2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Canm ben OCEANinkini kullaniyorum ilk kizimdada onu kullanmistim muhendisoglunun tavsiye ettigi bi marka
Bu bilgiler için tesekkur ederim cnm. Nescafeyi kesiyorum. Makarnanin sanci yapabilecegini hic dusunmemistim. Kimyondan nefret ederim ama bunu soyleyen kacinci kisisin.. deneyecem artik..
Ben genelde kimyonu kullaniyorum yemrklerde ama cok az yumurtaya bile koyuyorum ama simdi etkili olsun die bi lokma ekmegin icine yarim cay kasigi kadar koyup yiyorum

Kızlar gerçekten artık kafayı yeme derecesine geldim.Bebeğim bu akşamdan beri uyumuyo ve ağlıyo sürekli memede durmak istiyo belki doymamıştır die mama verdim ve hala aranıyo napçağımı şaşırdım artık

Benim kızımda 15 günde 200 gr almış zaten anne sütüne takviye mama veriyorum. Miktari coogalttik 75 cc vericem Haftaya yine kontrol yine almazsa tahlil isticem dedi. Ben sağma yaptığımda yarim saatte 50 cc çıkıyor. Iyice azaldı sütüm zaten yaramıyor bebeye valla moralim yerlerde.

3 250 gr ile taburcu olduk çocuk 1.5 aylık oldu aldigi kiloya bak hatta kilo bile değil 850 gr. Umarim herhangi bi saglik sorunu yoktur .Tek temennim o.
Buarada bugün doktora serum fizyolojiği sordum aşırı hırıltısı yok böyle travmatik birseyi yapmana da gerek yok dedi. 4 5 damla damlat çocuğu çevir yeter dedi

Bugün bizimki de öyleydi . Banyo yaptırdım rahatca yatsin diye ona rağmen hemen dalamadı. Şuan hala mızmız uykusunda. Bi guluyo bi ağlıyo.

Kızlar bebeklerniz gece kesintisiz en fazla kac saat uyuyor ?
Benimki en fazla 2 saat..uyaninca 1 saat memeydi cisiydi diye geciyor iki saat sonra tekrar uyaniyor..uykular haram oldu sarkisi bilinc altimda sürekli dönüyor.sadece nakarat kismini biliyorum iyiki

Kızlar günaydın. Bizde bugün 9 günlük olduk.
Bebeğim emmiyor diyordum göğüs uçlarımı küçük bulduğu için emmiyormuş. Silikon göğüs ucu taktım emdi. Ama sizlerinki gibi değil max. 5dk duruyor o 5 dk da savaşıyor katıla katıla ağlıyor bir ağzına alıyor bi çıkarıyor bir vuruyor. Tam bir savaş hali. Nasıl daha fazla durdurabilirim?

Mama veren anneler size günde veya her öğünde kaç ml vermenizi söylediler?
Ben sağıp sağıp biberonla veriyorum herkes bir şey söylüyor. Biberonu şapır şapır yutuyor tembelim

Her emzirmeden sonra geceleri 60 cc gündüzleri 75 cc .emdiği zaten ortalama 10 dk genelde 5 dakka sonra ağlıyor büyük ihtimal sütün gelmesi yavaşlıyor. Benim bebegim 45 gunluk 4100kg/56 yaptigimizda 73 cc çıkıyor. Siz de hesaplamanizi ona gore yapabilirsiniz.

Benzer yoldan geçmiş birisi olarak tavsiyem silikon ucu ve biberonu bir an önce bırakmaya çalışmanız. Bebekler göğüs ucu olmasa da emebilecek yeteneğe sahip, göğüs ucu genel olarak göğsün iyi boşaltılamamasına neden oluyor, biberon da en büyük meme reddi nedeni. Henüz sizin bebeğiniz çok küçük; o yüzden zaten göğsünüzü etkili boşaltamayabilir kasları tam gelişmediğinden. Benim tavsiyem bir şekilde silikon ucu bıraktırıp, ilk etapta etkili emmeye başlayana kadar da ardından sağdığınız sütü biberon yerine alternatif bir yöntemle vermeniz. Eds veya parmakla besleme yaparsanız bebeğinizin emme refleksi de daha çok gelişir hem.

Login • Instagram canım bu sayfaya bı bak istersen
Doktor randevumuz saat 1.5 ta dayanamadım sabah sağlık ocağına götürdüm.Ama gitmez olaydım insan kalkıp çocuğa bi bakmazmı yaa nesi var sordu etti bitti ben kilosunu öğrenmek istiyorum demesem hiç tartalım bile demiycekti.Gidin yan odada tarttırın dedi.3.480 çıktı kilosu bugün 19 günlük 2.940 tı en son gayet iyi dedi ama bana göre pek almamış gibi geldi kilo

Canım sağlık ocağının hekimleri çok ilgilenmiyorlar sanki çocuk Dr gibi değiller kilosuda iyi canım bence hiç dert etmek her ay normalde alması gereken kilo 600gr la 1000gr arasıdır zaten

Canim ben de gaz masajı yapıyorum sürekli ve yedirir yedirmez omzuma koyup gazıni cikarmaya calisiyorum. Ama yok yani, cidden bitmiyor bir türlü.
Aynen. Ne yaparsak yapalım o gaz olacak . Azaltsak ne mutlu
2 gündür biz de öyleyiz. Hatta 1 aydır bi gün iyi olsak 3 gün 5 gün böyleyiz. Ben kabullendim 3 ayı gözden çıkardım kavga etmicem neden böyle diye . Bu böyle olacak normali bu olması gereken bu deyip devam ediyorum
20 günde 400 gr benism de az . Ben mama pek vermiyordum ama vereceğim bu gidişle
Kızlar bebeklerniz gece kesintisiz en fazla kac saat uyuyor ?
Benim kızım kesintisiz pek uyumuyır hep ık mık şekşinde gerinme şeklinde. En fazla 45 dk uyuyor sonra uyanıyor. Geceleri dk sayamıyorum sürekli ık mık yaptıpından sürekli pış pış halindeyiz
Başlarda dk olarak az emmesi normal emme gücü zayıf çabuk yoruluyorlar sonra artıyor zamanla. Bir de hazıra konmak kolaylarına geliyor. Memeden sütü almak için çaba harcamak zorjnda ama bşberon akışı hızlı kolayca süt geliyo. Memeyi daha sık kullanın emmese bile bebede vakit geçirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…