2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Bende deniyim inşallah geçer limonlu su denedim bide taharet suyuna biraz sirke damlat demişlerdi ama pek işe yaramadı tamamen gecmedi
Bugün sordum doktoruma sağlık ocağındaki doktor tek kullanımlık antibiyotik yazmıştı alayım mı dedim değerlere baktı gerek yok dedi ama suyu arttır ve yaban mersini çayı iç günde 1 veya 2 bardak dedi tıbben kanıtlanmış idrar enfeksiyonu için
Bugün kontrol vardı 15 günde 1 gidiliyodu şimdi 10güne düşürdü 33ken 34 çıktık gene 9gün öndeyiz ben şişiyom içimdeki obez oluyo 🤦🏼‍♀️ kendimi durduramıyom bida yrmicem başlıcam diyete derken löp löp herşey yiyom 😤 olmuş 2.5kg zaten normal yapamayacak bi kiloya ulaşcaz bu çocuk 4 kg çıkar
Biz de öyle 35+1 ama 36 çıktı çok ta önde değil takma o kadar ben de 2 hafta önce 72 buçuktum bu hafta 74 buçuk olmuşum şaşırdım 2 haftada 2 kilo aldığıma bebek sadece yarim kilo almış o kadar korkma ama dikkat te et biraz zaten tam tutmuyomuş ultrasondaki kilo ile doğduğundaki
Merhaba herkese covid sonrası anca topladım kendimi. Bugün kontrolüm vardı 35+3 üz bugün 2700 gr 47 cm. Erken doğum riski yok 38 leri görürüz en az dedi.
Bizim de bugün randevu vardı aynıyız demekki 35+1 2745 gr 46 cm nst de de bişey yok zamanında sağlıkla gelirler inşallah
Ben de geçtiğimiz aylarda olmuştum. Hiçbir şikayetim yoktu. Aile hekimine gitmişken hadi bi de idrar vereyim diye verdim orda çıktı. Bana da kadın doğumcum toz tek kullanımlık bişi verdi sonra geçti ama su tüketimimi artırdım tabi baya. Yazın bir de çok terliyordum içtiğimden fazla :KK70: kontrol için tekrer test yaptırmayı ihmal etme zaten doktor da söyler. Ben ondan beri her ay 1-2 kez tam kan ve idrar veriyorum.
Bugün sordum doktoruma fazla yüksek değilmiş yaban mersini çayı iç dedi günde 1 veya 2 bardak tıbben kanıtlanmış idrar enfeksiyonuna iyiymiş suyu da arttırdım biraz daha fazla içiyorum zaten şikayetim de yok öyle

Ben toplamda 10 kilo aldım hamilelikte yani kendime neredeyse hiç almadım ama bebek 3 hafta ilerde. Şeker olmadığına emin olmak için her türlü testi yaptırdı doktorum. Şekerden olmadığı kesin. Yapısı böyle demek ki diyor. Eşim de öyle iri doğmuş. Seni çok iyi anlıyorum ama lütfen rahat ol. Ultrasondaki kilo birebir sonuç vermiyor sadece bir tahmin. Kendini hiçbir şeye şartlama. Binlerce yıldır binlerce kadın nasıl doğurdu ise bizler de öyle doğuracağız 🤭 Tıbbi bir gereklilik olursa doktorun zaten sezeryan diyecektir. Herşey yolunda gidecek, rahat ol, sakin ol ben kendimi böyle böyle telkin ediyorum. Herkes için hayırlı ferah bir doğum olsun 🙏🏻
Amin canım şekerimi ölçüyom 130 140 118 reçel meyvesuyu eklenince çok tatlı yiyince 180 çıktı tok aç 80 90 arası yükleme yapmadık şeker ailede çok kişide var bizim sülale 4ten aşağı pek doğurmuyo zaten bende 4doğmuşum eşim evde doğmuş ama şişmanmış genetik bişi bilmiyom 54ile başladım bugün 65 çıktım 🤦🏼‍♀️boyum var allahtan pek bişi gözükmüyo ben kilomla mutluyum yıllardır alamadığım için 🤣

Bende isterim tabi kilolu 4 kg fln ama ağrım oluyo bacaklarım fazla kilolu değil yürüyüşüm penguen gibi 🤦🏼‍♀️3.5 doğsa yeter bana zaten yeni doğan tutmayalı çok oldu minicik bebek nasıl altını alcaz zor olur ele avuca gelsin tabi🤣 yedikten sonra midem kötü oluyo yanıyo ekşiyo ağırlık çöküyo işkence gibiyim resmen ☺️
Bende o hiç yok ne yesem dokunmuyor bana🤔 bu da iyi değil ye babam ye

Amin canim insallah suan gozumden uyku akiyor ama uyuyamam en iyisi zorlamamak 😕 sohbet edelim bari ee sen neler yapiyorsun 🥰
Ay canim ben bu saate görebildim mesajini sabah oglumun sinifiyla kahvalti organizasyonubvardi 1. Sınıf olduklari icin anneler tanışma günü yapildi oraya gitmek icin hazırlık falan derken tekrar bakamadim telefona🙈kusura bakma canim ya

İdrar kültürü istendi mi peki? Acaba doğru antibiyotik mi kullanılmıyor da geçmiyor. Geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu yaşadım hamilelik öncesi ben de. Başka bi doktora gittim de idrar kültürü istedi. Değilse doğru antibiyotiği bulana kadar benim hepsine bağışıklığım olacaktı artık. Kültür, hangi tür antibiyotik kullanılacağı yönünde nokta atışı hareket edilmesini sağlıyor. Eğer yaptırmadıysanız idrar kültürü yaptırın derim.
Her defasında idrar kültürü yaptırdım ancak hiçbir üreme tespit edilemedi, idrar enfeksiyonum hiçbir belirti göstermiyor esasen yanma ağrı herhangi birşey yok ancak kan ve idrar da çıkıyor bir şekilde , zaten bu süreçte antibiyotik değil antihistamik haplar veriyorlar, bana hamilelik öncesi üroloji doktorum baharatlı yiyecek veya kahvenin yapabileceğini söyledi bende kahveyi azalttığımda düzeldiğini görmüştüm ancak hamilelikte hiç içememe rağmen çıkıyor ne yazıkki

Bel ağrım yok çok şükür 10 kilo aldım toplamda da az değil yani, ama yürümeye gayret ediyorum. Benim de kasik ağrım çok oluyor özellikle sol ayağıma basınca
Benim normalde olmuyordu ama yarım saattir oluyor sancılı bel ağrısı gibi anlayamadım

Normal mi yaptın doğumu peki 🙄 benim de 2 hafta önce bakteri 3 tü normalde 0 - 1 olabiliyomuş diğerlerinde sorun yoktu doktor da bişey demedi şimdi bugünkü tahlilde bakteri 29 olmuş 2 değer de çok az yükselmiş düzelir inşallah aslında soğan suyu yapmak iyi de sakıncalıdır diye yapmak istemiyorum
Evet normal doğum yaptım. Soğan suyunu hamileyken önermiyorlar. Bol su içmekten başka ve doğum yapmaktan başka çözümü yok 🙄

X