2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Bebek hareketleri 2 gündür bariz azaldı ve yalancı kasılmalarım olup duruyor 34+0 ım yarın dr randevum var bence doğururum 😂 hatta inş bu gün acile gitmeyiz 🤦‍♀️
Çocuğun doğacağı yoksa da zorla çıkarıcan kız 😂dur belki az daha ilerletir haftasını sağlıkla gelsin sorunsuz inşallah 🤲

Çocuğun doğacağı yoksa da zorla çıkarıcan kız 😂dur belki az daha ilerletir haftasını sağlıkla gelsin sorunsuz inşallah 🤲
Amin ya valla her an kocama bu sefer doğuruyorum modundayım 😂😂😂 doğursan nolcak seneye gene hamilesin diyor 😂😂😂 bende saçmalama bağlatcaz ya diyorum ama adamda bana güven sıfr 😂😂😂

7 bitcek martta 2015 te evlendim 🥰
Maşallah 🤩 7 sene de dört çocuk maşallah 🧿 ben 12 senede 3. Yü zor yaptırdım 😂😂😂 onda bile 2 sene yalvardım sanki kendi doğuracaktı 😂😂😂 kazayada kurban gitmedik hiç çok dikkatlidir 😂😂 hayırlısı ile doğurayım da umarım bu sefer kaza dediğim olmaz 🙅‍♀️ yaş 33 oldu cidden çok sancılı yorucu geçti bu gebeliğim rabbim olmayanlara versin inşallah 🤲

Bebek hareketleri 2 gündür bariz azaldı ve yalancı kasılmalarım olup duruyor 34+0 ım yarın dr randevum var bence doğururum 😂 hatta inş bu gün acile gitmeyiz 🤦‍♀️
Benim de kasılmalar var ve bebek çok aşağıda. Ama doktor alttan ultrasonla baktı rahim ağzı kapalı dedi. Ama bariz sancım oluyor yani belden kasıklara vuran. Ama beklesinler ya küvez yolu beklemek çok zor 😞

Selam kızlar günaydın denmez herhal de bu saatte benim uykular artık hiç yoklar ne sağ ne sol yatamıyorum içim kopuyor gibi oluyor her dk WC kalkıyorum

Ay ilk günden beri benim de vc işi full devam. Gece gündüz 😃

Aaay kız dur, kendi kendine çağırma 🥲

Kadınlar aralarında akademik tabanlı bir tartışma yapmıyordu heralde. Eğer zararlı olsaydı bu testi hiçbir doktor uygulamazdı.
Gebelik şekeri hem anne hem de bebek için riskli ve normal zamandaki diyabetten bağımsız bir durum. Riskler arasnda bebeğin doğum sonrası ani solunum durması, annede kalıcı organ hasarları gibi riskler de var. 4-5 dilim baklavalık şekeri vücuda almayarak daha büyük riskler alındığını doktor sırası bekleyen kadınların bilmesini bekleyemeyiz…
Hakkımızda hayırlısı bakam ne olur bilemeyiz herşey bizler için🤷🏼‍♀️

Anladım canım, doktordan doktora da görüş ve ekol farkı oluyor tabi sen de doktorun ne derse ona göre hareket etmişsin zaten. Sağlıkla gelsinler, sağlıkla büyüsünler.
Yapalım dese yapardım dr ne derse o ona buna bakmadım bende canan karatay usulü galiba burdakiler🤣

Yine de @kosucukaplumbaga arkadaşımın dedikleri çok doğru... Yani doktorlar arasında da bazı konularda ayrılıklar olsa da gebelik şekerinin böyle basitçe atlanmaması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Zaten önce 50 gr lık şeker veriyorlar ki bu da aynen bir iki dilimlik bir tatlı kadar ancak ediyor. Onun sonucuna göre 100 lük veriliyor. Ama bazı özel durumlarda doğrudan 100 lük veriliyor. Bebekler kilolu olmasın diye yapılmıyor yani, gebelik diyabeti gebelik dışı oluşandan farklı bir durum. Hem senin hem bebeğinin sağlığını hayati derecede etkileyebilecek şeylerin basit bir test ile önüne geçmek varken... Bence başka bir doktorun daha görüşünü almanda fayda var.
Benim şeker yükleme sonucum normal çıkmasına rağmen bebeğin karın çevresi önden gittiği için doktor bir daha üç aylık şeker parametresi baktırdı kesin emin olmak için çünkü bazen şeker taraması yapılan haftalardan sonra da gebelik şekeri gelişebiliyor, tekrar yükleme yaptırmaya gerek yok ama en azından üç aylık kan şekerine bakalım dedi o da normal çıkınca yapısal olarak tombul olduğuna karar verdi. Mutlaka tespit edilip önünün alınması gereken bir durum olduğunu da hem bu doktorum hem kadın doğumcu olan dayım, kuzenim hepsi altını çizdi.
Bana hala sekerini haftada 3 kez ölç diyo hep onu yeme bunu yeme diye ilk aylardan başladı zaten adamın hastaları manken gibi bende öyleydimde göbek firarda ben saldım kusmalar geçince düne kadar kusuyodum yemedim şimdi ne bileyim tadını çıkarıyom🥺

Maşallah 🤩 7 sene de dört çocuk maşallah 🧿 ben 12 senede 3. Yü zor yaptırdım 😂😂😂 onda bile 2 sene yalvardım sanki kendi doğuracaktı 😂😂😂 kazayada kurban gitmedik hiç çok dikkatlidir 😂😂 hayırlısı ile doğurayım da umarım bu sefer kaza dediğim olmaz 🙅‍♀️ yaş 33 oldu cidden çok sancılı yorucu geçti bu gebeliğim rabbim olmayanlara versin inşallah 🤲
İşte benim de 4 spiralle 😂😂😂 ilk ikisini peşpeşe büyüteyim istedim Allh var sora erkek kardeşim vefat etmişti evlenmeden önce çocuklarmda bi kız bi erkek kızım abla onlar oynarken hep onlara bakıp ağlıyodum. Yani artık içim sökülecekti 3. Bebek yapma kararı aldım 3. Olunca daha ağlamadım saçma gelebilir neyse yeter bu kadar elhamdülillah dedim spiral taktrdm 6. Ay gebe olduğumu öğrendim halbuki 5 yıllık spiraldi 6 ay korudu 😂

Kızlar çatı ağrısı yaşayanınız var mı? Özellikle yatarken döndüğümde, hareket ettiğimde vs çok oluyor. Erken doğum belirtisi olabilir mi?
Valla canım çatı ağrısı mı bilmiyorum ama özellikle yerde oturursam kalkınca ve yattıktan sonra kalkınca alt bölgemdeki kemiklerimde acayip bir ağrı zor yürüyorum diyebilirim o an sonra yürüdükçe geçiyor ilginç ilk hamileliğimde hiç yaşamadım

Bende ilk hamileliğimde hiç yaşamadım ama bunda zorluyor baya. Aslına bakarsan çatı ağrısı bu mu bende bilmiyorum ama evet alt bölge kemikleri ağrıyor. Erken doğumu falan tetiklemesin de. Cuma günü muayenem var o zaman sorcam doktora.

Bende ilk hamileliğimde hiç yaşamadım ama bunda zorluyor baya. Aslına bakarsan çatı ağrısı bu mu bende bilmiyorum ama evet alt bölge kemikleri ağrıyor. Erken doğumu falan tetiklemesin de. Cuma günü muayenem var o zaman sorcam doktora.
Pelvis ağrısı o,benim 28. Haftadan beri var.Doktorum normal olduğunu söyledi ve bol bol yürü dedi.Gerçekten aktif olduğum günler ağrım yok ama çok yattığım günler ağrım oluyor.
Sanki vajina kemiklerim kırılmışcasına bi ağrı 🤒

X