Evet klasik asilarin bile yan etkileri oluyor malesef ama yine de bana sinovac en guvenlisiymis gibi geliyor suan icin.
Ben gecen yil tetanos asisi oldum, hala yan etkileri suruyor. Asilarin nadir de olsa yan etkileri var ama asi ayni zamanda hayat kurtariyor, mecbur yaptiriyoruz.
Annem sinovac'in asisini oldu tansiyon 20 ye seker 300 e firladi. Oyle korktum ki, zaten uzaktayim. Ama annemde bir suru hastalik var. Tansiyon, seker, kalp damarlari tikali. Ameliyat olmasi gerek olmuyor. Boyle etki etmesi belki de normal.
Rahmetli babamin bir arkadasi corona asisi oldu, ertesi gun adami yataginda ölu buldular. Hangi asiyi oldu hic bilmiyorum. Pihti atmis
Bana ve esime asi davetiyesi geldi, esim olmayi dusunuyor ama ben sicak bakmiyorum. Cunku bulundugumuz ulkede 2-3 cesit asi var ama malesef sinovac yok.
Aile doktorumuz sen hamilesin diye sana biontech vururlar, mutlaka ol dedi. Ama bu asi cok yeni bir sistem ile uretilmis, uzun vadede yan etkileri olur mu, olursa ne olur bilinmiyor. Hatta kagit imzalatiyorlarmis bununla ilgili.
Bir yandan da hastaliga yakalanirsam pisman olurmuyum asi olmadigim icin diyorum. Cunku risk grubundayim ben
cidden iki arada bir deredeyim suan..