu basta zaten bi tansiyon etkilenen oluyormus sonra geciyormus dendi umarim sorun falan olmaz sende ins 😊
İnşallah çok sağ ol 🙏🏻🥰 Bakalım bana faydası olacak mı canım 🤷🏼‍♀️ Tansiyonum 10’a 6 civarı yüksek olmasın iyi dediler. Senin rahim ağzı uzunluğun kaç çıktı en son kuzum?

Canım bebeklerin ve senin iyi olmanıza çok sevindim, inşallah sağlıkla zamanında gelecek bebişler.
Çok sağ ol kuzum inşallah hepimizin zamanında gelsin 🤲🏻🥰
Öncelikle herkese çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi düşününce çok haklısınız. Ateşim çıkarsa en fazla ilaç alırım geçer. Ama covid olursam neyle karsilasacagimi bilmiyorum. Yarın akşama randevumu aldım, aşımı olacağım 🙏🏻
Şifa olsun sana da bebişlerine de 🤗💙

İnşallah çok sağ ol 🙏🏻🥰 Bakalım bana faydası olacak mı canım 🤷🏼‍♀️ Tansiyonum 10’a 6 civarı yüksek olmasın iyi dediler. Senin rahim ağzı uzunluğun kaç çıktı en son kuzum?
Olmaz ins canim benim icersin hayirlisiyla sifanda olsun 🤗 benim rahim agzim 17 kuzum iki haftadir hep boyle ama tabi baya dusuk bir ara 13 oldu tekrar 17 oldu ama daha yukselmedi hani biraz tedirginlik var iyice duserse diyede ins haftalar ilerlerde sorun cikmaz atlatiriz hayirlisiyla 🥰🤲🏻

Olmaz ins canim benim icersin hayirlisiyla sifanda olsun 🤗 benim rahim agzim 17 kuzum iki haftadir hep boyle ama tabi baya dusuk bir ara 13 oldu tekrar 17 oldu ama daha yukselmedi hani biraz tedirginlik var iyice duserse diyede ins haftalar ilerlerde sorun cikmaz atlatiriz hayirlisiyla 🥰🤲🏻
Aynı kaldığı sürece sorun yok bence kuzum aramızda 3 milimetrecik varmış ☺️ İnşallah canım benim 🤗🙏🏻

Mrb canlar bende inş iki erkek annesi olacağım ben iki doz biontek aşım varken tedavi ile hamile kaldım aşının üzerinden beş ay geçti üçüncü doz tanımlanınca bu hafta onu da oldum ve hiç bir sıkıntı yaşamadım sadece ilk gün kolum agrıdı biraz o kadar ama ilkinde ve ikincisinde de aynı şekilde olmuştu ☺️

Aynen canim benim insanin evinde olmasi cok baska ins sorun olmadan haftalarim ilerler 🤲🏻 yaaa seninkinler subat dogumlu allahim onlara guzel omur versin ins 🤲🏻 benimkilerde oyle olur umarim daha ne isterim ben 🥰🤭 bu arada nidicardi kesti onsuzsa sanci durumlarin ayni dedi kullanma bakalim dedi biraz tedirginim ama umarim sorun olmaz 😁
Amin amin teyzesi hepimizin yavrularina insallah 🙏
Darisi seninkilere subat dogumu 😍
Fark yoksa bosa kullanmami olursun canim ben ödemden patliyodum nidicard yuzunden

Sola yatınca fena değil kuzum ama sağa yatarsam aynı tarif ettiğin gibi oluyor. uykumda dönüyorum farkında olmadan valla bogulacagim diye korkuyorum bi gün. Hamile yastığı aldım dönmem belki diye onu da sevmedim çok konforsuz geldi bana
Ben bu ara ölü gibi uyuyorum. Senin haftalarda uyuyamıyordum. Yediklerimize dikkat edicez mecbur

Bende de o oluyor bence çoğu gebede oluyor bu durum kuzum yani reflü iste böyle hamilelikte hele ki yapacak bise yok ki ben biraz önüne geçtim bu günlerde narenciye tuketmiyorum tatlı mandalina sadece zaten tatlı falan yemiyorum o yüzden azaldi
Evet tatlı çikolata poğaça falan yapıyor:) ben de dikkat ediyorum

Bende ikiz annesi adayiyim 7.haftaya girdim usgde kalp atislarini cuma gunu duyduk ama hic bir belirti yok bulanti falan sadece bugun asiri duygusalim herseye aglayasim geliyor bu durum normal mi?
Hiç bulantısı olmayan ikiz annesiyim:)) neden yok diye baya sorguladım ama olmayana olmuyor. Sadece koku hassasiyeti oldu o kadar. Hayırlı olsun 🙏

Amin amin teyzesi hepimizin yavrularina insallah 🙏
Darisi seninkilere subat dogumu 😍
Fark yoksa bosa kullanmami olursun canim ben ödemden patliyodum nidicard yuzunden
Aminnn canim benim aminnn ins hayirlisiyla 🥰🤲🏻 aynen fark yoktu icme dedi bakalim artik demek odemide artiriyor ne diyelim artik ins sorunsuz ilerlesin haftalarimiz ins 🤲🏻🤗

Back