• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Canım kiraz çekirdeğinde keramet var mı bilmiyorum ama iki gündür sıcak su torbası koyuyoruz karnına baya rahatlatıyor hatta eski usul çörek otu badem yağı tavsiye ederim alttan baya gaz çıkarıyor biz kv usulü yapıyoruz yarım çay bardağı sıcak suya 2 çay kaşığı dövülmüş çörek otu 1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı badem yağı karıştırıp bekletiyoruz soğuyunca çay sügecinden süzüp bebeğin ağrısına göre 1 çay kaşığı yada 2 çay kaşığı veriyoruz yeni usuller işe yaramayınca eski usullere geçtim ama gerçekten baya gaz çıkarıyor gaz ve kolik bir arada baş etmek çok zor Gunesulas Gunesulas hamak beşik tavsiye etmişti şimdi onu araştırıyorum baya memnun olan varmış ondan almayı düşünüyorum kolik bebeklerde baya kullanışlıymış
Hangi marka hamak beşik bende almayı düşünüyorum ama ya kullanmazsa diye terwddütteyim

Saka yapiorum tatlim 🤣 kiraz cekirdegi gibi disardan etki etcek mi acaba diye
Eder belki :D:D:D :D
Ben sarılık için sarımsak koymuştm
İnanırım :D :D :D :D

Canım kiraz çekirdeğinde keramet var mı bilmiyorum ama iki gündür sıcak su torbası koyuyoruz karnına baya rahatlatıyor hatta eski usul çörek otu badem yağı tavsiye ederim alttan baya gaz çıkarıyor biz kv usulü yapıyoruz yarım çay bardağı sıcak suya 2 çay kaşığı dövülmüş çörek otu 1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı badem yağı karıştırıp bekletiyoruz soğuyunca çay sügecinden süzüp bebeğin ağrısına göre 1 çay kaşığı yada 2 çay kaşığı veriyoruz yeni usuller işe yaramayınca eski usullere geçtim ama gerçekten baya gaz çıkarıyor gaz ve kolik bir arada baş etmek çok zor Gunesulas Gunesulas hamak beşik tavsiye etmişti şimdi onu araştırıyorum baya memnun olan varmış ondan almayı düşünüyorum kolik bebeklerde baya kullanışlıymış
Sıcak su iyi geliyor demek ki cnm..
Bem o karışıma korkarm ama rezene içirdim birkaç kere birkaç yudum.. Ondada güzel gaz çıkardı ama tutup hep veremiorm zararlı olabilir die..
Hamak bem düşünmüorm şu sallanır ana kucağıda almadm
O zamanda sürekli sallanmak istiolar..
İşe başlayacam alışırsa annem yapamaz

Tecrübeli annelere soruyorum bugünler ne zaman geçiyor?Geçiyor mu?Geceleri en azından bir kez kalktığı dönemler ne zaman?Gazdan dolayı ağlamaları bitiyor mu?Gerçekten pilim bitmiş hissediyorum.Sütüm de kesildi ailevi nedenlerden.Bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz?Memede sakinliyordu.Şimdi süt gelmeyince daha çok sinirleniyor.Mamayla besleyen anneler ne yapıyorsunuz?Az kaldı kafayı yememe.
Canım tecrübeli değilim ama sunu söyleyeyim alışıyosun. 2 ay bitince özellikle bu rutine düzene uykusuzluga sanki hayatın hep böyleymiş gibi geliyor. Basta bende cok adaptasyonda zorlandım bebeğim uyumuypdu gazlıydı hayatım böyle mi plcak bi sacımı bile tarayamıyodum dusa giremiyorum diye cıldırıyodum şimdi dusa girince girebildim diye seviniyorum olumlu tarafından bakmayı öğrendim ve kendimi hırapalamıyorum yetişebildiğim kadarına yetişiyorum. Cevremdeki herkes ilk 2 senenin zor olduğunu söylüyor ben 3-4 aylık bi sürec sanıyodum ama öyle değilmiş😬

Selam kızlar hepiniz iyisinizdir inşallah pek takip edemiyorum bu ara. Meme reddiyle ugrasiyorum 10 gündür halbuki hicbir sorunumuz yoktu. Büyük kızımda 3 aylıkken olmuştu bunda çok erken başladı. Kesinlikle istemiyor memeyi oraya gelince kafasını çeviriyor ittiriyor kendini sadece uyurken emiyor. Çok üzülüyorum bu duruma.insallah atlatabiliriz hayırlısıyla. Var mı bizim gibi meme reddi yasayan😫😔

Eder belki :D:D:D :D
Ben sarılık için sarımsak koymuştm
İnanırım :D :D :D :D

Sıcak su iyi geliyor demek ki cnm..
Bem o karışıma korkarm ama rezene içirdim birkaç kere birkaç yudum.. Ondada güzel gaz çıkardı ama tutup hep veremiorm zararlı olabilir die..
Hamak bem düşünmüorm şu sallanır ana kucağıda almadm
O zamanda sürekli sallanmak istiolar..
İşe başlayacam alışırsa annem yapamaz
Ben kolik ağlamaları ile baş edemiyorum internette yorumlara baktım kolik bebeği olan anneler çok memnunlar kollarımız dinlendi diyorlar karışım da annelerimizin bize içirdiği çörek otu badem yağı karışımı bizde çörekotu yağı yoktu biz de çörekotunu ıslatıp yaptık ben de tereddüt ettim içirirken ama büyük insan gibi gaz çıkardığını görünce kendi ellerimle içiriyorum

Selam kızlar hepiniz iyisinizdir inşallah pek takip edemiyorum bu ara. Meme reddiyle ugrasiyorum 10 gündür halbuki hicbir sorunumuz yoktu. Büyük kızımda 3 aylıkken olmuştu bunda çok erken başladı. Kesinlikle istemiyor memeyi oraya gelince kafasını çeviriyor ittiriyor kendini sadece uyurken emiyor. Çok üzülüyorum bu duruma.insallah atlatabiliriz hayırlısıyla. Var mı bizim gibi meme reddi yasayan😫😔
Bebeklerde genelde 3.5 ayda 10. Ayda meme reddi atakları olabiliyor. Benm kizimda da olmuştu. Ayakta kucağımda hızlı hızlı sallaya sallaya emzirebiliyordm bi tek. Poposuna vura vura.. Bi kaç hafta böyle sürmüştü sanırım. Sizde belki başka bi şekilde işe yarar. Sabredin. Kesinlikle kazanan anne oluyor 😊 sebebi de gazdan olabilir diye düşünüyorum

Bebeklerde genelde 3.5 ayda 10. Ayda meme reddi atakları olabiliyor. Benm kizimda da olmuştu. Ayakta kucağımda hızlı hızlı sallaya sallaya emzirebiliyordm bi tek. Poposuna vura vura.. Bi kaç hafta böyle sürmüştü sanırım. Sizde belki başka bi şekilde işe yarar. Sabredin. Kesinlikle kazanan anne oluyor 😊 sebebi de gazdan olabilir diye düşünüyorum
Evet gazdan olabilir büyük kızımda 1 ay sürmüştü dediginiz herşeyi yapiyodum yürüyerek şarkılar söyleyerek emziriyodum ama 3 aylıktı bunda 40 gunlukken başladı. Çocuk memeyi görünce deliriyor ağlama krizine giriyor memeden çekince sakinliyor . Sadece uykudayken besleniyor. Çok can sıkıcı bi durum. Sabretmeye çalışıyorum inşallah üstesinden geliriz yine kazanan ben olurum inşallah.

Ben kolik ağlamaları ile baş edemiyorum internette yorumlara baktım kolik bebeği olan anneler çok memnunlar kollarımız dinlendi diyorlar karışım da annelerimizin bize içirdiği çörek otu badem yağı karışımı bizde çörekotu yağı yoktu biz de çörekotunu ıslatıp yaptık ben de tereddüt ettim içirirken ama büyük insan gibi gaz çıkardığını görünce kendi ellerimle içiriyorum
Kolik bebekler için cok rahatmış cnm evet..
Ben gaz için diosn sandm

Ben hamilelikte aldğım kiloları veremedim :cry::cry::cry::cry:

Doğumda cok gitmedi hatta hiç gitmedi desem yeridir....
Kalanlar hala gitmior.... Doğumdan sonra 1 kilo gitmezmi ya
Eski elbiselerime ağlayarak bakıorm :cry:

Ben hamilelikte aldğım kiloları veremedim :cry::cry::cry::cry:

Doğumda cok gitmedi hatta hiç gitmedi desem yeridir....
Kalanlar hala gitmior.... Doğumdan sonra 1 kilo gitmezmi ya
Eski elbiselerime ağlayarak bakıorm :cry:
Ben de eski kıyafetlerimin içine giremiyorum. Haftasonu yeğenimizin sözü var, giyecek hiçbir şeyim yok 😢

Ben de eski kıyafetlerimin içine giremiyorum. Haftasonu yeğenimizin sözü var, giyecek hiçbir şeyim yok 😢
Bu kadar çabuk verilmesi mi lazımdı ki daha erken değil mi 🙄 bugün bir yazı okudum 6 ay diyet tavsiye edilmiyor annelere. Ben hala sarılıkla uğraşıyorum kilo alıyor ama sarılığı gerilemiyor hep kapkara sapsarı çocuk 😥

Beninde işe başlayınca giyecek bişeyim yok :(

Bu kadar çabuk verilmesi mi lazımdı ki daha erken değil mi 🙄 bugün bir yazı okudum 6 ay diyet tavsiye edilmiyor annelere. Ben hala sarılıkla uğraşıyorum kilo alıyor ama sarılığı gerilemiyor hep kapkara sapsarı çocuk 😥
Diyet değilde.. Çoğu kişide doğumdada emzirirkende gidio..hadi ben emziremikrm ama doğumdada gitmedi :(

Cnm sarılık için hemşire bana evde led ışık varsa gece açık bırakın ışığı dedi beyaz..
Yada led mavi ışıklar varmş ondan alırsan iyi gelir demişti..
Bende annemde kalıorm odada led ışık var onu söylediğinden beri geceleri açk brakıoruz sabaha kadar..
Gündüzleride terasta gün ışığında..
Bide belki batıl inanç ama burda bir sağına bir soluna birer diş sarımsak takarlar.. Sarımsak kokusu sarılığı alırmş
Ben yaptm hepsini 🙈
Kızımla aramda kan uyuşmazlığı var, sarılık oranımız cok yüksekti ama cok şükür sorun yaşamadk

Back
X