- 7 Şubat 2022
- 1.555
- 3.583
- 83
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #29.321
Allahım son yazılanları görmeseydim keşke. 

Ameliyatlı karına bası mı yapıyorlar
Devlette doğum yapacağım şimdi moku yedim ben. Ik mıkta yaptırmazlar. Sonda olayınıda bilmiyordum 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok sevindim canım tahlillerde bir şey çıkmamasına uzunluğun da haftaya göre normal açıklık olmadığı sürece kesinlikle sorun değil inşallah toparlarsın bir an önce gerçekten hastalık da çok yoruyor insanıŞimdi daha iyiyim canım. Kan ve idrar testleri temiz çıktı. Ultrasonda da her şey yolundaydı. Rahim ağzı da kapalıydı uzunluk 26 mm di sanırım ama açıklık vs olmadığı için ona takılmadı. Hamilelik açısından bir sorun yok. Hastalığımla ilişkili bir şey olabileceğine ihtimal verdi sonra çünkü tek değişen o şu anda. Ağrı kesici ateş düşürücü ile devam işte..
Ben de ilk 6 saat yattim odada. 6 saat sonra sondayi cikarip yürüttüler ama rahim masaji veya karna bastirma gibi uygulama yapmadilar. Benim tüm süreçte canimi yakan tek sey sondanin takilip cikarilmasiydi. Simdi baska bir sehirdeyim nasil olacak bilgim yok bakalim.İlk dogumumda 6 saat boyunca yatmıştım. Ameliyattan çıkar çıkmaz karnıma kum torbası koydular. Ve düzenli aralıklarla gelip rahim masajı yapıp karnıma bastirdilar. Bu uygulamalar her hastanede yok ama.
Elinle karnında brbeği hissediyor musun? O kısmı dürtHaklısın.Ay insallah ya .valla doktorda kabul eder mi bilmem de .sizce kabuk eder mi 35te almayı.dün sehir hastanesinde amnisure yaptır diye gönderdi su azalmasını ogrendik yat dediler yatmadım .keske yatsaydın dedi gerekırse alırız dedi ay bilmiyorum ya stresi berbat her an oynadımı diye beklemek zor
Yapıyorum da uyudugu an uyanmıyoElinle karnında brbeği hissediyor musun? O kısmı dürtben öyle yapıyorum. Su sıkıntılı olursa zaten bekletmezler
inşallah bundan sonraki sürecin , iyleşmen , bebişinin çıkması hepsi çok hızlı ilerler ve güzel günlere başlarsınız canımMerhaba kızlar öncelikle dualarınıza teşekkür edip hepinizi öpüyorum. Zor bir doğum oldu ama gözünüzü korkutmasın ilk iki sezeryanım böyle değildi. Sabah sancı çıktı nst de tekrar bağladılar tekrar çıktı serum takıp tekrarladılar yine çıktı hatta nst de sayı yetmedi H yazıyordu. Dikişlerimde acımaya başladı yavaştan. Doğuma aldılar 13.56 da oğlumu çıkardılar. Ama baya yapışıklık varmış 3. Sezeryan olduğu için 3 4 doktor çekiştiriyor beni. Üstüme 100 kiloluk Dr çıktı resmen. Oğlum ağlama değil de kedi viyaklaması gibi ses çıkardı. Çocuk drları uğraştılar baktılar sonra bana göstermeden koyup küveze götürdüler. Solunum sıkıntısı varmış cihaza bağlıymış bir ara çıkarıp hortumla denemişler olmamış. antibiyotik de kullanıyorlarmış. En iyi ihtimal bir hafta 10 güne çıkar demişler eşime. 2895 50cm 37+4 ama başlarda 5 gün geç döllenmeydi. Buraya kadar zaten ben uyuşmuş hissetmiyordum. Ben 14.50 gibi çıktım ameliyattan çok uğraştılar. Sonra 2 saat odaya almadılar beklettiler ağrı kesici yapın dedim yapmadılar. Mahvoldum orda. Odaya geçince 17. 40 gibi ağrı kesici yaptı bir saat sonra daha dayanılır oldu ağrılar. Özelde hemen yapmışlardı bu kadar ağrım olmamıştı. Benden böyle şimdi süt sağma moduna geçiyorum
Sık kontrole çağırsın o kadarını da görsün yaYapıyorum da uyudugu an uyanmıyo.su azalması demek bebegin kordonu sıkısırsa su az olunca geri düzelemez bebegi besleyen damar tıkanır dedi sürekli aklımda o var
Doğumdan sonraki hafiflik ve rahatlik her seye değer canim ya. Yeniden doğmak gibiTam diyorum normal doğurayım sonra duyuruyorum işte sancısıydı açılmasıydı dikişiydi kesisiydi kim uğraşacak Sezeryan olayım rahat rahat diyorum bunda da sonda ve kum torbasına döndürülme işi hiç hoş değil anlaşılandoğurmayıp içimde tutmak en güzeli
![]()
Bende devlette oldum sezaryeni rahat ol bebek cıkarken sedyede yukarı asagı hafif sarsılıyorsun baska bişey hissetmiyorsun gercekten sonda kısmıda evet takarken cok hafif sızlama oluyor idrar yanması gibi geciyor cıkarırlarken zaten hissetmedim ben kesi yeri sızlamasından onu hissedemedim .hemen kalkıp yurursen cidden atlatıyorsun kısa sürede .aman sakın ama sakın dikiş yeriniz ıslak terli kalmasın 1ay enfeksiyondan cektim berbattı .Allahım son yazılanları görmeseydim keşke.Ameliyatlı karına bası mı yapıyorlar
Devlette doğum yapacağım şimdi moku yedim ben. Ik mıkta yaptırmazlar. Sonda olayınıda bilmiyordum
![]()
Doğum paketinde 10 muayene hakkı var .9. Pazatesi günü kadın hala 2haftada 1 gel diye .relaxlıkta bi marka kendısıSık kontrole çağırsın o kadarını da görsün ya![]()
Yaa öyledir muhakkak sonunda kavuşuyorsun kucağına alıyorsun yavrunu ama acı çekmeden rahat rahat olsa yaDoğumdan sonraki hafiflik ve rahatlik her seye değer canim ya. Yeniden doğmak gibi![]()
Çok geçmiş olsun canım değerlerden anlamam ama takip gerektiren bir şey. Zaten kolestazda vücutta döküntü olmuyormuş. En doğru bilgiyi doktorun verir. İnşallah sıkıntı yaratmaz sizin için36+2 den merhaba kızlar 3 gündür heryerim deli gibi kaşınıyor ve cildimde bısey yok. Çıldırcam kaşıntıdan. Sanırım gebelik kolestazı oldum. Kan verdim ve bütün değerlerım tavan olmuş herşey çok iyi giderken. Ldl kolestrol 264, ALT 137, Albümin 38,8 , ALP 121, AST 82, kolestrol 371, Magnezyum 2,18, WBC 10,04 , Trigliserid 322. Daha gecen ay kan verdim hepsi iyiyken bu değerler şimdi cok moralimi bozdu. Aranızda değerleri yorumlayıcak varmı? Öğle doktor konrtolüm var ve korkmaya başladım bu değelerlerden sonra tabi kaşıntımda cabası heryerım kasımaktan çizik içinde kaldı![]()
Canım iki gün önce aynı şeyi yazmıştım. O gün çok yavaş hareket ediyordu, 2 gün gümbür gümbür etti, bugün yine sakin. Atak ve pasif dönemleri oluyor bence
Normal o zaman bu haftalarBenim de öyle ani hareketler bitti daha çok ittirme.. özellikle sağ böbreğimden ayağını ittiriyor. Ama böyle ani tekme yok
Canım rahim ağzı uzunluğun Kaç cm çıktıKızlar Günaydın.şyan hastanedeyim.gece 4 te başlayan şiddetli.böbrek ağrısı ile sabah doktoruma geldim. Bebeğin kafası aşağıdaymış ultrasonda görünmedi sonra altta muayene oldum 3 cm açıklık var. Nst de sancı çıktı. Şimdi böbrek ağrısını hafifletecek önce sonra tekrar nst. Eğer açılma ve sancı devam ederse yatışını yaparım dedi. Dua edin kızım az daha beklesin henüz kilo 2300. Ayrıca ola ki böbrek gaz sancınız olursa ihmal etmeyin
Oncelikle gozun aydin canim saglikla buyusun oglusunMerhaba kızlar öncelikle dualarınıza teşekkür edip hepinizi öpüyorum. Zor bir doğum oldu ama gözünüzü korkutmasın ilk iki sezeryanım böyle değildi. Sabah sancı çıktı nst de tekrar bağladılar tekrar çıktı serum takıp tekrarladılar yine çıktı hatta nst de sayı yetmedi H yazıyordu. Dikişlerimde acımaya başladı yavaştan. Doğuma aldılar 13.56 da oğlumu çıkardılar. Ama baya yapışıklık varmış 3. Sezeryan olduğu için 3 4 doktor çekiştiriyor beni. Üstüme 100 kiloluk Dr çıktı resmen. Oğlum ağlama değil de kedi viyaklaması gibi ses çıkardı. Çocuk drları uğraştılar baktılar sonra bana göstermeden koyup küveze götürdüler. Solunum sıkıntısı varmış cihaza bağlıymış bir ara çıkarıp hortumla denemişler olmamış. antibiyotik de kullanıyorlarmış. En iyi ihtimal bir hafta 10 güne çıkar demişler eşime. 2895 50cm 37+4 ama başlarda 5 gün geç döllenmeydi. Buraya kadar zaten ben uyuşmuş hissetmiyordum. Ben 14.50 gibi çıktım ameliyattan çok uğraştılar. Sonra 2 saat odaya almadılar beklettiler ağrı kesici yapın dedim yapmadılar. Mahvoldum orda. Odaya geçince 17. 40 gibi ağrı kesici yaptı bir saat sonra daha dayanılır oldu ağrılar. Özelde hemen yapmışlardı bu kadar ağrım olmamıştı. Benden böyle şimdi süt sağma moduna geçiyorum
Nst olur yine canım ama çatı muayenesi tekrar yapmazlarKizlarr bugun bizim kontrolumuz var, gecen hafta cati muayenesi ve nst olmustu ilk defa. Bugun yine mi yapicaklar ikisinide acaba? Bilgisi olan varmii, hala ayni hissediyorum kendimi gecen haftayla cunku bi degisiklik yok![]()
Ne takılırken ne çıkarken hiç bir şey hissetmedim ben. Sonda hakkındaki tek fikrimde burada okuduklarımdı. Bayaa da gözüm korkmuştu.ayy sonda dediniz bi hoş oldum kızlar yaa , uyuşukken taksınlar ne var sanki demi , çıkarırken de mecbur hissedeceğiz ozaman ,
mutlaka takıyolarmı acaba yaaa ay ne kötü![]()