2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Canim sezeryan kesisi ile normal doğum kesisi bir olur mu hic sezeryan da en önemlisi rahim bile kesiliyor 7 kat iyileşme süreci zor

Valla canım ne çatı muayenesi, ne kesik o kadar korkulacak bişey değil. Sancı illaki zorluyor ama sonrasında bütün ağrıların geçiyor. Hatta beni uyuşturmadan diktiler bişey hissetmedim. Sezeryan için aynı şeyi söyleyen çok nadir insan var. Benim çevremde hepsi sonrasında yaşanan ağrıdan, enfeksiyondan, geçmeyen sızlamadan şikayetçi.

Canim sezeryan kesisi ile normal doğum kesisi bir olur mu hic sezeryan da en önemlisi rahim bile kesiliyor 7 kat iyileşme süreci zor
o da doğru işte kafalar allak bullak
ne güzel kararlydım bu haftaaya kadar ama şuan çok panik halindeyim

doğru valla :)
ayy senin tecrüben var ne güzel benim ilk doğum ya ben acayip stresliyim şu aralar herşeye alınasım ağlıyasım geliyor
İlk dogumda daha korkusuzdum ben simdi hem dogum korkusu hemde dogumhaneye girerken geride birakacagim kizimin duygusalligi Allah hepimizin yardimcisi olsun

35+2 den selamlar hesaplamalarıma göre 28 gün var 29. Gün doğuruyorum doktora göre umarım öyle olur ikincide tam gününde doğmuştu en azından burda 3 gün yatıyorsun hafta sonuna denk geliyor arkada çocuk olunca genelde düşüncem onlar aksilik falan olmaz inşallah küçük oğlum çok düşkün bana nasıl yapacam nasıl yatacam okula nasıl gidecem derdi var hep

Bence kimsenin anlattığından etkilenme. 1 ay önce doğum yapan kuzenimin eşi de sezeryan ağrılarından hala yakınıyor. Kimi de hemen toparlanıyor. Yani şunu demek istiyorum, kişiden kişiye göre değişiyor bence iyileşme süreci ve ağrılar sızılar. Kesisiz normal doğum yapan da çok. O an ne gerekiyorsa yapılacak kaçış yok o nedenle korkularımızın bizi kuşatmasına izin vermeyelim. Sen de kimseye kulak asma bence, herşey çok ferah olacak ben inanıyorum.

Hah bir de bu var. Dün keşkesiz doğumdan bahsetmiştim o nedenle yanlış anlaşılmayacağımın rahatlığı ile şunu söylemek istiyorum. Evet sezeryan gerekli hallerde hayat kurtaran bir operasyon ve iyi ki var açıkçası ama her yöntemin kendine has zorluğunu ve kolaylığını da bilmemiz lazım. Her ikisi de en iyi koşullarda dahi gerçekleşse, kişinin ağrı eşiği çok yüksek bile olsa elbette kesisiz (daha doğrusu yırtıksız) veya iyi ellerde müdahale edilmiş bir kesi ile normal doğumdan sonra toparlanma süreci çok daha hızlı.

Kesi istememe hakkınız var. Yapılan çalışmalarda "rutin" epizyotomi'nin bebeğe ya da anneye herhangi bir yararı olduğuna dair kesin kanıt yok İNA MAY GASKİN'in doğuma hazırlık rehberinde oranları vermişti. Epizyotomi yani doğum sırasında vajinal kesi eğer tıbbi bir gerekçe olmadan yapılıyorsa sadece doğumu hızlandırır ve doktorun işini kolaylaştırır. Tabi ki bebeğin gelis şekline göre uygulanmasinin uygun olduğu durumlar vardır. Doktorunuzla doğuma girmeden önce ben "rutin" epizyotomi istemiyorum diye konusabilirsiniz. Bir de perine masajı yaparsaniz ve perine kaslarınızı nefesle serbest bırakma çalışmaları o zaman kesisiz ve yirtiksiz doğum yapma şansınız çok yükselecektir. (Rutin diye özellikle belirtmemin sebebi bazı doktorların bunu ihtiyaç olmamasına rağmen yapmaları ) Smyrra gokluna

Günaydınlar
Artık kasık ağrılarım sıklaşmaya başladı. Önce sadece akşamları oluyordu, şimdi sabahları da olmaya başladı. Bu yalancı sancılar artıp sonradan gerçek sancıya mı dönüyor acaba ben daha perine masajına başlamadım, çatı muayenesini de doğumu tetikler diye 1 hafta ötelemişti doktorum. Beklemek ne zormuş yaaa

Gece rüyamda da kanamam olduğunu görüp uyandım, şimdi paranoyak gibi sürekli kontrol ediyorum

Evet kızlar sezaryanla kesi tabikide bir değil öyle olsa anestezi olmadan kesi yapamazlar zaten. hem belkide gerek kalmicak ya da çok az bir kesi olucak düşünüp korkutmayın kendinizi
Benim kesim dikişim olmuştu ama hiç bir şekilde hissetmedim oğlumu giydirmelerini izlerken dikişim atıldı hiç bir acı duymadım
Şimdi yine normal olsun istiyorum ama oğlum ters duruyor doktor sezaryan dedi nasip artık diyorum bende inşallah döner yine de bir umut

Kaç cm kesi oldu ve iyileştikten sonra cinsel hayatı etkileyen bir durum oldu mu?

Kızlar çok saçma olacak belki şimdi ama bir sorum olacak. Saçlarımdan inanılmaz sıkıldım, bıktım. Dümdüz şekilsiz şemalsiz oldu. Yıpranmış değil ama şekilsiz. Kestirsem diyorum ama bunca zaman covid ten korundum korundum şimdi başıma iş almak istemiyorum. Doğumdan sonrayı mı beklesem ne dersiniz?

Evet Ina May'in Tedx konuşmasını dinlemiştim ordan tanıyorum. Çok doğru bir noktaya değindiniz. Doktora güvenmekle beraber, birçok şeyin de doktorun kendi rahatı için yapıldığının bilincinde olmak lazım. Yani bilinçli hasta olmak lazım aslında her zaman her konuda

Bence beklemeye gerek yok, kesim zaten uzun süren bir işlem değil. Kuaförünüz devamlı gittiğiniz biriyse size bir kolaylık sağlamasını isteyin. Kapıda kesim olur, erken saatte dükkan açıp tek sizi almak olur, vb.

Ya valla maşa yaptım az önce bişeye benzeyecek mi diye ama pek beğenmedim. Dışarıda saçımı kesecek bi kuaför bulmam lazım
Dsarda kimse kesmez ki...bide zaten bencede gerek yok....nereye kadar bu derece sakinacagiz...tak maskeni git cnm
İyi geceler 20kasım doğum olanlar sezeryen hangi gün doğurabiliriz dr. Um 10 kasımdan 15 kasıma kadar dio
Genelde iki hafta öncesi...bence drunuz haklı...Hadi hayırlısı olsun

çok teşekkür ederim yanıtladıgın için canım pazartesi kontrolüm vr doktorumla konuşayım bende böyle hakkım oldugunu bilmiyordum görüşmekte fayda var çok saol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…