- 19 Nisan 2021
- 85
- 114
- 33
Ben çocuk yoğun bakim hemsiresiyim bana da sürekli hasta cocuklar uzerinden teselli veriyorlar olsa belki sağlıklı olmayacak diye suan olsa nasıl olacak saglikli olacak mi diye kuruyorum ve surekli dualarimda sagliklisini diliyorum etrafta ki insanlar teselli yerine psikoloji bozabiliyorBir gün oturuyoruz bu süreçleri yaşayan biri artık öyle hale geliyor ki insan sokakta bebekli aileler görsem moralim bozuluyordu dışarı çıkmak istemiyordum seni anlıyorum filan dedi. Yooo beni hiç anlamıyormuşsun. Rabbim benim olanı başkasına vermedi. Niye görmek istemeyeyim maşallah ne güzel derim. Rabbim bize de nasip etsin derim. Bu düşünceleri de kınamıyorum asla. Ama sanki öyle olmam gerekiyormuş gibi. Öyle olursam çok istemiş oluyorum gibi. Teselli dedikleri ile asabımı bozuyorlar. Cidden nasip. Tüh tüh vah vahlar dönüp defalarca hayırlısı değilmiş filan diyorum. Doktor ne dedi. Bir daha olmaz mı dedi. Ağlayanlar. Üzüntümü yaşayamıyorum. Benden başka herkesin üzülmeye hakkı var gibi ya da bir mezar açıp gidip yatayım yani başka türlü olmaz gibi. İstiyorum üzülüyorum ama çocuk benim tek vasfım değil ben ondan ibaret değilim Rabbim nasip etmeyince de elimden hiç bir şey gelmez. Çabalıyorum doktor masasına yatmak sürekli o ilaçlar iğneler kolay mı. Maddi manevi. Elimden gelen gayreti gösterdikten sonra da olmuyorsa nasip. Zaten ben üzülüyorum. Bir de çevrenin seni o hale büründürmesi çok kötü. İşte yine maalesef bilenler var. Hiç istememiştim olmadı. Hayırlısı bakalım. Bazen korkuyorum da ben de başkalarına böyle yapıyorum mu acaba diye. Kendimi de sorguluyorum. Belki başka bir konuda başka bir şey için ben de yapıyorumdur kim bilir. Neyse başkaları hiç bir konuda bitmiyor zaten biz umursamaz olmayı öğrenmeliyiz sanırım kuzum
Ah kuzum o endişe ben de o kadar fazla ki hep buraya da ondan sağlıklısı diye belirtirim özellikle. Bitmiyor maalesefBen çocuk yoğun bakim hemsiresiyim bana da sürekli hasta cocuklar uzerinden teselli veriyorlar olsa belki sağlıklı olmayacak diye suan olsa nasıl olacak saglikli olacak mi diye kuruyorum ve surekli dualarimda sagliklisini diliyorum etrafta ki insanlar teselli yerine psikoloji bozabiliyor
Kizlar transferden kac gun sonra yola ciktiniz 3.gunu ciksam bisey olur mu aceba 700 km yol gelicezAh kuzum o endişe ben de o kadar fazla ki hep buraya da ondan sağlıklısı diye belirtirim özellikle. Bitmiyor maalesef
InşAllah sağlıklı bebelerimiz olur. Surekli diken ustunde hissediyorumAh kuzum o endişe ben de o kadar fazla ki hep buraya da ondan sağlıklısı diye belirtirim özellikle. Bitmiyor maalesef
İlaçların yan etkisinde baş ağrısı var belki doktorunun tavsiyesi olur canım bir söyle istersen. Bol bol su iç. O rüyalar benim tedavinin en başından beri yaşadığım şeyler bilinçaltı hep. Geçen gün kanamam oluyordu filan. Ben tv karşısında iyice uyukladıktan sonra yatağa geçiyorum bazen de burada yatayım kaldırma diyorum eşime. Öbür türlü çok hafif ve rüyalı oluyor. Böyle de oluyor ama daha az. Her şeyden önemlisi kafayı rahatlatmakKızlar dünden beri başım ağrıyor parol içtim ama geçmiyor hafif de vücut sıcaklığım artıyor ara ara benim normalde adet olmadan önce ki belirtilerim gibi her gece rüyamda gebeyim degilim gibi seyler görüyorum bu aksamda kan testi yapmışım kimyasal gebelik gördüm iyice kafayı yedim. Dun biraz ayakta kaldim sırtım çok ağrıdı kasiklarim bende alerji var surekli hapşıriyorum ona bağlı ağrıyor korkuyorum
Bnde yogun bakim hemsiresiyim sizi cok iyi anliyirum negatif cikarsa bir taraftan orda ki insanları stres yapiyorum keske sussalar sadeceBen çocuk yoğun bakim hemsiresiyim bana da sürekli hasta cocuklar uzerinden teselli veriyorlar olsa belki sağlıklı olmayacak diye suan olsa nasıl olacak saglikli olacak mi diye kuruyorum ve surekli dualarimda sagliklisini diliyorum etrafta ki insanlar teselli yerine psikoloji bozabiliyor
Drlar 1 gun sonra çıkabilirsiniz diyorlar ama sizin durumunuz daha önemli tabi dr danıştınız miKizlar transferden kac gun sonra yola ciktiniz 3.gunu ciksam bisey olur mu aceba 700 km yol gelicez
Canım benim evim bir buçuk saatlik mesafede olduğu için hemen geldim. Doktorun söylediği 3 -4 saate kadar yol için hemen gidilebilir öbür türlü bir iki gün kaldıktan sonra.Kizlar transferden kac gun sonra yola ciktiniz 3.gunu ciksam bisey olur mu aceba 700 km yol gelicez
2 gun sonra donus yapin diyor merkez ama ucakla biz arabayla gidicezDrlar 1 gun sonra çıkabilirsiniz diyorlar ama sizin durumunuz daha önemli tabi dr danıştınız mi
Iyi niyetle diyenler de var ama malesef teselli edemiyorlarBnde yogun bakim hemsiresiyim sizi cok iyi anliyirum negatif cikarsa bir taraftan orda ki insanları stres yapiyorum keske sussalar sadece
Baska yerde deneme o kadar zor ki pazardan gidicem itel ayarladik orda yeme icme hersey sknti bide pandemi vaktiCanım benim evim bir buçuk saatlik mesafede olduğu için hemen geldim. Doktorun söylediği 3 -4 saate kadar yol için hemen gidilebilir öbür türlü bir iki gün kaldıktan sonra.
Amiin canım amin gerçekten yalnız değilsin sürekli bunu bende düşünüyorum. Düşünmek olacak olanı engellemiyor. Hayatta hiç bir şeyi yaşayamazdık öyle düşünmeye çalış. Yani en basit bizim ne olacağımız belli değil bir dakika sonrasında ben öyle öyle kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Bol dua edelimInşAllah sağlıklı bebelerimiz olur. Surekli diken ustunde hissediyorum
Bende hic yan etki olmadi şuan olması normal mi hep bi an butun hersey bitecek diye korkuyorum sabah hemen test yaptim yine korkudanİlaçların yan etkisinde baş ağrısı var belki doktorunun tavsiyesi olur canım bir söyle istersen. Bol bol su iç. O rüyalar benim tedavinin en başından beri yaşadığım şeyler bilinçaltı hep. Geçen gün kanamam oluyordu filan. Ben tv karşısında iyice uyukladıktan sonra yatağa geçiyorum bazen de burada yatayım kaldırma diyorum eşime. Öbür türlü çok hafif ve rüyalı oluyor. Böyle de oluyor ama daha az. Her şeyden önemlisi kafayı rahatlatmak
Ayıptır sormasi ozel araba ile mi gideceksiniz2 gun sonra donus yapin diyor merkez ama ucakla biz arabayla gidicez
ne guzel yazmisin canim biz elimizden geleni yapiyoruz sonucta benim doktorum spermle yumurta varsa her zaman umut var diyor hep cok sukur zorlansakda bir sekilde tedavi oluyoruz. hic tedavi oldugumu bilmeyenlerin de e hadi ne duruyorsunuz laflari da cekilmiyor yani soylesen bir turlu soylemesen ayri dertBir gün oturuyoruz bu süreçleri yaşayan biri artık öyle hale geliyor ki insan sokakta bebekli aileler görsem moralim bozuluyordu dışarı çıkmak istemiyordum seni anlıyorum filan dedi. Yooo beni hiç anlamıyormuşsun. Rabbim benim olanı başkasına vermedi. Niye görmek istemeyeyim maşallah ne güzel derim. Rabbim bize de nasip etsin derim. Bu düşünceleri de kınamıyorum asla. Ama sanki öyle olmam gerekiyormuş gibi. Öyle olursam çok istemiş oluyorum gibi. Teselli dedikleri ile asabımı bozuyorlar. Cidden nasip. Tüh tüh vah vahlar dönüp defalarca hayırlısı değilmiş filan diyorum. Doktor ne dedi. Bir daha olmaz mı dedi. Ağlayanlar. Üzüntümü yaşayamıyorum. Benden başka herkesin üzülmeye hakkı var gibi ya da bir mezar açıp gidip yatayım yani başka türlü olmaz gibi. İstiyorum üzülüyorum ama çocuk benim tek vasfım değil ben ondan ibaret değilim Rabbim nasip etmeyince de elimden hiç bir şey gelmez. Çabalıyorum doktor masasına yatmak sürekli o ilaçlar iğneler kolay mı. Maddi manevi. Elimden gelen gayreti gösterdikten sonra da olmuyorsa nasip. Zaten ben üzülüyorum. Bir de çevrenin seni o hale büründürmesi çok kötü. İşte yine maalesef bilenler var. Hiç istememiştim olmadı. Hayırlısı bakalım. Bazen korkuyorum da ben de başkalarına böyle yapıyorum mu acaba diye. Kendimi de sorguluyorum. Belki başka bir konuda başka bir şey için ben de yapıyorumdur kim bilir. Neyse başkaları hiç bir konuda bitmiyor zaten biz umursamaz olmayı öğrenmeliyiz sanırım kuzum
Vesveselerimi bazen susturuyorum bazende durduramıyorum evde tekim iste yapamıyorum elimden geldigince dua da etmeye çalışıyorum inşAllah hayırlısı ile bu süreçleri sağlıkla atlatirizAmiin canım amin gerçekten yalnız değilsin sürekli bunu bende düşünüyorum. Düşünmek olacak olanı engellemiyor. Hayatta hiç bir şeyi yaşayamazdık öyle düşünmeye çalış. Yani en basit bizim ne olacağımız belli değil bir dakika sonrasında ben öyle öyle kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Bol dua edelim
Olabilir canım birikim ya da gerginliğinden dolayı olabilir stres kaynaklı. Regl belirtilerini bizler de yaşadık üzüldük hatta. O bir gösterge olmuyor rahatlamaya çalış ve yine de doktoruna bilgi ver bence belki tavsiyesi olurBende hic yan etki olmadi şuan olması normal mi hep bi an butun hersey bitecek diye korkuyorum sabah hemen test yaptim yine korkudan
Teşekkur ederim canım çok sağolOlabilir canım birikim ya da gerginliğinden dolayı olabilir stres kaynaklı. Regl belirtilerini bizler de yaşadık üzüldük hatta. O bir gösterge olmuyor rahatlamaya çalış ve yine de doktoruna bilgi ver bence belki tavsiyesi olur
Kendi arabamizla gidicezAyıptır sormasi ozel araba ile mi gideceksiniz