2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Zaten kötü tarafını atlattım idrar yolu enfeksiyonum mantarım vardı onlar bende ateş halsizlik yaptı sandım demekki kovid miydi yoksa ağır grip mi geçirdim anlamadım yaptırsam boşa 14 gün kalcam evde zaten 14 gün e doğururum bir yere de gitmiyorum eşimde bişey yok bu sona rastlamasaydı yaptırcaktım tam son zamana rastladı 🤦‍♀️hastalığım bitti de koku tat tam gelmedi bir de öksürük kaldı işte

Sağol canım zaten bitkisel şeylerle atlattım 3 4 gün kötüydüm şuan iyiyim de koku az geliyo bir de derin nefes alırken öksürük oluyo başka bişeyim yok şükür ki
Evet son döneme denk gelmesi kötü olmuş canım. Umarım öksürük şikayetin de bir an evvel geçer. 🙏
Ben de bu şekilde bir ara covid olduğumu düşünüyorum. 2020 Ocak ayında yurt dışındaydık. O dönem covid Çin'de filan yeni yeni çıkmıştı. Bulunduğum ülkede çok fazla turist vardı. Eve bir geldim. Öyle ağır atlattım ki. Öksürük, ateş, kas ağrısı.... Tabi hastaneler anlamadı covid olduğumu. Sonra anneme, eşime ve iş arkadaşıma bulaştı. Herkes farklı geçirdi süreci. İlginç olan babama ve kız kardeşime bulaşmadı. Değişik bir hastalık. Tekrar geçmiş olsun canım 😊

Benimde bu sefer annem gelemeyecek gibi ilk kez kendi başıma idare edecegim nasil olcak düşünmeye basladim oğlum 6 buçuk yaşında bebek bakımını unuttum mu acaba yapabilecek miyim düşünceler başladı 😔
Benim 4. Bebekti düşün ben geride 3 çocuğa daha baktm eşinle halledersin korkma 🥰

M

Merhaba 2.dozu oldunuz mu acaba? Ben bugün 2.doz biontech aşısı oldum da bizim gibi haftalarda olanlardan fikir almak isterim🌺
Ben geçtiğimiz hafta cmt olmuştum ikinci dozu. Ertesi gün kol ağrısı ve biraz halsizlik yaptı. Uyudumbir günde toparladım 🌸 ben bunları yazana kadar muhtemelen sizin de çoktaaan geçti ☺️

Evet son döneme denk gelmesi kötü olmuş canım. Umarım öksürük şikayetin de bir an evvel geçer. 🙏
Ben de bu şekilde bir ara covid olduğumu düşünüyorum. 2020 Ocak ayında yurt dışındaydık. O dönem covid Çin'de filan yeni yeni çıkmıştı. Bulunduğum ülkede çok fazla turist vardı. Eve bir geldim. Öyle ağır atlattım ki. Öksürük, ateş, kas ağrısı.... Tabi hastaneler anlamadı covid olduğumu. Sonra anneme, eşime ve iş arkadaşıma bulaştı. Herkes farklı geçirdi süreci. İlginç olan babama ve kız kardeşime bulaşmadı. Değişik bir hastalık. Tekrar geçmiş olsun canım 😊
Trşekkür ederim canım 🤗Anlamadan geçirmek te daha iyi insan pozitif olduğunu bilince ister istemez psikolojik olarak ta etkileniyo😊

Atkadaslar bebeginhareketleri canımi cok acıtacak şekilde olmaya basladi bugün bi kasiliyor sanki karnim yirtilacak zaten sag tarafimda nerdeyse arka tarafa dönecek yerden eli falan uzaniyor ama cok can yakici oluyor bu hareketler bunlar kasilma falan olabilir mi acaba

Benim de öyle bir ağrım var özellikle otururken kalkarken ve yatarken oluyor. Bir de yatakta sağa sola dönerken ama bebeğin kanala girmesiyle alakalı bence.

Ben yaptırmaya çağın çünkü doğum başlayana kadar çatı genişliği doğru tahmin vermiyir. Anneyi negatif sartlamaktan başka bir işe yaradığını düşünmüyorum

Kanala girdiği hissedilmiyor canım ilk zamanlar. Bana ultrasondan sonra söyledi kanala girmiş diye ama ben hissetmedim hiç kanala girdiğini
Girsin yeter ki hissetmeyeyim ilk gebelikte girmemişti sezeryan oldum 40+2 de

Atkadaslar bebeginhareketleri canımi cok acıtacak şekilde olmaya basladi bugün bi kasiliyor sanki karnim yirtilacak zaten sag tarafimda nerdeyse arka tarafa dönecek yerden eli falan uzaniyor ama cok can yakici oluyor bu hareketler bunlar kasilma falan olabilir mi acaba
Ben de aynıyım kasılma mı bebek hareketi mi kestiremiyorum zaten çok hareketli maşallah bu haftalarda hareketleri azalır demişlerdi pek bir azalma olmadı içerde çift kale maç yapıyor gibi 😂 hele bir tekme atıyor zıplatıyor beni. Kasılmayı herkes değişik şekilde tasvir ediyor kimisi baskı diyor kimisi bir yere bebek bir yere toplanmış gibi oluyor diyor ben de anlamadım açıkçası 🤷🏻‍♀️

Cuma günü NST'ye girecektim, bu taraflar çok yağmur çamurdu gidemedik pazartesiye aldık. Artık NST'de çıkan sonuca göre anlayacağım kasılma nasıl bir şeymiş ☺️

Ben de aynıyım kasılma mı bebek hareketi mi kestiremiyorum zaten çok hareketli maşallah bu haftalarda hareketleri azalır demişlerdi pek bir azalma olmadı içerde çift kale maç yapıyor gibi 😂 hele bir tekme atıyor zıplatıyor beni. Kasılmayı herkes değişik şekilde tasvir ediyor kimisi baskı diyor kimisi bir yere bebek bir yere toplanmış gibi oluyor diyor ben de anlamadım açıkçası 🤷🏻‍♀️

Cuma günü NST'ye girecektim, bu taraflar çok yağmur çamurdu gidemedik pazartesiye aldık. Artık NST'de çıkan sonuca göre anlayacağım kasılma nasıl bir şeymiş ☺️
Aynen canim bizimde hareketler tam gaz devam masallah😊 senin haftan daha onde bak bakalim nst de ne cikacak benim kontrole 8 gün var daha

Kasılmada karın sertleşiyo bütün olarak ve aşağıya doğru baskı oluyo 10 sn falan sürüyo benimkiler ben de başta anlamazdım nst de çıkınca nasıl olduğunu anladım o diğer canını acıtan hareketler bebeğin normal hareketleri 😊

Teşekkürler canım 👌Alsam diye araştırırken bir akraba ben kullanmıyorum veriyim dedi loobexmiş markası hiç
bir fikrim yok tabi marka hakkında , o işi hallettim şimdilik iyi çıkarsa umarım 👍Strelizasyon için de ablamdan aldım. Doğum yaklaştıkça eksikler artıyormuş gibi . Sonrasında neler çıkacak bakalım 🤔
Ben de ikinci el bir mamajoo mu alsam diyorum sterilizatör için☺️ Beş fonksiyonlu olup buharlı pişiricisi olanları çok cezbetti 🌸

Ben de ikinci el bir mamajoo mu alsam diyorum sterilizatör için☺️ Beş fonksiyonlu olup buharlı pişiricisi olanları çok cezbetti 🌸
Bendeki homend marka . Buharlı pişiricisi de varsa cezbedici bence de 👍Çünkü ayrı olarak buharlı pişirici avent e bakmıştım, 6 aydan sonra artık onla ilgileneceğim 😂

Benim göğsünün altı boşaldı göbeğim aşağı düştü ve aşağıya basınç hissediyorum bu hafta iki bacak aramdaki kemik ağrısı başladı bu kanala ilerleme mi demek oluyor ilk hamileligim bilmiyorum bende 😊
Anneannem 4 parmak ölçermiş göğüs altından, 4 parmak rahat sığıyorsa inmiş dermiş :KK70: Benim de indi baya aşağı. Aynı şekilde vajinamda acayip bir baskı ve bacak aramdaki kemikler sanki at binmişim gibi ağrıyor. Bir de bugün sol bacağımda ara ara saniyelik his kayıpları olmaya başladı yürürken falan basamadım tökezledim.

Kızlar bugün arada adet sancısı gibi ağrım oldu düzenli değil ama sizde de oldu mu bacak ağrısı falan
Bugün oldu bacak ağrım, ama bacak arası 1-2 haftadır baya ağrıyor. Adet sancısı gibi bi hissim yok ama daha, öne doğru toplanma var dağınık dağınık.

Gecmis olsun, koku tat kaybi varsa Bi test verin, covit olma ihtimaliniz yüksek.. en azından ona göre ilerlersiniz.. öksürük için tereyağını ısıtıp pekmezle karistirin tuketin baya rahatlatıyor. C vitamini tüketin. Ilaç zaten alamıyoruz malesef..
Koku tat ta yok bugün 4.gün çok çok derinden almaya başladım ama tam gelmedi o önemli değil de derin nefes alırken öksürük geliyo ondan rahatsız oldum bazen de göğsün daralıyo ilerlemez inşallah geçer di mi

Hayırlı pazarlar güzel anne adayları :anneadayı::KK15:
Ankara'da olan arkadaşlarıma bir sorum olacak.Benim takibimi Metin Altay Hoca yapıyor, hastanede olmuyor kontrollerim yani. Hocanın anlaşmalı olduğu hastaneler var. Biz de Memorial ile TOBB arasında kaldık.İki hastanenin de yenidoğan yoğun bakım ünitesi 3. seviye ama artık çok riskli haftaları geçtiğimiz için daha rahatım (36 bitmek üzere).
Memorial ve TOBB da doğum yapacak olanlar var mı? Ya da yapmış olan, çevresinde yakın dönemde olumlu/olumsuz birşeyler duymuş olan?

Sezeryen mi istiyorsun sende 🤔
Normalde hangisi olsun bilemedim benim şükür sancım falan yok olmadı hiç. Ama çocuğuma kordon dolanmış 2 defa o da hareketlerini etkiliyor daha az hareket eder oldu en son cuma günü kontrolüm vardı tekrar bakıldı düzelmemiş öyle olunca riske girmek istemedim ilk hamileliğim ilk bebeğim içerde anlayamıyorum bari dışarda yanımda olsun istrdim.

X