2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Genetiktir cabim insallah sizin nasil anneye yada babaya cekmis olabilir
Bizlerde öyle yok büyük kafa ama acaba ne kadar fark ediyor 2 hafta çok mu zor olur ki normal doğum 🥲
Bas cevresini sorun etme canim oglumunda hep öyleydi hâlâ koca kafalı 🤭sadece normal doğuma engel oluyor işte
Engel falan birsey demedi doktor şimdilik ama ilerleyen zamanda der mi acaba sizin nasıl oldu doğum şekliniz ne kadar öndeydi
Bende öyle ya 😍 Benzer durumları yaşayan ve süreci paylaşacak birilerinin olması çok güzel 😇

Canım ben de Perşembe sağlık ocağında idrar testi yaptırdım. Lökosit yüksek çıkmış. Bana da ilaç verecek büyük ihtimalle.
Genetik olabilir. Eşimin ve benim ikimizin de kafalar büyük 😅 Allah'tan saçlarım uzun da belli olmuyor hahaha. Bizim bebişin de bir hafta önde en başından beri. Bizim gibi koca kafalı olacak yavrum 🙈🙊🙉
Ben ilaç kullandım geçmedi 5 gün fitil 2 kere de suya katılan toz antibiyotik geçmediği için ürolojiye git dedi Bi yandan son zamanlar gitmek istemiyorum ama bi yandan da doğumda bebeğe geçiyormuş sanırım o korkuttu
Cok geçmiş olsun, insallah cabucacik iyilesecek, bak bebis cok iyiymis, ona odaklan 🙏 yoluna girecek en kisa surede inşallah 💕

Nasılsın her sey yolunda mi?

İnsallah sag salim gelecek kuzu, hic bsycik olmayacak 🙏🙏🥰

Olcumlere cok takilma, baska bir ultrason cihazinda ölçüm yaptırsan farkli cikabilir, 2 haftalik farklari normal goruyor doktorlar onemsemiyor ☺️
Canım zaten farklı haftalarda ve farklı cihazda böyle çıkınca bugün biraz korktum bi önceki kontrolüm özeldeydi o doktor söyledi ilk bugün de devlete gittim oda aynısını dedi Bi kaç gün olsa dert değilde 2 hafta zor ya normal doğumda nasıl etkiler acaba dikiş falan çok mu olur ki 🙈

Bizlerde öyle yok büyük kafa ama acaba ne kadar fark ediyor 2 hafta çok mu zor olur ki normal doğum 🥲

Engel falan birsey demedi doktor şimdilik ama ilerleyen zamanda der mi acaba sizin nasıl oldu doğum şekliniz ne kadar öndeydi

Ben ilaç kullandım geçmedi 5 gün fitil 2 kere de suya katılan toz antibiyotik geçmediği için ürolojiye git dedi Bi yandan son zamanlar gitmek istemiyorum ama bi yandan da doğumda bebeğe geçiyormuş sanırım o korkuttu

Canım zaten farklı haftalarda ve farklı cihazda böyle çıkınca bugün biraz korktum bi önceki kontrolüm özeldeydi o doktor söyledi ilk bugün de devlete gittim oda aynısını dedi Bi kaç gün olsa dert değilde 2 hafta zor ya normal doğumda nasıl etkiler acaba dikiş falan çok mu olur ki 🙈
Bilmiuorum ama sanmiyorun canim ya 4 kilo dogmus olsada kafasi buyuk olurdu onlar yapiyorsa iki hafta fark birsey degil gibi. Kaldiki belkide boyle bir fark yok sikma hic canini 🥰 olsaydi doktor mutlaka sezeryana sebep olarak gosterirdi bunu

Doktor onemsedi mi, bsy dedi mi bununla ilgili? Benim de hep 1 haftadan fazla onde gidiyor ama hiç konuşmadık, sanmiyorum olumsuz olacagini ama yine de sor bakalım.

Bilmiuorum ama sanmiyorun canim ya 4 kilo dogmus olsada kafasi buyuk olurdu onlar yapiyorsa iki hafta fark birsey degil gibi. Kaldiki belkide boyle bir fark yok sikma hic canini 🥰 olsaydi doktor mutlaka sezeryana sebep olarak gosterirdi bunu
İnşallah canım belki de engel değildir yada çok farketmiyordur sonuçta ne kadar büyük olabilir ki sağlıkla ilgili Bi problemi olmasında koca kafalı olsun napalım 🥰

Doktor onemsedi mi, bsy dedi mi bununla ilgili? Benim de hep 1 haftadan fazla onde gidiyor ama hiç konuşmadık, sanmiyorum olumsuz olacagini ama yine de sor bakalım.
Ya bu gittiğim devlette bizim burda devletteki doktorun ağzından kerpetenle laf alırsın ne kilosu ne boyu hiçbşrsey demedi adam bunu da ben sordum belki demeyecekti bile ölçümlerde önde çıkıyo öyle mi dedim evet dedi beyefendi 😏 ama yarın özele gideceğim o doktorum detaylıca anlatır sizindemi sadece kafa çevresi önde gidiyo

Doğum yaklaşmış olabilir. Genelde o zamanlar rahatlama oluyormuş 😊

3. Benimde 😊 herhalde ondan rahatım diye düşünüyorum. Ama bu kadar ötelemek yeter bugün çantayı hazırlayayım artık 😬
Ay bende burada siz yazınca araştırdım okudum ağzınızdan bal damlıyor inşallah doğum yakın olduğu içindir zaten gelip giden güzel kasılmalarım var ama düzensiz malesef oda zor oluyor acı verici oluyor yani

Benimde yaklaşık 2 hafta falan öndeydi galiba sezeryan oldu ama normal doğum olarak basladik hic açılma olmadi ilerlemedi bas cevresi de büyük vakumla cekmek zorunda kalabiliriz zor olur falan diye doktor korkutunca sezeryani kabul etmistim

Hayırlı pazarlar güzel anne adayları :anneadayı::KK15:
Ankara'da olan arkadaşlarıma bir sorum olacak.Benim takibimi Metin Altay Hoca yapıyor, hastanede olmuyor kontrollerim yani. Hocanın anlaşmalı olduğu hastaneler var. Biz de Memorial ile TOBB arasında kaldık.İki hastanenin de yenidoğan yoğun bakım ünitesi 3. seviye ama artık çok riskli haftaları geçtiğimiz için daha rahatım (36 bitmek üzere).
Memorial ve TOBB da doğum yapacak olanlar var mı? Ya da yapmış olan, çevresinde yakın dönemde olumlu/olumsuz birşeyler duymuş olan?
Ben de ikisi arasında kalmıştım ama memorialdaki muamele hiç hoş değildi. Bir de benim doktorum tobb yenidoğan yoğun bakımda yenidoğan doktoru var (neonatoloji) ama memorialda pediatrist gibi bir şeyler söylemişti, tam cevaplamadıkları için memorialdakilere soramadık internet sayfalarında da bilgi yok 🤭.
Uzuun bir mesaj yazmıştım tam ikisiyle ilgili isterseniz bir okuyun ☺️ Ben tobb’u seçtim ama tabii siz yine de bireysel olarak arayıp fiyat ve imkanları görüşün 🌸

Karnım hiç yukarıda olmadı ama bebek inmesi farklı bir şey galiba dimi ay inşallah doğumla ilgilidir allahım 😂

Ay o mide yanması çok illet o olmasında. Beni genelde karın ağrısı dönmeye çalışmak falan uyandırıyordu. İstediğim yöne yatamayınca uykum dağılıyordu. Bu hamileliğimde hiç sola yatamadım neredeyse. Rahat edemiyorum yani
Normal bence, dönerken kendimi tekerlek gibi hissediyorum mesela 🤭😂

Cok geçmiş olsun, insallah cabucacik iyilesecek, bak bebis cok iyiymis, ona odaklan 🙏 yoluna girecek en kisa surede inşallah 💕

Nasılsın her sey yolunda mi?

İnsallah sag salim gelecek kuzu, hic bsycik olmayacak 🙏🙏🥰

Olcumlere cok takilma, baska bir ultrason cihazinda ölçüm yaptırsan farkli cikabilir, 2 haftalik farklari normal goruyor doktorlar onemsemiyor ☺️
Sagol cnm inşallah

Bana da herkes inmiş göbeğin diyor geriliyorum erken daha diye. Bugün müdürüm gördü esprili bir adam. Hocanım burada doğuracksın sanırım diyor gülerek. Öyle olck galiba dedim bu haftayı saymassak 2 hafta daha okul gidebilicem tabii çarş Dr kontrolü var o ne derse o
Benimde göbeğim baya aşağıda ama bugün dra sordum. Normal pozisyonda ama kanala girmemis dedi alakasi yok demek ki

Kızlar artık yatakta falan hamile değilmiş gibi dönüyorum uykum kaçmıyor sadece tuvalete kalkıyorum böyle rahatlayan var mı benim gibi bir garip geldide o kadar rahatsız uyuduktan sonra birden böyle rahatlamak
Bende de bi rahatlama var deliksiz uyuyorum son bikaç gündür nası iyi geliyor anlatamam uzun zamandır kasık ağrısından sağa sola dönemiyordum uykumda :KK43:

Görüş günümdü benim de bugün 🥳 Ege beyimiz 2500 kg olmuş ve boyu 46 cm. Her şey yolunda ve doğum için hâlâ 20 kasım görünüyor (sezeryan) 9-10 günlükte önde gidiyor hâlâ. Haftaya tekrar kontrol, ayrıca ilk nst ve kan tahlili olacak 🤩 Randevuların haftaya düşmesi süper oldu. Ama yine poz yok bizim pattisten. Doğumda tanışacağız bu gidişle 🧐

Görüş günümdü benim de bugün 🥳 Ege beyimiz 2500 kg olmuş ve boyu 46 cm. Her şey yolunda ve doğum için hâlâ 20 kasım görünüyor (sezeryan) 9-10 günlükte önde gidiyor hâlâ. Haftaya tekrar kontrol, ayrıca ilk nst ve kan tahlili olacak 🤩 Randevuların haftaya düşmesi süper oldu. Ama yine poz yok bizim pattisten. Doğumda tanışacağız bu gidişle 🧐
Kasım bebelerinden kaynaklı mı yoksa bizleri göresilerimi yok anlamadım bizde resmen kıza hasretiz göremedik kaç aydır hiç 😒 ama neyse ki benim ki çarşamba günü doğacak😅

Kasım bebelerinden kaynaklı mı yoksa bizleri göresilerimi yok anlamadım bizde resmen kıza hasretiz göremedik kaç aydır hiç 😒 ama neyse ki benim ki çarşamba günü doğacak😅

Artık resmini pozunu değil birebir kendisini göreceksin desene. Hadi hayırlısı, çoooook çok az kalmış ne güzel 🥰

Ya bu gittiğim devlette bizim burda devletteki doktorun ağzından kerpetenle laf alırsın ne kilosu ne boyu hiçbşrsey demedi adam bunu da ben sordum belki demeyecekti bile ölçümlerde önde çıkıyo öyle mi dedim evet dedi beyefendi 😏 ama yarın özele gideceğim o doktorum detaylıca anlatır sizindemi sadece kafa çevresi önde gidiyo
Ya genelde herkesin kafa, kol ve regl tarihleri arasında farklilik oluyor. Hepsinin ayni tarihe denk düştüğü daha azdir bence. Devletteki doktor sana evet onde demistir ama atıyorum ordaki olcume gore 7-8 gun ondedir. Çoğu onu önemsemiyor, belki de ondan hic bsy demedi sana. Ornegin benim kol ölçümü birkac gun onde, kafa ondan birkac gun daha onde, ama regle gore 15inde. Doktor da haftasini soylerken genelde kafaya gore soylyor ama Doğum tarihi olarak 15ini veriyor. Yani regle gore. Ortalama bir fikir veriyor bu olcumler.
Bir iki ebe hayal edin demiş hayal ediyorum, bebekle konuşun demişler konuşuyorum baya sağlam bir kafa yaşıyorum umarım işe yarar 😂😂😂
Hahahaha sorma ben de olumlamalar yapıyorum ama bakalım dogarken göreceğiz olumlayabildiklerimizden mi olumlayamadiklarimizdan mi 🤣🤣🤣

X