2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Çok tesekkur ederim bilgilendirmeniz icin. Sut urunlerini kestim bugun hemen. Bebegime zarar veririm korkusuyla butun gun bisey yiyemedim. Yarin dr kontrolumuz var umarim hersey yolundadir. Ciddi bir meme reddi yasamistik bu ay. Tam yoluna giriyor derken bugun kan gorunce şok oldum. Size de cok gecmis olsun. Tum bbeekler hep saglikli olsun ins
Rica ederim. Meme reddini bu ay bende yaşadım, sadece yeni uyandığında ve gece emzirebildim uykuda. Şimdi şimdi bı tık daha iyi gibi. Hem 4. ayda meme reddi sık yaşanıyor ayrıca alerjen yoğunsa sütte bebek emmek istemeyebiliyor.
Kanli bezlerin fotosunu görmek isteyebilir doktorunuz, biz de öyle olmuştu. Ayrıca diyete başladığımızdan itibaren günlük kaç kaka, kaçında kan var diye not alarak takip etmiştik, size de tavsiye ederim. Tablo iyiye evrilmeli, bı yerde kötüleşip, pik yapiyorsa yediğiniz başka birşey daha tetiklemis gibi dusunebilirsiniz. Doktorunuz diyet konusunda bilgi verecektir ama aklınızda olsun eğer süt ürünleri tamamen kesilecekse günlük kalsiyum desteği kullanmalısınız.

Kızlar merhaba bebeğim 4. Ayına girdi gözlerinde yaşlanma yaşlı yaşlı bakıyor resmen ve hafif çapaklanma söz konusu başına gelen var mı neden olabilir ?

Kızlar merhaba bebeğim 4. Ayına girdi gözlerinde yaşlanma yaşlı yaşlı bakıyor resmen ve hafif çapaklanma söz konusu başına gelen var mı neden olabilir ?
Merhaba gözyaşı kanalı tıkanmasıymış galiba bu olay. Masajı falan varmış damla ve masajla düzeliyormuş bir doktorunuza danışın bence

Kızlar nasılsınız özledim sizi. Çalışmaya başladık malum bu hafta evden çalışma haftam hem iş bitmeyen telefonlar mailler yazışmalar, oğlum da sağolsun ayakta gezecekmiş oturmayı sevmiyor hiç. Zorlanıyorum, bu saat oldu çalışıyorum Allah kolaylık versin🤦🏻‍♀️
Ahh canım bende diyorum nerelerde 🙈 tahmin ettim günlerinin çok yoğun geçtiğini çalışınca zor haklısın allah kolaylıklar versin 🙏 belim başım kopuyor o ayakta gezmelerden artık birde yine ataklar var galiba hafta başından beri uğraşıyoruz. Kucakta uyumasıda cabası..

Ahh canım bende diyorum nerelerde 🙈 tahmin ettim günlerinin çok yoğun geçtiğini çalışınca zor haklısın allah kolaylıklar versin 🙏 belim başım kopuyor o ayakta gezmelerden artık birde yine ataklar var galiba hafta başından beri uğraşıyoruz. Kucakta uyumasıda cabası..

Bizimki de bu ara geceleri uyuduktan iki saat sonra sebepsiz yere ağlayarak uyanıyor. Neyi olduğunu bilmiyorum ama huzursuz böyle anlamadik neler oluyor yine🤷

Bebekler hareketlenmeye başladıkça buraya giremez olduk resmen . Uyanıkken elde telefon görmemeleri lazım diye almıyorum alsam da yazarken saldırmaya başlıyor ekrana uyurken de ay pardon uyurken mı demişim 😒😒 o yarım saatte de temel ihtiyaçlar yemek filan derken vakit bitiyor hemen.
Ek Gıda döneminden önce neler almak lazım onları konuşmak gerek sanki, hangi markanın organik ürünü daha iyi onları da paylaşalım birbirimizle, bir de şu ara konakla uğraşıyorum herkes zeytinyağı sonra tara diyor ama ben geçiremiyorum tararkende kızartıyorum çocuğun kafasını konak tarağı olmasına rağmen. Biraz canım sıkılıyor şimdi şampuan aldım bakalım o işe yarayacak mı 😞
Mustelanın konak şampuanı ve konak saç kremini almıştım ben. Kremi 1 saat önce sürdüm kafasına.. beklettim.. sonra banyosunda konak tarağıyla hafif hafif taradım çıkana kadar. Zaten tarağa geldiler.. çok zedelememek için kalanı ikinci banyoya bıraktım.. sonra bişey kalmadı.. konak şampuanına devam ediyorum.. köpük formunda, saçı ya da vücudu sabunlu kalmıyor böylece .

Bugün 4. Ay kontrolü ve aşıları vardı.. önceki aşılar ateş yapmamıştı ama bu kez oldu ateş 😞 calpol verdim.. arada ölçerek bekliyorum.. çok ağlıyor kuzum.. şimdi biraz daldı çok şükür, arada hafif ağlamaları var ama çabuk geçiyor.. umarım ateşi de daha fazla yükselmez 🙏🏻

Bizimki de bu ara geceleri uyuduktan iki saat sonra sebepsiz yere ağlayarak uyanıyor. Neyi olduğunu bilmiyorum ama huzursuz böyle anlamadik neler oluyor yine🤷
Bizim bebeler aynı anda belirti veriyor zaten 😅 yine uğraştırıyorlar desene 🙈 gündüz hiç durmuyor bu hafta çok zorladı kendinide bizide umarım geçici bir süreçtir

İyi geceler arkadaşlar bir sorum olacak.benim bebeğim 4 aylık c.tesi tam. Ama hala gaz sorunumuz var sizlerde de devam eden var mı hala? Ya da bir öneriniz varsa yardıma cok ihtiyacım var😑 bebeğim her gece 1 den sonra aynı saatlerde başlıyor diğer saatlerde hiçbir şey yok. İştahlı olan bebeğim tek bu saatlerde gazdan ememiyor. 11-12 de uyusa bile 1 de yyanıyor her gün. Gaz yüzünden her gece aynı saatlerde uykusuzuz. Önceden 2-3 ü buluyordu uyuması şimdi 4 olmaya başladı. Çıldırmak üzereyim birde uyluşu uykulu sırta vurmak hal derman kalmıyor. Ve cocuk bas bas bağırıyor bazen. Çok zor anlayacağınız. Gündüzleri kendim rezene kimypn çayı karışık içiyorum her gün. Oğluma da günlük 20cc veriyorum. Gazını çıkarıyor bırtlıyor alttan kaç kere, üstten de 5-6 kez cıkmadan 2 kere sağlam geğirse bile rahatlamıyor. Kaç kere gaz cıkarmak zorunda oluyorum hemen de cıkmıyor gece kaç saat kollar kopuyor ya şaşırdım vallahi yıprattı beni bu gaz. Gündüz akşam bebeğim çok keyifli gece ne olduğunu çözemedim bu nedir böyle😵‍💫😑😓biraz uzın oldu sizlerden güzel bilgiler oluyor umarım bü çözüm olur😓🥹

İyi geceler arkadaşlar bir sorum olacak.benim bebeğim 4 aylık c.tesi tam. Ama hala gaz sorunumuz var sizlerde de devam eden var mı hala? Ya da bir öneriniz varsa yardıma cok ihtiyacım var😑 bebeğim her gece 1 den sonra aynı saatlerde başlıyor diğer saatlerde hiçbir şey yok. İştahlı olan bebeğim tek bu saatlerde gazdan ememiyor. 11-12 de uyusa bile 1 de yyanıyor her gün. Gaz yüzünden her gece aynı saatlerde uykusuzuz. Önceden 2-3 ü buluyordu uyuması şimdi 4 olmaya başladı. Çıldırmak üzereyim birde uyluşu uykulu sırta vurmak hal derman kalmıyor. Ve cocuk bas bas bağırıyor bazen. Çok zor anlayacağınız. Gündüzleri kendim rezene kimypn çayı karışık içiyorum her gün. Oğluma da günlük 20cc veriyorum. Gazını çıkarıyor bırtlıyor alttan kaç kere, üstten de 5-6 kez cıkmadan 2 kere sağlam geğirse bile rahatlamıyor. Kaç kere gaz cıkarmak zorunda oluyorum hemen de cıkmıyor gece kaç saat kollar kopuyor ya şaşırdım vallahi yıprattı beni bu gaz. Gündüz akşam bebeğim çok keyifli gece ne olduğunu çözemedim bu nedir böyle😵‍💫😑😓biraz uzın oldu sizlerden güzel bilgiler oluyor umarım bü çözüm olur😓🥹
Siz yediklerinize dikkat ediyormusunuz ?
Gaz ilaci kullaniyormusunuz?
Kabizlik gibi sorununuz varmi?
Gaz ilaclarida bazen sureci artiryor bagirsaklar cikarmak icin zorlaniyormus
Oncelikle onu kestik
Benim bebegim 5ay 2 gunluk ama erken dogdu 4 aylik suan
Bizde o durmdaydik resmen geceleri eziyetti simdik biraz daha azaldi doktorumuz bana sole birsey dedi
Bu aylarda bitmesi beklenirmis bitmiyorsa baska bi sebep olmaliymis
Sut urunlerini tamamen kesip sut diyetine basladim biraz daha iyi durumdayiz suan
Eger ole biseyden suphelendimi sizdede
Birde bagursaklar gelisim acisindan pik yaparmis sonra duzrlirmis.

Bugün 4. Ay kontrolü ve aşıları vardı.. önceki aşılar ateş yapmamıştı ama bu kez oldu ateş 😞 calpol verdim.. arada ölçerek bekliyorum.. çok ağlıyor kuzum.. şimdi biraz daldı çok şükür, arada hafif ağlamaları var ama çabuk geçiyor.. umarım ateşi de daha fazla yükselmez 🙏🏻
4.ay asisida bizde huzursuzluk ve ates yapti hem uyudu cok hemde uyanikken cok agladi cirpindi.

Oncelikle onu kestik
Bizde o durmdaydik resmen geceleri eziyetti simdik biraz daha azaldi doktorumuz bana sole birsey dedi
Sut urunlerini tamamen kesip sut diyetine basladim biraz daha iyi durumdayiz suan
Biz de daha 40 günlük değildi kestik gaz damlasini ve sonra süt diyeti başladı, bunlar çok etkili oldu biz de..

Kızlar birşey soracağım emzirirken yeşilçay vs icebiliyor muyuz

Oncelikle onu kestik
Yediklerime dikkat ediyorum her gün kesinlikle.rezene kimyon da içiyorum. Gaz ilacını da 3 aya gelince bıraktık

X