Hastane cantami 2-3 haftaya yapacagim insallah. Bebeklerle karismamasi icin onlara minik bir kabin bavul, kendime de minik bir spor cantasi yapmak niyetindeyim.
Kendime: 2 gecelik, 1 pijama takimi, 2 sabahlik, corap, seyahat boy gunluk kozmetiklerim, tarak, depend, 3 kilot, cikis gunu icin elbise ya da beli yumusak hamile esofmani, terlik, pestemal, minik el havlusu, emzirme ortusu, emzirme yastigi. (Karton bardak, termos ve pipet (dogrulmak zor oldugu icin cok is gormustu) Benim goguslerim hassas degildir, krem-kapak vb ihtiyac duymadigim icin kullanmiyorum. Gerekirse hastanede garmastan pomat bulunuyor zaten.
Refakatci: pijama, terlik, yedek giysi, camasir, maske, kolonya, kagit havlu
Bebislere: 1 paket 0 numara bez, yenidoganlar icin olan temizlik mendili, 2 kucuk biberon, "
ic zibin-corap-kendinden eldivenli tulum-sapka" seklinde setler halinde kilitli posetlerde paketlenmis 5er takim giysi (3 gece kalacagimi dusunuyorum), 3 muslin(kundak gibi yapmak icin), 2 orgu battaniye(cikis icin), kirli torbasi, agiz mendili, emzik, alt acma ortusu, pisik kremi, tedbiren 1 adet banyo havlusu (bezden taşan mekonyum kaynakli mecburi popo yikamalari icin)
Araba icin pusetler.
Bos yere pompa goturmuyorum, gerekirse hastane veriyor. Mama kafama gore almiyorum premature olabilecekleri, yutkunma, gaz gibi farkli sorunlari olabileceklerini dusundugumde uygun marka ve iceriktekini pediatrist yonlendirmesine gore eczaneden alirim. Lohusa serbeti hastanede var. Süs- püs, misafir vb. olmayacak, gerekmedikce eve cikana kadar kimseye haber vermeyi dusunmuyoruz. Gecen sefer gelen gidenden 2dk dinlenemedim, rahat emziremedim vb.
Eksigim var ise hatirlatmalariniza sevinirim.