2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Selam kızlar günaydın denmez herhal de bu saatte benim uykular artık hiç yoklar ne sağ ne sol yatamıyorum içim kopuyor gibi oluyor her dk WC kalkıyorum

Evet normal doğum yaptım. Soğan suyunu hamileyken önermiyorlar. Bol su içmekten başka ve doğum yapmaktan başka çözümü yok 🙄
Ben de arttırdım su içmeyi bir de doktorum yaban mersini çayı iç günde bir veya iki defa dedi onu yapıyorum bakalım ne olur
Selam kızlar günaydın denmez herhal de bu saatte benim uykular artık hiç yoklar ne sağ ne sol yatamıyorum içim kopuyor gibi oluyor her dk WC kalkıyorum
Su içiyomusun geceleri ben her kalkmada içiyorum ama şimdi gece azalttım gündüz arttırdım suyu yine kalkıyorum ama ağrı olmuyo daha iyi sanki

Amin canım şekerimi ölçüyom 130 140 118 reçel meyvesuyu eklenince çok tatlı yiyince 180 çıktı tok aç 80 90 arası yükleme yapmadık şeker ailede çok kişide var bizim sülale 4ten aşağı pek doğurmuyo zaten bende 4doğmuşum eşim evde doğmuş ama şişmanmış genetik bişi bilmiyom 54ile başladım bugün 65 çıktım 🤦🏼‍♀️boyum var allahtan pek bişi gözükmüyo ben kilomla mutluyum yıllardır alamadığım için 🤣

Amin canım şekerimi ölçüyom 130 140 118 reçel meyvesuyu eklenince çok tatlı yiyince 180 çıktı tok aç 80 90 arası yükleme yapmadık şeker ailede çok kişide var bizim sülale 4ten aşağı pek doğurmuyo zaten bende 4doğmuşum eşim evde doğmuş ama şişmanmış genetik bişi bilmiyom 54ile başladım bugün 65 çıktım 🤦🏼‍♀️boyum var allahtan pek bişi gözükmüyo ben kilomla mutluyum yıllardır alamadığım için 🤣
Sen bilirsin elbette ama ailede de varsa neden şeker yükleme yaptırmadın? Gebelik şekeri çok önemli bir konu. Yazık bebeğin daha anne karnında insülin salgılamaya başlamasın. Gebelik şekerin varsa bu hem sana hem bebeğe zarar ve diyetinin vs ona göre düzenlenmesi şart. Bunun senin kilonla mutlu olmanla pek ilgisi yok. Konu kilo değil zaten aslında yani bebeğin insülin salgılamasını engellemek. Diyabetik olmasının önüne geçmek ve de senin sağlığın. Evde kendi kendine şekerini ölçmekle gebelik şekeri anlaşılmaz.

Her defasında idrar kültürü yaptırdım ancak hiçbir üreme tespit edilemedi, idrar enfeksiyonum hiçbir belirti göstermiyor esasen yanma ağrı herhangi birşey yok ancak kan ve idrar da çıkıyor bir şekilde , zaten bu süreçte antibiyotik değil antihistamik haplar veriyorlar, bana hamilelik öncesi üroloji doktorum baharatlı yiyecek veya kahvenin yapabileceğini söyledi bende kahveyi azalttığımda düzeldiğini görmüştüm ancak hamilelikte hiç içememe rağmen çıkıyor ne yazıkki
Anladım canım geçmiş olsun 🤗

Aşı olan arkadaslar biontech mi oldunuz doktorum aşıyı tavsiye ediyor vurulmayı düşünüyorum benn de artik
Ben ikinci dozunu geçen hafta oldum canım evet biontech oldum. İlkinde hiçbir yan etki görmedim. Sadece ikincide bir iki gün genelde yattım yorgun halsiz hissettim geçti. İkincini olduğunda tavsiyem, yemeğiniz vs hazır olsun yatmak istediğinde yatabileceğin rahat bir iki gününe denk getir kafan rahat eder.

Ben ikinci dozunu geçen hafta oldum canım evet biontech oldum. İlkinde hiçbir yan etki görmedim. Sadece ikincide bir iki gün genelde yattım yorgun halsiz hissettim geçti. İkincini olduğunda tavsiyem, yemeğiniz vs hazır olsun yatmak istediğinde yatabileceğin rahat bir iki gününe denk getir kafan rahat eder.
Sagol canim teşekkür ederim

Sen bilirsin elbette ama ailede de varsa neden şeker yükleme yaptırmadın? Gebelik şekeri çok önemli bir konu. Yazık bebeğin daha anne karnında insülin salgılamaya başlamasın. Gebelik şekerin varsa bu hem sana hem bebeğe zarar ve diyetinin vs ona göre düzenlenmesi şart. Bunun senin kilonla mutlu olmanla pek ilgisi yok. Konu kilo değil zaten aslında yani bebeğin insülin salgılamasını engellemek. Diyabetik olmasının önüne geçmek ve de senin sağlığın. Evde kendi kendine şekerini ölçmekle gebelik şekeri anlaşılmaz.
Bnm dr yükleme yaptırmıyo sanırım kime sorsam yapmadı banada fln dedi ölçtük değerlerin iyi dedi yapmadı tatlı yeme hamur işi yeme en başından beri böyle konuşuyo dinleyen kim ne yicem ben evde zaten genetik faktör şekerin tansiyonun önüne geçemeyiz illaki bende olmazzsa birimizde olcak ailede istediğimiz kadar önlem alalım oldumu oluyo çokta sağlıklı bişi değil o dediler çocuğa daha çok şeker yüklüyolarmış kadınlar arasında konuşuyolardı ben bilemem genede sürece göre ilerledik

Bnm dr yükleme yaptırmıyo sanırım kime sorsam yapmadı banada fln dedi ölçtük değerlerin iyi dedi yapmadı tatlı yeme hamur işi yeme en başından beri böyle konuşuyo dinleyen kim ne yicem ben evde zaten genetik faktör şekerin tansiyonun önüne geçemeyiz illaki bende olmazzsa birimizde olcak ailede istediğimiz kadar önlem alalım oldumu oluyo çokta sağlıklı bişi değil o dediler çocuğa daha çok şeker yüklüyolarmış kadınlar arasında konuşuyolardı ben bilemem genede sürece göre ilerledik
Kadınlar aralarında akademik tabanlı bir tartışma yapmıyordu heralde. Eğer zararlı olsaydı bu testi hiçbir doktor uygulamazdı.
Gebelik şekeri hem anne hem de bebek için riskli ve normal zamandaki diyabetten bağımsız bir durum. Riskler arasnda bebeğin doğum sonrası ani solunum durması, annede kalıcı organ hasarları gibi riskler de var. 4-5 dilim baklavalık şekeri vücuda almayarak daha büyük riskler alındığını doktor sırası bekleyen kadınların bilmesini bekleyemeyiz…

Cevap için teşekkür ederim kızlar🙏🥰ben de aile hekimliğine kan ilacımı yazdırmaya gidicem yarın d vitamini de isterim coledanı yazdırırım.

Anladım canım, doktordan doktora da görüş ve ekol farkı oluyor tabi sen de doktorun ne derse ona göre hareket etmişsin zaten. Sağlıkla gelsinler, sağlıkla büyüsünler.

Yine de kosucukaplumbaga kosucukaplumbaga arkadaşımın dedikleri çok doğru... Yani doktorlar arasında da bazı konularda ayrılıklar olsa da gebelik şekerinin böyle basitçe atlanmaması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Zaten önce 50 gr lık şeker veriyorlar ki bu da aynen bir iki dilimlik bir tatlı kadar ancak ediyor. Onun sonucuna göre 100 lük veriliyor. Ama bazı özel durumlarda doğrudan 100 lük veriliyor. Bebekler kilolu olmasın diye yapılmıyor yani, gebelik diyabeti gebelik dışı oluşandan farklı bir durum. Hem senin hem bebeğinin sağlığını hayati derecede etkileyebilecek şeylerin basit bir test ile önüne geçmek varken... Bence başka bir doktorun daha görüşünü almanda fayda var.
Benim şeker yükleme sonucum normal çıkmasına rağmen bebeğin karın çevresi önden gittiği için doktor bir daha üç aylık şeker parametresi baktırdı kesin emin olmak için çünkü bazen şeker taraması yapılan haftalardan sonra da gebelik şekeri gelişebiliyor, tekrar yükleme yaptırmaya gerek yok ama en azından üç aylık kan şekerine bakalım dedi o da normal çıkınca yapısal olarak tombul olduğuna karar verdi. Mutlaka tespit edilip önünün alınması gereken bir durum olduğunu da hem bu doktorum hem kadın doğumcu olan dayım, kuzenim hepsi altını çizdi.

X