- 1 Eylül 2017
- 5.326
- 8.497
- 38
Ahh keskee hıc kullanmasam kuzum ama unsılın yukseklıgıde ayrı rısk sımdılık dıyetle beklemeye gectım deneyeceğim sagolasınKuzum ne derece bilmem ama sekiz hafta en azından kullanmasan ya da başka doktor fikri de alsan pek önermiyorlar çünkü özellikle ilk haftalar
Çok geçmiş olsun canım umarım en kısa zamanda düzelir. Valla herşeyi yapmaya mecburuz insilün hap v.s kullanmaktansa diyet yapmayı tercih ederim şahsen. Çok dikkat canım kendineGelişmeleri buraya yazıyorum belkı aynı dertten muzdarıp olanlara bı fıkır olur
1. Matofını benım tedavı oldugum dr biliyordu onun uzerıne buedakı polıkınlıge gıdınce kadın doguma ona kullandıgımj soyledım oda yazdı ama şimdi mide bagırsak sıkayetlerım arttıgı ıcın normal koltukta oturamayacak sekılde gazdan son aylardakı hamıle gıbj hemde agrısı cılesı cabası bana dahılıye uzmanım kullanma desı dıyet yap ama kesın yap yoksa bebege bısey olmasın dedı cuma gunu ılac kullanmadan tekrar bakılacak ne derece etıleyecek gerekirse unsılın ıgnesı verırım sana dedı
Yıne polıkınlıktekı kadın dogumcu bana hgb 9.5 oldugundan kan ılacı vermıstı onuda normalde dahılıyecı ben 3 aydan sonra verıyorum dedı ve benım kendı tedavımı ustlenen dr uma da gosterdım bısey dememıstı
Son olarak bütün gelısmelerı tedavımı ustlenen dr umla paylastım cuma günü zaten randevum var ama dahılyecı dogru soylemıs matofını de kan ılacını da bırak dedi cuma günü geldıgınde konusuruz dedı ve ilaç içmeden dıyetle devam ederız dedı
Hamıle ıkenn ınsan diyet mı yapar besaglık olsun hersey bebıslerımız icin
Ewett canımm bende artık dıyete gecmeyı kabuk ettım hatta belkı beslenme uzmanına bas vurabılırımÇok geçmiş olsun canım umarım en kısa zamanda düzelir. Valla herşeyi yapmaya mecburuz insilün hap v.s kullanmaktansa diyet yapmayı tercih ederim şahsen. Çok dikkat canım kendine
Kesinlikle destek almanı tavsiye ederim. Ben alıyordum şimdi ara verdim diyete,tekrar başlayacağım sonuç aldıktan sonra. Yani gebelik olursa şayet kontrollü devam.Ewett canımm bende artık dıyete gecmeyı kabuk ettım hatta belkı beslenme uzmanına bas vurabılırım
Cok tesekkur ederim
ah çok geçmiş olsun diyetle düzene girer canım insülin bende de bir ara vardı sağlıklı beslenerek hemen düzeliyorAhh keskee hıc kullanmasam kuzum ama unsılın yukseklıgıde ayrı rısk sımdılık dıyetle beklemeye gectım deneyeceğim sagolasın
Yaa ben daha evvel gıtmıstım ama ıgısıne denk gelmedım sanırımKesinlikle destek almanı tavsiye ederim. Ben alıyordum şimdi ara verdim diyete,tekrar başlayacağım sonuç aldıktan sonra. Yani gebelik olursa şayet kontrollü devam.
İnsallahhh agzından bal damlasın vallaa bana benım gıbı esekten düşen anlarah çok geçmiş olsun diyetle düzene girer canım insülin bende de bir ara vardı sağlıklı beslenerek hemen düzeliyor
Tatlım tsh çok hassas bir değer, stresle vs çok değişiyormuş. Bu sebepten mesela teşhis koyarken tsh’ı önemsemiyor doktor t3, t4’e bakıyor. Doktorun bir risk görse müdahale eder zaten, geçen sene bana hemen ilaç yazmıştı.. benim de şimdi 0,25 civarı, ilaç iyice düşürmüş iyi mi kötü mü bilmiyorum endokrincime gideceğim ben de transfer öncesiKızlar endokrine gitmiştim tsh sonucum çıkmış 1.7 hiç anlamadım yani 4 çıkan değer nasıl 1.7 oldu üç günde. T3 e de bakmamışlar orası da şaka gibi. Neyse şimdilik böyle ilaç vs vermez sanırım zaten bu değere
Cnm çok çok geçmiş olsunn.allah acil şifalar versinKızlar babamı covid nedeniyle hastaneye yatırdılar. Aslında bugün karantinası bitmişti ama ağırlaşınca iyileşme olmayınca gitmiş değerleri kötü çıkınca yatışını yapmışlardua ederseniz sevinirim
Çok düşükte iyi değil dedi bana ama ilaç almamak en iyisi o zaman böyle oynak olunca şansıma t3 bakmamışlar hayret cidden t4 bakılmış sadeceTatlım tsh çok hassas bir değer, stresle vs çok değişiyormuş. Bu sebepten mesela teşhis koyarken tsh’ı önemsemiyor doktor t3, t4’e bakıyor. Doktorun bir risk görse müdahale eder zaten, geçen sene bana hemen ilaç yazmıştı.. benim de şimdi 0,25 civarı, ilaç iyice düşürmüş iyi mi kötü mü bilmiyorum endokrincime gideceğim ben de transfer öncesi
Cnm çok geçmiş olsun benim babam 76 yaşında covidi çok ağır geçirdi evde şükür iyileşti ins seninde babacığım iyileşecek duamizda her zamanKızlar babamı covid nedeniyle hastaneye yatırdılar. Aslında bugün karantinası bitmişti ama ağırlaşınca iyileşme olmayınca gitmiş değerleri kötü çıkınca yatışını yapmışlardua ederseniz sevinirim
Amiin kuzum sağ olasınCnm çok çok geçmiş olsunn.allah acil şifalar versin
canım hangi şehirdesin bilmiyorum ama burda sağlık ocağındaki kanlar geç gidiyor hastanenin labında bakılıyor değerler hep yanlış çıkıyor belki ondandır tabi sağlık ocağının kendi labı varsa bilemiyorumYok kuzum 4 çıkan sağlık ocağında yapılmıştı il sağlık müdürlüğü laboratuvarlarını kullanıyorlar. Bu araştırma hastanesinde yapıldı.
Çok teşekkür ederim kızlarCnm çok geçmiş olsun benim babam 76 yaşında covidi çok ağır geçirdi evde şükür iyileşti ins seninde babacığım iyileşecek duamizda her zaman
Yok canım kendi laboratuvarı toplayıp götürüyorlar anladığımcanım hangi şehirdesin bilmiyorum ama burda sağlık ocağındaki kanlar geç gidiyor hastanenin labında bakılıyor değerler hep yanlış çıkıyor belki ondandır tabi sağlık ocağının kendi labı varsa bilemiyorum
bendede insülin direnci çıkmıstı matofin kullandım 2kutu sonra bıraktım ama şimdi ölçtürdüm yine çıktı merkeze sordum 10-12.haftaya kadar kullansaydınız keşke dedi sizi takip edecek olan dr a sorun başla derse başlayın dedi bilemedim içmek istemiyorum ama ya içmedim diye bişey olursa endişeliyim bu arada ayın 10unda ilk ultrason randevum varYaa ben daha evvel gıtmıstım ama ıgısıne denk gelmedım sanırımbana verdıgı dıet ıle bırlıkte 3 haftada 1 bucuk kılo aldım unsılınım artmıs bana teatı tekrarlatmamıstı
Sonra sonucu gorunce kan degerlerı ferrıtın demır hgb düşük unsılınıde bu kadar beklemıyordum dedı tahlıllerını duzelt oyle gel bu sekılde kılo veremezsın dedı gonderdı bende şevkim kırıldı daha da gıdemedım
Ben işte geçen seneden beri her sabah ilaç içiyorum.. hamile kalmasam hiç bilemeyecektim belki. Ama ilacın bir zararı yok, çok sordum düşük yaptıktan sonra, kullanması güvenli yani eğer verirse de üzülme ama sanmıyorum sende tsh sorunu olduğunu,bir önceki testin yüksek bir anına denk gelmiştir ki o da 4 civarındaydı.. geçen sene hamileyken bakıldığında benimki 6,60’dı.. düşük yapıp bütün ilaçları bıraktan 1 ay sonra detaylı bakılınca haşimato teşhisi koyuldu banaÇok düşükte iyi değil dedi bana ama ilaç almamak en iyisi o zaman böyle oynak olunca şansıma t3 bakmamışlar hayret cidden t4 bakılmış sadece
Ahh ne guzel öncelıkle.bendede insülin direnci çıkmıstı matofin kullandım 2kutu sonra bıraktım ama şimdi ölçtürdüm yine çıktı merkeze sordum 10-12.haftaya kadar kullansaydınız keşke dedi sizi takip edecek olan dr a sorun başla derse başlayın dedi bilemedim içmek istemiyorum ama ya içmedim diye bişey olursa endişeliyim bu arada ayın 10unda ilk ultrason randevum var