• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
herkese günaydın
2 gündür bebeğin hareketleri çok sert olmaya başladı acaba sancı mı kasılma mı anlamıyorum ama bi yere toplanıp kalıyor sanki bugün dr randevum var ama anlayamadım ne olduğunu bir türlü
burada herkes doğum yaptıkça acaba mı demeye başladım

herkese günaydın
2 gündür bebeğin hareketleri çok sert olmaya başladı acaba sancı mı kasılma mı anlamıyorum ama bi yere toplanıp kalıyor sanki bugün dr randevum var ama anlayamadım ne olduğunu bir türlü
burada herkes doğum yaptıkça acaba mı demeye başladım
Aynısı bende canım. 2 gündür çok sert hamleleri var. Ve toplanıyor bir noktaya taş kesiliyor sanki. Bildiğin canım acıyor. Kasıklarım ve karnımın yanları morarmış gibi acıyor. Bir arkadaşım tüm karın o esnada sertleşiyorsa sancıdır demişti. Ama nst de sancı olayın dikkat çeker şekilde değilse eğer bu tür sancılar yaşamamız doğalmış diye biliyorum. Deneyimli annelerimizin fikri daha kıymetli bakalım ne diyecekler.

Kizlar size bir derdimu anlatacağım.Bu aralar herşeyi kafama takıyorum ve üzülüyorum.
Benim Kayınvalidem falan bebeğim için hicbisey yapmadılar daha önceden de bahsetmistm belki.Herneyse biz annemle Konuşurken annem bana diyorki Bak diğer geline neler almışlardı seninkine almıyorlar Diğer geline şunu vermisti sana vermiyor Kötü niyetle söylemiyor annem ama Ben bukez hazmedemiyorum.Ve birkez uyarmama rağmen yine yapıyor.Soyluyor söylüyor sonrada diyor boşver Senin bebeğin sağlıklı dünyaya gelsinde önemli olan bu falan.İnanin Hamilelik hormonlarını yoksa başka birşeyden bilemiyorum artık annemle telefonda vs konuşmak bile istemiyorum.Zaten ben herşeyin farkındayım birde onun bana sürekli hatırlatması beni aşırı strese koyuyor

İnanın hamileliğimin yüzde 80 i stresle Sinirle geçti.Baskalarina sinirlenip üzüldüğum yetmiyormuş gibi birde insanın en yakınının strese koyması daha ağır.Sirf bu stres üzüntü yüzünden bebeğime birşey olacak diye korkuyorum.Elimdede değil Kafaya takıyorum hersekilde.

Kizlar size bir derdimu anlatacağım.Bu aralar herşeyi kafama takıyorum ve üzülüyorum.
Benim Kayınvalidem falan bebeğim için hicbisey yapmadılar daha önceden de bahsetmistm belki.Herneyse biz annemle Konuşurken annem bana diyorki Bak diğer geline neler almışlardı seninkine almıyorlar Diğer geline şunu vermisti sana vermiyor Kötü niyetle söylemiyor annem ama Ben bukez hazmedemiyorum.Ve birkez uyarmama rağmen yine yapıyor.Soyluyor söylüyor sonrada diyor boşver Senin bebeğin sağlıklı dünyaya gelsinde önemli olan bu falan.İnanin Hamilelik hormonlarını yoksa başka birşeyden bilemiyorum artık annemle telefonda vs konuşmak bile istemiyorum.Zaten ben herşeyin farkındayım birde onun bana sürekli hatırlatması beni aşırı strese koyuyor
Canjm Bende normalde herşeyi kafaya takan bir insandım ama 35 yaşından sonra kendimi sevmeye söz verdim. Anneme çok düşkünüm asla kalbini kıramam beni kırda gıkım çıkmazdı ama artık beni istemeden de olsa üzecek bir konu konuşuyorsa aramıyorum. Uzak duruyorum. Doğumdan sonra bana çok az yiyorsun biraz ye iyileş dedi aslında beni düşündü ama dedim ki "ben şuan lohusayım ve sen böyle dedikçe ben kendimi yetersiz hissediyorum" o saatten sonra asla olumsuz virşey demedi.

Yani baktın ortam da seni gerecek üzecek virşey var uzaklaş tavsiyem sana. Ve unutma sen o kadar değerlisin ki. Sen olmazsan hiçbirşeyin anlamı yok.

Canjm Bende normalde herşeyi kafaya takan bir insandım ama 35 yaşından sonra kendimi sevmeye söz verdim. Anneme çok düşkünüm asla kalbini kıramam beni kırda gıkım çıkmazdı ama artık beni istemeden de olsa üzecek bir konu konuşuyorsa aramıyorum. Uzak duruyorum. Doğumdan sonra bana çok az yiyorsun biraz ye iyileş dedi aslında beni düşündü ama dedim ki "ben şuan lohusayım ve sen böyle dedikçe ben kendimi yetersiz hissediyorum" o saatten sonra asla olumsuz virşey demedi.

Yani baktın ortam da seni gerecek üzecek virşey var uzaklaş tavsiyem sana. Ve unutma sen o kadar değerlisin ki. Sen olmazsan hiçbirşeyin anlamı yok.
Ya bende çok üzülüyorum.Belki farkında değil ama içime atıyorum.Birde her uzuldugumde vücudum istemsiz kasılıyor.Bu benim çocukluğumdan beri olan birşey kendiside çok iyi bilir aslında.😢

Screenshot_20221122-103706_Instagram.webp

Kızlar benim midem ve boğazım çok kötü dünden beri ne yapsam geçer ya, yemek borum resmen cayır cayır yanıyor. Gaviscon fayda ederdi normalde etmedi, sürekli soğuk süt yudumluyorum rahatlatmıyor :KK43:
Ya bu konuda çok saçma ama bende işe yarayan bir şey söyleyeceğim.. ilaçlar, rahatlatan yiyecek içecekler zaten belli. Dün gece ben de aşırı yanma ile uyandım. Gittim koltuğa oturarak uyumaya niyetliydim. Sağıma soluma yastıkları doldurdum kollarımı üstüne koyunca omuz hizasından yüksek kaldılar sanki mideme yer açıldı. Kısa sürede rahatladım. İlaç da içmiştim tabiki ama o pozisyon bana sıkışan midemi rahatlattı hissi verdi. Orada öylece uyumaya niyetliydim aslında ama yatağa geri döndüm sabaha kadar rahatça uyumuşum şu an da bir sıkıntı yok.

Ya bende çok üzülüyorum.Belki farkında değil ama içime atıyorum.Birde her uzuldugumde vücudum istemsiz kasılıyor.Bu benim çocukluğumdan beri olan birşey kendiside çok iyi bilir aslında.😢
Sözlerini dikkate aldığım kişiler farkında olmadan beni geriyorsa “bunu söylediğine göre benden ne yapmamı bekliyorsun ?” Diye başlıyorum. Genelde öylesine söylenen şeyler olduğu için çözüm önerisi çok az oluyor. “ağlayayım mı? Kendimi duvardan duvara mı vurayım ? Ben geride bıraktım sen de kendine boşuna yük etme diyorum “ çoğu zaman konu kapanıyor. Tekrarlanan durumlarda ise “ hadi birlikte ağlayalım belli ki sen bunu aşamıyorsun “ diye sataşıyorum 😂 benim sorunumu aşamayan bir yakınım olmayı hiç kimse sevmiyor bence öylece kapanıp gidiyor konular..

Sözlerini dikkate aldığım kişiler farkında olmadan beni geriyorsa “bunu söylediğine göre benden ne yapmamı bekliyorsun ?” Diye başlıyorum. Genelde öylesine söylenen şeyler olduğu için çözüm önerisi çok az oluyor. “ağlayayım mı? Kendimi duvardan duvara mı vurayım ? Ben geride bıraktım sen de kendine boşuna yük etme diyorum “ çoğu zaman konu kapanıyor. Tekrarlanan durumlarda ise “ hadi birlikte ağlayalım belli ki sen bunu aşamıyorsun “ diye sataşıyorum 😂 benim sorunumu aşamayan bir yakınım olmayı hiç kimse sevmiyor bence öylece kapanıp gidiyor konular..
Güzel taktik.Oyle yapmaya çalışacağım artık.🥲

Günaydın güzel bebişlerin güzel anneleri🌺Kontrolden çıktım oğlum 300 gram almış 2 haftada 2550 gram olmuş doktor şimdilik yeterli dedi
Suyunda azalma varmış plesanta yaşlanması ilerlemiş 1 hafta gerilik var gelişiminde 😔
Haftada 1 kontrol edelim yakın takibe alalım dedi duruma göre haftaya doğuma karar vericez
Havuç suyu kaşar kıyma tüket dedi ekstra yapabileceğim bi şey var mı kızlar

Back