• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Yaa benim de eşim çok horluyor. Bebek doğunca ne yapacağım bilmiyorum. Bebek sürekli uyanır o sese. Biz de geçen sene horlama için buhar makinesi aldık ama pek faydası olmadı. Nem ölçer de var odanın nemi yüzde olarak hiç artmadı. Niye artmıyor anlamıyorum. Makine de şu
Eki Görüntüle 3160735
Canım bizim ki gerçekten horlama durumunu yarı yarıya düşürdü. Makina farkı var demek ki. Nemi ölçmedik ama ölçerim bakalım fark oluyor mu diye. Horlama bebekleri etkilemiyor demişti bir arkadaşımız bende ondan çekiniyordum ama deneyip göreceğiz, alışırlar bence.

Canım bizim ki gerçekten horlama durumunu yarı yarıya düşürdü. Makina farkı var demek ki. Nemi ölçmedik ama ölçerim bakalım fark oluyor mu diye. Horlama bebekleri etkilemiyor demişti bir arkadaşımız bende ondan çekiniyordum ama deneyip göreceğiz, alışırlar bence.
Ay ben alışamadım kaç yıldır bebiş alışır mı bilemiyorum 😂 Peki nasıl su koyuyorsunuz

Selam kizlar ben dun saat aksam 22:00’de oglumu normal yolla dogurdum.36+4’te 2200 gram dogdu kuveze girmedi.Onun kalple ilgili tetkikleri ve benim gebelik zehirlenmesi durumumun dogumdan sonra 5 gun daha surebilecegi ihtimalimden oturu daha hastanede olacagiz.darisi sizlrin basina.
Ayyy hayırlı olsun 😍 😍 😍 😍 detayları anlat ilk fırsatta 🤩

Selam kizlar ben dun saat aksam 22:00’de oglumu normal yolla dogurdum.36+4’te 2200 gram dogdu kuveze girmedi.Onun kalple ilgili tetkikleri ve benim gebelik zehirlenmesi durumumun dogumdan sonra 5 gun daha surebilecegi ihtimalimden oturu daha hastanede olacagiz.darisi sizlrin basina.
Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütmek nasip etsin 😍 hosgelmis kuzucuk ❤️

Dimii insani cok dusunduruyor bu durumm, benimde mesela cevrem ailem hep hollandada, onlarin hicbiri ne testler yaptirdi ne asi yaptirdi nede seker yuklemesi yaptirdi, ailemde surekli bi hamis biri vardir illakii ve hepside gununde dogum yapti veya 3/4 gun oynamistir en fazlaa.

Bide tuhafima giden sey hollandada teklif bile edilmiyor bu tetanoz mesela, veya her ay kontrole bile almiyorlar.. turk hekimlerine guvenim sonsuzz o tartisilmaz kiyaslanamazda avrupayla ama bu hamilelerden istediklerini fazla buluyorum burda maleseff.

Ben corona asisida olmadim, masallah diyimm hic hastalanmiyorumda kac senedir, corona gecirmeme ragmen 😅

Bilmiyorum vallaa hersey cok tuhaflasti kime neye inanacagina bilemiyor insan bazen.
Bende Hollandadayim ve 13. Haftada NIPT testi yaptirdim, 22. Haftada bogmaca, tetanoz asimida oldum. Bunlar istege bagli NIPT tercih edilmiyor fiyatindan dolayi asiyida herkes yaptirmiyor ama ben bebegim tek doz asi olsun diye kendim asi olmayi tercih ettim.

Kontrollere gelince 6-7. Haftada kontrol var sonrasinda 10-11. Hafta ebenin yaninda oluyor. 13. Ve 20. Hafta hastanede detayli ultrason oluyor. 20. Haftadan sonra kontrol cok az ama korktugun suphelendigin bir sey oldumu ebeyi arayip gidebiliyorsun. Riski olanlar surekli hastanede kontrol altinda okuyor.

24. Haftada kan veriliyor seker cikma riski olanlara bakiliyor. Bende ilk verdigimde yuksek cikti daha sonra 3defa dusuk cikti o yuzden seker yuklemesi yapilmadi bence cok yuksek cikanlarda yapiliyor yukleme yada hastaneden hastaneye degisiyor olabilir.

Maşallah canım gözünüz aydın sağlıkla hastaneden birlikte çıkacaksınız inşallah 🤲🏻

Ya demi yurt dışında yaşayan arkadaşlar az ultrasona girdiklerini söylerken biz 4 haftayı zor ediyorduk ne durumdalar diye. Bi açıdan iyi diğer açıdan kötü demek ki. Ben aşı olmadım, hastalıkta geçirmedim ama adeta osuruktan nem kapan yapım var. Rubella korkusu beni mahvetti işte. Hala bile korkuyorum sağlıklı doğar inşallah bir şey çıkmaz diye.
Evet evett ablam mesela sasiriyor her ay kontrole cagiriyolar burda diye 😂 ki ben gecen aya kadar 5/6 haftada bir gidiyordum kendimi iyi hissettigim icin 🤭

Benimde mesela tup bebekle oldu bebegim, ve benim yasimda okadar cok cocugu olmayan duyuyorumki son zamanlarda onu ben rahim agzi kanserine karsi asi olmustuk hollandada 13 yasinda, biraz ona bagliyorum. Acaba ondan sonrami hormonlarimizla oynadilar diye 🥹 illaki yedigimiz ictigimizdede var amaa ben birazda bazi seyleri asilarda buluyorum. Ozellikle coronadan sonra bunu daha cok dusunmeye basladim.

Gözünüz aydın sağlıkla mutlulukla büyütün oğlunuzu, çok geçmiş olsun.🌼

Bende Hollandadayim ve 13. Haftada NIPT testi yaptirdim, 22. Haftada bogmaca, tetanoz asimida oldum. Bunlar istege bagli NIPT tercih edilmiyor fiyatindan dolayi asiyida herkes yaptirmiyor ama ben bebegim tek doz asi olsun diye kendim asi olmayi tercih ettim.

Kontrollere gelince 6-7. Haftada kontrol var sonrasinda 10-11. Hafta ebenin yaninda oluyor. 13. Ve 20. Hafta hastanede detayli ultrason oluyor. 20. Haftadan sonra kontrol cok az ama korktugun suphelendigin bir sey oldumu ebeyi arayip gidebiliyorsun. Riski olanlar surekli hastanede kontrol altinda okuyor.

24. Haftada kan veriliyor seker cikma riski olanlara bakiliyor. Bende ilk verdigimde yuksek cikti daha sonra 3defa dusuk cikti o yuzden seker yuklemesi yapilmadi bence cok yuksek cikanlarda yapiliyor yukleme yada hastaneden hastaneye degisiyor olabilir.
Yaa hollandanin neresinden😁😂 illaki fark ediyordur kisiden kisiyee ama burdaki gibi zorlama vs kesinlikle yok. Burda saglik ocagindan olana kadar telefon geliyor😂

Ben direk olmak istemedigimi filan anlattim imzami attim 😅

Ay ben alışamadım kaç yıldır bebiş alışır mı bilemiyorum 😂 Peki nasıl su koyuyorsunuz
Bende alışamıyorum, bu yaz ameliyata zorladım ama denk gelmedi. Ameliyat olsa biz kurtulacağız inşallah. Önce saka su koyuyordum. Baktım başedilcek gibi değil çok pahalı sular zaten. Bizim burada madra dağından gelen düdüklü suyu var, doğal kaynak suyu yemeklere koyuyoruz, artık onu koyuyoruz.
Evet evett ablam mesela sasiriyor her ay kontrole cagiriyolar burda diye 😂 ki ben gecen aya kadar 5/6 haftada bir gidiyordum kendimi iyi hissettigim icin 🤭

Benimde mesela tup bebekle oldu bebegim, ve benim yasimda okadar cok cocugu olmayan duyuyorumki son zamanlarda onu ben rahim agzi kanserine karsi asi olmustuk hollandada 13 yasinda, biraz ona bagliyorum. Acaba ondan sonrami hormonlarimizla oynadilar diye 🥹 illaki yedigimiz ictigimizdede var amaa ben birazda bazi seyleri asilarda buluyorum. Ozellikle coronadan sonra bunu daha cok dusunmeye basladim.
Bende şüpheleniyorum aşılardan.

Hayırlı olsun canım sağlıkla büyüsün miniğin 💙

Sağlıkla büyütün hoş gelmiş kuzunuz 🥰🤍

Yaa hollandanin neresinden😁😂 illaki fark ediyordur kisiden kisiyee ama burdaki gibi zorlama vs kesinlikle yok. Burda saglik ocagindan olana kadar telefon geliyor😂

Ben direk olmak istemedigimi filan anlattim imzami attim 😅
Hahah icinden dermisim😂😂

Yok asla zorlama yok iyi kotu yani anlatiliyor ona gore herkes kendi karar veriyor. Ama illa yapacaksin yok mecbursun demezler 😬

Banada ebem mektubu verdi okudum kararimi verip randevumu aldim 😬

Aay canısı gözün aydın olsun karşısına iyi insanlar çıksın inş 🙏🏻 darısı hepimizin başına inş bi sıkıntı çıkmaz eve çıkarsınız çabucak

Bende alışamıyorum, bu yaz ameliyata zorladım ama denk gelmedi. Ameliyat olsa biz kurtulacağız inşallah. Önce saka su koyuyordum. Baktım başedilcek gibi değil çok pahalı sular zaten. Bizim burada madra dağından gelen düdüklü suyu var, doğal kaynak suyu yemeklere koyuyoruz, artık onu koyuyoruz.
Ben de git doktora ameliyat olman gerekiyorsa ol diyorum bebek doğsun sonra diyor. Bakalım ne yapacağız. Böyle gitmez.
Ya içme suyu koyacak gibi değil. Biz geçen sene çeşme suyu koyduk bütün ev bembeyaz toz gibi bişey oldu kafayı yiyecektir. Bu sene kaynatıp koymayı düşünüyorum. Sizin öyle beyaz toz olmuyor mu

Kızlar idrar sonucumu atsam çok mu kötü anlayan var mı?

Eklentiler

• IMG_20221113_222108.webp
    IMG_20221113_222108.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 84
Back
X