• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Maatt Maatt NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim PembeAnkaKusu PembeAnkaKusu kızlar çok hareket edince mi rahım uzunluğu kısalıyor ben işe yürüyerek gidip geliyorum istemsiz eğilip kalkıyorum kısalmaya sebep olur mu
Ben bunları yapmadığım halde kısaldı canım bence olcağı varsa oluyor ama eğer kısaldıysa dinlenmek yatmak ve vajinal progestan faydalı gibi 🤷🏼‍♀️

ben dayanamadım nexiuma basladim canim internette gebelik. kategorisi b yaziyor. insallah hicbir etkisi olmuyordur bebeklere
Valla bende başlayacağım kuzum yarın çünkü gerçekten göğsüm yanıyor. Senin dediğin gibi kalp krizi geçiriyorum sanıyorum çok şiddetlendi. Olmaz inşallah sonuçta doktorlar bunu düşünüp veriyorlar.

Ben bunları yapmadığım halde kısaldı canım bence olcağı varsa oluyor ama eğer kısaldıysa dinlenmek yatmak ve vajinal progestan faydalı gibi 🤷🏼‍♀️
Bana şimdilşk doktor birşey demedi yat dinlen diye ama progestan günds 2 tane vajinal kullanıyorum genede inşallah seninde uzar canım kendine çok dikkat et

Kızlar bugün kontrole gittim rahim ağzı 27 çıktı. Nst de sancı çıkmadı bebeklerin kilosu 1800 gr. Yarın ciğer geliştirici iğne yapalim önlemimizi alalım dedi. 27 mm normal olması gerekenin altında değil mi korkuyorum biraz
27 yine iyiymiş canım ya haftan ileri zaten kilolar da çok iyi ciğer geliştirici de yapılacakmış daha ne olsun maşşallah 🙏🏻💙

şekerin çıkmazsa ayni boyle devam et ileri haftalarda kilo alimlari yavaslicak bizimkilerin. 2000i gecerlerse cok sevinicem. 2500 zaten normal bebek kilosu oglum öyle doğdu
Ben de öyle diyorım canım bugün doktorum ikizlerde yüzde 65 erken doğum oluyor dedi ben de diyprum en azından kiloları az olmasın 2 yi geçecekler inşşşş

Maatt Maatt NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim PembeAnkaKusu PembeAnkaKusu kızlar çok hareket edince mi rahım uzunluğu kısalıyor ben işe yürüyerek gidip geliyorum istemsiz eğilip kalkıyorum kısalmaya sebep olur mu
kisalma olduğunda cok da hareket etmiyordum ben yürüyüş falan yapmiyordum ama oldu yine de. sonrasinda harekete devam etseydim daha kötü olurdu ondan eminim çünkü ayaga kalktığımda vucudum alarm veriyordu cok baski vardi asagi doğru, ayrica ağrı oluyordu vajinada

Ben de bilmiyorum bugüne kadar hiç kısıtlamadım hareketlerimi ama bundan sorna dikkat etmeye karar verdim zaten çok zorlaniyorum eğilip kalkarken falan

Önermedi kötü değil ortalamanın altında sadece falan dedi. Ciğer geliştirici olucam yarın onu söyledi yat falan demedi yani. Ama ben dikkat edeyim hareketlerimi minimuma indireyim
Bu ciger gelistirici igne ne menem birseymis anlatirsin sen de bize, acitiyor mu vb.. Bizim de zamanimiz yaklasiyor..

Ben de öyle diyorım canım bugün doktorum ikizlerde yüzde 65 erken doğum oluyor dedi ben de diyprum en azından kiloları az olmasın 2 yi geçecekler inşşşş
Benimki de soyledi "ikizin miadi zaten 38.hafta (tek bebegin 40 haftasi), biz 35 itibariyle her an bekliyoruz, kuvoz olmamasi icin iyi kiloda 35 esigini gecse cok iyi" dedi

Canlar 24 haftalık gebelikte bebekler 760 gr ve 720 gram olmuşlar bana biraz fazla almış gibi geldiler şeker falan mı var acaba bende korkmaya başldım :KK43: az olsa bir dert çok olsa bir dert anlamadım geçen hafta 600 gramlardı :KK43:
Masallah💜
21+6'da 450gr'dik, aralarindaki fark kapanmisti. insallah 24haftada 700 gorurum.
Normal formda besleniyorum, sadece kasilma onledigi icin her gun 1 kucuk muz, sularinin azalmamasi icin her gun 1 kucuk havuc yiyorum, bir de hayvansal bir protein olmasina muhakkak dikkat ediyorum.
24.hafta sonrasi protein ve kalsiyum miktarini ilave destege baslayacagim.

Masallah💜
21+6'da 450gr'dik, aralarindaki fark kapanmisti. insallah 24haftada 700 gorurum.
Normal formda besleniyorum, sadece kasilma onledigi icin her gun 1 kucuk muz, sularinin azalmamasi icin her gun 1 kucuk havuc yiyorum, bir de hayvansal bir protein olmasina muhakkak dikkat ediyorum.
24.hafta sonrasi protein ve kalsiyum miktarini ilave destege baslayacagim.
kalsiyum ve protein doktor mu soyledi nasil destekler?

Çok sağ ol kuzum valla senin gibi pozitif olmaya çalışıcam gerçekten iyi geliyor 🙏🏻💙🤗 inşallahh hepimiz ileri haftaları görelim sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi 🤲🏻🥰 sancı konusunu da söyledim çok sık olmadığı için ve düzenli olmadığı için problem olmaz dedi. Bugün geç gittiğim için ısrar edemedim bu haftalarda pek nst ye sokmuyor anladığım kadarıyla ama bir sonrakinde ısrar edicem 👍🏻

Ay evet canım ya senin 4 kere olunca daha da ıslaklık oluyordur ben bir taneyle bile fenalık geçirmiştim hap olarak alıcam dedim yine döndük fitile bakalım işe yarasın da katlanırız artık ☺️ Ped kullanamıyor muyuz mantar mı yaparmış aaa o zaman ben de değiştirip durucam mecbur 😬 çok geçmiş olsun oğluşuna inşallah uzunluk artmıştır kuzum 🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻💙
Guzel dusuncen icin tesekkur ederim canim benim 🥰 mecburen oylmaliyiz hala hastanedr yatiyorum ve bazen bildiginiz dogum sancisi cekiyorum ce suan icin hepsi durdu ve her sancida korktum suan dogsa cok kuvezde olacak diye sorna dedim ki onemli olan kuvezde olmalari degil ben onlari sagl saglim kucagima almam buyutmem sende hep boyle dusun ve ins ki bunlarq gerek kalmadan guzel haftalarda dogum yapariz 🤲🏻🤗 dr genedr sanciyi hatirlat canim onu ihmal ettirme hem senin icinde rahat etmis olur ki ins sorun falanda cikmaz 😊

İnanki hepimiz bir olduk burda kalbim herkesle umarım hep birlikte güzel günleri görürüz🙏 Harikasın bu arada aynen böyle devam yatsın bebişler bakayım gelmek yok 🥰
Ayni sorunlar ve endiseleri tasiyoruz canim o yuzden birbirimizi anliyoruz burdaki herkes duasi olunca o kadar mutlu oluyorum ki ben 🥰 direnmeye devam ve ins kazanan ben olacagim gelmezler ins 🤭💪🏻 ins hepimiz guzelcene bu durumlari atlatip sag saglim bebislerimizi kucagimiza alacagiz daha sonraki gaz sorunlari uyumama sorunlarini konusacagiz ins 🤲🏻🥰💚

Gunaydin kizlar,
Sizlere bir konuda danışmak istiyorum.
Gecen haftaya kadar haftada bir proluton igne, her gun 1 tane progestan hap kullanıyordum.
Geceb hafta 13. Haftam diye perinatolog a gittim ve proluton igneyi birak dedi, vajinal seklinde fitil olarak gunde 1 tane lutinus fitil al dedi.

Simdi buradaki deneyimleri okudum da bu kadar az progestan hormonu almak rahim ağzı kişiliğini mi neden olur? Bir doktora daha mi gidip gorus alayim? Sizler ne kadar progesteron hormonu alıyorsunuz?

Ayni sorunlar ve endiseleri tasiyoruz canim o yuzden birbirimizi anliyoruz burdaki herkes duasi olunca o kadar mutlu oluyorum ki ben 🥰 direnmeye devam ve ins kazanan ben olacagim gelmezler ins 🤭💪🏻 ins hepimiz guzelcene bu durumlari atlatip sag saglim bebislerimizi kucagimiza alacagiz daha sonraki gaz sorunlari uyumama sorunlarini konusacagiz ins 🤲🏻🥰💚
Kuzum nasilsin

Gunaydin kizlar,
Sizlere bir konuda danışmak istiyorum.
Gecen haftaya kadar haftada bir proluton igne, her gun 1 tane progestan hap kullanıyordum.
Geceb hafta 13. Haftam diye perinatolog a gittim ve proluton igneyi birak dedi, vajinal seklinde fitil olarak gunde 1 tane lutinus fitil al dedi.

Simdi buradaki deneyimleri okudum da bu kadar az progestan hormonu almak rahim ağzı kişiliğini mi neden olur? Bir doktora daha mi gidip gorus alayim? Sizler ne kadar progesteron hormonu alıyorsunuz?
Eger risk yoksa canim progesteron destegine gerek yok, doktorun gerek olsa mutlaka devam ettirirdi bu tamamen gebeligin durumuna bagli progestan igne fitil olmazsa olmaz bir ilac degil 🤗

Back