2021 Nisan ayı tüp bebek yaptıracaklar :)

Kızlar gece 2.30 da çok affedersiniz çişe kalktim 3 tane yarim pirinç büyüklüğünde ve ten renginde parça gördüm ve akinti ile beraber kanamam da vardi once pembe sonra kırmızı oldu hic çamaşırıma gecmedi ama sildikce aktif geldi ve siddetli alt karin agrim oldu sabah 5 ten beri ne kanama ne ağrı nede akintim var dr mun asista i ile görüştüm yapacak bi sey yok dedi pazartesi test yapin dedi parcalarin embriyo olma ihtimali var mi dedim yok dedi ama icimde kötü bir his var 10. Gun kan degerim 23 çıkmıştı bugun 11. Gunum kafam çok karıştı
Canım ben bisey diyecegim şimdi ama saglik personeli değilim ve asla yanlis yonlendirmek istemem. Sadece temkinli ve uyanık olman için kendi tecrubemi soylicem.

Ben bi dış gebeligimde her renkten lekelenme yasamistim. Kirmizi pembe ve kahverengi. Böyle damar damar uzun akinti ve akintinin icindede lekelenmeler olmuştu. Agri ile birlikte tabii. Agri bacagima kadar vuruyordu. Daha sonra kesiliyor bir kac gun sonra tekrar basliyordu. Bu durumda bile doktorum en başta beklemeyi önermişti canım. Parça gibi değildi ama bildiğimiz tam sivi lekelenmelerde değildi.

Sen korkmadan takip et not al durumunu kan ver mutlaka 2 gunde 1 ve yaz kagida.

Transfer günü dahil ilk 3 gün hep evdeydim. İğnelerimi eşim yaptı. Çoğunlukla dinlendim. Ama evde kısa yürüyüşler de yaptım. Bir de namazımı aynı şekilde kıldım, seccadede, eğilerek yani. Sadece ağır ağır kıldım.

Sonraki iki gün hafta sonuna geliyordu, eşimle dışarıda hafif yürüyüşler yaptım. Yavaş yavaş yürüdüm. Sonraki 5 gün işe gittim. Yarım gün çalışıyordum. Merdiven de çıktım, dizlerimi kırarak eğilmeyi de yaptım (Öğretmenim). İşe gittiğim 5. gün aslında transferden sonraki 9. gün zaten pozitifi önce evde, sonra kanda gördüm.

Ben hep yorulmayın ama sürekli de yatmayın, kan dolaşımı önemli, embriyo onunla besleniyor dendiğini biliyordum. Bu üçüncü denememdi ve ilk defa uyguladım. Gerçi ikinci trasferimdi. Ve ilk defa tuttu.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Kan sulandırcı iğnemi eşime yaptırabiliyorumda progestanı yaptırmayı korkuyorum yeterince acı veren bir iğne birde eşime yaptırıp daha çok acı çekmek istemiyorum 😊
Benim ilk denemem ve çok fazla ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ve sizler burada çok yardımcı oluyorsunuz 😊

Canım ben bisey diyecegim şimdi ama saglik personeli değilim ve asla yanlis yonlendirmek istemem. Sadece temkinli ve uyanık olman için kendi tecrubemi soylicem.

Ben bi dış gebeligimde her renkten lekelenme yasamistim. Kirmizi pembe ve kahverengi. Böyle damar damar uzun akinti ve akintinin icindede lekelenmeler olmuştu. Agri ile birlikte tabii. Agri bacagima kadar vuruyordu. Daha sonra kesiliyor bir kac gun sonra tekrar basliyordu. Bu durumda bile doktorum en başta beklemeyi önermişti canım. Parça gibi değildi ama bildiğimiz tam sivi lekelenmelerde değildi.

Sen korkmadan takip et not al durumunu kan ver mutlaka 2 gunde 1 ve yaz kagida.
Tesekkur ederim bilgilendirmen icin dedigini yapacağım bugun normalda mens günüm onun baslamasindan korkuyorum simdi az az kahveden bi tik kirmizi gibi gene basladi

Kizlar günaydın, 12.gun kan değerim 193 idi. Bugun 14.gun kan değerim 341 çıktı. Sanki düşük bir artış var, sizce
Kuzum benim de Bi değerim önceki değerim arasında %70 fark vardı, dün gittim kese gördüm 🙏🏻 takılma sen Dr bana süper dedi geçti hiç ayrıntıya bile girmedi şöyle olmuş böyle olmuş gibi 🥰

Birinci derecemizde anne babalarda yok şükür ama mesala anneannem bizim için değilde başka biri için başkasının çocuğunu koysalar nereden biliyorlar ki filan demişti çok önce olur mu öyle diye açıklama yapıyorlardı bilinçaltımda kaldı mesela dedim ben de yaparsam bana da böyle mi diyecekler 🙄
Bizimkiler de başka birinden konuşurken suç kimde demişlerdi 😔 o yüzden kimseye söylemedim tedaviyi. bi kaç arkadaşım dışında. Varsın bilmesinler. Ben ortada Bi suç görmüyorum Bi kusur Bi hata da görmüyorum. Anne babalarımızın zamanındaki gibi temiz beslenmiyoruz, aldığımız radyasyon ortada 🤷🏻‍♀️ hala kalkıp da böyle düşünüyorlarsa paylaşmamı hak etmiyorlardır.

Kuzum benim de Bi değerim önceki değerim arasında %70 fark vardı, dün gittim kese gördüm 🙏🏻 takılma sen Dr bana süper dedi geçti hiç ayrıntıya bile girmedi şöyle olmuş böyle olmuş gibi 🥰
Ayy harika ne güzel haber.... tebrik ederim canım.
Darisi sirada kese bekleyenlerin başina insallah😇

Ya canım valla içimi rahatlattin Allah razı olsun. Sabahtan beri forum forum geziniyorum araştırma yapıyorum 😔 Cok teşekkür ederim 🙏

Yanliz bu prolutex cidden etkili bir ilacmiş. fena etti beni. Saat 12 30 da vurundum. Acisi sonradan başladi göbeğimde. Parmagimin ucu değse acıyo. Çocuk gibi annneeeeğğ diye ağlamak istiyom ya🤣🤣
Perşembe günü kalçadan vurdular bana. Hiç hissetmedim oh dedim hiç acımadı 😅 hemşirenin eli hafifti herlde. Sonradan sonraya acımaya başladı bugün pazar hala acıyor😅

Kızlarrr sucla muçla hicc ilgisi yok bakın nen buraya yazıyorum kendımı benı tanıyanların hıc aklı almıyor neden cocugun olmuyor mu senın dıe
Ben yas 34
Esım 39
8.yılımız evlılıgımızın
Ama bızım 2. Evlılıgım ız
Cok genc yasta evlenıp dıger evlılıgım izden ıkımızde 8 yıl evli kalıp ayrılan ınsanlarız
* eşimin daha evvelki evlılıgınden 1 oglu var 16 yasında
* benım daha evvelki evlılıgımden 2 kızım var bırı 15 bırı 16 yasında
Ve ıkımızde normal yolla cocuk sahıbı olduk ne esım nede ben tedavı ıle de degıl
Ama gel gelelim ki şimdi maşallaahh cok güzel giden iyiki dedigimiz 8 yıllık bır evlılıgım ız var eşimm özellıkle ama tabıkı bende bırbırıımızden ortak bebekk cokkk istedigimiz halde bebek sahibi olamadık
1 aşılama ( negatıf)
1 tup bebek ( 613) degerden sonra düşükle spnuclandı
Gıtmedıgım hacı hoca yok cıkıkcılara rahım cektırme yok hacamat vs prof felan kalmadı
Tabıı bızı tanıyanlar ın cogu bılerek yapmadıgımızı düşündü senelerce bende de hep baskı yapınsana bı tane daha ıhı olursunuzcular vardı
İcimden yaa sankı ben ıstemıyorum neler yasadıgımı bılmıyor du
Bu arada esımın oglu bızımle yasıyor
Benım kızlarım da senelrce cok cektım babalarından hep ekıple gıdıyorduk almaya havada ucusuyordu tehdıtler vs
Bılmeden yıne cok konusanlar oluyordu
Sen neden alamadın dıe
Artık 24 yasımda 3 kere mahkemelık olmus bırı olarak benı hep cocuklarla vurmaya calısıyor du vs en sonunda alıp gitti bende peslerınden antıdepresanlarla teselli bulmaya calısıyordum
Ve o dönem artık ondan kurtulabilmek ıcın baska carem kalmamıstı
Kımse kımsenın ne yasadıgını bılemez
Nasıl hayat ne ımkan sunuyor sen ne durumdasın bılemez
Ama artık 6 yıldır elhamdülillah ıstedıklerı gıbı kalıyorlar bende de hıc sıkıntı yok ama evlatlarımdan cok sınandım
Cok bosluga düştüm ve yegenlerım cızgı fılm ızlerdı ben o sesı bıle duymaya tahammul edemezdım herkes okuk alısverısne gıderdı ben sabahalara kadar kalbım sıkısarak aglardım
Demem o ki ;
Rabbımın ımtıhanı cok buyuk sımdıde cok şükür bin şükür hersey yerlı yerınce ama olmadı bızde genciz dıe ve cokk ısteıdıgmız ıcın bı kere de ınsan sevdıgı adamdan sana bıle bakmaya kıyamayan narın davranan kımbılır o bebege nasıl bakar ve ogluna nasık babalık yaptıgını hayranlıkla izliyorum ( masallah)
Benım ozelıkle kucuk kızım yıllarca anne karnında bebek varda bende mı saklıyorsun yoksa dıe bıle karnımı oper severdı
Sımdı kı merakkılar bebek ıstedııgmı dıle getırdıgımde bıle aaa cocuklaar ne düsünüyor gibi ssalakca seyler soyleyenler mı dersın ıspat etmeye calısyorum yoo cocuklar sevınıyorlar ıstıyorlar dıe hee ıyı ozaman dıyolar ben neler yasamısım bırde mılletle ugrasması zor oyuzden bu s efer bende kımseye demek ıstemedım elhamdülillah cocuklar suan da heyecanla beklıyorlar benden gelecek habere benım gıbı onlarda sıkı takip ediyorlar
Buyuk kızım hatta gebelerın haftasına göre cekılecek zıkırler var anne bak bunları kesın cekmelısın felan dıo kucuk kızım ılk test yaptıgım da yanımdaydı ve hungur hungur agladı
Esım dun bana gece sık vc ye kalkıyorsun yatakta yerlerı degıstırelım dedıgın de esımın ogluu hee ordan asagıya düşsün bıde dedıgınde esımle bakakaldık
Neyse cok uzun yazdım rabbım kım neyı dılıyorsa gönlunce versın ınsallahh herkesın kendı kalbındekı ne göre versın düsüncesıne göre versın aminnn

Ohh yaa gercekten benım hıc tamamn 2 ye katlanmadı degerım %63 %74 %74.5 oldu hep dr um gayett guzel desede ıcımı kemırıyor kusku

Bizimkiler de başka birinden konuşurken suç kimde demişlerdi 😔 o yüzden kimseye söylemedim tedaviyi. bi kaç arkadaşım dışında. Varsın bilmesinler. Ben ortada Bi suç görmüyorum Bi kusur Bi hata da görmüyorum. Anne babalarımızın zamanındaki gibi temiz beslenmiyoruz, aldığımız radyasyon ortada 🤷🏻‍♀️ hala kalkıp da böyle düşünüyorlarsa paylaşmamı hak etmiyorlardır.
Çok haklısın canım. Kendini bilmez rahat rahat konuşmalar. Oysa hepsi Allah ın takdiri. Git gide doğal şekilde çocuk sahibi olamayan bir sürü insan var artık. Yeme içme hayat tarzı çok yıpratıcı artık

Yanliz bu prolutex cidden etkili bir ilacmiş. fena etti beni. Saat 12 30 da vurundum. Acisi sonradan başladi göbeğimde. Parmagimin ucu değse acıyo. Çocuk gibi annneeeeğğ diye ağlamak istiyom ya🤣🤣
Ah yavrum sinsi iğne ya kaynana dili gibi 🤪 acısı sonradan çıkıyor 😝 öyle bir iğne maalesef sıkıca bastır kuzum sonrasında iğne yerine beze olmasın diye acıya kar eden bir şey yok.

Aman aman kizlar tekrar söylüyorum tek cocuk degil de 2 3 cocuk istiyorsanız siz siz olun benim kadar beklemeyin...genc yasta kavuştum kizima gözüm oyle dönmüş oyle mutluydum ki 4 5 sene kendime gelemedim....dondurulmuş var nasil olsa alirim olur dedim ama olmadı...yillar gecti yumurta sayım kalitem azaldi e tutma ihtimali de düştü...simdi cok pişmanım keske 33 34 35 yaşlarımda deneseydim surekli gitse idim...korkutmak istemem de tabi olanın gene oluyor siz riske atmayın bebekleriniz 2 3 yasina geldiğinde hemen deneyin....Tup bebekten sonra dogal yolla kalan cok oluyormus ama bizde olmadi ama siz korunmayin belki olur...

Esime gore bu ay hamileyim gerci :KK53: :KK53:

Kızlar bugün bacağımda morluklar gördüm iki üç tane bir yere çarptığımı hatırlamıyorum acaba kan sulandırdılar yapar mı? Kolum çürüdü de artık kocaman morluk yapıyor vurulduğu yerde

X