bende ayniyim canim zaten iki dk ayrilsam yanindan illa bisey oluyorda cok hareketli bebek çünküSize de durduk yere 24 saat yanında olmalıyım hissi geliyor mu?
Ev içerisinden bahsediyorum
Gün içinde bazen ikisi birlikte bi oyuna dalıyor
Kenara köşeye saklanıp ceee diye birden çıkıyorlar
Ve o sırada çok egleniyorlar
Bölmek istemiyorum genelde bölmüyorum da
İsim oluyor farklı odada oluyorum veya beş dakika ayağımı uzatmak istiyorum
O an bana geliyorlar işte napiyorsun git bebelerinle ilgilen diye
Her şey yolunda olsa bile surekli diplerinde olmam gerektiği hissi var kafayı yemek üzereyim
Aynı evin içinde yanlarında değilsem vicdan azabı kötü annelik hissi
Biri bana bunun normal olmadığını bebelerle her dakika dip dibe olmamın sağlıksız olduğunu falan söylesin
Tesekkur ederim canımçok geçmiş olsun cnm inşallah ciddi bir virüs değildir.. hemencecik atlatır...
şu sinek kovucu spreyler var aslında ama sağlıklımı die çok sorguluyorum kendi kendime...
sanada çok geçmiş olsun
yani ben kızım için diyim.. aşırı hareketli ve panik yani bişey yapacağı zaman öküz gibi dalıyor bişeylere bu yüzden sürekli göz hapsinde tutmak zorundayız ki bilmem kaç kere dudağı patladı biliosunSize de durduk yere 24 saat yanında olmalıyım hissi geliyor mu?
Ev içerisinden bahsediyorum
Gün içinde bazen ikisi birlikte bi oyuna dalıyor
Kenara köşeye saklanıp ceee diye birden çıkıyorlar
Ve o sırada çok egleniyorlar
Bölmek istemiyorum genelde bölmüyorum da
İsim oluyor farklı odada oluyorum veya beş dakika ayağımı uzatmak istiyorum
O an bana geliyorlar işte napiyorsun git bebelerinle ilgilen diye
Her şey yolunda olsa bile surekli diplerinde olmam gerektiği hissi var kafayı yemek üzereyim
Aynı evin içinde yanlarında değilsem vicdan azabı kötü annelik hissi
Biri bana bunun normal olmadığını bebelerle her dakika dip dibe olmamın sağlıksız olduğunu falan söylesin
Tek çocukların kaderi bu.. anneyi ya da babayı hep yanında istiyor . Ben yanına oturmadan oyun bile oynamıyor. Ben nerdeysem o da oraya geliyor. İşte bu yüzden kardeş şart , hem de acilenyani ben kızım için diyim.. aşırı hareketli ve panik yani bişey yapacağı zaman öküz gibi dalıyor bişeylere bu yüzden sürekli göz hapsinde tutmak zorundayız ki bilmem kaç kere dudağı patladı biliosun
ama kesinlikle bu duruma karşıyım evet ara sıra göz ucuyla felan bakıyoruz ama tek cocuk olduğu için genelde kendi sıkılıp bizimle olmak istiyor
ama seninkiler ikiz ve birbirleriyle oynayıp vakit geçiriyorken dipdibe olmak bana saçma geldi..
alışırlarsa bu sefer kopamazlar senden.. bence doğrusunu yapıosun
tabi sen yaptın beline kuvvetTek çocukların kaderi bu.. anneyi ya da babayı hep yanında istiyor . Ben yanına oturmadan oyun bile oynamıyor. Ben nerdeysem o da oraya geliyor. İşte bu yüzden kardeş şart , hem de acilen
Güvenli ortamdan bahsediyorum aslındabende ayniyim canim zaten iki dk ayrilsam yanindan illa bisey oluyorda cok hareketli bebek çünkü
Ya bakıyorum millet etkinlikler bilmem neler çocuğuylayani ben kızım için diyim.. aşırı hareketli ve panik yani bişey yapacağı zaman öküz gibi dalıyor bişeylere bu yüzden sürekli göz hapsinde tutmak zorundayız ki bilmem kaç kere dudağı patladı biliosun
ama kesinlikle bu duruma karşıyım evet ara sıra göz ucuyla felan bakıyoruz ama tek cocuk olduğu için genelde kendi sıkılıp bizimle olmak istiyor
ama seninkiler ikiz ve birbirleriyle oynayıp vakit geçiriyorken dipdibe olmak bana saçma geldi..
alışırlarsa bu sefer kopamazlar senden.. bence doğrusunu yapıosun
yani tamamiyle salmaktan bahsetmedm zaten bendeGüvenli ortamdan bahsediyorum aslında
Odalarında öyle üzenlerin devrilecek zarar verecek bir şey yok
En fazla perdeye asılıp dugmelerini kopartirlar
Bir sey olacak korkusu degil de ben de onlarla oynayayım dusuncesi
Yanlarina oturup oynamazsam cocuklarla hic ilgilenmiyorum diye vicdan yapiyorum
Ya bakıyorum millet etkinlikler bilmem neler çocuğuyla
Ben böyle hadi saldım oynayın der gibi
Valla vicdan yapiyorum ya
Gelişimleri için iki türlü de yararlı değil ölçüyü kaçırmamak lazım
Arada yalnız da takilsinlar beraber de bir şeyler yapalım ama
O yalnız oyama şeysi bende al beceremiyorsun çocuk senin neyine olarak ortaya çıkıyor
Biz onu yapamıyoruz işteyani tamamiyle salmaktan bahsetmedm zaten bende
eğer öyle yapıosan oda olmaz bebeğim
bence bebeklerle etkinlik cokta zevkli oluyor
seni paylasamiyorlar demek ki bu ikizlerin genel ozelligi bence 3. kisi oldugunda tartisma kavga oluyor benim kardeslerim hala oyle oluyor ara siraBiz onu yapamıyoruz işte
Kitap okuyalım diyorum kitap için kavga ediyorlar bi o çekiyor bi öteki
Legolarla oynuyoruz biri gelip ötekinin elinden parçayı alıyor kaçıyor yine kavga
Ben ortalıkta yoksam ikisi çok güzel oynuyor ben olunca kavga
Biz tek uykuya geçtik,rahat ettim.Uyandıktan sonra ilk başlarda 4 saat sonra uykusu geliyordu.Onu 4,5 saate çıkardım,oyaladık.Sonra bi yatıyor,2-2,5 saat uyuyorTek uykuya gecen var mi? Atak döneminden midir yoksa tek uykuya mi gecmek istiyor bilmiyorum. 1 haftadir sabah uykusunu uyumak istemiyor.7de uyandi diyelim 11-11.30a kadar uyumuyor. Sonra uyuyunca da 2saate kadar uyuyabiliyor. E tabi oglen uykusu 5-6ya kayiyor ama onu da uyumak istemiyor.7ye dogru uykusu gelip uyuyor bu sefer de aksam 8de ayakta... Normalde 21.30da uyurdu e simdi 23-23.30a kadar kaydi uykulari ne yapmaliyim sizce
Ya da ilk uykusunu 1 saat uyuduktan sonra uyandırın ki ikinci uykusu çok geçe kalmasın.Bir dönemde öyle yaptım.Biz tek uykuya geçtik,rahat ettim.Uyandıktan sonra ilk başlarda 4 saat sonra uykusu geliyordu.Onu 4,5 saate çıkardım,oyaladık.Sonra bi yatıyor,2-2,5 saat uyuyorUyandıktan 5,5-6 saat sonra akşam uykusu.Sizinkinin de zamanı gelmiş bence.Bizim de çünkü en son artık gece 12 de uyuduğu olurdu.İlk başlarda gece uykusu erken olabiliyor.7-8 gibi yatırın.Zamanla tek uykuya alışır.
Ben bi ara suphelendim tek uykuya geçmek istediklerindenTek uykuya gecen var mi? Atak döneminden midir yoksa tek uykuya mi gecmek istiyor bilmiyorum. 1 haftadir sabah uykusunu uyumak istemiyor.7de uyandi diyelim 11-11.30a kadar uyumuyor. Sonra uyuyunca da 2saate kadar uyuyabiliyor. E tabi oglen uykusu 5-6ya kayiyor ama onu da uyumak istemiyor.7ye dogru uykusu gelip uyuyor bu sefer de aksam 8de ayakta... Normalde 21.30da uyurdu e simdi 23-23.30a kadar kaydi uykulari ne yapmaliyim sizce
Ben bi ara suphelendim tek uykuya geçmek istediklerinden
Bir gün tek uyku yaptırdım hepimiz perişan olduk
Aynı gün danişmana sordum tek uyku için erken sabah ilk uykularını yarım saatle sınırlı tutun dediler
Ama ben hala 1 saat yatiriyorum
Bugun 7de uyandi 11de sabah uykusuna yatti tam 3 saat uyudu inanamadim. ben de ellemedim bugun de böyle olsun bakalim ne olacak dedim. 2te uyandi. Kesin 6-7gibi uykusu gelir dedim hatta 5te parka cikardim yorulur uyur diye ama uyumadi. Aksam yemegini yedik banyo yaptirdik 8 oldu uyutmaya calistim ama imkansiz kesinlikle uyumadi. Kitap okuma balkonda disariyi izleme vs derken 21 45te uyudu sonunda. Bugun de tek uyku denemesi oldu bize. Tabi daha 13 aylik bile degil 15.aydan önce tek uyku onerilmiyor sanirim. Dediginiz gibi sabah uykularini kisa kesip oglen uyumasini saglamak lazim.Biz tek uykuya geçtik,rahat ettim.Uyandıktan sonra ilk başlarda 4 saat sonra uykusu geliyordu.Onu 4,5 saate çıkardım,oyaladık.Sonra bi yatıyor,2-2,5 saat uyuyorUyandıktan 5,5-6 saat sonra akşam uykusu.Sizinkinin de zamanı gelmiş bence.Bizim de çünkü en son artık gece 12 de uyuduğu olurdu.İlk başlarda gece uykusu erken olabiliyor.7-8 gibi yatırın.Zamanla tek uykuya alışır.
Bıraksam benimkilwr de sabah 2 saat uyurlarBugun 7de uyandi 11de sabah uykusuna yatti tam 3 saat uyudu inanamadim. ben de ellemedim bugun de böyle olsun bakalim ne olacak dedim. 2te uyandi. Kesin 6-7gibi uykusu gelir dedim hatta 5te parka cikardim yorulur uyur diye ama uyumadi. Aksam yemegini yedik banyo yaptirdik 8 oldu uyutmaya calistim ama imkansiz kesinlikle uyumadi. Kitap okuma balkonda disariyi izleme vs derken 21 45te uyudu sonunda. Bugun de tek uyku denemesi oldu bize. Tabi daha 13 aylik bile degil 15.aydan önce tek uyku onerilmiyor sanirim. Dediginiz gibi sabah uykularini kisa kesip oglen uyumasini saglamak lazim.
biz çoktan gectik canim bazen onu bile uyumuyor rekoru var 14 15 saat uyumamisligi gece saat 3de cadde cadde dolastirdim uyusun diyeTek uykuya gecen var mi? Atak döneminden midir yoksa tek uykuya mi gecmek istiyor bilmiyorum. 1 haftadir sabah uykusunu uyumak istemiyor.7de uyandi diyelim 11-11.30a kadar uyumuyor. Sonra uyuyunca da 2saate kadar uyuyabiliyor. E tabi oglen uykusu 5-6ya kayiyor ama onu da uyumak istemiyor.7ye dogru uykusu gelip uyuyor bu sefer de aksam 8de ayakta... Normalde 21.30da uyurdu e simdi 23-23.30a kadar kaydi uykulari ne yapmaliyim sizce