2021 Nisan ayı tüp bebek yaptıracaklar :)

Kizlar 11. Günüm 118 çıktı 3.gun tek embriyo bilemedim
Maşallah, gayet güzel değeriniz.
Benim 5.gün çift embriyo, 11.gün değerim 153,91’di.
Kaldı ki önemli olan beta hcg sonucu değil, artışı. Düşük başlayıp katlanarak artan da çok kişi var. 2 gün sonra aynı saatte aynı merkezde yenileyin testi bence.

Ben Türkçe kaynaklarda pek bi şey bulamamıştım, bulduklarım da kafamı karıştırdı. Çünkü 5. gün embriyosu ile 3. gün embriyosunun gelişimi farklı oluyordur. Dahası taze transfer ile dondurulmuş transfer arasında da belki gün hesaplamada farklılık oluyodur. Şöyle bi yabancı kaynak buldum

Embryo Transfer

With this in mind, the embryo recipient walks into the fertility clinic on transfer day 2 weeks “pregnant” before the transfer even occurs. During the transfer, the doctor will migrate the embryo or embryos into the awaiting uterus, and at the conclusion of the transfer, the recipient is said to be 2 weeks plus the age of the embryo pregnant. If a 5-day blastocyst was transferred, the recipient will walk out of the clinic 2 weeks and 5 days pregnant.

Buna göre transfer için kliniğe gittiğimizde iki haftalık gebe sayılıyormuşuz, transfer olduğunda ise transfer edilen embriyonun gün sayısına 2 haftayı ekliyoruz. Mesela 5. gün embriyosu transfer edildiyse transferden sonra klinikten 2 hafta + 5 günlük olarak çıkıyoruz, 12 gün sonra test yaptığımızda da 5. gün embriyosu 4 hafta + 4 günlük oluyor.

Aslında bunu araştırmamın sebebi de erken hamilelik belirtileri ile ilgiliydi. Sürekli kendimi dinleyip belirti arıyordum ama doğal yolla gebelik bile olsa 4. haftadan önce hissedilmediğini biliyorum. Adet geçtikten sonra aslında anlaşılıyor ve o zaman belirtiler ortaya çıkıyor. Neyse diyeceğim o ki, kendimizde belirti arayıp, bulamadığımızda strese girmeyelim. Erken test yapıp da kendimizi üzmeyelim. Günü gelince zaten test kıvamına gelir, belirtileri de gösterir.

Hepinizi seviyorum

Canım aynen öyle benim hala belirtim yok mesela bende çok arıyordum. Herkeste çok farklı oluyor bu süreçler

Kızlar hamilelikte oksapar kan sulandırıcı iğne kullananlar hamileliğin kaçıncı haftasına kadar kullanmak zorunda ?

Olsunnn sende tutunma surwcı ne kadar sürdü bılemezsın erken gebelık teatınde belkı bi ihtimal olabılır gibi ama ona bıle erken
Yaaa içimi rahatlattınız teşekkür ederim bilsen bile birilerinin söylemesi etkili oluyor sanırım bu süreçte ruh halimiz anlık değişiyor umarım hepimiz bu süreç sonunda mutluluk dolu günlere başlarız

Dayanamadım test yaptım transferden sonraki 7.gün ve tek çizgi
Biraz önce yazdığım nota bakarsan eğer şu an 3 hafta + 5 günlük olması gerekir ve kaset testlerde bunun çıkması nerdeyse mümkün değil. Erken gebelik testi olsa belki ama o da çok zor, daha test gününe 5 gün var. Şimdi yavaşça o testi çekmeceye koy ve stresini de üzerinden at. güzel şeyler düşün, güzel olsun

Teşekkürler canım doktor yarına istemişti kan testini, yarın tekrar yaptıracağım büyük ihtimal her defasında iki günde bir yaptıracak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…