• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Kızlar birşey soracağım benim bebişim sütü emdikren sonra baygınlık geçiriyor. Gazını çıkartırken falan hep uykuda yarı baygın. Bir on dakika falan pat pat pıt pıt yapıyorum sırtına. Sonra reflü yatağına yatırıyorum. Hala baygın halde. Gözleri bazen açık bazen kapalı hatta bazen açık halde gülüyor(çoğu kez şasi yapıyor gözleri) falan biz ilk zamanlar bilinçli zannediyorduk gözleri açık diye ama sonra baktii ki kustuktan sonra normale dönmüş yüz ifadesi, kendisi.. bu durumu yaşayan ve mi
Canım bir iki saat uyuyup uyandiysa memeler de çok dolu olduğundan emerken kendinden geçiyor benimki de genelde uyuyakaliyor sonra tekrar uyanabiliyor seninki gibi. Sanırım süt çok olduğu için oluyor benim de tek göğsüm tazikli senin gibi. Bir anda açken karnı çok doyunca yorgun düşüyor diye düşünüyorum ben.
kızlar merhaba nasılsınız ins hepiniz cook iyisinizdir :KK68:
ben epeydir giremiyorum hayatım kaymış durumda oğlum gündüz hiç uyumuyor sürekli ağlama modunda kolik bebek anneleri diye bi grup kurarsanız beni de alın:halay:
biogaia ve sab simplex aldık bakalım işe yarayacak mı ins yarar yoksa o ağladıkça elimde bişi gelmediği için benim de aglayasm gelio:cry:
O gruba beni de alın 😭 Tam olarak aynı şeyi hissediyorum dün nerdeyse onla beraber ben de ağlayacaktim çocuğun gözünde yaş kalmadı ağlamaktan çaresiz kalmak daha da zor.

Cnmm cokmu eğilip kalktın nasılsa iyiyim diyip?
Benm sezeryan ağrm 2. Günde gitmişti cok şükür ama Benim doktorum nasılsa iyiyim deme, 8 hafta boyunca hareketlerine dikkat edeceksn
Özellikle Eğilme demişti..
Dikkat ediorm sorun yaşamadm
Umarm önemli bişey yoktur

Daha dün e bebekte ateş ölçer alırken gördm ve acaba daha neler çkaracaklar diyip, kemeri saçma bulmuştm..
Şuan okuyunca bem şok :KK70:
Memnun kaldnmı
Bende cok memnunum tavsiye ederim canim

Benm sezeryan ağrm 2. Günde gitmişti cok şükür ama Benim doktorum nasılsa iyiyim deme, 8 hafta boyunca hareketlerine dikkat edeceksn

Daha dün e bebekte ateş ölçer alırken gördm ve acaba daha neler çkaracaklar diyip, kemeri saçma bulmuştm..
Memnun kaldnmı
Bence kiraz cekirdegine bosa para verme zaten o kemer ısıtılarak kullaniliyo. sicak havlu da koysan cocuk rahatlar. Sicak rahatlatiyo yoksa kiraz cekirdegi disardan nasil etki etcek🤣🤣
Ben de bas ucuna recel koyim tatlı bi kız olsun🤣🤣

Memnun kaldnmı
Valla eğilip kalkmayı birak geceleri yatakta bi takla atmadığım kaldi 😆 hiç dikkat etmedim eğilip kalkma konusunda ama ağır iş de yapmadim. Önceki gün bagminton mudur nedir onla oynamıştım parkta. Baya bi egilmistim şimdi hatırladım 🤦🏻‍♀️ kaşınmişim ben 😬
Acile gittim detayli bakmadi. Olur öyle ağrılar dedi yolladi 😐

Kızlar selam, bebişimiz 21 günlük oldu bile valla zaman çoook hızlı 😩 Bir şey danışacaktım bu iki gündür gündüz uykuları çok kesik kesik az. Hemen ağlıyo memede tekrar uyuyo. Birde uyurken sıçramasına uyanıyo, sanki birden sanvı girer gibi. Ne yapmak lazım bilemedim. Öneriniz var mı?

Kızlar selam, bebişimiz 21 günlük oldu bile valla zaman çoook hızlı 😩 Bir şey danışacaktım bu iki gündür gündüz uykuları çok kesik kesik az. Hemen ağlıyo memede tekrar uyuyo. Birde uyurken sıçramasına uyanıyo, sanki birden sanvı girer gibi. Ne yapmak lazım bilemedim. Öneriniz var mı?
Aynısını yasiyoruz bi kaç gündür. Hatta bu gece de çok kötü geçti. Memede uyudu ayrilinca ağladı falan. Berbat bi geceydi. Biz sizden 1 gün küçüğüz 😍 tavsiye üzerine biogaia aldim başladım bugün. Tam da 3. Haftada başlıyormuş gaz sancıları. Aldığım damla prebiyotik olduğundan bağırsakların gelişimine de katkida bulunuyor. Yalnız alirsan buzdolabında saklanmasi gerekiyormuş canm

Kızlar sizin bebekler de mi kolik😭🥺 LilaGuller LilaGuller Cemren0604 Cemren0604
Ben de kolik sanırım diyordum ama artık emin oldum yani. Bugün özellikle bittik yani bakın saat nerdeyse 10 oldu saat 2den beri kıvranıyor oğlum çatladı resmen ağlamaktan gözünde yaş kalmadı içim gidiyo o hallerine 🥺 Çözüm bulabilen var mı?
Pazartesi doktora götüreceğim durumu anlatacağım ama bugün o kadra kötü oldu ki eczaneden biogaia aldırdım herkes çok övüyor onu kullanan var mı? Ama hemen etki etmiyormus tabi.
Canım evet kolik ilk oğlumda kolikti 1 yaşında kadar.. malesef çok çözümü yok bu işin büyümesini bekleyeceksin bana 4 -6 ay dediler ama her çocuk farklı işte inşallah bunda kısa sürer diye dua ediyorum. Gaz damlalarına vücut alıştı mı bir süre sonra o da işe yaramıyor. Ben şuan masaj yapıyorum sabah öğle akşam. İyi pırtlatıyor o zaman yapmasa dahi oradaki kasları kuvvetlendirmek için yapmanı öneririm
Tecrübeli annelere soruyorum bugünler ne zaman geçiyor?Geçiyor mu?Geceleri en azından bir kez kalktığı dönemler ne zaman?Gazdan dolayı ağlamaları bitiyor mu?Gerçekten pilim bitmiş hissediyorum.Sütüm de kesildi ailevi nedenlerden.Bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz?Memede sakinliyordu.Şimdi süt gelmeyince daha çok sinirleniyor.Mamayla besleyen anneler ne yapıyorsunuz?Az kaldı kafayı yememe.
Hey gidi heyy geçiyor 5 sene geçti üstünden her gün ne zaman geçecek ne zaman diye yakınıyordum. Üstüne unutuyorsun bile bugünleri merak etme canım. Derlerdi bana da inanmazdım bi daha Asla çocuk yapmayacağım derdim.. sonuç başa sardım. Sütünü arttırmaya calıs stresten uzak dur. Bende lohusayken ailevi nedenlerden sütümü kaybetmek üzereydim.. üstüne sarılıkta geçirdik diye mama takviyeli gittim sarılık bitti şükür mamayı kestim bitince. hala tam anlamıyla yerine gelmiş değil süt arttırıcılarla idame ettirmeye calısıyorum emzikle uyutmaya calısıyorum kucağıma alıp pışpışlıyorum her yolu deniyorum🙄

Off kolik cok zor :KK43:
Allah yardımcın olsun cnm :KK43:
Biz malum emme sorunu ve gaz sancıları
Hergn sabaha karşı öğlene kdar resmen kıvranıo :KK43:

Aynen bende hediye gelenleri bıraktm altnları.. Para bırakanda oldu aslında şuan döviz yüksek görünsede dediğin gibi aslnda düşük cnkü döviz böyle kalmaz uçar..
Ama ondan sonrasıda yüksek meblağlar ayıramam ama en azndan ayda 400 felan ayırsam onları ne yapabilirim die düiünüorm
Vadeli hesaptada toplu olunca iyi oluor.. Böyle yeni başlayanlar için iyi olurmu bilemedm :KK43:

Oyyy cok şükür annelerimiz var..
Ben annemle aynı apt. Olmama rağmen annemde kalıorm 🙈

Seni cok iyi anlıorm cnkü bende aynı şeyleri yaşıorm.. Görmezden geldikçe kendilerini haklı görüp devam ediolar

Cnm sendemi devlet?
Cocuk polinikliğimi
Yoksa yetişkinlern gittiği normal göz doktprumu?

Yıkılmaaaaa 🙈🙈🙈🙈

Valla şu damlaların hepsi aynı ve hepsi boş bence 🙈 geçici süre rahatlatıp tekrar başlıo :KK43:
Bitkisel olarak rezene diolar... Ben şahsen denedim bi yararını görmedm 🙈🙈🙈
Canım gaz masajı yap işe yarıyor bizde

Kızlar sizin bebeklerde uyuyup 10 dk sonra uyanıyor mu gündüz böyle olmaya başladı derin dalamıyor. Uyanınca bi süre sonra ağlıyor uykusunu alamadığı için. Önceden uzun uyurdu gündüzleri. Gecw 1 e kadar böyleydi kollarm koptu kucakta taşımaktan. 1 de derin uykuya daldı şükür. Gece uuzn uyudu ama böyle olursa hep çok yorucu stresten oturup ağlıyorm bende. 7sene sonra bu çok zor geldi bana. Diğer çocuğumlada ilgilenemiyorum kızıyorum stresliyim çünkü hep. Tecrübeli olmak işe yaramıyor sanırım 🥴
Yalnız değilsin büyük oğlumun sadece kreşe giderken çantasını hazırlayabiliyorum.. ilgilenemiyorum yavrumla zoruma gidiyor
Canım biz daha başlamadık ama düşünüyoruz eşim araştırmış. Bireysel emeklilik hesabı açtırıp aylık belli bir miktar para kestiricem hesabimdan dedi eşim. Yatirdigin paranın yüzde 5i kadar sanırım devlet de üstüne ekliyormus. Orada biriksin para diye düşündük.

Canım doktora götürdün mü kolik için bir şey verdi mi acaba ben de çok çaresiz durumdayım şu an 🤦🏻
Biogaia verdi canım ama dediğim gibi asıl çaresi zaman 😔 sen yine de bugünlerini güzel geçirmeye calıs ileride unutacaksın

Aynısını yasiyoruz bi kaç gündür. Hatta bu gece de çok kötü geçti. Memede uyudu ayrilinca ağladı falan. Berbat bi geceydi. Biz sizden 1 gün küçüğüz 😍 tavsiye üzerine biogaia aldim başladım bugün. Tam da 3. Haftada başlıyormuş gaz sancıları. Aldığım damla prebiyotik olduğundan bağırsakların gelişimine de katkida bulunuyor. Yalnız alirsan buzdolabında saklanmasi gerekiyormuş canm
Bizede doktor verdi mommy's bliss günde 4 defa 1ml şırıngayla vericekmişiz, bakalım işe yarayacak mı Kıyamam pırt yapıyo ona ağlıyo ya 😩 Kucağımda uyuyo yerine koyuyoruz hoopp cin gibi 😂 Demekki buda böyle bir dönem 😅

İsine yarar insallah canim 🤲🏻 Ben yine de korkuyorum ya sallamadan zarar gelmez insallah cunku mecbur salliyoruz su an yine kolik zamani
Valla bizi zamanında sallamışlar bir zararı olmamış eski usul şeyleri de uygulamaya başladım artık benim oğlanın şuan uyku zamanı ayağımızda sallıyoduk kolik zamanı şimdi pusetinde uyuyor inşallah şu 3 ayı tamamlayana kadar işe yarar

kızlar merhaba nasılsınız ins hepiniz cook iyisinizdir :KK68:
ben epeydir giremiyorum hayatım kaymış durumda oğlum gündüz hiç uyumuyor sürekli ağlama modunda kolik bebek anneleri diye bi grup kurarsanız beni de alın:halay:
biogaia ve sab simplex aldık bakalım işe yarayacak mı ins yarar yoksa o ağladıkça elimde bişi gelmediği için benim de aglayasm gelio:cry:
Kolay gelsin canım siz baya erken başlamışsınız kolik ağlamalarına biz de bir haftadır aynı durumdayız oğlumla bizim doktorumuz da sab simplex ve lactocol damla verdi işe yarıyor ama kısa süreli sonra yine başa dönüyoruz doktora soracam bakalım bizim damla sayıları az geliyor galiba evde kv olduğu halde saçımı taramaya bile fırsat bulamıyorum

Bende cok memnunum tavsiye ederim canim
Isıdan olabilir ama
Keramet çekirdektemi acaba :D

Bence kiraz cekirdegine bosa para verme zaten o kemer ısıtılarak kullaniliyo. sicak havlu da koysan cocuk rahatlar. Sicak rahatlatiyo yoksa kiraz cekirdegi disardan nasil etki etcek🤣🤣
Ben de bas ucuna recel koyim tatlı bi kız olsun🤣🤣
Kızzz reçelmi koydun :D:D:D

Valla eğilip kalkmayı birak geceleri yatakta bi takla atmadığım kaldi 😆 hiç dikkat etmedim eğilip kalkma konusunda ama ağır iş de yapmadim. Önceki gün bagminton mudur nedir onla oynamıştım parkta. Baya bi egilmistim şimdi hatırladım 🤦🏻‍♀️ kaşınmişim ben 😬
Acile gittim detayli bakmadi. Olur öyle ağrılar dedi yolladi 😐
Cnmmmm kendin kaşınmşsn
Parktaki zımbırtıda işin ne :D:D

Canım gaz masajı yap işe yarıyor bizde

Cnm benm kız inat inat masaj felan hak getire :D

Isıdan olabilir ama
Keramet çekirdektemi acaba :D

Kızzz reçelmi koydun :D:D:D

Cnmmmm kendin kaşınmşsn
Parktaki zımbırtıda işin ne :D:D

Cnm benm kız inat inat masaj felan hak getire :D
Canım kiraz çekirdeğinde keramet var mı bilmiyorum ama iki gündür sıcak su torbası koyuyoruz karnına baya rahatlatıyor hatta eski usul çörek otu badem yağı tavsiye ederim alttan baya gaz çıkarıyor biz kv usulü yapıyoruz yarım çay bardağı sıcak suya 2 çay kaşığı dövülmüş çörek otu 1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı badem yağı karıştırıp bekletiyoruz soğuyunca çay sügecinden süzüp bebeğin ağrısına göre 1 çay kaşığı yada 2 çay kaşığı veriyoruz yeni usuller işe yaramayınca eski usullere geçtim ama gerçekten baya gaz çıkarıyor gaz ve kolik bir arada baş etmek çok zor Gunesulas Gunesulas hamak beşik tavsiye etmişti şimdi onu araştırıyorum baya memnun olan varmış ondan almayı düşünüyorum kolik bebeklerde baya kullanışlıymış

Canım kiraz çekirdeğinde keramet var mı bilmiyorum ama iki gündür sıcak su torbası koyuyoruz karnına baya rahatlatıyor hatta eski usul çörek otu badem yağı tavsiye ederim alttan baya gaz çıkarıyor biz kv usulü yapıyoruz yarım çay bardağı sıcak suya 2 çay kaşığı dövülmüş çörek otu 1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı badem yağı karıştırıp bekletiyoruz soğuyunca çay sügecinden süzüp bebeğin ağrısına göre 1 çay kaşığı yada 2 çay kaşığı veriyoruz yeni usuller işe yaramayınca eski usullere geçtim ama gerçekten baya gaz çıkarıyor gaz ve kolik bir arada baş etmek çok zor Gunesulas Gunesulas hamak beşik tavsiye etmişti şimdi onu araştırıyorum baya memnun olan varmış ondan almayı düşünüyorum kolik bebeklerde baya kullanışlıymış
Canim kötü senaryo çizmek istemem ama sıcak su torbasında patlama olasılığı çok fazla aman kullanmayın onu. Onun yerine ütüyle havluyu ısıtın onu koyun.

Canim kötü senaryo çizmek istemem ama sıcak su torbasında patlama olasılığı çok fazla aman kullanmayın onu. Onun yerine ütüyle havluyu ısıtın onu koyun.
Evet canım patlama riski var ama sıcaklığı banyo suyu sıcaklığı kadar anca oluyor yanma riski yok yani sadece hafif ılık tutuyor karnını bide gündüz kendi gözetimimizde kullanıyoruz geceleri koymuyoruz

Back
X