2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Rica ederim. Meme reddini bu ay bende yaşadım, sadece yeni uyandığında ve gece emzirebildim uykuda. Şimdi şimdi bı tık daha iyi gibi. Hem 4. ayda meme reddi sık yaşanıyor ayrıca alerjen yoğunsa sütte bebek emmek istemeyebiliyor.
Kanli bezlerin fotosunu görmek isteyebilir doktorunuz, biz de öyle olmuştu. Ayrıca diyete başladığımızdan itibaren günlük kaç kaka, kaçında kan var diye not alarak takip etmiştik, size de tavsiye ederim. Tablo iyiye evrilmeli, bı yerde kötüleşip, pik yapiyorsa yediğiniz başka birşey daha tetiklemis gibi dusunebilirsiniz. Doktorunuz diyet konusunda bilgi verecektir ama aklınızda olsun eğer süt ürünleri tamamen kesilecekse günlük kalsiyum desteği kullanmalısınız.
Dr umuza gittik bugun. Simdiye kadar yumurta ve sut tukettigim ve kan ilk kez dun goruldugu icin bir sure daha devam edip gozlemliyelim dedi. Malesef bu ay 370 gr almisiz. Mama olarak hipp onerdi sutum azaldigi durumlarda . Paketli gidalari ve cikolatayi yasakladi. Dunku yorumlariniz beni rahatlatti tekrar cok tesekkur ederim. Ins saglikla buyuturuz hepimiz bebislerimizi💜

Dr umuza gittik bugun. Simdiye kadar yumurta ve sut tukettigim ve kan ilk kez dun goruldugu icin bir sure daha devam edip gozlemliyelim dedi. Malesef bu ay 370 gr almisiz. Mama olarak hipp onerdi sutum azaldigi durumlarda . Paketli gidalari ve cikolatayi yasakladi. Dunku yorumlariniz beni rahatlatti tekrar cok tesekkur ederim. Ins saglikla buyuturuz hepimiz bebislerimizi💜
Rica ederim.🤍 Aynen düşündüğüm gibi olmuş, çok duyarlı olsaydi daha önce kan durumu yaşanırdı. Siz kesmeden takipte kalın dediği gibi.. Gram olarak artık ilk üç ay gibi fazla alamayacaklar, arayı ek gıdada kapatırız. Muhtemelen alerjen yüzünden ve 4. ay sebebiyle emmeyi azalttığı için olmuştur. Ben de o civarda bekliyorum bu ay, mamayı bile az içiyoruz malesef.. Toparliycaz inşallah🙏🏻

Siz yediklerinize dikkat ediyormusunuz ?
Gaz ilaci kullaniyormusunuz?
Kabizlik gibi sorununuz varmi?
Gaz ilaclarida bazen sureci artiryor bagirsaklar cikarmak icin zorlaniyormus
Oncelikle onu kestik
Benim bebegim 5ay 2 gunluk ama erken dogdu 4 aylik suan
Bizde o durmdaydik resmen geceleri eziyetti simdik biraz daha azaldi doktorumuz bana sole birsey dedi
Bu aylarda bitmesi beklenirmis bitmiyorsa baska bi sebep olmaliymis
Sut urunlerini tamamen kesip sut diyetine basladim biraz daha iyi durumdayiz suan
Eger ole biseyden suphelendimi sizdede
Birde bagursaklar gelisim acisindan pik yaparmis sonra duzrlirmis.
Kabızlıkta yok cevabınız için çok saolun. Süt ürünleri mi gaz yapıyor o yüzden mi öyle diyet yapılıyor? Hiç duymamıştım bilgim yok bu konuda😕 süt ürünü olarak kahvaltıda peynir birde ara sıra yemeklerle yoğurt yiyorum. Onlardan mıdır gaz acaba🤨😕

Kızlar merhaba 27sinde 4. Aya gircez mama kullaniyo çevremdeki arkadaşlarımın bebekleri 4. Ayda ek gıda tadimlarina başladılar siz ne durumdasınız? Başladınız mı ek gidalara? Haftaya doktorumuzla da goruscez de sormak istedim☺️☺️

Kabızlıkta yok cevabınız için çok saolun. Süt ürünleri mi gaz yapıyor o yüzden mi öyle diyet yapılıyor? Hiç duymamıştım bilgim yok bu konuda😕 süt ürünü olarak kahvaltıda peynir birde ara sıra yemeklerle yoğurt yiyorum. Onlardan mıdır gaz acaba🤨😕
Paketli gidalarin cogunda var sut urunu icinde bulunmamasi gereken urun gruplari oluyor maalesef
Simit pogaca kek kurabiye dahil bunlara ve dana eti
Size dmden listeyi atay ben ama doktorunuz bu konuda ne diyor ?

Paketli gidalarin cogunda var sut urunu icinde bulunmamasi gereken urun gruplari oluyor maalesef
Simit pogaca kek kurabiye dahil bunlara ve dana eti
Size dmden listeyi atay ben ama doktorunuz bu konuda ne diyor ?
Anladım çok teşekkür ederim saolun doktora yeni gideceğim dediklerinizi bi soracağım daha önce sormuştum pek bişiy demedi zamanla geçer dedi pek bi açıklama yapmadılar o yüzden bende şaşırdım

Selam kızlar benim bebis 3. Ayda cok konuşur agulardi 4. Ayda kesildi gibi çok nadir konuşuyor bu durumda endiselenmem gerekir mi hatta biraz korktum

Bebekler hareketlenmeye başladıkça buraya giremez olduk resmen . Uyanıkken elde telefon görmemeleri lazım diye almıyorum alsam da yazarken saldırmaya başlıyor ekrana uyurken de ay pardon uyurken mı demişim 😒😒 o yarım saatte de temel ihtiyaçlar yemek filan derken vakit bitiyor hemen.
Ek Gıda döneminden önce neler almak lazım onları konuşmak gerek sanki, hangi markanın organik ürünü daha iyi onları da paylaşalım birbirimizle, bir de şu ara konakla uğraşıyorum herkes zeytinyağı sonra tara diyor ama ben geçiremiyorum tararkende kızartıyorum çocuğun kafasını konak tarağı olmasına rağmen. Biraz canım sıkılıyor şimdi şampuan aldım bakalım o işe yarayacak mı 😞
Canım benim oglanda ki de çok fazlaydı zeytinyağını Kafasında bir iki saat masaj yaparak beklet ben diş fırçasıyla yaptım yumuşacık olduğu için oğlumda sevindi kafasını sürekli dış fırçasıyla masaj yapmama bir yıkamada temizledim ama çok uğraştım sende öyle yap
Bebekler hareketlenmeye başladıkça buraya giremez olduk resmen . Uyanıkken elde telefon görmemeleri lazım diye almıyorum alsam da yazarken saldırmaya başlıyor ekrana uyurken de ay pardon uyurken mı demişim 😒😒 o yarım saatte de temel ihtiyaçlar yemek filan derken vakit bitiyor hemen.
Ek Gıda döneminden önce neler almak lazım onları konuşmak gerek sanki, hangi markanın organik ürünü daha iyi onları da paylaşalım birbirimizle, bir de şu ara konakla uğraşıyorum herkes zeytinyağı sonra tara diyor ama ben geçiremiyorum tararkende kızartıyorum çocuğun kafasını konak tarağı olmasına rağmen. Biraz canım sıkılıyor şimdi şampuan aldım bakalım o işe yarayacak mı 😞
İş
İyi geceler arkadaşlar bir sorum olacak.benim bebeğim 4 aylık c.tesi tam. Ama hala gaz sorunumuz var sizlerde de devam eden var mı hala? Ya da bir öneriniz varsa yardıma cok ihtiyacım var😑 bebeğim her gece 1 den sonra aynı saatlerde başlıyor diğer saatlerde hiçbir şey yok. İştahlı olan bebeğim tek bu saatlerde gazdan ememiyor. 11-12 de uyusa bile 1 de yyanıyor her gün. Gaz yüzünden her gece aynı saatlerde uykusuzuz. Önceden 2-3 ü buluyordu uyuması şimdi 4 olmaya başladı. Çıldırmak üzereyim birde uyluşu uykulu sırta vurmak hal derman kalmıyor. Ve cocuk bas bas bağırıyor bazen. Çok zor anlayacağınız. Gündüzleri kendim rezene kimypn çayı karışık içiyorum her gün. Oğluma da günlük 20cc veriyorum. Gazını çıkarıyor bırtlıyor alttan kaç kere, üstten de 5-6 kez cıkmadan 2 kere sağlam geğirse bile rahatlamıyor. Kaç kere gaz cıkarmak zorunda oluyorum hemen de cıkmıyor gece kaç saat kollar kopuyor ya şaşırdım vallahi yıprattı beni bu gaz. Gündüz akşam bebeğim çok keyifli gece ne olduğunu çözemedim bu nedir böyle😵‍💫😑😓biraz uzın oldu sizlerden güzel bilgiler oluyor umarım bü çözüm olur😓🥹
Olabilir canım maalesef benim İlk oğlumda 6.aya kadar devam etmişti bu gaz sorunu inşallah biran önce biter

Selam kızlar benim bebis 3. Ayda cok konuşur agulardi 4. Ayda kesildi gibi çok nadir konuşuyor bu durumda endiselenmem gerekir mi hatta biraz korktum
Bende bugün aynı şeyi düşündüm Pazartesiye günü hemşiremize soracağım bide dil bağı falan olabilir ona baktıracm

Emiyor evet bende hiç ses çıkarmayınca aklıma dil bağı geldi
Başka bisey mi var acaba neden konuşmayı bıraktığında diye bi süredir farkındayım bunun nerdeyse 2 3 hafta. İnsan geriliyor nedenini bilmeyince. Neden konuşmuyor acaba heyecanlanıyor baloncuk yapıyor tükürükle ama konusma yok

Başka bisey mi var acaba neden konuşmayı bıraktığında diye bi süredir farkındayım bunun nerdeyse 2 3 hafta. İnsan geriliyor nedenini bilmeyince. Neden konuşmuyor acaba heyecanlanıyor baloncuk yapıyor tükürükle ama konusma yok
Evet evet tamda aynı şeyleri yapıyor tükürük çıkarıyor balancuk yapıyo ama agulama sesleri yok ben AA faln diyorum dediğimi taklit etsin diye hiç yapmıyor bugün bende düşündüm

Agu kelimesini benimki de unuttu, eskiden arkaarkaya söylerdi. Şimdi ses taklit ediyor, anlamlı değil tabi aaa, ooo gibi ağız hareketleri ile birlikte.. bunu da uykudan uyanınca ve uyumak uzereyken söylüyor.

Kızlar bu bı kac kez olduğu için yazmak istedim. Şu an sabah ezanı okunuyor ve ben ezandan bikac dk önce kötü rüyayla uyanıyorum yani biraz korkarak.. benden bı kaç dk sonra da bebeğim biraz ağlıyor kucaklayıp uykuya döndürüyorum. Dua edip yatsam da oldu bugün mesela.. acaba nazar fln böyle bişey mi?

Evet evet tamda aynı şeyleri yapıyor tükürük çıkarıyor balancuk yapıyo ama agulama sesleri yok ben AA faln diyorum dediğimi taklit etsin diye hiç yapmıyor bugün bende düşündüm
Aynen benimki de böyle cildircam neden konuşmuyor geçen ay susmuyordu Ağu agu diye suan cok kahkaha atıyor hep gülme durumu var gidiklandiginda veya guldurdugumuzde cigliklar var ve sürekli ağzından pufff yaparak tükürük

Son düzenleme:
Agu kelimesini benimki de unuttu, eskiden arkaarkaya söylerdi. Şimdi ses taklit ediyor, anlamlı değil tabi aaa, ooo gibi ağız hareketleri ile birlikte.. bunu da uykudan uyanınca ve uyumak uzereyken söylüyor.
Çığlık falan atiyo genelde eller agizda oluyor ağzında olmadığında ise hep baloncuk yaparak ses çıkarıyor bi harf soylemiyor

X